haris_216 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Φαντάζομαι ότι ο τίτλος ήδη προϊδεάζει για το ερώτημα, αλλά να αναφέρω όλο το story. Λοιπόν στο σπίτι έχω μία πόρτα κουζίνας αλουμινένια με μονοκόματο τζάμι (1,75χ0,65 περίπου) που βγαίνει στο μπαλκόνι. Είναι με διπλό κρύσταλλο (ότι τίποτα περίεργο απ' ότι καταλαβαίνω, απλά το κλασσικό "εργολαβικό" προ 10ετίας). Θέλω να του ανοίξω τρύπα (όχι εγώ βέβαια γιατί, αν και το 'χω με τα diy αυτό ξεφεύγει από τις γνώσεις μου) για να βάλω πορτάκι για γάτα. Το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα έχω πάρει όλων των ειδών τις απαντήσεις πχ "Αυτά τα τζάμια δεν κόβονται" (τελεία και παύλα). "Κόβονται αλλά μπορεί να σου σπάσει στο κόψιμο" "Κόβονται αλλά ακόμα και αν δεν σου σπάσει στο κόψιμο, μπορεί να σου σπάσει μετά". "Πας για καινούργιο τζάμι μεγάλε" Εξετάζω όλα τα σενάρια. Εννοείται ότι το ιδανικό είναι το (σωστό και ασφαλές) κόψιμο αλλά αν δεν γίνεται προφανώς θα δω και το θέμα "καινούργιο" (μου είπαν για 80-110 ευρώ + φπα). Τα ερωτήματα: Τελικά...κόβεται; Για την ακρίβεια, τρυπιέται; Αφού το πορτάκι ουσιαστικά μπαίνει πάνω στο τζάμι Τί είναι στην ουσία το "διπλό τζάμι"; Δύο μονά με κενό ανάμεσα ή κάτι τελείως διαφορετικό; Και όταν λέμε για αλλαγή νέου, αυτό το καινούργιο θα έχει τις τρύπες από το εργοστάσιο ή απλά κάνει κάποια πατέντα ο τζαμάς που τώρα δεν θέλει/μπορεί/συμφέρει να κάνει; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες πληροφορίες. Υγ Αν υπάρχει και πρόταση για (καλό στη δουλειά του) τζαμά στα νότια προάστεια (Καλλιθέα, Ν. Κόσμο, Ν. Σμύρνη, Π. Φάληρο, Δάφνη , κλπ) είναι ευπρόσδεκτη
sofiathereal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δεν κόβεται για τον λόγο ότι άμα χαράξεις με το διαμάντι πρέπει να χτυπήσεις το τζάμι από την αντίθετη πλευρά πράγμα αδύνατο αφού από την άλλη πλευρά είναι το άλλο τζάμι..
bluesattack Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Αυτα τα τζαμια που εχουν το πορτακι τι ακριβως ειναι ? Ασφαλειας ? Εχουν υποστει καποια ειδικη θεριμκη επεξεργασια ? Γιατι σιγουρα θα δεχονται καταπονηση , ποσο μαλλον αν η γατα ειναι αδεξια η βιαστικη
haris_216 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δεν κατάλαβα τι εννοείς; Από τι υλικό είναι το πορτάκι ή τι είναι τα κρύσταλλα πάνω στα οποία εφαρμόζει το πορτάκι;
haris_216 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δεν ξέρω καθόλου. Είναι τα "γνωστά" διπλά. Μάλιστα αν κρίνω από τα υπόλοιπα υλικά του σπιτιού που έβαλε ο κατασκευαστής, πρέπει να είναι πολύ basic αφού δε δείχνει ότι θα έβαζε κάτι (πχ ασφαλείας) που θα ανέβαζε το κόστος
bluesattack Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δεν λεω για τα δικα σου, αλλα για αυτα που συνηθως χρησιμοποιουνται σε τετοιες (γατισιες) περιπτωσεις.Αναρωτηθηκα απλως.. Ισως για αυτο σου λενε οτι υπαρχει κινδυνος να σπασει.(περα του του θα πρεπει να βγουν και τα δυο , με τι ειναι ενωμενα , με θερμοκολλα ? .Αυτα τα ξερουν οι τζαμαδες). Δηλαδη μπορει να χρειαζεται καταλληλο παχος και καταληλο τζαμι.Φαντασου να εχει καταπονηθει το τζαμι απο το κοψιμο και να χτυπησει η γατα πανω στο τζαμι.
sofiathereal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Το κενό αυτό γίνετε μόνο πριν την θερμόκολληση, η διαδικασία είναι η εξης: σε απλό τζάμι 4 τρύπες σε τετράγωνο σχήμα π.χ και μετά κόψιμο με διαμάντι η υδροκοπη σε τετράγωνο. Έπειτα πιθανόν ψησιμο ξανά του τζαμιού για να πάρει την ιδιότητα του securit με αυξημένη αντοχή πλέον. Και τέλος θερμοκολληση 3
papoys1 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δεν μπορεί να τρυπηθεί και να τοποθετηθεί πορτάκι στο υπάρχον.Και να υπήρχε τρόπος να τρυπηθεί χωρίς να σπάσει δεν θα μπορεί να γίνει στεγανοποίησή του ώστε θα περάσει υγρασία ανάμεσα από τα δύο τζάμια και θα θολώσει. Η μόνο λύση σε τζαμά καινούργιο από την αρχή με παραγγελία κατά την κατασκευή να αφήσει κενό συγκεκριμένων διαστάσεων προκειμένου να τοποθετηθεί το πορτάκι. Δεν είναι κάποιο ακριβό υλικό το τζάμι απλά είναι κοστοβόρα η εργασία (αφαίρεση παλαιού- τοποθέτηση νέου). Αν μπορούσες να πας την πόρτα σε κάποιο τζαμά και να την πάρεις πιθανώς τότε θα μείωνες κατά πολύ το κόστος αλλαγής,γιατί αυτή είναι η μεγαλίτερη φασαρία. 3
NikosKallithea Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Όχι δεν κόβονται τα δίπλα κρύσταλλα. 1
haris_216 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Σας ευχαριστώ όλους. Κατάλαβα ότι τελικά πάω για άλλο τζάμι (κλαψ) Αν τώρα έχει κανείς κάποια πρόταση για τζαμά σωστό* στη δουλειά του στα νότια προάστια θα την ακούσω ευχαρίστως. Και αλουμινάς για τις ίδιες περιοχές θα με ενδιέφερε αφού το δεύτερο σενάριο που σκέφτομαι είναι, αν τελικά καταλήξω στο κανούργιο τζάμι, μήπως τελικά κάνω ένα οριζόντιο χώρισμα στην πόρτα και στο κάτω μέρος μπει κάτι άλλο (πχ αλουμινένιο πάνελ) το οποίο κόβεται πιο εύκολα και είναι πιο ασφαλές από πιθανά σπασίματα *Λέω τη λέξη "σωστός" γιατί μέχρι τώρα, πριν ζητήσω τη βοήθειά σας, είχα επαφή με δύο τζαμάδες. Όχι τηλεφωνική, πήγα από κει. Ο ένας ήταν "να δούμε", "τι να σου πω τώρα", "πιθανόν" και ο άλλος ζήτησε να περάσει από το σπίτι μια που είναι κοντά να δει την πόρτα (προσοχή, εκείνος το ζήτησε, όχι εγώ) και μετά από 10 μέρες δεν είχα καμία απάντηση. Ξαναπάω από το μαγαζί του και μου λέει (άλλο άτομο ήταν εκεί) ότι θα με πάρουν για να περάσουν. Και τελικά με πήραν για να μου πουν ότι δεν θα περάσουν και ότι θέλει υποχρεωτικά αντικατάσταση (πράγμα που δεν ανέφεραν σε καμία από τις δύο επισκέψεις μου). Δουλεύοντας αρκετά χρόνια (10ετίες) σε επαφή με κόσμο θεωρώ μη επαγγελματική την επαφή με τον πρώτο τζαμά και τελείως απαράδεκτη αυτή με τον δεύτερο. Και δεν θα χρησιμοποιήσω την καραμέλα "ειδικά αυτή την εποχή" (κρίση και τα ρέστα) αλλά στην όποια εποχή κάποιος θέλει να λέγεται επαγγελματίας.
volos27 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 να κανω κ εγω μια ερωτηση ψιλοσχετικη,τα tempered glass κοβονται?
fredd0 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 να κανω κ εγω μια ερωτηση ψιλοσχετικη,τα tempered glass κοβονται? κοβονται απλα η διαδικασια ειναι χρονο (και κοστο) βορα. θελει ψησιμο σε υψηλη θερμοκρασια το τζαμι για να ακυρωθει το tempering, κρυωμα, κοψιμο, και μετα επαναψησιμο σε χαμηλοτερη θερμοκρασια για να ξαναγινει tempered αν πας να το κοψεις κρυο απλα θα γινει θρυψαλα
Sotigris13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Στις 18/10/2017 στις 10:49 ΜΜ, haris_216 είπε Σας ευχαριστώ όλους. Κατάλαβα ότι τελικά πάω για άλλο τζάμι (κλαψ) Αν τώρα έχει κανείς κάποια πρόταση για τζαμά σωστό* στη δουλειά του στα νότια προάστια θα την ακούσω ευχαρίστως. Και αλουμινάς για τις ίδιες περιοχές θα με ενδιέφερε αφού το δεύτερο σενάριο που σκέφτομαι είναι, αν τελικά καταλήξω στο κανούργιο τζάμι, μήπως τελικά κάνω ένα οριζόντιο χώρισμα στην πόρτα και στο κάτω μέρος μπει κάτι άλλο (πχ αλουμινένιο πάνελ) το οποίο κόβεται πιο εύκολα και είναι πιο ασφαλές από πιθανά σπασίματα *Λέω τη λέξη "σωστός" γιατί μέχρι τώρα, πριν ζητήσω τη βοήθειά σας, είχα επαφή με δύο τζαμάδες. Όχι τηλεφωνική, πήγα από κει. Ο ένας ήταν "να δούμε", "τι να σου πω τώρα", "πιθανόν" και ο άλλος ζήτησε να περάσει από το σπίτι μια που είναι κοντά να δει την πόρτα (προσοχή, εκείνος το ζήτησε, όχι εγώ) και μετά από 10 μέρες δεν είχα καμία απάντηση. Ξαναπάω από το μαγαζί του και μου λέει (άλλο άτομο ήταν εκεί) ότι θα με πάρουν για να περάσουν. Και τελικά με πήραν για να μου πουν ότι δεν θα περάσουν και ότι θέλει υποχρεωτικά αντικατάσταση (πράγμα που δεν ανέφεραν σε καμία από τις δύο επισκέψεις μου). Δουλεύοντας αρκετά χρόνια (10ετίες) σε επαφή με κόσμο θεωρώ μη επαγγελματική την επαφή με τον πρώτο τζαμά και τελείως απαράδεκτη αυτή με τον δεύτερο. Και δεν θα χρησιμοποιήσω την καραμέλα "ειδικά αυτή την εποχή" (κρίση και τα ρέστα) αλλά στην όποια εποχή κάποιος θέλει να λέγεται επαγγελματίας. Γεια σου φιλε! Τελικα βρηκες λυση - σωστο μαστορα; Εχω το ιδιο θεμα...
j2k Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Με ποτηροτρυπανο διαμαντιου (φτηνο ηλεκτρολιζε ) και μπολικο νερο μπορεις να κανεις τρυπα κανονικα χωρις προβλημα. Θελει χαμηλες στροφες(αναλογα τη διαμετρο) και ενα οδηγο(πχ απο ταυλα ξυλινη). Γινετε με τρυπανι χειρος μην ακους τους ασχετους μαστορες οτι δεν γινετε. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2019 από j2k 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα