Billator Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, radiotv είπε Εποχές ΕΛΤΑ ζούμε Φαίνεται δεν θυμάσαι ή δεν πέτυχες το πανηγύρι που γινόταν με τα ΕΛΤΑ. Γιατί όχι παράδοση σε 16 μέρες αλλά 86 μέρες είχαμε ΑΝ ήμασταν τυχεροί και δεν κολλούσε για μήνες στο τελωνείο, στις καθυστερήσεις τότε. Νομίζω ότι οι περισσότεροι ( @radiotv δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά) έχετε τρελαθεί χωρίς λόγο. Οι περισσότεροι έχουν πρακτικά 5-10 μέρες καθυστέρηση και διαβάζοντας το νήμα είναι λες και έρχεται το τέλος του κόσμου ή ότι χάσατε τα λεφτά σας ή ότι δεν θα παραλάβετε ποτέ. Δεν έγινε πρώτη φορά, τέτοια κολλήματα είναι φυσιολογικά και ΠΑΝΤΑ υπήρχαν. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από Billator 1
george1551 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 29 λεπτά πριν, Billator είπε Φαίνεται δεν θυμάσαι ή δεν πέτυχες το πανηγύρι που γινόταν με τα ΕΛΤΑ. Γιατί όχι παράδοση σε 16 μέρες αλλά 86 μέρες είχαμε ΑΝ ήμασταν τυχεροί και δεν κολλούσε για μήνες στο τελωνείο, στις καθυστερήσεις τότε. Νομίζω ότι οι περισσότεροι ( @radiotv δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά) έχετε τρελαθεί χωρίς λόγο. Οι περισσότεροι έχουν πρακτικά 5-10 μέρες καθυστέρηση και διαβάζοντας το νήμα είναι λες και έρχεται το τέλος του κόσμου ή ότι χάσατε τα λεφτά σας ή ότι δεν θα παραλάβετε ποτέ. Δεν έγινε πρώτη φορά, τέτοια κολλήματα είναι φυσιολογικά και ΠΑΝΤΑ υπήρχαν. σε εμένα πάντως το πρώτο δέμα είναι 15+ μέρες πίσω , δεν πανικοβάλλομαι μην χαθεί το δέμα απλά ικανούς τους εχω να βάλουν στο μεταξύ και το 2ευρω που λένε και να φας και άλλους 2 μήνες καθυστέρηση μέχρι οι καρεκλοκένταυροι να το βεβαιώσουν για να πας να το πληρώσεις λες και δεν πληρώνουμε φπα στα δεματα
Balantakos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Στις 2/6/2025 στις 9:40 ΠΜ, sequos09 είπε Καλημέρα , Εικόνα από 2 αποστολές οι οποίες έχουν γίνει στο Ali από 13/05. Επικοινωνία με DPD αφού η speedy με ενημέρωσε να απευθυνθώ σε αυτούς καμία απάντηση. Ιδια ακριβως φαση ειμαι και εγω.. ''Package arrived at facility of the local delivery company'' Αρχες ιουλιου βλεπω να παιρνω το δεμα, το αστειο ειναι οτι εκανα και αλλη παραγγελια απο Ali.
japetus Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Εμένα πάντως μέχρι πρότινος η συντριπτική πλειοψηφία των δεμάτων από Κινα με αλι στην πόλη μου ερχόταν με ΕΛΤΑ μέσω HU ή NL. Οι τελευταίες πέντε παραγγελίες πρώτη φορά έλαβαν 10ψήφιο τράκιγκ. Όλες έχουν κολλήσει από 19/5 με 'Package left transit country' και δεν είμαι καν σίγουρος αν θα έρθουν με acs ή κάποια άλλη συνεργαζόμενη εταιρεία...
mixalis95320 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Εμενα κολλημένο απο 21/5 το πηρε η acs χθες και σήμερα θα παραλάβω, οποτε αν ειστε και εσεις κοντα σε 21/5 σιγα σιγα να περιμένετε να ξεκολλήσει μερα με την μερα. Εκανε 23 μερες σύνολο απο την μερα της παραγγελίας αντι για 10-12 που ειναι συνήθως.
Billator Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, george1551 είπε στο μεταξύ και το 2ευρω που λένε και να φας και άλλους 2 μήνες καθυστέρηση μέχρι οι καρεκλοκένταυροι να το βεβαιώσουν για να πας να το πληρώσεις λες και δεν πληρώνουμε φπα στα δεματα Κατά 99% αυτό θα χρεώνεται (για να έχει νόημα) στο checkout και όχι στο τελωνείο. Επίσης η δικιά σου αποστολή στάλθηκε μέσω των υπαρχόντων κανονισμών IOSS οπότε δεν θα επηρεαζόσουν ούτως η άλλως. Το 2ευρω μπαίνει γιατί πολλά site (το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο θέμα αυτό μέσα) κάνουν abuse το αφορολόγητο των 150ευρώ, ο πελάτης κάνει καλάθια 200-300-500ευρώ και οι ίδιες οι εταιρείες τα σπάνε σε δέματα 50-60-100ευρώ για να μην μπουν τελωνείο. Υποχρεώνοντας δασμούς ανά δέμα το κάνει πιο ακριβό για τις εταιρείες, όσο πιο πολλά δέματα τόσα πιο πολλά θα πληρώνουν οι ίδιες, οπότε θα λειτουργήσουν (θεωρητικά γιατί θα φανεί στην πράξη) με βάση των κανονισμών, και αν όχι με τον τρόπο αυτό λαμβάνει τουλάχιστον η ΕΕ ένα ποσό από τα "χαμένα". Επίσης δεν μπορεί να διαχειριστεί καμία χώρα της ΕΕ, όπως φάνηκε ήδη, τους δασμούς για τα μικρής αξίας προϊόντα κατά την παράδοση, δεν είναι κάτι καινούριο προσπάθησαν να εφαρμόσουν τέτοιους δασμούς πριν μερικά χρόνια και απέτυχε όπου υπήρχαν σε όγκο μόνο το 20% από τον όγκο των αποστολών που υπάρχει σήμερα. Δεν χρειάζεται καταστροφολογία για κάτι το οποίο κανείς δεν ξέρει πως θα λειτουργεί στην πράξη. Εδώ είμαστε για να βρίσκουμε πάντα τις πιο φθηνές λύσεις Λύσεις πάντα υπάρχουν. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από Billator 1
radiotv Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Billator είπε Φαίνεται δεν θυμάσαι ή δεν πέτυχες το πανηγύρι που γινόταν με τα ΕΛΤΑ. Γιατί όχι παράδοση σε 16 μέρες αλλά 86 μέρες είχαμε ΑΝ ήμασταν τυχεροί και δεν κολλούσε για μήνες στο τελωνείο, στις καθυστερήσεις τότε. Νομίζω ότι οι περισσότεροι ( @radiotv δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά) έχετε τρελαθεί χωρίς λόγο. Οι περισσότεροι έχουν πρακτικά 5-10 μέρες καθυστέρηση και διαβάζοντας το νήμα είναι λες και έρχεται το τέλος του κόσμου ή ότι χάσατε τα λεφτά σας ή ότι δεν θα παραλάβετε ποτέ. Δεν έγινε πρώτη φορά, τέτοια κολλήματα είναι φυσιολογικά και ΠΑΝΤΑ υπήρχαν. αγοράζω και από Temu που δεν έχει συνήθως τόση καθυστέρηση και έχει και καλύτερες τιμές σε κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν,όσο για τα ΕΛΤΑ, θυμάμαι πολύ καλά τι συνέβαινε,απλως είπα να κάνω ένα ψιλόσαρκασμό. 1
sequos09 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε εχουμε ιδεα αν εχει στρωσει καθολου η κατασταση? Δεν νομίζω άμα κρίνω από τα δικά μου : Η πλάκα είναι ότι είχα κάνει και άλλες παραγγελίες ... 1
alanon Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου ρε παληκαρια φερνετε την καταστροφη...κατ αρχας εχουν μπει ευρωπη χωρις δασμους αφου πηγαν ουγγαρια ...στη βουλγαρια υπαρχει καποιο θεμα το οποιο θα λυθει...το ali ειναι αξιοπιστο και η λυση θα βρεθει φανταζομαι...οπως εγραψαν καποιοι πριν δεν θυμαστε παλιοτερες εποχες που το δεμα μετα την παραγγελια το ξεχναγες....καποια στιγμη ερχοταν...τωρα οπως δειχνει η φαση περιπου 10 μερες καθυστερηση παιζει 1
sequos09 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 ώρα πριν, alanon είπε ρε παληκαρια φερνετε την καταστροφη...κατ αρχας εχουν μπει ευρωπη χωρις δασμους αφου πηγαν ουγγαρια ...στη βουλγαρια υπαρχει καποιο θεμα το οποιο θα λυθει...το ali ειναι αξιοπιστο και η λυση θα βρεθει φανταζομαι...οπως εγραψαν καποιοι πριν δεν θυμαστε παλιοτερες εποχες που το δεμα μετα την παραγγελια το ξεχναγες....καποια στιγμη ερχοταν...τωρα οπως δειχνει η φαση περιπου 10 μερες καθυστερηση παιζει Ποιό είναι το θέμα στην βουλγαρία; και πως είμαστε σίγουροι ότι έχει επηρεάσει τις αποστολές;
alanon Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 ώρα πριν, sequos09 είπε Ποιό είναι το θέμα στην βουλγαρία; και πως είμαστε σίγουροι ότι έχει επηρεάσει τις αποστολές; απο τη speedy.bg κολλανε τα δεματα...προφανως και επηρεαζει αφου αργουν
dgl1111 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 22 ώρες πριν, dgl1111 είπε Και εμένα από 19/5 κολλημένη και δεν υπάρχει καμιά αλλαγή. Ξέρει κάποιος εάν το temu ακολουθεί την ίδια διαδρομή για πακέτα προς Ελλάδα; Γιατί από ότι φαίνεται το Aliexpress δεν είναι αυτή την στιγμή καλή επιλογή να παραγγείλει κάποιος από Κίνα και να περιμένει να τα λάβει σε 10-15 μέρες. Το δικό μου ξεκόλλησε. Σήμερα εμφανίζεται στο ACS Hub σε αναμονή για παράδοση σε ACS point. Παραγγέλνω από Aliexpress όλο και κάτι κάθε μήνα τους τελευταίους 12 μήνες. Πάντα παραλαμβάνω το πολύ σε 12 μέρες με ρεκόρ τις 9. Ακόμη και την περίοδο των Χριστουγέννων που υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω πλήθους αποστολών μου ήρθε σε 12 μέρες. Αυτή την καθυστέρηση 1η φορά την βλέπω. Το πρόβλημα για εμένα είναι - όπως διαβάσαμε εδώ κάποιοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με speedy και dpd που είναι μέρος της αλυσίδας που η Aliexpress έχει επιλέξει για τις παραδόσεις και δεν έλαβαν καμιά ενημέρωση για το τι συμβαίνει - ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει και εάν έχει αποκατασταθεί. Η Aliexpress έχει όλα τα τεχνικά μέσα για να διαπιστώσει ότι κάτι συμβαίνει με τις παραδόσεις σε συγκεκριμένους προορισμούς. Θα περίμενε κανείς να ασχοληθεί και να ενημερώσει τους πελάτες της. Η Temu για παράδειγμα τουλάχιστον μια φορά που καθυστέρησε την παράδοση και απάντηση στο αίτημα να διερεύνηση έδωσε και έδωσε ανταποδοτικά κουπόνι έκπτωσης (για οποιοδήποτε προϊόν). Όπως και να έχει δεν ξέρει κανείς εάν το πρόβλημα με τις παραδόσεις της Aliexpress έχει λυθεί. Οπότε Temu για την στιγμή.
radiotv Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Είχαν 6 ημέρες απεργία οι Βούλγαροι οδηγοί μεταφορών, διεκδικούν αυξήσεις μισθών. 1 1
sequos09 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 3 ώρες πριν, alanon είπε απο τη speedy.bg κολλανε τα δεματα...προφανως και επηρεαζει αφου αργουν Δυστυχώς έχω έρθει δις σε επικοινωνία και με DPD & Speedy μου η πρώτη απαντάει κάθε φορά την ίδια κονσέρβα ότι τα δέματα δεν είναι η ελλάδα και στο 2ό μειλ δεν απαντάει η δεύτερη με παραπέμπει στην 1ή και δεν ασχολούνται. Με την Ali express το μόνο που κάνανε είναι να ανοίξουν αίτημα επιστροφής χρημάτων.Έχω κάνει εκατοντάδες παραγγελίες με ali choice και πάντα ο μέσος όρος ήταν το πολύ 12 με 13 μέρες , δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση επίσης και δεν υπάρχει κάποια επίσημη είδηση ή αναφορά.Όλα τα δέματα έχουν ξεπεράσει τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. Σκοπός είναι να βγάλουμε άκρη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα