Ukforthemoment Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 29 λεπτά πριν, george1551 είπε Με Paypal πλήρωσα και η τράπεζα μου το άλλαξε λίγο καλύτερα από το Paypal και πήρε και commission fee και στο τέλος βγήκε πολύ χειρότερα στα 1500 ευρώ έχασα περίπου 30-40 ευρώ με την τράπεζα για αυτό σου είπα ληστεία μετά φόνου κέρδισα 10 - 15 ευρώ από την μετατροπή και μου πήραν 36 ευρώ commission fee που δεν έχει το Paypal Δεν έχω κάνει ποτέ συναλλαγή/αγορά σε ΡΡ τόσο μεγάλο ποσό .Μηπως πλήρωσες προμήθεια γιατί ξεπέρασες κάποιο οριο της τράπεζας;
george1551 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δεν έχω κάνει ποτέ συναλλαγή/αγορά σε ΡΡ τόσο μεγάλο ποσό .Μηπως πλήρωσες προμήθεια γιατί ξεπέρασες κάποιο οριο της τράπεζας; νομίζω ότι το commission fee της τράπεζας είναι σε ποσοστό δεν φτάνει που σε κλέβει στην μετατροπή θέλει και προμήθεια για την ληστεία που κάνει , αλλά προμήθεια συναλλάγματος έχει και στα μικρά ποσά και εκεί είναι από μισό ευρώ και πάνω νομίζω. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 1 ώρα πριν, george1551 είπε νομίζω ότι το commission fee της τράπεζας είναι σε ποσοστό δεν φτάνει που σε κλέβει στην μετατροπή θέλει και προμήθεια για την ληστεία που κάνει , αλλά προμήθεια συναλλάγματος έχει και στα μικρά ποσά και εκεί είναι από μισό ευρώ και πάνω νομίζω. Οπότε είναι νταβατζιλίκι της Πειραιώς. Ευτυχώς δεν έχω πολλά πολλά με ελληνικές τράπεζες. 1
george1551 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Οπότε είναι νταβατζιλίκι της Πειραιώς. Ευτυχώς δεν έχω πολλά πολλά με ελληνικές τράπεζες. και καλά κάνεις πλέον σε ληστεύουν όπου μπορούν πχ σε εισερχόμενο έμβασμα παίρνουν χρήματα χωρίς να κάνουν τίποτα!!! 2
mecanomecano Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Παραγγελια 6 Ιουνιου..AliExpress Selection Standard.'Package left transit country/region' στις 12 Ιουνιου,ηρθε σημερα με Acs. 2 1
george94pav Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Πρώτη μου μεγάλη παραγγελία από AliExpress μετά από χρόνια που παίρνω μέχρι 50 ευρώ πράγματα. Επειδή μπερδεύτηκα φουλ, βάσει του screenshot είμαι για να πληρώσω τελωνείο όταν έρθει; Η μέθοδος λέει AliExpress standard shipping. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από george94pav
Nabuko Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, george94pav είπε είμαι για να πληρώσω τελωνείο όταν έρθει; Βλέπω ότι σου έχουν αφαιρέσει τον φπα 84,26 γιατί θα τον πληρώσεις εσύ Ας πούμε ότι έχεις αγοράσει ηλεκτρονική συσκευή οπότε ο δασμός είναι 5% δηλ 17,55 ευρώ οπότε 351,07 + 17,55 = 368,62 x 24% φπα = 88,47€ εκτελωνισμός ελτά = 15 ευρώ Άρα : Δασμός (5%) 17,55€ ΦΠΑ (24%) 88,47€ Τέλος Εκτελωνισμού (ELTA) 15,00€ Σύνολο Τελωνείου 121,02€ Ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από Nabuko 2
sakisgri Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Βλέπω ότι σου έχουν αφαιρέσει τον φπα 84,26 γιατί θα τον πληρώσεις εσύ Ας πούμε ότι έχεις αγοράσει ηλεκτρονική συσκευή οπότε ο δασμός είναι 5% δηλ 17,55 ευρώ οπότε 351,07 + 17,55 = 368,62 x 24% φπα = 88,47€ εκτελωνισμός ελτά = 15 ευρώ Άρα : Δασμός (5%) 17,55€ ΦΠΑ (24%) 88,47€ Τέλος Εκτελωνισμού (ELTA) 15,00€ Σύνολο Τελωνείου 121,02€ Ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος. Οι πιο πολλές ηλεκτρονικές συσκευές είναι ατελώς π.χ. (Laptop) 8471 30 00 – Αυτόματες μηχανές επεξεργασίας πληροφοριών, φορητές, με βάρος που δεν υπερβαίνει τα 10 kg και που περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας, ένα πληκτρολόγιο και μία οθόνη ..........................................................................................................ατελώς https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf (σελίδα 579) Και ένα tip, για να το βρω εύκολα, έγραψα στο Google "laptop hs code" και είδα ότι ήταν το 8471 30 00, έτσι πήγα κατευθείαν στο κωδικό αυτό. Επίσης τα έξοδα εκτελωνισμού είναι 20€ - CIF* άνω των 150 € έως και 500 € = 20,00 € https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Είναι όμως πολύ κοντά σε αυτά που θα πληρώσει, ανάλογα βέβαια τι ακριβώς είναι αυτό που παράγγειλε. 1
funkopop Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Θέλω να αγοράσω μια οθόνη αυτοκινήτου μέσω aliexpress αξίας 49€ και την στέλνουν από Γαλλία με μηδενικά μεταφορικά. Ωστόσο έχεις πολλούς τρόπους αποστολής, πολλές μεταφορικές όπως fedex, dpd, ups, dhl. Θα πληρώσω τελωνείο όταν μου έρθει;
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, funkopop είπε Θέλω να αγοράσω μια οθόνη αυτοκινήτου μέσω aliexpress αξίας 49€ και την στέλνουν από Γαλλία με μηδενικά μεταφορικά. Ωστόσο έχεις πολλούς τρόπους αποστολής, πολλές μεταφορικές όπως fedex, dpd, ups, dhl. Θα πληρώσω τελωνείο όταν μου έρθει; αφού ειναι απο Γαλλία όχι,είναι εντός ΕΕ .
funkopop Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αφού ειναι απο Γαλλία όχι,είναι εντός ΕΕ . Ναι το ξέρω ότι στις εντός ΕΕ δεν περνάει κανονικά, με προβλημάτισαν οι τρόποι αποστολής...οκ ευχαριστώ
george94pav Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Nabuko είπε Βλέπω ότι σου έχουν αφαιρέσει τον φπα 84,26 γιατί θα τον πληρώσεις εσύ Ας πούμε ότι έχεις αγοράσει ηλεκτρονική συσκευή οπότε ο δασμός είναι 5% δηλ 17,55 ευρώ οπότε 351,07 + 17,55 = 368,62 x 24% φπα = 88,47€ εκτελωνισμός ελτά = 15 ευρώ Άρα : Δασμός (5%) 17,55€ ΦΠΑ (24%) 88,47€ Τέλος Εκτελωνισμού (ELTA) 15,00€ Σύνολο Τελωνείου 121,02€ Ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος. Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερέστατη ανάλυση! Την ακύρωσα την παραγγελία, θα πάρω μάλλον από giztop που είναι λίγο πιο ακριβό αλλά λένε δεν έχει τελωνείο με express shipping οπότε σαν σύνολο βγαίνει καλύτερα. Το προϊόν ήταν tablet πληροφοριακά, ξέχασα να το αναφέρω στην αρχική😋. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από george94pav
sakisgri Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 3 ώρες πριν, funkopop είπε Θέλω να αγοράσω μια οθόνη αυτοκινήτου μέσω aliexpress αξίας 49€ και την στέλνουν από Γαλλία με μηδενικά μεταφορικά. Ωστόσο έχεις πολλούς τρόπους αποστολής, πολλές μεταφορικές όπως fedex, dpd, ups, dhl. Θα πληρώσω τελωνείο όταν μου έρθει; 3 ώρες πριν, funkopop είπε Ναι το ξέρω ότι στις εντός ΕΕ δεν περνάει κανονικά, με προβλημάτισαν οι τρόποι αποστολής...οκ ευχαριστώ Δες χρόνο παράδοσης με την ανάλογη μεταφορική. Αν είναι όλα ίδια, προσωπικά θα επέλεγα dpd για να μου το παραδώσει η ACS στην Ελλάδα και πιστεύω θα έρθει πιο γρήγορα. Αλλιώς μάλλον dhl που τα παραδίδει η ίδια στην Ελλάδα, εκτός αν δεν έχει dhl η πόλη σου. Συνήθως κάνει λίγο παραπάνω διότι πάνε πρώτα Γερμανία τα δέματα και μετά έρχονται οδικώς Ελλάδα. Με ups είχα πάρει πριν πολλά χρόνια αλλά δεν θυμάμαι ποια εταιρία παρέδωσε το δέμα στην Ελλάδα. Με Fedex δεν έχω πάρει. 1
funkopop Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Δες χρόνο παράδοσης με την ανάλογη μεταφορική. Αν είναι όλα ίδια, προσωπικά θα επέλεγα dpd για να μου το παραδώσει η ACS στην Ελλάδα και πιστεύω θα έρθει πιο γρήγορα. Αλλιώς μάλλον dhl που τα παραδίδει η ίδια στην Ελλάδα, εκτός αν δεν έχει dhl η πόλη σου. Συνήθως κάνει λίγο παραπάνω διότι πάνε πρώτα Γερμανία τα δέματα και μετά έρχονται οδικώς Ελλάδα. Με ups είχα πάρει πριν πολλά χρόνια αλλά δεν θυμάμαι ποια εταιρία παρέδωσε το δέμα στην Ελλάδα. Με Fedex δεν έχω πάρει. Πάνω κάτω τις ίδιες ημερομηνίες δίνει, 1 πάνω 1 κάτω δεν είναι θέμα.Για dpd σκεφτόμουν και εγώ γιατί είμαι επαρχία. Σε ευχαριστώ πολύ 1
kostasbm Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου On 17/06/2025 at 00:23, george1551 said: Με Paypal πλήρωσα και η τράπεζα μου το άλλαξε λίγο καλύτερα από το Paypal και πήρε και commission fee και στο τέλος βγήκε πολύ χειρότερα στα 1500 ευρώ έχασα περίπου 30-40 ευρώ με την τράπεζα για αυτό σου είπα ληστεία μετά φόνου κέρδισα 10 - 15 ευρώ από την μετατροπή και μου πήραν 36 ευρώ commission fee που δεν έχει το Paypal το νόμισμα πληρωμής ποιο ήταν???έδωσες ευρώ για δολλαρια???λίρες??/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα