stefanosnik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα , δεν ξέρω αν το έχω βάλει στην σωστή ενότητα. Λοιπόν φτιάχνω με την κοπέλα μου ένα σπίτι( ήταν δύο μικρά διαμερίσματα και το κάνουμε ένα ) , σχεδόν από την αρχή σοφάδες , ηλεκτρολογικα κτλ η ερώτηση μου ειναί επειδή δεν ειμαι και πολύ σχετικός τι πρέπει να κάνω με το ίντερνετ γιατί το ένα δωμάτιο θέλω να το κάνω "Gaming room" ( όχι κάτι τρελό 2 pc, τηλεόραση ps4 κτλ ) . Πχ πρεπει να δω πως ακριβώς θα κάνω το δωμάτιο και γενικά στο σπίτι και να πω τον ηλεκτρολόγο να μου βγάλει εκεί ακριβώς τις μπριζες?? Έχετε καμιά συμβουλή? Ευχαριστώ πολύ !!
men in black Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Εγω θα ελεγα να σκεφτεις το "BABY ROOM" 4
stefanosnik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Χαχαχαχ μπα μικροί είμαστε ακόμα.... :-P
stefanosnik Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Πολύ σωστός , αυτή είναι η εξέλιξη του δωματίου !!! Αντε δώστε τα φώτα σας !
KiriosD Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 βάλε κάπου κεντρικά τη τηλεφωνική πρίζα για να βάλεις το ρουτερ (wifi) και τράβα από εκεί στο δωμάτιο καλώδιο ethernetμάλλον καλώδια δηλαδή γιατί 2 pc, tv, και το ps4 = αμεσως αμεσως 4 συνδέσεις (tv είτε άμεσα είτε αν βάλεις καμιά συσκευή) αλλιώς τραβάς το τηλέφωνο σε αυτό το δωμάτιο και χωρίζεις εκεί το δίκτυο, αλλά αναλόγως και των τετραγωνικών βέβαια εγώ θα προτιμούσα τη πρώτη λύση
theoilia Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 μιας και μπαίνεις που μπαίνεις στα έξοδα,δομημένη καλωδίωση τύπου αστέρα με καλωδια cat6 το λιγότερο με διπλά καλώδια σε όλο το σπίτι και με πρίζες ethernet όπου βρίσκεις σκόπιμο
tsioulak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 μιας και μπαίνεις που μπαίνεις στα έξοδα,δομημένη καλωδίωση τύπου αστέρα με καλωδια cat6 το λιγότερο με διπλά καλώδια σε όλο το σπίτι και με πρίζες ethernet όπου βρίσκεις σκόπιμο Πολυ καλη ιδέα.
stefanosnik Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 μιας και μπαίνεις που μπαίνεις στα έξοδα,δομημένη καλωδίωση τύπου αστέρα με καλωδια cat6 το λιγότερο με διπλά καλώδια σε όλο το σπίτι και με πρίζες ethernet όπου βρίσκεις σκόπιμο μπορεις να μου εξηγησεις τι περιπου ειναι αυτο ?? γιατι οπως ειπα δεν ειμαι και πολυ σχετικος αυτο ειναι το σχεδιο , δεν ειναι πολλα τα τ.μ . κατοψη1 (1).pdf
theoilia Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Από κάθε πρίζα φεύγει ένα ζεύγος (το ιδανικό) ή ένα καλώδιο cat6 και όλα μαζί καταλήγουν σε ένα σημείο μέσα στο σπίτι σου.Εκεί τα τερματίζεις σε ένα patch panel και μετά έχεις την ευελιξία να τα διαχειριστείς όπως θέλεις.Καλό είναι σε εκείνο το σημείο να είναι και η τηλεφωνική σου γραμμή και το modem για να δίνεις ιντερνετ στις πρίζες σου.Στο είπα λίγο χοντροκομμένα αλλά με μία αναζήτηση θα βρεις περισσότερες πληροφορίες πχ: http://blogs.sch.gr/lykmakro/files/2013/01/Τοπολογίες-δικτύων.pdf Βέβαια το σπίτι σου είναι μικρό οπότε και μόνο με ένα ασύρματο δίκτυο να είσαι καλυμμένος για να γλυτώσεις έξοδα
molot12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Αν δεν θελεις να γεμισεις καλωδια υπαρχει και η λυση εκτος του ασυρματου της χρησης πριζων ηλεκτρικου ρευματος με υποδοχη για καλωδιο δικτυου. Δηλαδη για να μην "τραβας" καλωδια σε ολο το σπιτι χρησιμοποιεις τα υπαρχοντα καλωδια του ρευματος. Στην αρχη και εγω δεν το θεωρουσα αξιοπιστη λυση αλλα μετα απο εντατικη χρηση καθημερινα 2 Η/Υ σταθερων, ενος φορητου και ενος media player - Raspberry για δυο χρονια τωρα αναθεωρησα!Κατι σαν αυτο http://www.tp-link.com/la/products/list-18.html 1
kostasbm Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 γνωμη μου πριν αρχισεις βαψιματα και λοιπα.....καλωδιο για ιντερνετ σε καθε δωματιο και αν εθλεις wifi οπωσδηποτε βαλε στο διαδρομο κοντα στο πινακα ενα ρουτερ kai switch 6-8 θεσεων και διανομη παντου με καλωδιο(gaming room - tv room - υπνοδωματιο) εγω με μια τετοια εγκατασταση ειμαι σε ολα τα δωματια(8) και οταν θελω ασυρματο ενεργοποιω το wifi του ρουτερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα