Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε δύο μέρες θα αγοράσω από έναν έμπιστο διαδικτυακό πωλητή φωτογραφικό μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Και έχω κάποιες ερωτήσεις μιας και πρώτη φορά θα καταθέσω σε τράπεζα χρήματα στον λογαριασμό του ιδιώτη αφού αγοράζω μόνο με αντικαταβολή. Το ποσό θα είναι 1900ε. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

• Μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα από μετρητά στον τραπεζικό του λογαριασμό?
  • Μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία αν δεν έχω τραπεζικό λογαριασμό?
  • Σε περίπτωση απάτης (που οι πιθανότητες είναι μηδαμινές αφού όπως είπα είναι έμπειστο άτομο) σε τι ενέργειες πρέπει να κινηθώ?
  • Σε περίπτωση που έχει έρθει λάθος προϊόν, τι πρέπει να κάνω?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, περιμένω τις απαντήσεις σας. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Για τις πρώτες δύο ερωτήσεις, φαντάζομαι πας στην τράπεζα, δίνεις τον αριθμό του λογαριασμού του και του τα καταθέτεις. Για τα άλλα δε γνωρίζω αν σε καλύπτει κάτι στην ελάχιστη περίπτωση απάτης ή λάθους.

Δημοσ.

Ναι , απλώς δινεις στο ταμείο αριθμό λογαριασμού (θ σε ρωτήσει και το ονοματεπωνυμο του κατοχου ,εμενα με ειχε ρωτησει αλλα τυπικα πιστευω γι επιβεβαιωση) και βάζεις το ποσόν με κάποια αιτιολογία για να καταλάβει οτι εισαι εσυ. Μου ειχε συμβεί παλιότερα διοτι ο πωλητής είχε/ήθελε alpha bank που δεν εχω καν λογαριασμο..

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για περίπτωση απάτης ξέρει κανείς τι γίνεται?

Δημοσ.

Οτι ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις προβληματος που αφορα συναλλαγη μεταξυ ιδιωτων. Καταγγελια στην αστυνομια και μηνυση αν θεωρεις οτι εξαπατηθηκες ή/και αγωγη για να διεκδικησεις τα χρηματα σου.

Δημοσ.

1900 ευρώ κατάθεση? βρες άλλη λύση αν γίνει μ@λ@κι@ δεν σε καλύπτει Τ Ι Π Ο Τ Α.

Δημοσ.

παντος για τετοιο μεγαλο ποσο συναλλαγης εγω θα ημουν διατεθειμένος να διανυσω και μερικα χλμ  να συναντησω τον πωλητη. δεν θα το ρισκσρα με τιποτε.

αντικαταβολη δεν δεχεται ο πωλητης; 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε δύο μέρες θα αγοράσω από έναν έμπιστο διαδικτυακό πωλητή φωτογραφικό μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Και έχω κάποιες ερωτήσεις μιας και πρώτη φορά θα καταθέσω σε τράπεζα χρήματα στον λογαριασμό του ιδιώτη αφού αγοράζω μόνο με αντικαταβολή. Το ποσό θα είναι 1900ε. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

• Μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα από μετρητά στον τραπεζικό του λογαριασμό?
  • Μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία αν δεν έχω τραπεζικό λογαριασμό?
  • Σε περίπτωση απάτης (που οι πιθανότητες είναι μηδαμινές αφού όπως είπα είναι έμπειστο άτομο) σε τι ενέργειες πρέπει να κινηθώ?
  • Σε περίπτωση που έχει έρθει λάθος προϊόν, τι πρέπει να κάνω?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, περιμένω τις απαντήσεις σας. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Περί αντικαταβολής σε περίπτωση απάτης δεν νομίζω οτι θα έχεις πλήρη νομική προστασία με αποδεικτικό κατάθεσης τραπέζης υπάρχει διαφάνεια και αν τύχει απάτη θα έχεις αποδεικτικά κατάθεσης και τυχών φωτογραφίες

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για περίπτωση απάτης ξέρει κανείς τι γίνεται?

Θα πρέπει να καταγγείλεις την απάτη(η δίωξη της απάτης κινείται αυτεπάγγελτα), το πιο πιθανό όμως είναι να μην σου επιστραφούν ποτέ τα χρήματα που έδωσες.

Δημοσ.

παντος για τετοιο μεγαλο ποσο συναλλαγης εγω θα ημουν διατεθειμένος να διανυσω και μερικα χλμ  να συναντησω τον πωλητη. δεν θα το ρισκσρα με τιποτε.

αντικαταβολη δεν δεχεται ο πωλητης; 

Τι μερικά χλμ και αεροπλανάκι παίρνει και σε μια ώρα είναι εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...