Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα συντροφοι,

θα ήθελα τη γνώμη σας για ενα συγκεκριμένο κομμάτι της Αττικής (επιλεγμένο), για το εαν αξιζει να μεινει καποιος, εαν ειναι ασφαλής, σε τι επιπεδο ειναι ο κοσμος εκει (sic) και τα σπιτια κλπ, εαν ειναι ενοικιασιμα τα σπιτια και σε τι τιμες κ.ο.κ. καθως απέχω ~15 χλμ απο εκει αλλα δεν εχω πάει ποτε...

Οποιαδήποτε αποψη εκτιμητέα. Αξιζει ρε παιδι μου μεσες άκρες να παει να μεινει κανεις εκει (π.χ. στα πατησια ή την κυψέλη για εμενα δεν αξίζει), οτιδήποτε σκέφτεστε, καλα και κακα...

post-109616-0-26698400-1507187945_thumb.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η ερώτησή σου χρειάζεται κι άλλα δεδομένα για να απανηθεί, πχ είναι η σχολή σου κοντά; Η εργασία σου; Η κοπέλα σου;

Αν, για παράδειγμα, σου πουν ότι είναι εξαιρετική η περιοχή, αλλά η εργασία σου είναι καμιά 20αρια χλμ μακριά, μήπως τελικά να επιλέξεις άλλη περιοχή;

Σε σχέση με το ερώτημα σου λοιπόν, θεωρώ ότι η περιοχή έχει αναβαθμιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν δεκάδες φαγάδικα, εστιατόρια, ξενυχταδικα/μπαρ/καφε. Το πάρκινγκ μπορεί να είναι θέμα, αν έχεις αυτοκίνητο. Περισσότερες λεπτομερειες δεν γνωρίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν τιθεται τετοιο θεμα σχολης/εργασίας κλπ αυτα ειναι λυμμένα. Εμενα με ενδιαφερει εαν ειναι ασφαλης και αξιοπρεπης για να μεινει ενας ανθρωπος - μια οικογενεια κλπ ή αν ειναι τελειως decadance λογω της γειτνιασης της με ρουφ, πειραιως ταυρο κλπ...

Δημοσ.

Τότε φοβάμαι ότι δεν έχω περισσότερο info να σου δώσω - έχω φάει και πιεί πέριξ της περιοχής, αλλά δεν έχω μείνει (ή γνωστό μου να μένει). Φαντάζομαι άλλοι θα σου δώσουν πιο επί τούτου πληροφορίες.

:-)

• Like 1
Δημοσ.

Είναι τα Κάτω Πετράλωνα, μένω πάρα πολύ κοντά και κάνουμε πολλές από τις δουλειές μας σε αυτό το κομμάτι που λες (supermarket κλπ), οπότε είμαι εκεί αρκετές φορές την εβδομάδα.

Γενικά δεν είναι άσχημη περιοχή αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο, σίγουρα πάντως δεν θα έλεγα ότι είναι decadence.

Καλύτερα από Κάτω Πατήσια & Κυψέλη.

Επίσης, parking δύσκολο γενικά.

Καλό το ότι είσαι ταυτόχρονα δίπλα στον ΗΣΑΠ, στο κέντρο, στο ποτάμι και στην παραλιακή.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κομμάτια στην ακριβώς από πάνω περιοχή (Άνω Πετράλωνα) που είναι πολύ καλύτερα, αλλά μάλλον αυτό θα αντικατοπτρίζεται και στις τιμές των ενοικίων.

• Like 1
Δημοσ.

Κυρίως έχει πολύ παλιές πολυκατοικίες [60s κλπ], και το παρκάρισμα είναι πανδύσκολο. Επίσης, δεν έχει πράσινο [νομίζω μόνο ένα παρκάκι έχω πετύχει εκεί πέρα]. Δίπλα στην Πειραιώς έχει τόση φασαρία που δεν νομίζω να θες να νοικιάσεις εκεί, ψάξε μέσα στα στενάκια. Α! Και από σουπερμάρκετ δεν φαίνεται να παίζει ποικιλία καταστημάτων, έχει σίγουρα Σκλαβενίτη αλλά άλλο γνωστό δεν έχω δει. Ας πει καλύτερα αν ξέρει κάποιος που μένει μόνιμα εκεί.

Στα θετικά: το Γκάζι και το Θησείο σε απόσταση ποδιών, πολλά καφε/μπαρ/φαγαδικα τριγύρω [στην συγκεκριμένη γειτονιά είναι ένα αγαπημένο μου καφε/μπαρ με ρετρο διακόσμηση, το Σπιρτόκουτο], πολλές βολικές συγκοινωνίες δίπλα σου όπως Ηλεκτρικός και Μετρό.

• Like 2
Δημοσ.

Έμενα εκεί περί τα δέκα χρόνια. Αν βρεις καλό σπίτι και όχι μαυσωλείο, είναι μια χαρά. Δίπλα στο κέντρο, αλλά με χαρακτήρα γειτονιάς ακόμα, ηλεκτρικός, αξιοπρεπή μέρη για καφέ/ποτό/φαγητό χωρίς καφρίλα, χαλαρός κόσμος γενικά, αρκετοί συνταξιούχοι που έμεναν εκεί από παλιά. Κάθε τετράγωνο και κομμωτήριο για κάποιο περίεργο λόγο.

• Like 3
Δημοσ.

Έμενα εκεί περί τα δέκα χρόνια. Αν βρεις καλό σπίτι και όχι μαυσωλείο, είναι μια χαρά. Δίπλα στο κέντρο, αλλά με χαρακτήρα γειτονιάς ακόμα, ηλεκτρικός, αξιοπρεπή μέρη για καφέ/ποτό/φαγητό χωρίς καφρίλα, χαλαρός κόσμος γενικά, αρκετοί συνταξιούχοι που έμεναν εκεί από παλιά. Κάθε τετράγωνο και κομμωτήριο για κάποιο περίεργο λόγο.

Ευχαριστώ πολύ. Ειναι παλιό αυτο που αναφέρομαι αλλα θα γίνει εκ βαθρων ανακαίνιση (ηλεκτρολογικά, σωληνες, πλακακια, κουφωματα κλπ τα παντα) οποτε σκέφτομαι εαν αξίζει σαν σημειο να ριξεις αυτα τα λέφτα

Δημοσ.

Ένα κλικ κάτω απο όλες τις απόψεις σε σχέση με τα Άνω Πετράλωνα.
Παλιά γειτονιά της Αθήνας, παλιές οικοδομές ως επι το πλείστον, ήσυχη περιοχή, καλη ρυμοτόμιση, δεν ειναι αποπνικτικά όπως πχ στο Παγκράτι, επίπεδη περιοχή (δεν έχει ανηφόρες-κατηφόρες), κυκλοφορούν γέροι και εναλλακτικό-κοσμος, τα τελευταία χρόνια έχει αρκετή κίνηση για εκμετάλλευση, τιμες των ενοικίων παίζουν χαμηλά (δυάρια γύρω στα 250), δυσκολα όμως βρίσκεις διαμερίσματα εκεί, καθότι μικρό το κομμάτι και εχει μικρές οικοδομές.
Σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με γειτονιές όπως Κυψέλη, Πατήσια, κλπ... Ούτε με σφαίρες.
Νομίζω πως η αρχική μου πρόταση "ένα κλικ κάτω απο τα Ανω Πετράλωνα" ειναι η πιο ακριβής περιγραφή που μπορώ να δώσω.

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ με το ένα κλικ κάτω, ειδικά όταν μιλάμε για άνω Πετράλωνα κοντά στον περιφερειακό.

Αλλά, στα άνω Πετράλωνα γίνεται της μουρλής από μαγαζιά/ταβέρνες σιγά σιγά και μπαράκια που έχουν αλλοιώσει τον ήσυχο χαρακτήρα της γειτονιάς. Αν ζεις εκεί και Παρασκευή Σάββατο γίνεται προσκύνημα από κόσμο και αυτοκίνητα, πίστεψε με, η ησυχία πάει περίπατο.

Ευχαριστώ πολύ. Ειναι παλιό αυτο που αναφέρομαι αλλα θα γίνει εκ βαθρων ανακαίνιση (ηλεκτρολογικά, σωληνες, πλακακια, κουφωματα κλπ τα παντα) οποτε σκέφτομαι εαν αξίζει σαν σημειο να ριξεις αυτα τα λέφτα

Το πάρκινγκ που επίσης αναφέρθηκε, είναι ένα σοβαρό θέμα. Επίσης, αρχίζει και στα Κάτω Πετράλωνα το φαινόμενο airbnb με ότι αυτό σημαίνει για τα ενοίκια και τη διαθεσιμότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια περιοχη τα πετραλωνα.το παρκαρισμα ειναι ευκολο.μενει ενας φιλος εκει και παω συχνα για καφε,φαγητο κτλ κτλ.δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρω να παρκαρω αμεσως.στα ανω πετραλωνα οι τιμες ειναι πιο τσιμπημενες απο τα κατω.το προβλημα ειναι οτι πολυ δυσκολα να βρεις σπιτι γιατι δεν υπαρχουν στην περιοχη αυτα ξενοικιαστια και αν βγει κανα καλο για νοικιασμα φευγει σε λιγες ωρες.

• Like 1
Δημοσ.

Κοντά στο ρουφ ειναι. Είχα περάσει πριν 3 χρόνια και έκανα μια βόλτα από κάτι στενάκια της περιοχής εκεί κοντά. Δεν μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα από κάτι. Αρκετά παλιά τα κτίρια και αρκετά εγκαταλειμμένα κτίσματα. Γενικά ούτε κάτι πολύ κακό αλλά ούτε κάτι ενδιαφέρον που θα με τράβαγε να μείνω εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή και εγώ δεν βρίσκω κάτι που να με τραβάει στην συγκεκριμένη περιοχή δεν μας λες ακριβώς τον λόγο που θες να πας; 

Έχει φτηνά νοίκια; Έχεις συγγενείς κοντά;

Εγώ 2-3 φορές έχω περάσει εκεί κοντά για να πάω γκαζι αλλά και στο Ρουφ

Δεν βρίσκω τίποτα το σπουδαίο. Δεν θα την έλεγα κακή απαραίτητα, αλλά δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να μετακομίσω εκεί.

Δημοσ.

Επειδή και εγώ δεν βρίσκω κάτι που να με τραβάει στην συγκεκριμένη περιοχή δεν μας λες ακριβώς τον λόγο που θες να πας; 

Έχει φτηνά νοίκια; Έχεις συγγενείς κοντά;

Εγώ 2-3 φορές έχω περάσει εκεί κοντά για να πάω γκαζι αλλά και στο Ρουφ

Δεν βρίσκω τίποτα το σπουδαίο. Δεν θα την έλεγα κακή απαραίτητα, αλλά δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να μετακομίσω εκεί.

Βρεθηκε ενας φιλος που κληρονόμησε ενα παλιο σπιτι σε μικρη πολυκατοικία και δε το θέλει και μου πρότεινε να το αγοράσω εγω και το σκέφτομαι για αγορα-ανακαινιση-ενοικίαση... αλλα μην πεταξω άσκοπα τα λεφτα μου για αυτό το ψαχνω.....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...