Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαβάζοντας όλα αυτά,απ ότι βλέπω ,καλό θα ήταν να παραγγελνουμε με choice για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.θα μου πεις τώρα το συγκεκριμένο προπιον υπηρχε με τετοια μεθοδο μονο ,οποτε το καταλαβαινω.

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sakisgri είπε

Με China Post Air Parcel ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της China Post (π.χ. China Post Ordinary Small Packet, Registered Air Mail, EMS), το δέμα θα έπρεπε να έρθει μέσω ΕΛΤΑ στην Ελλάδα, οπότε και τα έξοδα εκτελωνισμού θα ήταν πολύ πιο χαμηλά, αν υπήρχε κανένας. Αν περνούσε, εφόσον έχεις πληρωμένο τον Φ.Π.Α. θα ήταν 10€ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Εφόσον ήρθε με UPS, μάλλον ο πωλητής δεν έστειλε με China Post Air Parcel αλλά με UPS, που έχει πολύ υψηλότερα έξοδα και χρεώσεις τελωνείου.

Δεν ξέρω αν μπορείς να διεκδικήσεις επιστροφή χρημάτων επειδή δεν χρησιμοποίησαν τον τρόπο αποστολής που συμφωνήσατε, αλλά σίγουρα αυτή η αλλαγή ανέβασε πολύ το κόστος. Προσωπικά θα το κυνηγούσα.

EDIT:

Ίσως θα ήταν καλό να επικοινωνήσεις με το support και να τους εξηγήσεις αναλυτικά τι συνέβη. Πες τους ότι, με βάση την εξέλιξη της αποστολής, τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε το China Post, όπως πιθανόν είχες συμφωνήσει με τον πωλητή, και ότι αυτό καθιστά ασύμφορη την παραλαβή για σένα, λόγω των επιπλέον χρεώσεων.

Ζήτησέ τους, αν είναι δυνατόν, να μη γίνει η παραλαβή και το δέμα να επιστραφεί πίσω στην Κίνα, ώστε να μπορέσεις να πάρεις refund και να παραγγείλεις ξανά, είτε από το ίδιο κατάστημα (εφόσον μπορούν αυτή τη φορά να το στείλουν με China Post), είτε από άλλο κατάστημα που χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο αποστολής η οποία δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα.

Πριν από όλα αυτά, θα σου πρότεινα να βάλεις το tracking number εδώ: https://parcelsapp.com/ για να δεις ποιες εταιρείες εμπλέκονται στη μεταφορά. Αν δεν εμφανίζεται πουθενά το China Post, μπορείς να ζητήσεις διευκρινίσεις από τον πωλητή. Οι απαντήσεις του μπορεί να σου χρησιμεύσουν και ως αποδείξεις στην επικοινωνία σου με το support. 

Επίσης, αν τα πράγματα είναι όπως τα υποψιάζομαι και δεν καταφέρεις να βγάλεις άκρη με το support του AliExpress, και εφόσον έχεις πληρώσει μέσω PayPal, μπορείς να απευθυνθείς και στην PayPal για να δεις τι μπορούν να κάνουν.

Αν αποφασίσεις να το κάνεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βοήθεια του ChatGPT για να ετοιμάσεις το μήνυμα, σου έχω ήδη φτιάξει ένα παράδειγμα πιο κάτω. Εννοείται πως θα πρέπει να αποδείξεις στην PayPal πως ο τρόπος αποστολής που επιλέχτηκε ήταν με China Post, αυτό φαίνεται στις παραγγελίες σου στο Aliexpress.

Dear PayPal Support Team,

I’m contacting you regarding a recent order I paid for via PayPal. The seller had confirmed that the item would be shipped using China Post, as this method typically avoids customs charges in Greece.

However, based on the tracking information, the package was not sent via China Post, but through a different shipping method. This change significantly increases the cost for me due to customs and handling fees, making it uneconomical to accept the delivery.

According to the official pricing list from the Hellenic Post (ELTA), if the package had gone through China Post and standard customs procedures, I would only be charged a flat customs clearance fee of €10.
(Source: https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf     

You can verify the tracking details here: https://parcelsapp.com/ using the tracking number: [insert your tracking number]. As you can see, China Post does not appear to be involved, which contradicts the seller’s original commitment.

I have contacted the seller, but they have not provided a satisfactory explanation or solution. Therefore, I kindly request your assistance in:

• Preventing the delivery if possible,

• Returning the package to the sender, and

• Issuing a full refund for the order.

I would like to reorder the item, either from the same seller if they can guarantee China Post shipping this time, or from another seller who offers a more suitable shipping method.

Thank you for your time and support.

Best regards,
[Your Name]

cainiao μου εμφανιζει το tracking

• 15 Οκτ 2025 08:21

Σπάτα Ελλάδα

Cainiao
  • 13 Οκτ 2025 07:54

Έξοδος σάρωσης Κίνα

Cainiao
  • 10 Οκτ 2025 08:32

Παραδώστε στην αεροπορική εταιρεία. Οι επείγουσες αποστολές φορτώνονται στην Αποθήκη Μεταφόρτωσης Σαγκάης και ετοιμάζονται για αποστολή στην αποθήκη του μεταφορέα.

Cainiao
  • 04 Οκτ 2025 01:16

Σαγκάη μεταφορική αποθήκη-Δέμα φτάνει στο Αεροδρόμιο της Sinotrans: Πακέτο φτάνει στη Σαγκάη μεταφορική αποθήκη

Cainiao
  • 01 Οκτ 2025 06:18

Πρόβλεψη παράδοσης τελευταίου μιλίου

Cainiao
  • 30 Σεπ 2025 22:17

Εξερχόμενο στο κέντρο ταξινόμησης Φενγκγκάνγκ Τάουν

Cainiao
  • 30 Σεπ 2025 18:31

Εισερχόμενο στο κέντρο ταξινόμησης Φενγκγκάνγκ Τάουν

Cainiao
  • 30 Σεπ 2025 08:12

Αποδεκτό από τον μεταφορέα

Cainiao
Επεξ/σία από czarjuly
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, czarjuly είπε

cainiao μου εμφανιζει το tracking

• 15 Οκτ 2025 08:21

Σπάτα Ελλάδα

Cainiao
  • 13 Οκτ 2025 07:54

Έξοδος σάρωσης Κίνα

Cainiao
  • 10 Οκτ 2025 08:32

Παραδώστε στην αεροπορική εταιρεία. Οι επείγουσες αποστολές φορτώνονται στην Αποθήκη Μεταφόρτωσης Σαγκάης και ετοιμάζονται για αποστολή στην αποθήκη του μεταφορέα.

Cainiao
  • 04 Οκτ 2025 01:16

Σαγκάη μεταφορική αποθήκη-Δέμα φτάνει στο Αεροδρόμιο της Sinotrans: Πακέτο φτάνει στη Σαγκάη μεταφορική αποθήκη

Cainiao
  • 01 Οκτ 2025 06:18

Πρόβλεψη παράδοσης τελευταίου μιλίου

Cainiao
  • 30 Σεπ 2025 22:17

Εξερχόμενο στο κέντρο ταξινόμησης Φενγκγκάνγκ Τάουν

Cainiao
  • 30 Σεπ 2025 18:31

Εισερχόμενο στο κέντρο ταξινόμησης Φενγκγκάνγκ Τάουν

Cainiao
  • 30 Σεπ 2025 08:12

Αποδεκτό από τον μεταφορέα

Cainiao

Η Cainiao σχεδόν πάντα δείχνει το tracking ασχέτως ποια εταιρία έχει αναλάβει και ίσως μπερδεύει το parcelsapp και δεν ψάχνει παραπάνω. Μπορείς να δεις στο site της china post αν εμφανίζει κάτι https://www.ems.com.cn/english/ η εδώ  https://www.chinapostaltracking.com/ η και εδώ https://www.17track.net/en/carriers/china-post και μετά δες και στην UPS https://www.ups.com/us/en/home

Επίσης. αν πας στο "my orders" και πατήσεις στο "shipped" και μετα επανω στο προιον, στο "Track order" πάνω από το tracking number, ποιος ειναι ο τρόπος αποστολής?

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Η Cainiao σχεδόν πάντα δείχνει το tracking ασχέτως ποια εταιρία έχει αναλάβει και ίσως μπερδεύει το parcelsapp και δεν ψάχνει παραπάνω. Μπορείς να δεις στο site της china post αν εμφανίζει κάτι https://www.ems.com.cn/english/ η εδώ  https://www.chinapostaltracking.com/ η και εδώ https://www.17track.net/en/carriers/china-post και μετά δες και στην UPS https://www.ups.com/us/en/home

Επίσης. αν πας στο "my orders" και πατήσεις στο "shipped" και μετα επανω στο προιον, στο "Track order" πάνω από το tracking number, ποιος ειναι ο τρόπος αποστολής?

δεν μπορω να το εντοπισω στα links που μου εβαλες ....ο τροπος αποστολης ειναι Aliexpress Premium shipping 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, czarjuly είπε

δεν μπορω να το εντοπισω στα links που μου εβαλες ....ο τροπος αποστολης ειναι Aliexpress Premium shipping 

Έτσι εξηγείται... Με Aliexpress Premium shipping τα δέματα έρχονται με ιδιωτική courier. Αλλά βλέπω κοστίζει  33,48€, εσύ απ' ότι κατάλαβα ούτε το επέλεξες και δεν πλήρωσες μεταφορικά, σωστά? Αν ειναι έτσι ισχύει ότι έγραψα πιο πίσω, αλλά δεν ξέρω αν πλήρωσες με Paypal πως θα μπορέσεις να το αποδείξεις, εκτός από screenshot να δείχνει free shipping από την παραγγελία σου και μια σαν αυτή που θα βάλω κάτω.

Αν θέλεις να το κυνηγήσεις (καλά ειναι να το κάνεις) ξεκίνα με τον πωλητή, ρώτα γιατί έστειλε με Aliexpress Premium shipping ενώ επέλεξες China post Air Parcel, κράτα scrrenshots με την συνομιλία και μετά μίλα με το support του Aliexpress αν δεν βγάλεις άκρη μετά στείλε στην Paypal (αν πλήρωσες με paypal).

Screenshot 2025-10-16 070235.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Έτσι εξηγείται... Με Aliexpress Premium shipping τα δέματα έρχονται με ιδιωτική courier. Αλλά βλέπω κοστίζει  33,48€, εσύ απ' ότι κατάλαβα ούτε το επέλεξες και δεν πλήρωσες μεταφορικά, σωστά? Αν ειναι έτσι ισχύει ότι έγραψα πιο πίσω, αλλά δεν ξέρω αν πλήρωσες με Paypal πως θα μπορέσεις να το αποδείξεις, εκτός από screenshot να δείχνει free shipping από την παραγγελία σου και μια σαν αυτή που θα βάλω κάτω.

Αν θέλεις να το κυνηγήσεις (καλά ειναι να το κάνεις) ξεκίνα με τον πωλητή, ρώτα γιατί έστειλε με Aliexpress Premium shipping ενώ επέλεξες China post Air Parcel, κράτα scrrenshots με την συνομιλία και μετά μίλα με το support του Aliexpress αν δεν βγάλεις άκρη μετά στείλε στην Paypal (αν πλήρωσες με paypal).

Screenshot 2025-10-16 070235.png

Spoiler

Μαλλον το premium shipping ειχα επιλεξει απο προεπιλογη χωρις μεταφορικα ....την πατησα (προς γνωση και συμμορφωση) ....σημερα παρελαβα τον φακο τους τα ακουμπησα και τελειωσε ...μεχρι την επομενη μλκ που θα κανω χαχα

υ.γ.στο μεσοδιαστημα που περασε μαλλον αλλαξαν την προεπιλογη σε China Post air parcel

Επεξ/σία από czarjuly
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, czarjuly είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μαλλον το premium shipping ειχα επιλεξει απο προεπιλογη χωρις μεταφορικα ....την πατησα (προς γνωση και συμμορφωση) ....σημερα παρελαβα τον φακο τους τα ακουμπησα και τελειωσε ...μεχρι την επομενη μλκ που θα κανω χαχα

υ.γ.στο μεσοδιαστημα που περασε μαλλον αλλαξαν την προεπιλογη σε China Post air parcel

Ναι, δυστυχώς έτσι την πατάμε καμιά φορά με τις προεπιλογές… Πάντως καλό που το ανέφερες, γιατί βοηθάει και άλλους να προσέχουν. Το σημαντικό είναι ότι παρέλαβες τελικά τον φακό, έστω κι αν πλήρωσες παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε, πικρό αλλά διδακτικό 😅

Αν όντως άλλαξαν στο μεταξύ την προεπιλογή σε China Post, τότε μάλλον δεν ήσουν ο μόνος που την "πάτησε", και κάπως το μάζεψαν.

Την επόμενη φορά τσεκάρισμα διπλό πριν το “Place order” 😄Και ρίξε και καμια ματιά στον οδηγό που έχω φτιάξει.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Μαλλον το premium shipping ειχα επιλεξει

ναι αλλά και πάλι άφιξη 13 Νοεμβριου έλεγε,οποτε πολυ νωρις ήρθε απο αυτο που λεει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, iliata2410 είπε

ναι αλλά και πάλι άφιξη 13 Νοεμβριου έλεγε,οποτε πολυ νωρις ήρθε απο αυτο που λεει

Δεν το είπα εγώ, αλλά θα απαντήσω.

Αυτά αλλάζουν συχνά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα του προϊόντος. Τη φωτογραφία την ανέβασα εχθές, αλλά ο φίλος έκανε την παραγγελία πριν λίγες μέρες, οπότε ίσως τότε να ίσχυαν διαφορετικοί χρόνοι αποστολής.

Το βασικό που κρατάμε εδώ, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ότι με το AliExpress Premium Shipping δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, χάνουμε: Πληρώνουμε παραπάνω, Το δέμα περνάει τελωνείο, Και πλέον, με την AliExpress Standard Shipping, τα δέματα έρχονται αρκετά γρήγορα, οπότε ούτε σε χρόνο κερδίζουμε.

Ίσως να συμφέρει κάποιους από άλλες χώρες, όπως π.χ. τη Βραζιλία, όπου όλα τα δέματα περνούν τελωνείο, ανεξαρτήτως τρόπου αποστολής.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους κι από εμένα! Εχοντας διαβάσει αυτό το thread και διάφορα άλλα, κι ευχαριστώ ιδιαίτερα τον sakisgri για τα χρήσιμα του post, θα ήθελα να ρωτήσω αν κατάλαβα σωστά πόσα θα πληρώσω συνολικά για αγορά από aliexpress. 

Το προιόν γράφει ότι στοιχίζει 560 euro, και συμπεριλαμβάνει το VAT. Αποστέλλεται από την Κίνα, με φθινότερο shipping cost 165 euro (τα οποία μου φαίνονται κάπως πολλά παρεπιπτώντας) μέσω Aliexpress Standard Shipping.

Οπότε, με βάση το post του sakisgri, στην τελική τιμή στο check-out στο Aliexpress θα μου αφαιρεθεί το ΦΠΑ, το οποίο θα πληρώσω στη συνέχεια στα ΕΛΤΑ. Το δέμα θα έρθει μέσω ΕΛΤΑ (λόγω Aliexpress Standard Shipping και αγοράς πάνω από 186 ευρώ). Στον ΕΛΤΑ θα πληρώσω επίσης τα έξοδα εκτελωνισμού, τα οποία στην περίπτωση μου είναι, με βάση τον τιμοκατάλογο, 25.00 ευρώ. Τέλος, και πιο σημαντικό από όλα, πληρώνω και δασμό 3.5%, το οποίο μου βγαίνει γύρω στα 20 ευρώ. 

Αρα, 560 (τελική τιμή με ΦΠΑ) + 165 (μεταφορικά) + 25 (εξοδα εκτελωνισμού) +20 ευρώ = 770 ευρώ σύνολο περίπου. Σωστά? 

Αυτό το 3.5% δασμοί ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους, παίζει ποτέ να ξεπερνάει κατά πολύ το 3.5%. Ρωτάω επειδή από παλαιότερες αγορές στις οποίες δεν είχε προσέξει λεπτομέρειες, είχα πληρώσει πολύ παραπάνω, σύνολο κοντά στην αξία του προιόντος. 

Συγγνώμη αν ρωτάω πράγματα που έχουν απαντηθεί πολλές φορές ήδη, απλά είναι σεβαστό το ποσό και δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, pmvass είπε

Καλημέρα σε όλους κι από εμένα! Εχοντας διαβάσει αυτό το thread και διάφορα άλλα, κι ευχαριστώ ιδιαίτερα τον sakisgri για τα χρήσιμα του post, θα ήθελα να ρωτήσω αν κατάλαβα σωστά πόσα θα πληρώσω συνολικά για αγορά από aliexpress. 

Το προιόν γράφει ότι στοιχίζει 560 euro, και συμπεριλαμβάνει το VAT. Αποστέλλεται από την Κίνα, με φθινότερο shipping cost 165 euro (τα οποία μου φαίνονται κάπως πολλά παρεπιπτώντας) μέσω Aliexpress Standard Shipping.

Οπότε, με βάση το post του sakisgri, στην τελική τιμή στο check-out στο Aliexpress θα μου αφαιρεθεί το ΦΠΑ, το οποίο θα πληρώσω στη συνέχεια στα ΕΛΤΑ. Το δέμα θα έρθει μέσω ΕΛΤΑ (λόγω Aliexpress Standard Shipping και αγοράς πάνω από 186 ευρώ). Στον ΕΛΤΑ θα πληρώσω επίσης τα έξοδα εκτελωνισμού, τα οποία στην περίπτωση μου είναι, με βάση τον τιμοκατάλογο, 25.00 ευρώ. Τέλος, και πιο σημαντικό από όλα, πληρώνω και δασμό 3.5%, το οποίο μου βγαίνει γύρω στα 20 ευρώ. 

Αρα, 560 (τελική τιμή με ΦΠΑ) + 165 (μεταφορικά) + 25 (εξοδα εκτελωνισμού) +20 ευρώ = 770 ευρώ σύνολο περίπου. Σωστά? 

Αυτό το 3.5% δασμοί ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους, παίζει ποτέ να ξεπερνάει κατά πολύ το 3.5%. Ρωτάω επειδή από παλαιότερες αγορές στις οποίες δεν είχε προσέξει λεπτομέρειες, είχα πληρώσει πολύ παραπάνω, σύνολο κοντά στην αξία του προιόντος. 

Συγγνώμη αν ρωτάω πράγματα που έχουν απαντηθεί πολλές φορές ήδη, απλά είναι σεβαστό το ποσό και δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων.

Πολύ σωστά τα έγραψες!
Πράγματι, υπάρχουν προϊόντα που έχουν υψηλούς δασμούς, αλλά αυτά είναι κυρίως είδη που σπάνια βρίσκεις στο Aliexpress, όπως τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά ή κάποια εξειδικευμένα βιομηχανικά είδη. Οι ηλεκτρονικές συσκευές, που είναι και οι πιο συχνές αγορές, συνήθως είναι είτε ατελώς είτε έχουν πολύ χαμηλούς δασμούς (γύρω στο 0-3.5%).

Ένας εύκολος τρόπος για να δεις πόσοι δασμοί αντιστοιχούν σε ένα προϊόν:
Μπορείς να βρεις τον HS code του προϊόντος (π.χ. για laptop είναι 8471 30 00) κάνοντας μια αναζήτηση στο Google με τη φράση π.χ. "laptop hs code".
Έπειτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον κωδικό για να ανατρέξεις απευθείας στον επίσημο δασμολογικό πίνακα (π.χ. εδώ) και να δεις το ποσοστό δασμού για τον συγκεκριμένο κωδικό.

Όσο για τις φορές που έχεις πληρώσει σχεδόν όσο κόστιζε το προϊόν:
Παλαιότερα, και συχνά ακόμη και σήμερα, όταν λέμε «δασμοί», εννοούμε γενικά όλα τα κόστη που χρεώνονται στο τελωνείο, όπως:  Φ.Π.Α.,  Έξοδα εκτελωνισμού,  Πραγματικοί δασμοί,  Πιθανόν και αποθηκευτικά (ειδικά αν το πακέτο ήρθε με ιδιωτική courier)  Έτσι είναι λογικό να σου φάνηκε ότι πλήρωσες ένα ποσό σχεδόν ίσο με την αξία του προϊόντος.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πολλά προβλήματα που είχα με χαμένες παραγγελίες και έχοντας ενοχλήσει πολλές φορές το support του ali, δεν άντεξα και δοκίμασα ακόμα μια φορά.. 

Φαίνεται ότι τουλάχιστον κάτι κατάλαβαν ότι πάει στραβά στο σύστημα αποστολής και μου έστειλαν αυτή τη φορά με 4PX (παρόλο που η αγορά έγινε με choice). Είμαι περίεργος να δω πώς θα εξελιχθεί αυτή τη φορά η παράδοση....

Αλήθεια, τί παίζει με αυτή τη μεταφορική, με ποια συνεργάζεται στην Ελλάδα;

Επεξ/σία από japetus
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sakisgri είπε

Πολύ σωστά τα έγραψες!
Πράγματι, υπάρχουν προϊόντα που έχουν υψηλούς δασμούς, αλλά αυτά είναι κυρίως είδη που σπάνια βρίσκεις στο Aliexpress, όπως τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά ή κάποια εξειδικευμένα βιομηχανικά είδη. Οι ηλεκτρονικές συσκευές, που είναι και οι πιο συχνές αγορές, συνήθως είναι είτε ατελώς είτε έχουν πολύ χαμηλούς δασμούς (γύρω στο 0-3.5%).

Ένας εύκολος τρόπος για να δεις πόσοι δασμοί αντιστοιχούν σε ένα προϊόν:
Μπορείς να βρεις τον HS code του προϊόντος (π.χ. για laptop είναι 8471 30 00) κάνοντας μια αναζήτηση στο Google με τη φράση π.χ. "laptop hs code".
Έπειτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον κωδικό για να ανατρέξεις απευθείας στον επίσημο δασμολογικό πίνακα (π.χ. εδώ) και να δεις το ποσοστό δασμού για τον συγκεκριμένο κωδικό.

Όσο για τις φορές που έχεις πληρώσει σχεδόν όσο κόστιζε το προϊόν:
Παλαιότερα, και συχνά ακόμη και σήμερα, όταν λέμε «δασμοί», εννοούμε γενικά όλα τα κόστη που χρεώνονται στο τελωνείο, όπως:  Φ.Π.Α.,  Έξοδα εκτελωνισμού,  Πραγματικοί δασμοί,  Πιθανόν και αποθηκευτικά (ειδικά αν το πακέτο ήρθε με ιδιωτική courier)  Έτσι είναι λογικό να σου φάνηκε ότι πλήρωσες ένα ποσό σχεδόν ίσο με την αξία του προϊόντος.

Χίλια ευχαριστώ sakisgri για την κατατοπιστικότατη απάντηση! Είχα δει και τον επίσημο δασμολογικό πίνακα από προηγούμενό σου post, άλλα δεν κατάφερνα να βρω το αντίχτοιχο προιόν που θέλω στο έγγραφο, το οποίο τυχαίνει να είναι κι ιδιαίτερο σαν προιόν (ένας προσομοιωτής ενδοσκόπησης για εκπαιδευτικούς σκοπούς). Με το hs code στο google search, πιστεύω πως μάλλον με καλύπτουν οι περισσότεροι κωδικοί που μου έβγαλε ο google, και μάλιστα, όλα λένε και ατελώς!

Όπως και να έχει, αισθάνομαι πολύ πιο ασφαλής να προχωρήσω επιτέλους σε αυτήν την αναγκαία παραγγελία.

Και ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είστε γνώστες και κάνετε τον κόπο να μας κατατοπίζετε σε αυτά τα δύσκολα θέματα!

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, pmvass είπε

Λάθος. Ο ΦΠΑ υπολογίζεται επί CIF + δασμός

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pmvass είπε

Χίλια ευχαριστώ sakisgri για την κατατοπιστικότατη απάντηση! Είχα δει και τον επίσημο δασμολογικό πίνακα από προηγούμενό σου post, άλλα δεν κατάφερνα να βρω το αντίχτοιχο προιόν που θέλω στο έγγραφο, το οποίο τυχαίνει να είναι κι ιδιαίτερο σαν προιόν (ένας προσομοιωτής ενδοσκόπησης για εκπαιδευτικούς σκοπούς). Με το hs code στο google search, πιστεύω πως μάλλον με καλύπτουν οι περισσότεροι κωδικοί που μου έβγαλε ο google, και μάλιστα, όλα λένε και ατελώς!

Όπως και να έχει, αισθάνομαι πολύ πιο ασφαλής να προχωρήσω επιτέλους σε αυτήν την αναγκαία παραγγελία.

Και ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είστε γνώστες και κάνετε τον κόπο να μας κατατοπίζετε σε αυτά τα δύσκολα θέματα!

Τπτ να σαι καλά.

Πολύ σωστά γράφει ο φίλος@Nabuko πιο πάνω (μου διέφυγε) Υπολόγισε και φ.π.α. στα μεταφορικά και τυχών έξοδα ασφάλισης (που δεν θα έχεις). https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Πιο απλά:

CIF (Cost, insurance, and freight) είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης.

Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου. 

4 ώρες πριν, japetus είπε

Μετά από πολλά προβλήματα που είχα με χαμένες παραγγελίες και έχοντας ενοχλήσει πολλές φορές το support του ali, δεν άντεξα και δοκίμασα ακόμα μια φορά.. 

Φαίνεται ότι τουλάχιστον κάτι κατάλαβαν ότι πάει στραβά στο σύστημα αποστολής και μου έστειλαν αυτή τη φορά με 4PX (παρόλο που η αγορά έγινε με choice). Είμαι περίεργος να δω πώς θα εξελιχθεί αυτή τη φορά η παράδοση....

Αλήθεια, τί παίζει με αυτή τη μεταφορική, με ποια συνεργάζεται στην Ελλάδα;

ACS, δλδ πάλι πρέπει να δεις την Speedy και το "Shipment data received". 

Πάλι 10ψηφιο θα πάρεις αλλά θα ειναι της μορφής 254******* https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/573/#findComment-60858738

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...