Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πείτε όσοι ζείτε Βουκουρέστι τι ποιότητα ζωής έχει; με πόσες χιλιάδες σε δικό τους νόμισμα ζεις κυριλέ;

Δημοσ.

εχουν περιεργο συστημα εκει περα θα σου πω τι ξερω.

Το φαγητο εξω (4 φορες περιπου κατω απο τιμες ελλαδος) ο καφες (3 φορες περιπου κατω απο τιμες ελλαδος) και η διαμονη (4 φορες κατω "σουιτα  πολυτελειας 60 ευρω με κρεβατι γηπεδο και μπανιο λες και ησουν σε σπα") ειναι ξεφτιλα(εξω απο τα τουριστ τραπς) η ενδυμασια στις μαρκες λιγο φθηνοτερα απο τιμες ελλαδος.

Ο κοσμος παροτι εμφανισιακα φαιρνει κοντα στους ελληνες μου φανηκε αρκετα αγενης και καθολου εξυπηρετικος.

Προστιμα κοκ 15 ευρω,παρκινγκ 1,2,στριτ φουντ ποιοτικο να φας σαν μουσκαρος 2 ευρω,ποτο 2,5-3 ευρω (μιλαω για επωνυμα ποτα).

Αυτα ξερω κατσε να πει και καποιος ακομα και βγαλε τα δικα σου συμπερασματα.

• Like 1
Δημοσ.

Σκεφτεσαι ν πας διακοπες η μονιμα;

Πρώτα διακοπές τον Νοέμβριο και βλέπουμε, θέλω πληροφορίες από Έλληνες που ζουν μόνιμα εκεί.

Δημοσ.

Εδώ όλες οι Ρουμάνες έρχονται στην Ελλάδα και εκπορνεύονται για 5 ευρώ και ο άλλος θα πάει Βουκουρέστι επειδή είναι ''φτηνά''

Δεν αξίζουν τέτοιες περιοχές ούτε για τουρισμό να πας, πόσο μάλλον για δουλειά. Ενδείκνυται μόνο για όσους έγραψαν 10 στις πανελλαδικές αλλά ο μπαμπάς ήθελε να τους κάνει με το ζόρι γιατρούς.

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ όλες οι Ρουμάνες έρχονται στην Ελλάδα και εκπορνεύονται για 5 ευρώ και ο άλλος θα πάει Βουκουρέστι επειδή είναι ''φτηνά''

Δεν αξίζουν τέτοιες περιοχές ούτε για τουρισμό να πας, πόσο μάλλον για δουλειά. Ενδείκνυται μόνο για όσους έγραψαν 10 στις πανελλαδικές αλλά ο μπαμπάς ήθελε να τους κάνει με το ζόρι γιατρούς.

Πολύ μικροαστική αντίληψη... Πόσο μάλλον και η παρομοίωση για την ανταλλαγή πληθυσμού. Σε λίγο θα μας πεις ότι είναι και τριτοκοσμική χώρα... Γενικά έχω παρατήρησει ότι πολλοί έχουν αντίστοιχη άποψη για χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Στα του θέματος, δεν έχω άποψη για μόνιμη εγκατάσταση εκεί, αλλά από φίλους και γνωστούς που έχουν κάνει διακοπές/μείνει παραπάνω καιρό εκεί, όλοι άφηναν γενικά θετική εντύπωση και αρκετά καλά λόγια για τις πόλεις. Είχα πρόσφατα και μια προσφορά για δουλειά εκεί, και να σου πω το σκέφτομαι ακόμα μήπως κινηθώ προς τα κει.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτα καποτε. Ερχοντουσαν ελλαδα και εκαναν και λεφτα

Για τουρισμο παντως μια χαρα ειναι.

Παντως οσα ανεφερε ο φιλος chrisxkar προηγουμενως τα επιβεβαιωνω.

Δημοσ.

Αυτα καποτε. Ερχοντουσαν ελλαδα και εκαναν και λεφτα

Για τουρισμο παντως μια χαρα ειναι.

Παντως οσα ανεφερε ο φιλος chrisxkar προηγουμενως τα επιβεβαιωνω.

Ώραια, φασαρίες εγκλήματα, συμμορίες; γενικά τι παίζει;

Συμφέρει εμένα που παίρνω εδώ 800 και πεινάω να φύγω για Ρουμανία και να παίρνω 3500-3800 δικά τους; έχεις ποιότητα ζωής με τόσα;

Δημοσ.

Tα 3500-3800 δικά τους,που αναφέρεις  σα νούμερο, βασίζεται κάπου;

Εννοώ βρήκες κάποια εργασία που προσφέρει τα χρήματα αυτά;

Φαντάζομαι δεν έκανες απλά μετατροπή τα 800 Ευρώ σε RON.. όπου πράγματι βγαίνουν τόσα περίπου.

Οτι παίρνεις εδώ 800 ευρώ δε σημαίνει οτι θα παίρνεις και εκεί αντίστοιχο ποσό σε RON.
Έχω δει άτομα να κάνουν συγκρίσεις με αυτή τη λογική :-D ...γι αυτό ρωτάω.

Δημοσ.

Tα 3500-3800 δικά τους,που αναφέρεις σα νούμερο, βασίζεται κάπου;

Εννοώ βρήκες κάποια εργασία που προσφέρει τα χρήματα αυτά;

Φαντάζομαι δεν έκανες απλά μετατροπή τα 800 Ευρώ σε RON.. όπου πράγματι βγαίνουν τόσα περίπου.

Οτι παίρνεις εδώ 800 ευρώ δε σημαίνει οτι θα παίρνεις και εκεί αντίστοιχο ποσό σε RON.

Έχω δει άτομα να κάνουν συγκρίσεις με αυτή τη λογική :-D ...γι αυτό ρωτάω.

http://www.insse.ro/cms/en/content/earnings-1991-monthly-series

Αφού αυτά δίνουν, μετατροπή δεν έκανα τίποτα.

Δημοσ.

Γενικώς, το να έχουνε αρκετοί έλληνες αρνητική γνώμη για τέτοιες χώρες δεν μου κάνει εντύπωση (οι οποίοι δεν έχουνε πάει φυσικά). Όταν σπούδαζε συγγενής μου το '80 επι Τσαουσέσκου, το βράδυ τους έκοβαν το ρεύμα, δεν υπήρχε θέρμανση ενώ δεν υπήρχε πάντα ζεστό νερό, μιλάμε για μια πολύ κρύα χώρα που τον χειμώνα δεν υπάρχει σύγκριση με Ελλάδα, τότε δεν την πάλεψε άλλο ο άνθρωπος παράτησε τις σπουδές και γύρισε εδώ. Φυσικά από τότε, πολλά πράγματα έχουνε αλλάξει.

Το σημαντικότερο που δεν είπε κανένας πέραν από το κόστος προϊόντων ή υπηρεσιών, είναι κατά πόσο χαμηλότερος είναι ο μέσος μισθός εκεί. Γιατί αν είναι π.χ 4-5 φορές κάτω και επίσης με κόστος βασικών προϊόντων πάλι 4-5φορές κάτω όπως είπε κάποιος τότε δεν αξίζει να εξετάσεις ενδεχόμενο να πας εκεί.

Επίσης εκτός από αυτό, δεδομένου του κρύου τον χειμώνα, αν αναζητήσεις κατοικία πρέπει να βρεις κάποια με πολύ καλή μόνωση. Δεν έχουνε όλες μόνωση ούτε είναι σαν τις χώρες της βόρειας ευρώπης και τις σκανδιναβικές που έχουν λάβει αυστηρά μέτρα θερμομόνωσης στα κτίριά τους. Οι δρόμοι δεν είναι σε καλή κατάσταση αν σκοπεύεις να οδηγείς. Ο κόσμος είναι γενικά κλειστός, νυχτερινή ζωή μπαράκια καφετέριες και τέτοια φάση όπως εδώ δεν υπάρχουν εκεί, μπορεί να βρεις πολύ περιορισμένα σε κάποια μέρη. Αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν, ειδικά στα επαρχιακά μέρη η ζωή είναι πολύ δύσκολη σε σχέση με τα αστικά κέντρα και την πρωτεύουσα. Παρολα αυτά, αρκετά πράγματα άλλαξαν σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες και θα εξακολουθήσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Δημοσ.

Το θέμα με αυτές τις χώρες είναι να ξέρεις ότι πας χωρίς την προοπτική να μαζέψεις λεφτά. Επειδή συνήθως στο εξωτερικό όσοι πάνε πάνε και με την προοπτική της αποταμίευσης. Απλά φεύγεις από την Ελλάδα και πας εκεί, μπορεί να είσαι στα ίδια, λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα.

Έχω φίλο στην Πολωνία και είναι μια χαρά, αλλά για να μείνει εκεί. Δεν είναι ότι βγάζει τα πολλά λεφτά για να μαζέψει και να γυρίσει κάποια στιγμή στην Ελλάδα με λεφτά, όπως μπορεί να συμβεί με άλλες χώρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...