Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα, μολις εβαλα 50αρα απο ΟΤΕ και κατεβαζω torrents (πολλοι seeders και active το torrent) με περιπου 3-3.3 διπλα ακριβως απο το router με wifi.Δεν εχω προλαβει να τεσταρω στο desktop με ethernet να δω τι παιζει αλλα μου φαινεται περιεργο τοση μεγαλη διαφορα. Στο τηλ ο τεχνικος μου ειπε οτι κλειδωνει η γραμμη στα 4.9.Το μακ εχει τα τελευταια updates ειναι mid 13 το μοντελο, macbook air. Μηπως εκει γινεται το προβλημα? ευχαριστω
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Η ταχύτητα που κατεβάζεις κάτι, είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κλειδώνεις. Για να δεις στα πόσα κλειδώνεις πρέπει να μπεις στο ρουτερ.Μπες στο ρουτερ και δες εκεί τις ταχύτητες που λέει.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Αυτο που σου ειπε ο Petran91... Η ταχυτητα που κατεβαζεις σε οποιοδηποτε site/torrent εχει σχεση με ενα εκατομμυριο πραγματα πρωτα και μετα με την ταχυτητα σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Κατεβασα και απο το site της nvidia που παντα μου εδινε τη μονη αξιοπιστη μετρηση και παλι τα ιδια. Μηπως το wifi το περιοριζει τοσο? ty
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Και ο τι speed test τρεξω μου δινει 2 με 3... Μηπως το wifi του router δεν ειναι καλο?
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Το speedtest και η ταχύτητα που κατεβάζεις κάτι σου ξαναλέω ότι δεν λέει τίποτα για το αν υπάρχει θέμα στην γραμμή. Login στο ρούτερ για να δεις ταχύτητες και στατιστικά. Εφόσον σε τρώει τόσο πολύ η ταχύτητα που κατεβάζεις πρέπει να το δοκιμάσεις με καλώδιο καθώς με το wifi υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Nαι το καταλαβα αλλα εφοσον ολα οκ με το να δω τις ταχυτητες στο ρουτερ, πρακτικα πως μπορω ομως να βελτιωσω το wifi μου?Διοτι δε θα συνδεθω με ethernet ετσι οπως ειναι το σαλονι μου. Αυτα εδω δεν ειναι?
panos- Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Το Router φταίει για το WiFi και όχι η γραμμή.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Το Router φταίει για το WiFi και όχι η γραμμή. Εχεις να προτεινεις καποιο αλλο με ευκολο setup και καλη ταχυτητα? ευχαριστω
panos- Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Εχεις να προτεινεις καποιο αλλο με ευκολο setup και καλη ταχυτητα? ευχαριστω Εχεις οτε αρα και ευρυζωνικη τηλεφωνια, για αυτόν τον λογο θα πρεπει να εχεις και αυτο του οτε στην γραμμή αν θες τηλέφωνο. Ενα απλο router σαν αυτο https://www.skroutz.gr/s/10264849/Xiaomi-Mi-WiFi-Router-3.html που ειναι και σε δημοτικότητα υψηλα σου κανει + οτι εχει απλο setup.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Οκ, αρα αυτο συνδεεται πανω στο ηδη υπαρχον κ απλα ενισχυει ας πουμε το wifi? ty
panos- Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Οκ, αρα αυτο συνδεεται πανω στο ηδη υπαρχον κ απλα ενισχυει ας πουμε το wifi? ty Ουσιαστικά αυτό που θα κάνεις είναι να κλείσεις τελείως το wifi από το speedport όπως και το DHCP (θα στα εξηγήσουν τα παιδιά αυτα γιατί εγώ δεν τα κατέχω πολύ ) και θα αφήσεις το speedport μόνο για την vdsl σου και για την τηλεφωνία. Το Router θα αναλάβει wifi και Ethernet.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Επειδη ακολουθω και ενα αλλο post για το ιδιο θεμα μου απαντησε ενα παιδι "Αν το τηλέφωνο είναι πάνω στο ρουτερ είναι λίγο μπλέξιμο πιο απλή λύση είναι να πάρεις ένα access point και να κάνεις την δουλειά σου, προτείνω το xiaomi με 35€ περίπου είναι διαμάντι."Εννοειτε το ιδιο πραγμα να υποθεσω? Αυτο που μου προτεινες λειτουργει σαν access point?
chios Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Ελα φίλε για το ίδιο πράγμα μιλάμε με τον πανο access point είναι το xiaomi
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Αν θες γρήγορες ταχύτητες σε wifi θα πρέπει να δεις σε τι πρωτόκολλο είναι το wifi b/g/n/ac εννοείτε το πιο γρήγορο είναι το ac. Επίσης σε τι κανάλι εκπέμπεις 1,6,11 διάλεξε ένα απο αυτά που χρησιμοποιούν λιγότερο οι γείτονες σου, γενικά για περισσότερες πληροφορίες για το πως να αυξήσεις τη ταχύτητα σου στο wifi δες τα παρακάτω λινκς. https://www.pcsteps.gr/82231-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-wifi-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82/ https://www.pcsteps.gr/1328-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1-wifi-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D/ όπως είπαν και τα παιδιά παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Εδώ θα βρείς προγράμματα για μακ για να δεις ποιο κανάλι χρησιμοποιούν οι γείτονες ώστε να το αποφύγεις, ανάμεσα στο 1,6,11 https://www.netspotapp.com/best-wifi-analyzer-mac.html Τώρα αν θες να αγοράσεις ρούτερ φρόντισε να εκπέμπει και στα 5 GHz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα