Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Όχι δεν ισχύει το ίδιο, έχει διαφορετικούς τρόπους αποστολής. Με λίγα λόγια θες να στείλει ο πωλητής είτε με DDP (Delivered Duty Paid) είτε με China post η EMS για να έρθει με τα ΕΛΤΑ και να πληρώσεις τα λιγότερα. 

Για να μη τα γράφω εδώ, διάβασε μια εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/839029-τελωνείο/#findComment-60611815 πιστεύω θα σε καλύψω.

Τα ΕΛΤΑ η τα ΕΛΤΑ courier;

δεν γνωριζω και στις 2 πλατφορμες ελτα κανονικα εκανα τρακ δεν το παρελαβα εγω το δεμα

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, legomike είπε

δεν γνωριζω και στις 2 πλατφορμες ελτα κανονικα εκανα τρακ δεν το παρελαβα εγω το δεμα

Λογικά ΕΛΤΑ courier, πολύ δύσκολο να το έπαιρνες τόσο γρήγορα από τα ΕΛΤΑ. Θα ενημερώσω εγώ όταν παραλάβω το δικό μου.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Θέλω να πάρω το παρακάτω τάμπλετ από το AliExpress, καθώς μετά τα κουπόνια και το price adjustment μου βγαίνει κάπου 240€, δηλαδή 100€ κάτω από το να το έπαιρνα από Ευρώπη.

Πώς μπορώ να καταλάβω πόσο θα έρθει το τελωνείο ή αν μπορώ να το γλιτώσω? Αν είναι να τους δώσω 30-50€ θα το πάρω από Ευρώπη να έχω και 1 χρόνο εγγύηση παραπάνω.

Το λινκ:  https://a.aliexpress.com/_EHEruWK

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Comic maniak είπε

και το price adjustment

Νομίζω ότι με αυτό σου αφαιρεί τον φπα ώστε να τον πληρώσεις εσύ μετά εδώ στο τελωνείο + ότι άλλο χρειαστεί. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Νομίζω ότι με αυτό σου αφαιρεί τον φπα ώστε να τον πληρώσεις εσύ μετά εδώ στο τελωνείο + ότι άλλο χρειαστεί. 

Κατάλαβα, άρα πάμε σχεδόν στα ίδια λεφτά με το ευρωπαϊκό. Σε ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Έκανε το θαύμα της η acs.εχασε το δέμα από παραγγελία του ali.δεν ξέρει που βρίσκεται.Σε αυτή την περίπτωση πως κινουμαστε;

Να σου δώσει η ACS χαρτί που να γράφει αυτό, η να ενημερώσουν το tracking (μάλλον μέσω της dpd) ότι χάθηκε το δέμα. Χρησιμοποιείς όποιο από τα 2 ως απόδειξη στο dispute.

Η περιμένεις να περάσουν οι 90 μέρες και να ανοίξεις dispute ότι δεν παρέλαβες. 

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, sakisgri είπε

Να σου δώσει η ACS χαρτί που να γράφει αυτό, η να ενημερώσουν το tracking (μάλλον μέσω της dpd) ότι χάθηκε

Δηλαδή ακόμα και αν το λάθος είναι της acs σε αυτή την περίπτωση σε αποζημιώνει το aliexpres ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iliata2410 είπε

Δηλαδή ακόμα και αν το λάθος είναι της acs σε αυτή την περίπτωση σε αποζημιώνει το aliexpres ;

Εννοείται, αν δεν ήταν έτσι, τι θα τους σταματούσε από το να το κάνουν σκόπιμα;  Αν το έχασε η ACS, λογικά η ACS πρέπει να αποζημιώσει το Aliexpress και το Aliexpress εσένα (η σε αυτή τη περίπτωση η ACS την dpd και η dpd το Aliexpress).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, αν πάρει κανείς tracking number της μορφής ECSC************** όπως πήρα εγώ με δέμα από bundle deals και ο @legomike με δέμα από Choice, τα νέα ειναι καλά! Εγώ παρέλαβα εχθές σε 11 μέρες και ο legomike σε 12 μέρες με τα ΕΛΤΑ courier.

Το δέμα φεύγει από Κίνα με την Cainiao και με ECSC tracking number. Αφού φτάσει Ουγγαρία, περνάει εκεί τελωνείο και μετά η ECSC (έδρα Βουδαπέστη, Ουγγαρία) αναλαμβάνει να πάει το δέμα μάλλον στην Βουλγαρία, εκεί το παραλαμβάνει η Fan courier, βγάζει δικό της tracking number (AWB No.) της μορφής F******** και παράλληλα το tracking number για τα ΕΛΤΑ courier που ειναι της μορφής HN*********GR και μας τα στέλνει με email (φώτο κάτω).

Στα Parcelsapp/Cainiao η στο app του Aliexpress, εκτός από το ECSC tracking number, δεν θα δείτε τα next tracking numbers.

Επίσης, την ημέρα της παράδοσης, η ΕΛΤΑ courier μου έστειλε μήνυμα στο Viber 8:07 πμ.

Screenshot_20250726_140738_Yahoo Mail.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sakisgri είπε

από bundle deals

Ένα προϊόν είχες η και άλλα από bundle dealas; Σε κάθε περίπτωση ένα μπράβο στο aliexpres που σκέφτεται αυτές τις μεθόδους για μην φτάσουν σε δικό μας τελωνείο, διότι καθόλου απίθανο ενώ είχαμε πληρώσει το φόρο,τα δικά μας χαιβανια εδώ ,να σε βάζανε να ξαναπληρώσεις.Απορω το ebay γιατί δεν λειτουργεί έτσι.

Επεξ/σία από iliata2410
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iliata2410 είπε

Ένα προϊόν είχες η και άλλα από bundle dealas;

Δεν γίνεται να έχεις ένα, θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 3 και όχι παραπάνω από 10.

Εγώ είχα 3, με συνολικό κόστος λίγο πάνω από τα 6€

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.αρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αν πχ παραγγείλεις προϊόντα με bundle deals και προϊόντα που είναι,είτε clobal seller είτε choice κανένα από αυτά δεν γίνονται ενοποίηση,και θα έρθουν σε 3 διαφορετικά δρομολόγια.σωστα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...