Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Θα μείνω Ιταλία για 1-1,5 χρόνο. 

Ξέρετε ποια διαδικασία πρέπει να κάνω για να πάρω το αυτοκίνητο? (Σήμα/ασφάλειες κτλ.)

Απότι ρώτησα μου είπαν πρέπει ανά 6 μήνες να το φέρνω Ελλάδα? Υπάρχει άλλος τρόπος?

Δημοσ.

όχι. ο νόμος λέει οτι δε μπορεις να το κυκλοφορήσεις πανω απο 6 μήνες συνεχομενα. βεβαια δε νομιζω οτι υπάρχει τρόπος να το εξακριβωσει καποιος ποσο καιρο το κυκλοφορείς.

διαφορετικά, θα πρεπει να βγάλεις ιταλικές πινακιδες που για 1.5 χρονο δε συμφέρει (κανα 400 πάει να βγαλεις + τελη κυκλοφοριας + ασφαλεια).

αν βεβαια σε πιασουνε με καποιο τροπο, σε δικασανε.

αμα το αφησεις ετσι τσέκαρε μονο η ασφάλεια να σε καλυπτει στο εξωτερικό (πρασινη καρτα) και καλο ειναι σου δινει και καμια οδικη βοηθεια στο εξωτερικο.

Δημοσ.

όχι. ο νόμος λέει οτι δε μπορεις να το κυκλοφορήσεις πανω απο 6 μήνες συνεχομενα. βεβαια δε νομιζω οτι υπάρχει τρόπος να το εξακριβωσει καποιος ποσο καιρο το κυκλοφορείς.

διαφορετικά, θα πρεπει να βγάλεις ιταλικές πινακιδες που για 1.5 χρονο δε συμφέρει (κανα 400 πάει να βγαλεις + τελη κυκλοφοριας + ασφαλεια).

αν βεβαια σε πιασουνε με καποιο τροπο, σε δικασανε.

αμα το αφησεις ετσι τσέκαρε μονο η ασφάλεια να σε καλυπτει στο εξωτερικό (πρασινη καρτα) και καλο ειναι σου δινει και καμια οδικη βοηθεια στο εξωτερικο.

Με δικάσανε αν με πιάσουν με ποιά παράβαση?

ότι είμαι >6 μήνες έξω?

Δημοσ.

Με δικάσανε αν με πιάσουν με ποιά παράβαση?

ότι είμαι >6 μήνες έξω?

γενικα ο περιορισμος ισχυει μονο αν γίνεις μονιμος κατοικος νομιζω. 

ρώτα σε καμια πρεσβεια η κανα προξενειο καλυτερα.

Δημοσ.

Θέλει προσοχή με τις ξένες πινακίδες. Επειδή είχα νόμιμα μέχρι πρόσφατα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες (δεν έμενε το αυτοκίνητο πάνω από 6 μήνες), είχα το εισιτήριο του πλοίου ως αποδεικτικό για το πότε μπήκα στη χώρα. Με έχουν σταματήσει αρκετές φορές και ζητούσαν να τους δείξω κάποιο αποδεικτικό της ημερομηνίας που μπήκα στη χώρα. Άρα για να είσαι ΟΚ, ή ζητάς από τα σύνορα σφραγίδα σε κάποιο έγγραφο ή κρατάς το εισιτήριο του πλοίου. Πέραν του εξαμήνου μπορεί να τρέχεις και να μην φτάνεις. Στα σύνορα, φαίνεται πότε περνάει ένα όχημα, ακόμα κι αν δεν το ξέρουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως είχα το παλιό νου αυτοκίνητο με ελληνική πινακίδα για 4 χρόνια εδώ που μένω ( Σλοβακία) και όσες φορές με σταματήσαμε ποτέ δεν με έλεγξαν γιαυτο παρόλο που βλέπανε ότι μένω εδώ και δεν είναι τουρίστας πχ .Αλλά ο νόμος λέει συγκεκριμένα πράγματα , τελικά αγόρασα καινούργιο από εδώ και ησύχασα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως είχα το παλιό νου αυτοκίνητο με ελληνική πινακίδα για 4 χρόνια εδώ που μένω ( Σλοβακία) και όσες φορές με σταματήσαμε ποτέ δεν με έλεγξαν γιαυτο παρόλο που βλέπανε ότι μένω εδώ και δεν είναι τουρίστας πχ .Αλλά ο νόμος λέει συγκεκριμένα πράγματα , τελικά αγόρασα καινούργιο από εδώ και ησύχασα.

Τι λέει ο Νόμος?

Αν θέλω να το έχω εκεί νόμιμα, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω?

Δημοσ.

"Να αγαπάς τη μητέρα σου και τον πατέρα σου", λέει ο Νόμος.

Μέχρι 6 μήνες συνεχόμενης παραμονής του οχήματος στη χώρα προορισμού. Διώκεσαι στη χώρα προορισμού κι όχι προέλευσης.

Δημοσ.

Και το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι Εισιτήρια από Καράβι?!

Και θα πληρώνω τέλη - ασφάλεια στην Ελλάδα?

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως η ιταλική αστυνομία ελέγχει τη διάρκεια παραμονής του όχημα στη χώρα.

Ναι πληρώνεις τέλη και διεθνή ασφάλεια («πράσινη κάρτα») στην Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...