Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Θα παρακαλέσω εξ αρχής, και επειδή ήδη έχω ψάξει όσο μπορούσα στο διαδίκτυο, σχετικά με το θέμα μου, να μου απαντήσουν μόνο γνώστες του αντικειμένου, δηλ. να γίνει ουσιαστική κουβέντα, και να μην καταντήσει καφενείο που ο καθένας θα λέει ότι του κατέβει.

Καλύτερα να μην λάβω καμία απάντηση, αν κάποιος δεν γνωρίζει. Έτσι κι αλλιώς ο σκοπός του θέματος που ανοίγω, δεν είναι να περάσω την ώρα μου, αλλά να βρω λύση στο πρόβλημά μου. Εννοείται πως αν δε βρω λύση ή αν η λύση δεν είναι αντιμετωπίσιμη από εμένα, τότε ο τεχνικός είναι μονόδρομος.

Στο ψητό τώρα..

Έχω αυτό το ψυγείο, http://www.fridge-manual.com/zanussi-zrb-640-w.html

(ως 2ο ευτυχώς, οπότε με παίρνει να το ψάξω λίγο μόνος μου), το οποίο σταμάτησε να έχει ψύξη ΚΑΙ στην κατάψυξη ΚΑΙ στην συντήρηση. δηλ. μιλάμε για μηδενική ψύξη. Σαν να μην είναι καν στην πρίζα.

Οι πληροφορίες που μπορώ να δώσω και πιστεύω να βοηθήσουν στην κατανόηση του προβλήματος είναι:

- Το κομπρεσέρ φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Δηλ. κάνει θόρυβο όπως όταν δούλευε και ζεσταίνετε φυσιολογικά όπως όταν δούλευε.

-Τα εξωτερικά σωληνάκια της πίσω πλευράς (πλάτη) του ψυγείου, δεν ζεσταίνονται καθόλου, ενώ όταν λειτουργούσε κανονικά ζεσταινόταν. Τώρα όσο και να είναι στην πρίζα είναι συνέχεια κρύα.

-Ακούγεται όχι πολύ έντονα, αλλά ακούγεται, ένας ήχος από νερά που κυκλοφορούν, ο οποίος δεν νομίζω να ακουγότανε όταν δούλευε σωστά, ή μπορεί να ακουγόταν σπάνια. Τώρα αυτός ο ήχος είναι διαρκής. Σαν να προσπαθούν τα νερά ή το φρέον, να κυκλοφορήσει και δεν μπορεί (δική μου σκέψη αυτή).

Να σημειώσω ότι το έβγαλα και από την πρίζα 3 μέρες και το ξαναέβαλα και πάλι τίποτα.

Αν κάποιος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και μπορεί να μου πει πιθανές αιτίες, ή αν κάποιος τεχνικός γνωρίζει σχετικά, θα ήμουν υποχρεωμένος.

Περισσότερο, μου αρέσει να καταπιάνομαι πρώτα μόνος μου και να εξαντλώ τις ικανότητές μου, και λιγότερο το κόστος που θα γλιτώσω αν φέρω τεχνικό.

Ευχαριστώ

post-403722-0-84925500-1508925390_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Εάν δουλεύει το μοτέρ και δεν ψύχει υπάρχει απώλεια ψυκτικού υγρού.

Εάν η απώλεια είναι εσωτερική (τρύπημα κάπου του πλέγματος κυκλοφορίας  ψυκτικού υγρού) δυστυχώς 

δεν γίνεται τίποτε.

Εάν το ψυκτικό έφυγε από κάπου αλλού εξωτερικά πράγμα απίθανο θέλει μάστορα να συμπληρώσει .

Είχα το ίδιο πρόβλημα με την συντήρηση ,η κατάψυξη  δούλευε κανονικά γιατί το δικό μου είχε ξεχωριστό μοτέρ.

Πήγα σε ένα μάστορα μου λέει πέταμα δεν φτιάχνεται γιατί αυτό το πλέγμα είναι εσωτερικά.

Βρήκα τυχαία κάποιον άλλο πιο παλιό και το έφτιαξε κάνοντας πατέντα.

Έβαλε άλλο πλέγμα μέσα στη συντήρηση από παλαιό ψυγείο.

Το πλήρωσα 80 ευρώ αλλά δουλεύει άψογα και ψύχει καλίτερα από πριν.

Το δικό σου αν έχει πρόβλημα το πλέγμα μάλλον δύσκολο για επισκευή γιατί είναι ενιαίο (συντήρηση-κατάψυξη)

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο φίλε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Σύντομη, στοχευμένη και χωρίς να μου δημιουργείται καμία απορία σε όσα μου είπες.

Με βοήθησες πολύ. Μάλλον αυτό θα συμβαίνει, πολύ λογικό, διαρροή και μάλλον εσωτερικά γιατί εξωτερικά φαίνεται μια χαρά. Οπότε μάλλον πάει για φούντο.

Αυτό το γλου γλου που κάνει σαν νερά που κυλάνε τι είναι? Αν είναι τρυπημένο το πλέγμα δεν θα έπρεπε να έχει χάσει όλο το φρέον? Αυτό που ακούγεται τι είναι?

Και πάλι ευχαριστώ πολύ φίλε για τον χρόνο σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό.

Οι γνώσεις μου φτάνουν μέχρι εκεί που είπα παραπάνω,πράγματα που είδα και μου είπε ο μάστορας κατά την 

επισκευή του δικού μου.

Αν βρεθεί κάποιος ψυκτικός και δει την ανάρτηση ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

Ολόκληρο insomnia δεν νομίζω να μην έχει ψυκτικό.Πιθανώς δεν είδε την  ανάρτηση ακόμη. :)

Δημοσ.

Εμάς παλιά με κάτι αντίστοιχο Αλλά η κατάψυξη δούλευε και όχι η συντήρηση άλλαξε μια αντίσταση νομίζω.

Και άλλη μια ένα ρελε που νομίζω αυτό μια φορά την μέρα σταματούσε τη ψύξη από ότι με είχε πει ο τεχνικός για να κάνει αποψυξη και είχε κολλήσει οπότε δεν έδινε εντολή να κάνει πάλι ψύξη.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό.

Οι γνώσεις μου φτάνουν μέχρι εκεί που είπα παραπάνω,πράγματα που είδα και μου είπε ο μάστορας κατά την 

επισκευή του δικού μου.

Αν βρεθεί κάποιος ψυκτικός και δει την ανάρτηση ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

Ολόκληρο insomnia δεν νομίζω να μην έχει ψυκτικό.Πιθανώς δεν είδε την  ανάρτηση ακόμη. :)

Και πάλι ευχαριστώ πολύ. Με βοήθησες ήδη αρκετά.  :-)

Εμάς παλιά με κάτι αντίστοιχο Αλλά η κατάψυξη δούλευε και όχι η συντήρηση άλλαξε μια αντίσταση νομίζω.

Και άλλη μια ένα ρελε που νομίζω αυτό μια φορά την μέρα σταματούσε τη ψύξη από ότι με είχε πει ο τεχνικός για να κάνει αποψυξη και είχε κολλήσει οπότε δεν έδινε εντολή να κάνει πάλι ψύξη.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Το ρελέ το έλεγξα είναι εντάξει. Για την αντίσταση που λες δεν ξέρω, αλλά μάλλον απ ότι φαίνεται το πρωί είμαι για να παίρνω τον τεχνικό. Ευχαριστώ πολύ.  :-)

Δημοσ.

Πισω απ το ψυγειο κ κατω εχει ενα πλαστικο δοχειο (ανοικτο απο πανω)κοιτα εαν εχει νερο μεσα...εαν δεν εχει βαλε του μεχρι τη μεση.

Δημοσ.

Πισω απ το ψυγειο κ κατω εχει ενα πλαστικο δοχειο (ανοικτο απο πανω)κοιτα εαν εχει νερο μεσα...εαν δεν εχει βαλε του μεχρι τη μεση.

Μη λέτε ότι θέλετε ρε παιδιά.

Αυτά, ακόμα και στις...γλάστρες να τα βρούμε γεμάτα, τα αδειάζουμε :-)  

Στο ψυγείο απλά δεν το πειράζουμε αφού από εκεί εξατμίζονται ότι υγροποιήσεις βγάλει. Δεν θα πάμε να του βάλουμε νερό :o

• Like 1
Δημοσ.

Εκεί απλά προσέχουμε το λαστιχάκι που οδηγεί σε αυτό να μην έχει βουλώσει και μας βγάζει τα νερά καμιά φορά

μέσα στο ψυγείο.

Δημοσ.

Αυτο το δοχειο περα το οτι μερικο απ το νερο πρεπει να εχει στον πατο λιγο αλλιως δημιουργει προβλημα κ ριχνει τον θερμοστατη.

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...