Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ηθελα να ρωτησω αν εχει παρει κανεις απο αυτο το καταστημα και αν ναι τι παιζει με τελωνεια?Ειδα οτι εχει καλες τιμες για pc parts και το εψηνα να τσιμπησω κατι απο εκει.

Ευχαριστω

Δημοσ.

δες και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/647126-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-computer-parts-%CE%B1%CF%80%CE%BF-newegg%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7/

Γενικά, αν αγοράσεις κάτι που κοστίζει πάνω από 22€ (οπότε pc parts πολύ παραπάνω) κατά πάσα πιθανότητα θα πληρώσεις τελωνείο.

Δες παρακάτω τι πληρώνεις για τελωνείο με βάση την αξία του προϊόντος.

πχ: προϊόν αξίας 200€ πληρώνεις έξτρα 48€ (24% φπα)+20€ (τέλος εκτελωνισμού) = 68€ (ίσως και δασμό 2.5% οπότε ακόμη 5€ στην περίπτωση αυτή)

Δημοσ.

Δηλαδη δεν υπαρχει καποιος τροπος να το παρακαμψω ε?

Παρεμπιπτοντως σε ευχαριστω πολυ.Αναλυτικοτατος

Από Κίνα και συγκεκριμένα από Gearbest και Banggood υπάρχουν τρόποι (συγκεκριμένοι μέθοδοι αποστολής όπου το δέμα εκτελωνίζεται σε άλλη χώρα της ΕΕ πριν φθάσει Ελλάδα και δεν το χρεώνεσαι). Από Αμερική δεν ξέρω πώς (και αν) μπορεί να γίνει τριγωνική συναλλαγή για να  αποφύγεις το τελωνείο.

Αν έχεις κάποιον γνωστό που έρχεται Ελλάδα από Αμερική είναι ο πιο ασφαλής δρόμος :-D .

Δημοσ.

Από Κίνα και συγκεκριμένα από Gearbest και Banggood υπάρχουν τρόποι (συγκεκριμένοι μέθοδοι αποστολής όπου το δέμα εκτελωνίζεται σε άλλη χώρα της ΕΕ πριν φθάσει Ελλάδα και δεν το χρεώνεσαι). Από Αμερική δεν ξέρω πώς (και αν) μπορεί να γίνει τριγωνική συναλλαγή για να  αποφύγεις το τελωνείο.

Αν έχεις κάποιον γνωστό που έρχεται Ελλάδα από Αμερική είναι ο πιο ασφαλής δρόμος :-D .

Δυστυχως δεν εχω καποιον γνωστο :P

Ναι απο gearbest κλπ γνωριζω κατι ψιλα.Απλα newegg ειδα κατι τρελες τιμες για αυτο

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά ΜΗΝ κάνετε το λάθος και παραγγείλετε από Newegg !!!! Πήρα από Newegg 8/2/18 τροφοδοτικό EVGA και το πλήρωσα διπλό. Εδώ στην Ελλάδα οι της Fedex κάνουν τους Κινέζους, το newegg δεν δέχεται το δέμα πίσω εάν το απορρίψεις... Με λίγα λόγια για αγορά 144 ευρώ πλήρωσα καπέλο 161 στην Fedex για να το εκτελωνίσουν, παρόλο που έκανα την επιλογή estimated VAT/Duty Newegg   και έχω τρέξει αφάνταστα με φαξ, εξουσιοδοτήσεις και email για να βρω το δίκιο μου μήπως και μου κάνουν refund τα έξοδα τελωνείου... Δεν νομίζω να γίνει τίποτα αλλά το κυνηγάω. Επειδή έψαξα πολύ και δεν βρήκα κάτι στα φόρουμ το λέω εδώ!!!! Μακριά από Newegg...!!!! Πλήρωσα κι έμαθα... Μόνο από ΕΥΡΩΠΗ. Έχω φάει ώρες να τους εξηγώ (μέσα στη σελίδα τους γράφουν ότι εάν οι πραγματικοί φόροι υπερβαίνουν τους υπολογισμένους από  το Newegg φόρους δεν θα χρεωθώ παραπάνω) και μου απαντούν σαν την Πυθία "sorry for the inconvenience etc". Τώρα είμαι στη φάση που έχω μαζέψει τις αποδείξεις από τα καπέλα της FedEx και τους τα έχω στείλει... Αν βέβαια δικαιωθώ θα ενημερώσω... Αλλά όλοι νομίζω ξέρουμε τι θα πάρω τελικά.... Κρίμα γιατί και στην Ελλάδα 160 κόστιζε... Απλά ήταν σε πλήρη έλλειψη. 160 ευρώ αέρα πλήρωσα στα γνωστά λαμόγια που καρφώνουν τα δέματα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτή η τάξη στα φορολογικά και στους εκτελωνισμούς έπρεπε να μπει εδώ και χρόνια.

Είναι θέμα Ε.Ε. και όχι Ελλάδος αποκλειστικά.

Πρέπει να χτυπηθεί η Αμερικανική οικονομία η οποία τόσα χρόνια που το ευρώ στην ισοτιμία με το δολάριο ήταν υψηλότερο, κέρδιζαν οι Αμερικάνοι από τις εξαγωγές εις βάρος των Ευρωπαίων.

Και το 2000 που είχα πάρει, μια Voodoo 3, είχα πληρώσει τελωνείο 12000 δραχμές.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κάποιος που να έχει κάνει αγορά πιο πρόσφατα από newegg θα μπορούσε να μας ενημερώσει παρακαλώ αν έχει αλλάξει κάτι με τις πιο ακριβές αγορές; Γιατί αλλιώς δεν συμφέρει καν να το σκέφτομαι ως εναλλακτική του Amazon που τακτοποιεί τα του τελωνείου χωρίς να εμπλέκεσαι πουθενά.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...