Axoneutos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 38 λεπτά πριν, villasg είπε Ξεχνας τα χρωστουμενα που λες . Απο εκει και περα σημαντικο ρολο ειναι με τι/πως θα ερθει και ποιος θα αναλαβει τον εκετλωνισμο στην Ελλαδα ( τι μεθοδο αποστολης εχεις ? ) απο εκει και περα στα ελτα 20€ εξοδα + το φπα στην αξια που αγορασες πχ 20+108=128€ Αλλες εταιριες εχουν αλλα κοστη . εμενα χθεσινο δεμα αξια αντικειμενου 257€ θα πληρωσω στην UPS 80€ οπως με ενημερωσαν τηλεφωνικα πριν τον εκτελωνισμο ( ηρθε με aliexpress premium shipping ) 81 ( 257*24% =61.68 + 20 τα εξοδα ) Με ΕΛΤΑ ας πουμε οτι ερχεται Ελλαδα. Αρα παει 350 + 20 + ΦΠΑ Ξεχναω κατι? 1
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Axoneutos είπε Με ΕΛΤΑ ας πουμε οτι ερχεται Ελλαδα. Αρα παει 350 + 20 + ΦΠΑ Ξεχναω κατι? Έτσι, και δασμούς, ανάλογα με τη δασμολογική κατάταξη του είδους (τα γράφω στον οδηγό) τα πιο πολλά προϊόντα έχουν περίπου 3,5%, και πολλά προϊόντα συνήθως τεχνολογίας είναι ατελώς. Εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/#findComment-60771341 γράφω ένα σύντομο τρόπο πως μπορούμε να βρούμε το hs code για να δούμε πόσο % δασμούς έχει το προϊόν που μας ενδιαφέρει. 1
Mr_Terror Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Ερωτηση για επιστροφη προϊόντος στο αλι. Ειναι ενα ρολοι που στον μηνα πανω χαλασε.Ανοιξα refunds και μου δινει 2 επιλογες.Να το επιστρεψω και να παρω πισω ολα τα χρηματα η να το κρατησω και να παρω πισω 15 ευρω.Η αξια του ρολογιου ειναι 52 ευρω.Αν διαλεξω την πρωτη επιλογη να το επιστρεψω, τα εξοδα ποιος τα καλυπτει? Πως ξερω ποιος καλυπτει τα εξοδα.Αν βοηθαει αυτες ειναι οι επιλογες
Axoneutos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε Ερωτηση για επιστροφη προϊόντος στο αλι. Ειναι ενα ρολοι που στον μηνα πανω χαλασε.Ανοιξα refunds και μου δινει 2 επιλογες.Να το επιστρεψω και να παρω πισω ολα τα χρηματα η να το κρατησω και να παρω πισω 15 ευρω.Η αξια του ρολογιου ειναι 52 ευρω.Αν διαλεξω την πρωτη επιλογη να το επιστρεψω, τα εξοδα ποιος τα καλυπτει? Πως ξερω ποιος καλυπτει τα εξοδα.Αν βοηθαει αυτες ειναι οι επιλογες Δεν αξίζει να το επιστρεψεις πληρωνεις εσύ τα εξοδα επιστροφής τα οποθα ειναι αρκετά και υπαρχει μεγαλη πιθανότητα να πουν οτι δεν παρελαβαν/παρελαβαν αδειο κουτι.Δεν ειναι να τους εχεις εμπιστοσύνη.Και.βιντεο να τραβηξεις το πακεταρισμα και πως το αφηνεις στη μεταφορική με το aliexpress customer service δεν ειναι πολυ ευνοικες οι συνθηκες να βγαλεις ακρη. Δεξου την ηττα και απλα παρε πισωβτα 15 ευρω. Γνωμη μου Επεξ/σία 11 Ιουλίου από Axoneutos 2 1
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 50 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε Ερωτηση για επιστροφη προϊόντος στο αλι. Ειναι ενα ρολοι που στον μηνα πανω χαλασε.Ανοιξα refunds και μου δινει 2 επιλογες.Να το επιστρεψω και να παρω πισω ολα τα χρηματα η να το κρατησω και να παρω πισω 15 ευρω.Η αξια του ρολογιου ειναι 52 ευρω.Αν διαλεξω την πρωτη επιλογη να το επιστρεψω, τα εξοδα ποιος τα καλυπτει? Πως ξερω ποιος καλυπτει τα εξοδα.Αν βοηθαει αυτες ειναι οι επιλογες Γράφει: "Return shipping paid by: Seller" άρα ο πωλητής. Έχει ένα θαυμαστικό εκεί, αν πατήσεις επάνω θα έχει και κάποιες άλλες πληροφορίες. Λογικά θα γράφουν: Kindly confirm the return fee before you return the item via message chat. Μετάφραση: Παρακαλούμε επιβεβαιώστε το τέλος επιστροφής προτού επιστρέψετε το προϊόν μέσω μηνύματος. δλδ να πας στα ΕΛΤΑ να ρωτήσεις πόσο θα κοστίσει και να ενημερώσεις τον πωλητή πριν στείλεις το δέμα. Καλά είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω: Να τραβήξεις βίντεο + φωτογραφίες τι έχεις βάλει στο δέμα. Να προσέξεις την διεύθυνση που θα το στείλεις. Ζήτα από το κατάστημα να σου στείλουν σε ε-μαιλ σαφείς οδηγίες με την διεύθυνση που θα πάει το δέμα. Να ζητήσεις να σταλεί με tracking number. Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος πριν βάλουν το tracking number. Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος αφού βάλουν το tracking number. Να στείλεις ε-μαιλ στο κατάστημα με ανωτέρω φώτο + tracking number. 2 1
Nabuko Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, Axoneutos είπε πληρωνεις εσύ τα εξοδα επιστροφής τα οποθα ειναι αρκετά Που το είδες αυτό? Και εξάλλου στη φωτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα πληρώνει ο πωλητής. 1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε Αν διαλεξω την πρωτη επιλογη να το επιστρεψω, τα εξοδα ποιος τα καλυπτει? Πως ξερω ποιος καλυπτει τα εξοδα. Αφου στο γράφει, ο πωλητής. Απλά θα σε ρωτήσουν πρώτα πόσο είναι το κόστος επιστροφής κι εσύ θα πεις ένα μεγάλο ποσό, πχ 30, 40, 45 ευρώ ώστε να σου προτείνουν μεγαλύτερο ποσό στον συμβιβασμό. Κανονικά έπρεπε να σου προτείνουν τουλάχιστον τα μισά. 1 1
sakisgri Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε Ερωτηση για επιστροφη προϊόντος στο αλι. Ειναι ενα ρολοι που στον μηνα πανω χαλασε.Ανοιξα refunds και μου δινει 2 επιλογες.Να το επιστρεψω και να παρω πισω ολα τα χρηματα η να το κρατησω και να παρω πισω 15 ευρω.Η αξια του ρολογιου ειναι 52 ευρω.Αν διαλεξω την πρωτη επιλογη να το επιστρεψω, τα εξοδα ποιος τα καλυπτει? Πως ξερω ποιος καλυπτει τα εξοδα.Αν βοηθαει αυτες ειναι οι επιλογες Έχει ένα δίκιο ο φίλος πιο πάνω, αλλά αν πλήρωσες με paypal θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Να έχεις όμως αποδείξεις έστειλες το δέμα όπως έγραψα και πιο πάνω. Επίσης μπορείς να επιλέξεις την τρίτη επιλογή και να ζητήσεις κάτι εσύ.
Mr_Terror Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Σκεφτομαι να προτεινω 40 ευρω και να κρατησω το ρολοι μην μπλεξω με επιστροφες. 3
Axoneutos Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Nabuko είπε Που το είδες αυτό? Και εξάλλου στη φωτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα πληρώνει ο πωλητής. Αφου στο γράφει, ο πωλητής. Απλά θα σε ρωτήσουν πρώτα πόσο είναι το κόστος επιστροφής κι εσύ θα πεις ένα μεγάλο ποσό, πχ 30, 40, 45 ευρώ ώστε να σου προτείνουν μεγαλύτερο ποσό στον συμβιβασμό. Κανονικά έπρεπε να σου προτείνουν τουλάχιστον τα μισά. Εχω δει σε αρκετα περιστατικα να πληρωνει ο πελατης Και πάλι μεγάλη φασαρία Ο συμβιβασμός ειναι καλυτερος σε τετοιες περιπτώσεις
sakisgri Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, Axoneutos είπε Εχω δει σε αρκετα περιστατικα να πληρωνει ο πελατης Ανάλογα με την περίπτωση. Αν π.χ. απλώς άλλαξες γνώμη η παράγγειλες λάθος προϊόν από απροσεξία κτλ. δλδ φταις εσύ, τότε πληρώνεις εσύ τα μεταφορικά. Αν δεν είναι όπως το διαφήμιζε ο πωλητής, σπασμένο/χαλασμένο δεν κάνει αυτό που θα έπρεπε, δεν είναι το ίδιο με αυτο στη φώτο κτλ. δλδ φταίει ο πωλητής και το αποδείξεις, τότε πληρώνει ο πωλητής τα μεταφορικά. 2
iliata2410 Δημοσ. Σάββατο στις 11:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:07 μμ απο το aliexpress σκεφτομαι να παρω και αλλα πραγματα για να αναβαθμισω το pc μου.εχω ανοιξει νημα αλλο ,αν μπορει καποιος να βοηθησει ,διοτι το παρον νημα ειναι για αλλο ζητημα.
Greece_kavala Δημοσ. Κυριακή στις 05:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:52 μμ Στις 26/3/2025 στις 1:59 ΜΜ, hotcarver1 είπε Θέλω να παραγγείλω ένα car multimedia Dudu αξίας 300 ευρώ . Ο πωλητής έκανε ρύθμιση τιμής ,λόγω τελωνείου και τώρα το εμφανίζει 50 ευρώ πιο κάτω στην κάρτα. Θα πληρώσω τελωνείο; Ειπε ότι θα το δηλώσει σαν αξία 50 ευρώ. Δυστυχως δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκή αποθήκη . Καλησπέρα πριν κάποιους μήνες αγόρασα συσκευή Dudu 6 από Ali αξίας 260 μου ήρθε με ΕΛΤΑ ταχυδρομείο και μου ζήτησαν 18€ νομίζω για τελωνείο .
iliata2410 Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ 2 ώρες πριν, Greece_kavala είπε Ο πωλητής έκανε ρύθμιση τιμής ,λόγω τελωνείου ναι ,ομως στην παραγγελια δεν συνοδευετε και το παραστατικο αγορας;η ειναι μεσα στο κουτι;
villasg Δημοσ. Κυριακή στις 08:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:52 μμ 33 λεπτά πριν, iliata2410 είπε ναι ,ομως στην παραγγελια δεν συνοδευετε και το παραστατικο αγορας;η ειναι μεσα στο κουτι; Τα συνοδευτικα πανε μαζι με το πακετο και μενουν στο τελωνειο , το invoice το κατεβαζεις αν θες απο την σελιδα της παραγγελιας
gsxr1100 Δημοσ. Τρίτη στις 11:41 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:41 πμ Γεια σας εμπλεξα με εναν μλκ πωλητη στο αλιεξπρες μου εστειλε ενα λουρι με ενα μπεζελ γιa casio 2 χρωματα ενα μπλε και πιο ανοιχτο μπλε ενα επρεπε να εινα ενα μπλε του εστειλα μνμ κλασσικος κινεζος απατεωνας μου ελεγε οτι δεν ειναι δικο του και οτι αυτος πουλαει ενα χρωμα μπλε..Του λεω εισαι τρελος στο τελος με ειπε και αναξιοπιστο εστειλα και φωτο κ.τ.λ..Εκανα ζητημα στο αλιεξπρες και μου λενε επιστροφη προιντος κατι το οποιο δεν γινεται πρεπει να πληρωσω εγω τα μεταφορικα..Να ρωτησω τι μπορω να κανω μιας και δεν μπορω να στειλω μνμ στο αλιεπρες..Υπαρχει καποιος τροπος επικοινωνιας η να ακυρωσω το αιτημα και να ξανακανω αλλο με και να εξηγησω για τα μεταφορικα οτι ειναι πολλα και πρεπει να τα πληρωσω εγω..Η να ζητησω στο καινουργιο αιτημα μονο επιστροφη χρηματων..Υπαρχει καποια αλλη λυση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα