AristidisZ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Βρεθηκε ενας φιλος που κληρονόμησε ενα παλιο σπιτι σε μικρη πολυκατοικία και δε το θέλει και μου πρότεινε να το αγοράσω εγω και το σκέφτομαι για αγορα-ανακαινιση-ενοικίαση... αλλα μην πεταξω άσκοπα τα λεφτα μου για αυτό το ψαχνω..... Αν θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία νομίζω μπορείς να ψαχτείς και για καλύτερες περιοχές...
paylidis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Σιγουρα ναι, αλλα και τα λεφτα θα ειναι ανάλογα... Ας πουμε αυτός μου το δινει 30% κάτω απο ότι παιζει γενικά η πώληση στην περιοχή καθως προτιμα να το παρει καποιος δικος του άνθρωπος
Pokemon640 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Βρεθηκε ενας φιλος που κληρονόμησε ενα παλιο σπιτι σε μικρη πολυκατοικία και δε το θέλει και μου πρότεινε να το αγοράσω εγω και το σκέφτομαι για αγορα-ανακαινιση-ενοικίαση... αλλα μην πεταξω άσκοπα τα λεφτα μου για αυτό το ψαχνω..... Έχω ένα διαμέρισμα στα Πατήσια σε κομβικό σημείο (κοντά τρολλ λέει και ηλεκτρικό). Θα είναι ελεύθερο Νοέμβρη αν δεν το βιάζεσαι (είναι "πιασμένο" προς το παρόν απλά μόλις έληξε η 3ετία του νοικάρη). Είναι φούλ-extra ανακαινισμένο, κοντά στο κέντρο χωρίς προβλήματα. Ο μοναδικός λόγος που το πουλάω/ενοικιάζω είναι λόγω ότι η δουλειά μου είναι πολύ μακρυά από το σπίτι. Διαφορετικά θα έμενα ο ίδιος. Ότι άλλο θες στείλε μου pm
paylidis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Μπα οχι για πατησια κλπ δε με ενδιαφερει καθόλου οπως εγραψα και πιο πάνω, εχουν πεσει παρα πολύ...
sakks80 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 νοικιαζονται για πλακα πετραλωνα τα σπιτια. εψαχνε ενα ζευγαρι γνωστων μου σπιτι εκει 2 μηνες και δεν βρηκε απολυτως τιποτα περα απο κατι υπογεια τρογλες.αν ειναι καλο το διαμερισμα πετραλωνα εξαφανιζεται με τη μια. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Αν σκοπεύεις να μείνεις ο ίδιος εκεί να εξετάσεις την πρόταση του φίλου σου. Αν θες απλά να το αγοράσεις για να το νοικιάσεις για μένα μην ασχοληθείς. 1
chill Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικά δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη περιοχή, την θεωρώ decaτάντια (sic). Την επισκέπτομαι - αναγκαστικά - συχνά πυκνά για βραδινή έξοδο κ αυτό το alternative style που ζεχνει η περιοχή, προσωπικά δεν το γουστάρω. Δεν έχω δει ποτέ ούτε ένα ωραίο οίκημα στην περιοχή κ γενικά η αισθητική κόσμου / δομής εκπέμπει μια δευτεράτζα. 1
McNerd Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Έχω ένα διαμέρισμα στα Πατήσια σε κομβικό σημείο (κοντά τρολλ λέει ). 1
paylidis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Αν σκοπεύεις να μείνεις ο ίδιος εκεί να εξετάσεις την πρόταση του φίλου σου. Αν θες απλά να το αγοράσεις για να το νοικιάσεις για μένα μην ασχοληθείς. Όχι δεν προτίθεμαι να μείνω στα Πετράλώνα. Ο λόγος που το λες όμως; Δε θα ήταν κερδοφόρο σαν επενδυση?
Pokemon640 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Αυτό εδώ Το ένα είναι σελίδα το άλλο έχει κέρατα πάνω και σε πηγαίνει βόλτα αν ειναι καλο το διαμερισμα πετραλωνα εξαφανιζεται με τη μια. ισχύει και για κάθε περιοχή αυτό
παπι Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Για κέντρο είναι μάπα. Μετά από Κολωνάκι που οκ δεν πας, θα έλεγα ένα μέρος από Παγκράτι και Κουκάκι αξίζει για κέντρο. 1
Pokemon640 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Ξέχασα να πω: Όχι δεν προτίθεμαι να μείνω στα Πετράλώνα. Ο λόγος που το λες όμως; Δε θα ήταν κερδοφόρο σαν επενδυση?Θα σου πω με δικό μου παράδειγμα. Για να φτιάξω το διαμέρισμά μου έχω δώσει (περίπου) 9 χιλιάδες. Για να ελπίσω ότι θα τα πάρω κάποτε τα λεφτά, θα χρειαστεί να περάσουν σίγουρα 3 χρόνια. Αν μιλάμε και για το κόστος αγοράς δεν θα είναι μόνο 3, κάνε το και 10. Τις αλλαγές τις έκανα με προοπτική να έμενα (τότε), προέκυψε όμως να δουλεύω εκτός Αθήνας. Αν έχεις προοπτική να μείνεις κάπου, έχει νόημα η αγορά. Αλλιώς σιτ ον γιορ εγκς 1
Aggeluska Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα συντροφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας για ενα συγκεκριμένο κομμάτι της Αττικής (επιλεγμένο), για το εαν αξιζει να μεινει καποιος, εαν ειναι ασφαλής, σε τι επιπεδο ειναι ο κοσμος εκει (sic) και τα σπιτια κλπ, εαν ειναι ενοικιασιμα τα σπιτια και σε τι τιμες κ.ο.κ. καθως απέχω ~15 χλμ απο εκει αλλα δεν εχω πάει ποτε... Οποιαδήποτε αποψη εκτιμητέα. Αξιζει ρε παιδι μου μεσες άκρες να παει να μεινει κανεις εκει (π.χ. στα πατησια ή την κυψέλη για εμενα δεν αξίζει), οτιδήποτε σκέφτεστε, καλα και κακα... 1.JPG καλησπερα και απο μενα Ειμαι κατοικος της περιοχης απο τοτε που γεννηθηκα και ακομα ειμαι ... Η περιοχη εχει αρκετα θετικα οπως το οτι ειναι στο κεντρο , εισαι κοντα στο θησειο που εγω το καλοκαιρι παω πολυ συχνα για περπατημα, εισαι κοντα στον Κεραμεικο οπου εχει μετρο αλλα και κοντα στον ΗΣΑΠ πετραλωνων. επισης η οδος θεσσαλονικης ειναι πεζοδρομος (αν και σε καποια μερη περνανε αυτοκινητα) και εχει ποδηλατοδρομο ο οποιος παει εως θησειο απο την μια μερια και απο την αλλη αν δν κανω λαθος φτανει φαληρο(χωρις να ειμαι σιγουρος) στον οποιο μπορεις να κανεις βολτα με το ποδηλατο ή τζογκινγκ ή περπατημα οπως κανουν αλλοι π.χ . Οι περισσοτεροι που κατοικουν στην περιοχη ειναι οικογενειες και επισης τελευταια βλεπω και πολλους τουριστες με backpacks, μαλλον παιζει πολυ AirBnB τελευταια, Οποτε δυσκολο για καποιον να βρει σπιτι σην περιοχη. Η περιοχη εχει αρκετες πολυκατοικιες του 60' που ειναι απαισιες και εχει αρκετους στενους δρομους(βλεπε οδος αμφιτρυωνος). Η οδος αλκμηνης απο το υψος της πλατειας εργατη μεχρι και την χαμοστερνας ειναι αρκετα ερημικη και σκοτεινη και εγω παντα ειμαι προσεκτικος αν τυχει να περπαταω εκει. Επισης ανοιξε πριν λιγες βδομαδες το νεο και υπεροχο Σεραφειο Κολυμβητηριο , το οποιο πηγα και ειδα απο κοντα και ειναι τελειο. Διπλα στο κολυμβητηριο εχει και αλλες εγκαταστασεις οπως τεννις , μπασκετ κλπ. Γενικα τα κατω πετραλωνα εχουν ανεβει πολυ σαν περιοχη τα τελευταια χρονια και εχουν ανοιξει αρκετες ωραιες καφετεριες που εχουν γινει στεκια πολλων ανθρωπων και οχι μονο Πετραλωνιτων. Επισης στην περιοχη υπαρχουν δυο μεγαλα σουπερ μαρκετ , το πορτοκαλι σουπερ μαρκετ που ειναι κοντα στον σταθμο του ΗΣΑΠ και το μπλε σουπερ μαρκετ που ειναι απο την αλλη μερια , κοντα στο θησειο. Καγκουρες που ρωτησες αν εχει ... δεν εχει, απο οσο εχω δει. Κοντα στα πετραλωνα ειναι το μουσειο Μπενακη, η Τεχνοπολις στο γκαζι και το παλιο αμαξοστασιο στα οποια γινοται ολο το χρονο παρα πολλα ωραια events και για μενα ειναι ενα πολυ μεγαλο συν να τα εχω αυτα διπλα μου. Αυτα που με ενοχλουν πολυ στην περιοχη μου ειναι τα πολυ μικρα ανηπαρκτα πεζοδρομια στους κεντρικους δρομους της περιοχης και η βρωμια. Ειναι αρκετα βρωμικα σε καποια σημεια. Καποιος ειπε οτι ισως υπαρχει αρκετος θορυβος στην περιοχη λογω της πειραιως.. Εγω μενω πολυ κοντα στην πειραιως και δεν εχω καθολου θορυβο, το σπιτι μου ειναι εκνευριστικα ησυχο. Γενικα θορυβο δεν θα εχεις αρκει να υπαρχουν εμποδια(π.χ αλλες πολυκατοικιες) μεταξυ της πολυκατοικιας σου και του κεντρικου δρομου. Οπως ειπε και καποιος αλλος τα ανω πετραλωνα ιδιως πανω απο το υψος της οδου τριων ιεραρχων ειναι οχι ενα κλικ , αλλα πολλα κλικ πιο πανω για μενα , σε σχεση με τα κατω πετραλωνα. Η περιοχη εχει και αυτη αρκετη αναπτυξη τελευταια , στην οδο Τρωων εχει πολλα μεζεδοπωλια, ταβερνακια κλπ. Γυρω απο την πλατεια μερκουρη εχει επισης ωραια μπαρακια και επιπλεον εχει και 3-4 πολυ καλα εστιατορια η περιοχη που αξιζουν. Τα ανω πετραλωνα εχουν πολλες μονοκατοικιες και δυοροφα/τριοροφα πραγμα που τα καθηστα πολυ πιο ελκυστικα και επισης δεν ειναι τοσο πυκνοκατοικημενα οσο τα κατω πετραλωνα. Επισης αν εχεις σκυλο π.χ ειναι πολυ ομορφα να βγαζεις τον σκυλο σου στον φιλοπαππου για βολτα ενω στα κατω πετραλωνα δν εχει παρκο ουτε για δειγμα. Μειωνεκτημα των ανω πετραλωνων ειναι η πολυ ανηφορα.... Συμπεραίνοντας, τα κατω πετραλωνα για μενα ειναι μια περιοχη η οποια βολευει πολυ καποιον που θελει να κινειται γυρω απο το κεντρο, χρησιμοποιει μετρο/ησαπ καθε μερα για την δουλεια ή σχολη. Επισης περναει απο την περιοχη και το λεωφορειο 500 που ειναι νυχτερινο, οποτε με λιγα λογια η περιοχη απο αποψη προσβασιμοτητας περνει 10 στα 10. Γενικα εχει να κανει και πολυ και το τι τυπος εισαι εσυ , πως διασκεδαζεις οταν βγαινεις εξω κλπ. Εγω προσωπικα οσο ειμαι εργενης εδω θα κατσω , μου αρεσει! αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ηθελα αργοτερα η οικογενεια μου να μενει στην περιοχη αυτη, νομιζω υπαρχουν ποιοτηκα καλυτερες περιοχες στην αθηνα, χωρις βεβαια να εχω ζησει ποτέ σε καμία απο αυτες, απλα απο αυτα π εχω λιγο δει και ακουσει. Ελπιζω να σε βοηθησα, αν θες κατι επιπλεον ρωτα . Επισης αν θες πες την οδο που ειναι το ακινητο να σου πω μια γνωμη. Γενικα το τι ειναι "ωραια περιοχη" για τον καθεναν ειναι σχετικο με το που εχεις μεγαλωσει. Αν εχεις μεγαλωσει π.χ Νεο Ηρακλειο , Κηφισια , κολωνακι κλπ τα Πετραλωνα θα σου φανουν ασχημα edit: Τωρα ειδα οτι δεν προτειθεσαι να μεινεις στην περιοχη. Πιστευω σαν επενδυση αξιζει αν το κανεις πχ AirBnB ή και απλο ενοικιο. γενικα νοικιάζονται ευκολα τα σπιτια στην περιοχη. 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Όχι δεν προτίθεμαι να μείνω στα Πετράλώνα. Ο λόγος που το λες όμως; Δε θα ήταν κερδοφόρο σαν επενδυση? Μιλαώ περισσότερο εμπειρικά βάση δικών μου εμπειριών καθώς νοικιάζουμε ακίνητα. Αν το διαμέρισμα είναι παλιό και αν λάβεις υπόψην τιμή ενοικίου, έξοδα αρχικής ανακαίνισης, τυχόν επισκευές σε φθορές λόγω συνηθούς χρήσης όσο θα νοικιάζεται, έξοδα επισκευών μετά την αποχώρηση κάποιου ενοικιαστή, ρίσκο αποχώρησης ενοικιαστή πριν τον συμφωνημένο χρόνο, εφορίες λοιπά έξοδα όσο θα είναι ανοίκιαστο κοινόχρηστα ΕΝΦΙΑ κτλ, απλά θα σου βγει η πίστη μέχρι να καταφέρεις να κάνεις απόσβεση τα λεφτά που έδωσες για να το αγοράσεις, και επειδή μέχρι τότε θα είναι ακόμα παλαιότερο αμφιβάλλω αν θα μπορέσεις να διατηρήσεις το ενοίκιο στην ίδια τιμή με παλιά. Εμείς είμαστε τυχεροί που έχω συγγενή μου εργολάβο και αναλαμβάνει αυτός οτι χρειαστεί με φθηνότερες τιμές από τις κανονικές. Δεν ξέρω με τι τιμή και κριτήρια θα στο πουλήσει ο φίλος σου, το -30% δεν λέει κάτι, πάντως αν είναι ακίνητο του 60-70 και η τιμή δεν είναι πολύ χαμηλή για γίνει απόσβεση απ' τα νοίκια σε ένα normal χρονικό διάστημα και οχι 15 χρόνια, για μένα δεν αξίζει. 1
paylidis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Aggeluska κατατοπιστικοτατος όσο δεν πάει... ευχαριστώ. Βασιλης_29 με σημερινούς υπολογισμούς για έξοδα ανακαίνισης ενφια συντελεστή απόσβεσης κλπ η απόσβεση θα είναι μεταξύ 7-10 ετών. Η οικοδομή είναι μεταξύ 60-70 και το σπίτι θέλει ανακαίνιση εκ βάθρων (για να μην πω και εκ βόθρων) αλλά έχει προοπτικές γενικά. Αν ήταν σε πιο εμπορικό σημείο πχ Ιλίσια ή ζωγράφου θα το είχα πάρει χθες. Η τιμή που μου το δίνει είναι όντως χαμηλή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις