Προς το περιεχόμενο

VDSL2 Standards

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα έκανα αυτό που λες, για τον απλό λόγο ότι θα παίζει με 2 router στην σειρά άρα 2πλό ΝΑΤ. Αν ξέρει πως να τα ρυθμίσει ειδικά για πρόσβαση απ' έξω, έχει καλώς.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι διπλό router. Μόνο το tplink θα κάνει routing, το zte απλά θα συνδέεται με κομμένο dhcp και απενεργοποιημένο firewall. Θα είναι απλά σαν modem δηλαδή, αλλά θα είναι always on. Το έχω κάνει έτσι στη δουλειά και έχω εσωτερικά ένα pc με το pfsense για ρούτερ και αυτό της wind το έχω μόνο για σύνδεση στο internet καθώς έχουμε πάρα πολλούς που συνδέονται ασύρματα και ενσύρματα στο internet και το zte συχνά μπλόκαρε και ήθελε συνέχεια επανεκκίνηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το οτι κλεινεις το fιrewall δεν σημαινει οτι φευγει το nat.

αν πρεπει να κανεις κατι τετοιο βαλε dmz στον εξοπλισμο  παροχου, τη διευθυνση του ρουτερ.

αν και εγω θα προτιμουσα ειτε  bridge ειτε passthrough.

δεν βλεπω λογο να τρωμε στη μαπα ενα δευτερο nat αν δεν το χρειαζομαστε.

-----------------

στον οτε δουλευουμε ειτε το 1 ειτε το αλλο αναλογα την τηλεφωνια.

και ο χρηστης μπορει να επιλεξει οτι χρειαζεται.

σε εναλλακτικο λογικα θα πρεπει να παιζουν και τα 2,

αλλα δεν  ξερω αν παρεχεται η δυνατοτητα παραμετροποιησης του μοντεμ απο τον χρηστη οπως στον οτε. 

αν δεν υποστηριζεται κανενα απο τα 2 θα καλουσα στο support να με γυρισουν σε bridge.

αν δεν το κανουν θα ειναι  εντελως απο ασχετοσυνη η τεμπελια.

Επεξ/σία από rofl
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 2/12/2018 στις 12:22 ΠΜ, micos000 είπε

Όχι διπλό router. Μόνο το tplink θα κάνει routing, το zte απλά θα συνδέεται με κομμένο dhcp και απενεργοποιημένο firewall. Θα είναι απλά σαν modem δηλαδή, αλλά θα είναι always on. Το έχω κάνει έτσι στη δουλειά και έχω εσωτερικά ένα pc με το pfsense για ρούτερ και αυτό της wind το έχω μόνο για σύνδεση στο internet καθώς έχουμε πάρα πολλούς που συνδέονται ασύρματα και ενσύρματα στο internet και το zte συχνά μπλόκαρε και ήθελε συνέχεια επανεκκίνηση.

Ισχύουν αυτά που αναφέρει ο rofl. Πάλι είσαι (θέλεις δεν θέλεις) σε 2πλό ΝΑΤ. Μόνη περίπτωση, να μπει σε Bridge mode αλλά στον ΟΤΕ δεν δουλεύει η τηλεφωνία σε αυτή την κατάσταση. Και απόδειξη ότι είσαι σε 2πλό ΝΑΤ είναι ότι αν τυχόν χρειαστείς να ανοίξεις μία πόρτα στον δικό σου router (πχ. για κάποιο παιχνίδι) προς τον υπολογιστή σου, θα διαπιστώσεις ότι δεν δουλεύει. Πρέπει να το κάνεις και στην συσκευή του παρόχου.

@rofl, στις συσκευές των άλλων παρόχων η τηλεφωνία μπορεί να λειτουργεί αν μπει σε Bridge Mode, αλλά δυστυχώς είναι κλειδωμένη και δεν σου δίνεται η δυνατότητα να την επιλέξεις. Μέχρι λίγο καιρό πριν αυτό γινόταν μόνο στην Cyta αλλά μέσω του τεχνικού της. Τώρα όμως που εξαγοράσθηκε από την Vodafone, δεν το κάνουν πλέον.

Η μόνη λύση που υπάρχει είναι με είσοδο του χρήστη root και τον κωδικό του (το βρίσκεις με σχετικό ψάξιμο), ειδάλλως 2πλό ΝΑΤ ή PPPoE Passthrough (σε όσους παίζει) ή DMZ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...