stavrosbmw Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Αν πίνεις φρέντο εσπρέσσο σκέτο λογικό να μη σου άρεσε ο φρέντο καπουτσίνο ρε συ! Το νόημα σε αυτούς τους καφέδες δεν είναι να τους ανακατέψεις και να τους πιεις μαζί με το αφρόγαλα - κρέμα; Αν τους πιες γρήγορα και μείνει η κρέμα μόνη της τι νόημα έχει; Εξαρταται γτ πχ το coffee island τον φρεντο καπουτσινο τον κανει αχτυπητο και πεταει το αφρογαλα απο πανω ενω το φρεντο εσπρεσσο τον χτυπαει, μπορει σε καποιους να αρεσει απλα το οτι ειναι αχτυπητος ο καφες γτ εχει καλυτερο αρωμα Αν πίνεις φρέντο εσπρέσσο σκέτο λογικό να μη σου άρεσε ο φρέντο καπουτσίνο ρε συ! Το νόημα σε αυτούς τους καφέδες δεν είναι να τους ανακατέψεις και να τους πιεις μαζί με το αφρόγαλα - κρέμα; Αν τους πιες γρήγορα και μείνει η κρέμα μόνη της τι νόημα έχει; Εξαρταται γτ πχ το coffee island τον φρεντο καπουτσινο τον κανει αχτυπητο και πεταει το αφρογαλα απο πανω ενω το φρεντο εσπρεσσο τον χτυπαει, μπορει σε καποιους να αρεσει απλα το οτι ειναι αχτυπητος ο καφες γτ εχει καλυτερο αρωμα Fredo cappuccino με κρέμα κανέλα και κακάο Ότι πιο ωραίο έχει πιει ποιος τον εχει πιει? 1
deesnider Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 το καφε μπορει να στον φτιαξει το αφεντικο , ο μπαρμαν, ο ντιτζει , η Μαιρουλα η σερβιτορα Εμένανε πάντως, η νύχτα μ' έχει διδάξει το εξής: Άλλο πράγμα καταλαβαίνει η Μαιρούλα στο καφέ, όταν τής ζητήσεις φραπέ και άλλο η Σβετλάνα στο κωλόμπαρο... 4
bluesattack Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Εμένανε πάντως, η νύχτα μ' έχει διδάξει το εξής: Άλλο πράγμα καταλαβαίνει η Μαιρούλα στο καφέ, όταν τής ζητήσεις φραπέ και άλλο η Σβετλάνα στο κωλόμπαρο... Ε λογικο ειναι.Αλλο μπαριστα αλλο κωλομπαριστα ps.Και γιατι δηλαδης μονο καφες .Για πειτε τιποτα για την λευκη σοκολατα ? Θελω reviews πριν..ξοδευτω 1
Speculoos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Εμένανε πάντως, η νύχτα μ' έχει διδάξει το εξής: Άλλο πράγμα καταλαβαίνει η Μαιρούλα στο καφέ, όταν τής ζητήσεις φραπέ και άλλο η Σβετλάνα στο κωλόμπαρο... Κι εσύ θαμώνας του Σκαραβαίου;
deesnider Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Κι εσύ θαμώνας του Σκαραβαίου; Πολύ χειρότερων απ' αυτό. Παλιά όμως. Πλέον, περιορίζομαι στη μεταλαμπάδευση τής σοφίας μου! 1
kathytherion Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Ε λογικο ειναι.Αλλο μπαριστα αλλο κωλομπαριστα :-Dps.Και γιατι δηλαδης μονο καφες .Για πειτε τιποτα για την λευκη σοκολατα ? Θελω reviews πριν..ξοδευτω Αν είσαι λάτρης του γάλακτος προχωρά. Προσωπικά, ενώ μου άρεσε η λευκή σοκολατάκια οποτε έπαιρνα σοκολάτα να φάω έπαιρνα λευκή, δοκίμασα 2 φορές να πιω ρόφημα λευκής σοκολάτας και μύριζε γαλατιλα σε σημείο να μην την πιω ολόκληρη... Σημειωτέον οτι δεν μ αρέσει το γάλα (εκτος αν χρησιμοποιηθεί σε γλυκά η συνταγές φαγητού εκεί δεν έχω θέμα) Οποτε έχει το στο νου. Απο σοκολάτα η αγαπημένη μου ειναι γάλακτος,ε άρωμα Φουντουκίου... Στο κεντρο έχει ένα μαγαζί που τη φτιάχνει λιωνονταε μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας μαζί με πραλίνα Φουντουκίου, κάνει έξι ευρώ η άτιμη αλλ ειναι ονειρεμένη...
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Βασικά το bottom line είναι, ότι πάρεις από καφετέρια/μπαρ/εστιατόριο είτε είναι μπύρα είτε σοκολάτα είτε αναψυκτικό είτε καφές...είτε και γω δε ξέρω τι, στο καραχρεώνουν. Αλλά θα μου πεις, πρέπει να ζήσουν και αυτοί κάπως.... Τώρα για λευκή σοκολάτα (ρόφημα)...δε μου ακούγεται καλό, παρόλο που μου αρέσει η λευκή σοκολάτα σε στερεή μορφή. Ειδικά η Crunch.
skiabox Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Οι μικροφάρμες έχουν τελειώσει μου είπανε στο coffee island. Τώρα δεν ξέρω να θα ξαναφέρει. Δεν βλέπω κάποιος να μου κάνει πρόταση βέβαια. Ολοι πάτε και παραγγέλνετε χωρίς να διαλέξετε καφέ;
AristidisZ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Καλά ρε παιδιά πόσους καφέδες έχει πια το Coffee Island και το έχουμε κάνει μεσανατολικό ;
pontez2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Οι μικροφάρμες έχουν τελειώσει μου είπανε στο coffee island. Τώρα δεν ξέρω να θα ξαναφέρει. Δεν βλέπω κάποιος να μου κάνει πρόταση βέβαια. Ολοι πάτε και παραγγέλνετε χωρίς να διαλέξετε καφέ; Όντως έχουν και στη Λάρισα coffe island και μάλιστα πολύ καλά. Ειναι ευχάριστο να έχεις καλό καφέ κοντά στο τοπο που ζεις.
mynam3 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Οι μικροφάρμες έχουν τελειώσει μου είπανε στο coffee island. Τώρα δεν ξέρω να θα ξαναφέρει. Δεν βλέπω κάποιος να μου κάνει πρόταση βέβαια. Ολοι πάτε και παραγγέλνετε χωρίς να διαλέξετε καφέ; Δοκιμασε τον Ethiopia Kochere, παντα εχουν - οι μικροφαρμες εχουν ελαχιστη διαφορα μεταξυ τους.
tsifotis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 @ThReSh Εγώ φίλε μου, είτε Amstel πιω, είτε Mythos, είτε τις ακριβές τις μπυραρίας, δεν διακρίνω έντονη διαφορά. Αυτά τα αφήνω στους μπυρολογους. Όσο για τον Ελληνικό, πολύ σωστά τον είπατε Τουρκικο. Ο φραπέ είναι ο μόνος Ελληνικός, και φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρετε την ιστορία του. Κατά τα άλλα μετά τα 80s πρέπει να έγινε μόδα. Δε θυμάμαι σε Ελληνικές ταινίες των 50-60s να παραγγελνουν φραπέ. Σχεδον τιποτε το ελληνικο δεν εχει η φραπεδαρα "μας". Ξενος καφες απλα ισως λογω ζεστου καλοκαιριου και ευκολιας του Nes συν το καλο μαρκετινγκ επιασε πολυ στην Ελλαδα. Ειχα ανοιξει παλιοτερα θεμα που δεν φτουρισε πολυ http://www.insomnia.gr/topic/563532-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5/ Εν ολιγοις κυκλοφορει η φημη απο τη Νεστλε οτι αυτη τον εβγαλε μεσω υπαλληλου της στη ΔΕΘ του 1957. Μαλιστα το τσιρκο που εχει καταντησει η ΔΕΘ εκανε φετος και σε αυτο το ιστορικο γεγονος αφιερωμα. Fact checking επιπεδου νεκροι της Ερτ http://www.iefimerida.gr/news/359286/moyseio-frape-sti-deth-sto-meros-poy-anakalyfthike-60-hronia-prin-eikones. Ομως μια στιγμη. Τοτε πως γινεται σε αυτην την ελληνικη ταινια του 1951 ο Ηλιοπουλος να λεει στον Φωτοπουλο κουνωντας σεηκερ την προειδοποιητικη ατακα "κοιτα μην μας κανουνε καφε φραπε" εννοωντας "θα μας κανουνε του αλατιου" δηλαδη ειναι κατι τοσο στανταρ που το χρησιμοποιουνε πια και σαν εκφραση. Η αληθεια ειναι οτι σπανια πινουνε φραπε στις παλιοτερες ταινιες. https://youtu.be/aNmLRC6VNMA?t=1116 Οπως προσθεσε και συμφορουμιτης συνταγες στ αγγλικα με coffee frappe υπαρχουν απαντωνται σε κειμενα του 19ου και 20ου αιωνα. Και στο αρχικο θρεντ εχει και λινκ. Μαλλον το μονο που εκανε Ελληνας ηταν αντι να χρησιμοποιει ζεστο με παγακι βαζει χλιαρο ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ. mind blown. Ανακαλυψη επιπεδου αντι να ριχνω στο μιγμα του κεηκ σκονη απο κακαο, να το ανακατευω με μερεντα. Oh yeah!!! Βεβαια, οπως προειπώθηκε απο την μια μερα στην αλλη αρχισαμε να λεμε τον τουρκικο καφε ελληνικο. Φουλ ανασφαλης χοντραδα. Σα να λενε ξαφνικα Τουρκοι στο χωριο τους την φετα TURKISH CHEESE μονο απο το κομπλεξ. Μπλιαχ. Αν μας χαλαει η λεξη τουρκικος μπορουσαμε να λανσαρουμε αλλη λεξη πχ στη χόβολη, αφιλτραριστος, του φλυτζανιου, παραδοσιακος, αραβικός (που δεν κανει triggering) ή κατι άλλο τελος παντων. Αλλα οπως λεγανε και στο χωριο μου, εδω καταπινουμε την καμηλο, στον κωνωπα της σειράς αναμονής θα κολλησουμε!!!!!!!1111111111 1
apostol1s Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 αλλο ειναι ο γνησιος καφες και αλλο τα κοκτειλ με γαλατα,κρεμες,καραμελες,κανελες κτλ
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μάλιστα...οπότε ότι ο φραπέ ανακαλύφθηκε το '57 ήταν μύθος λοιπόν. Πραγματικά δε το περίμενα να πω την αλήθεια. Τέσπα, κάτι άλλο μιας και είναι ψιλοσχετικό με το θέμα...οπότε για να μην ανοίγω νέο θέμα το γράφω εδώ: Γιατί σε αρκετούς φούρνους, όταν παραγγέλνεις κάτι στο βάζουν απ΄ευθείας σε σακούλα χωρίς να σε ρωτήσουν αν θες σακούλα; Δεν έχει συμβεί 1-2...αλλά 102. Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Μήπως για διαφημιστικούς λόγους, για να σου φορτώσουν σακούλα του καταστήματος; Η λογική λέει, ότι όταν θες να πάρεις κάτι από φούρνο, θες να το φας απ'ευθείας τώρα που είναι ζεστό. Όχι μετά από 1 ώρα που θα έχει κρυώσει.
stavrosbmw Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μάλιστα...οπότε ότι ο φραπέ ανακαλύφθηκε το '57 ήταν μύθος λοιπόν. Πραγματικά δε το περίμενα να πω την αλήθεια. Τέσπα, κάτι άλλο μιας και είναι ψιλοσχετικό με το θέμα...οπότε για να μην ανοίγω νέο θέμα το γράφω εδώ: Γιατί σε αρκετούς φούρνους, όταν παραγγέλνεις κάτι στο βάζουν απ΄ευθείας σε σακούλα χωρίς να σε ρωτήσουν αν θες σακούλα; Δεν έχει συμβεί 1-2...αλλά 102. Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Μήπως για διαφημιστικούς λόγους, για να σου φορτώσουν σακούλα του καταστήματος; Η λογική λέει, ότι όταν θες να πάρεις κάτι από φούρνο, θες να το φας απ'ευθείας τώρα που είναι ζεστό. Όχι μετά από 1 ώρα που θα έχει κρυώσει. Μηπως αυτες οι 102 φορες που λες ειναι απο τον ιδιο φουρνο? Εχεις σκεφτει να πας σε αλλο φουρνο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις