Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην αυλή του φίλου μου τριγυρνάει μια γάτα. Έχει μεγαλώσει εκεί γιατί την ταΐζουν. Πριν 2 μήνες, η γάτα αυτή έφερε στον κόσμο τρία χαριτωμένα γατάκια. Το ένα από αυτά το έχω ερωτευτεί, καθώς είναι πανέμορφο, παιχνιδιάρικο και υπάκουο. Το συγκεκριμένο γατάκι το έχει συμπαθήσει και ο φίλος μου, ο οποίος γενικά δεν συμπαθεί τις γάτες. Γι' αυτό λοιπόν του ρίχνει παραπάνω λιχουδιές από ότι στα άλλα και στην γατομαμά τους. Η γατομαμά λοιπόν τώρα τελευταία έχει αρχίσει να ψυχραίνει την συμπεριφορά της προς το συγκεκριμένο γατάκι (φέρνει φαγητό για τα άλλα γατάκια, αλλά όχι για το συγκεκριμένο), και σήμερα παραλίγο να του επιτεθεί. Ο φίλος μου λοιπόν μου έδωσε την ιδέα να πάρω το γατάκι σπίτι μου. Εγώ όμως δυστυχώς δεν έχω δουλειά τώρα και έτσι δεν μπορώ να δώσω τα πρώτα έξοδα (εμβόλια, στείρωση κλπ.) και ούτε οι δικοί μου μπορούν να με βοηθήσουν. Τον επόμενο μήνα θα είναι καλύτερα τα πράγματα και θα μπορώ να το πάρω σπίτι. Το γατάκι προσωρινά βρίσκεται σε ασφαλή περιφραγμένο χώρο, προστατευμένο απο τις καιρικές συνθήκες, και το ταΐζει και ο φίλος μου και εγώ. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι μην το βλάψει η γατομαμά του μέχρι να μπορέσω να το πάρω σπίτι. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; 

Δημοσ.

Πάρτο σπίτι σου και κάνε ό,τι μπορείς. Και η μαμά του να μην το βλάψει, δεν θα επιβιώσει για πολύ στον δρόμο, ούτε χρόνο δεν αντέχουν.

Τα έξοδα είναι ελάχιστα για ένα γατάκι, πάρτο και κάνε ό,τι μπορείς για αρχή αφού δεν έχεις οικονομική δυνατότητα για κάτι παραπάνω, πάρε μια φτηνή τροφή και βάζε του νερό. Σχεδόν τίποτα δεν θα σου κοστίζει.

Οι φτηνές τροφές δεν είναι κάτι που προτείνουμε γενικά, ούτε είναι το ίδιο με μια ποιοτική τροφή, αλλά αν οι επιλογές είναι αυτό ή να μείνει στον δρόμο, 1000 φορές καλύτερα μέσα στο σπίτι.

Μην επαναπάευεσαι με το "ασφαλές σε προστατευμένο χώρο", με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνει από εκεί και τα γατιά στον δρόμο κινδυνεύουν από 100άδες πράγματα, κρύο, πείνα, αυτοκίνητα, φόλες, αρρώστειες, σκυλιά, άλλαες γάτες, τα πάντα. Δεν αντέχουν.

Πάρτο και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς, δεν θα το μετανιώσεις, ξαναλέω μια φτηνή τροφή δεν θα σου κοστίζει σχεδόν τίποτα και ΟΤΑΝ και αν μπορείς, το πας και για εμβόλια και στείρωση, που και αυτά δεν είναι κανένα τρελό έξοδο, απλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως ακόμα και το 20ευρω σήμερα είναι πολυτέλεια πολλές φορές, σε καταλαβαίνω.

• Like 2
Δημοσ.

Περίεργο που κάνει τέτοια διάκριση σε σχέση με τα άλλα, ίσως το βλέπει χοντρουλό και δίνει μόνο στα άλλα που έχουν πιο πολύ ανάγκη.

Πάντως από μια ηλικία και ύστερα (τρεις μήνες? δεν θυμάμαι ακριβώς)  η μάνα πάντα τα διώχνει τα μικρά ώστε να απογαλακτιστούν. Οπότε αυτό που γίνεται το λες και απόλυτα φυσιολογικό.

Γνώμη μου, δεν πιστεύω να το βλάψει σοβαρά για κανέναν λόγο

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που λέει ο cthulhucarbide πρέπει να γίνεται, όντως, αν είναι μεγαλούτσικο και τρώνε μόνα τους πλέον ,σιγά σιγά η μάνα τα διώχνει για να μάθουν να βρίσκουν τροφή μόνα τους. Δεν νομίζω να το βλάψει, μάλλον το βλέπει ότι δεν έχει ανάγκη επειδή το ταίζετε και βάζει προτεραιότητα τα άλλα 2. Παρόλ' αυτά, είπαμε, μόνα τους δεν θα αντέξουν έξω για πολύ.

Επίσης, και τα άλλα 2 κρίμα είναι, βγάλτα καμιά φωτογραφία και προσπάθησε να τους βρεις σπίτι ανεβάζοντας αγγελία σε κανά φιλοζωικό γκρουπ στο facebook, έχει πολλά, τώρα που είναι μικρά ακόμα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να υιοθετηθούν.

• Like 1
Δημοσ.

Πάρτο σπίτι σου και κάνε ό,τι μπορείς. Και η μαμά του να μην το βλάψει, δεν θα επιβιώσει για πολύ στον δρόμο, ούτε χρόνο δεν αντέχουν.

Τα έξοδα είναι ελάχιστα για ένα γατάκι, πάρτο και κάνε ό,τι μπορείς για αρχή αφού δεν έχεις οικονομική δυνατότητα για κάτι παραπάνω, πάρε μια φτηνή τροφή και βάζε του νερό. Σχεδόν τίποτα δεν θα σου κοστίζει.

Οι φτηνές τροφές δεν είναι κάτι που προτείνουμε γενικά, ούτε είναι το ίδιο με μια ποιοτική τροφή, αλλά αν οι επιλογές είναι αυτό ή να μείνει στον δρόμο, 1000 φορές καλύτερα μέσα στο σπίτι.

Μην επαναπάευεσαι με το "ασφαλές σε προστατευμένο χώρο", με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνει από εκεί και τα γατιά στον δρόμο κινδυνεύουν από 100άδες πράγματα, κρύο, πείνα, αυτοκίνητα, φόλες, αρρώστειες, σκυλιά, άλλαες γάτες, τα πάντα. Δεν αντέχουν.

Πάρτο και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς, δεν θα το μετανιώσεις, ξαναλέω μια φτηνή τροφή δεν θα σου κοστίζει σχεδόν τίποτα και ΟΤΑΝ και αν μπορείς, το πας και για εμβόλια και στείρωση, που και αυτά δεν είναι κανένα τρελό έξοδο, απλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως ακόμα και το 20ευρω σήμερα είναι πολυτέλεια πολλές φορές, σε καταλαβαίνω.

Αυτό σκέφτηκα να κάνω. Δυστυχώς όμως ο φίλος μου δεν με αφήνει να το πάρω αν δεν του κάνω πρώτα τα εμβόλια, γιατί φοβάται μην "κολλήσω κάτι". Τουλάχιστον του έχω πάει ήδη γατοτροφή ειδική για μικρά γατάκια, και κάποια πραγματάκια για να είναι οσο το δυνατόν πιο άνετα, και προς το παρόν τουλάχιστον δεν φεύγει πολύ από την γωνίτσα του. Θα το πάρω όμως όσο πιο σύντομα γίνεται.

Περίεργο που κάνει τέτοια διάκριση σε σχέση με τα άλλα, ίσως το βλέπει χοντρουλό και δίνει μόνο στα άλλα που έχουν πιο πολύ ανάγκη.

Πάντως από μια ηλικία και ύστερα (τρεις μήνες? δεν θυμάμαι ακριβώς)  η μάνα πάντα τα διώχνει τα μικρά ώστε να απογαλακτιστούν. Οπότε αυτό που γίνεται το λες και απόλυτα φυσιολογικό.

Γνώμη μου, δεν πιστεύω να το βλάψει σοβαρά για κανέναν λόγο

Ναι, είναι όντως λίγο πιο στρουμπουλό από τα υπόλοιπα.

Αυτό που λέει ο cthulhucarbide πρέπει να γίνεται, όντως, αν είναι μεγαλούτσικο και τρώνε μόνα τους πλέον ,σιγά σιγά η μάνα τα διώχνει για να μάθουν να βρίσκουν τροφή μόνα τους. Δεν νομίζω να το βλάψει, μάλλον το βλέπει ότι δεν έχει ανάγκη επειδή το ταίζετε και βάζει προτεραιότητα τα άλλα 2. Παρόλ' αυτά, είπαμε, μόνα τους δεν θα αντέξουν έξω για πολύ.

Επίσης, και τα άλλα 2 κρίμα είναι, βγάλτα καμιά φωτογραφία και προσπάθησε να τους βρεις σπίτι ανεβάζοντας αγγελία σε κανά φιλοζωικό γκρουπ στο facebook, έχει πολλά, τώρα που είναι μικρά ακόμα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να υιοθετηθούν.

Ναι. Θα το κάνω και αυτό αύριο κιόλας.

Δημοσ.

Τι να κολλήσεις αν δεν του κάνεις εμβόλια, εννοείται δεν παίζει κάτι τέτοιο. Αν είσαι έγκυος δεν κάνει να πιάνεις τις ακαθαρσίες τους με γυμνά χέρια, αλλά τα εμβόλια του δεν σε προστατεύουν εσένα από κάτι.

Μια αποπαρασίτωση θα ήταν καλό να γίνει επειδή είναι και σε εξωτερικό χώρο, σε τέτοια ηλικία με ένα σπρέι το ψεκάζουν απέξω, παίζει και τσάμπα να στο κάνει ένας κτηνίατρος αυτό αν πας να το δει, να σου φύγει και το άγχος ότι δεν έχει κάποια "αρρώστεια".

Δημοσ.

Οταν πας να το παρεις προσεξε μην σε δει η γατομανα σαν απειλη οτι πας να της παρεις το παιδι.

Δεν θα θελεις να δεις την συνεχεια...

Προσοχη μεγαλη.

Mια φορα φιλος μου επαιζε με γατακι και τον πηρε χαμπαρι η μανα του και τον κυνηγησε σαν δαιμονισμενη.

Αγρια μανα γατα ειναι χειροτερη απο στρατια παρατεταγμενη σε μαχη. Αμα ξεκινησει της νυχιες δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

• Like 4
Δημοσ.

Οταν πας να το παρεις προσεξε μην σε δει η γατομανα σαν απειλη οτι πας να της παρεις το παιδι.

Δεν θα θελεις να δεις την συνεχεια...

Προσοχη μεγαλη.

Mια φορα φιλος μου επαιζε με γατακι και τον πηρε χαμπαρι η μανα του και τον κυνηγησε σαν δαιμονισμενη.

Αγρια μανα γατα ειναι χειροτερη απο στρατια παρατεταγμενη σε μαχη. Αμα ξεκινησει της νυχιες δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Επίσης οι γάτες είναι φουλ υποχωρητικές μέχρι να μην μπορούν να βρουν μέρος άλλο να οπισθοχωρήσουν.Αν η γάτα στριμωχτεί και δεν έχει οδό διαφυγής και σε βλέπει ως απειλή σε ξέσκισε.

• Like 1
Δημοσ.

Αν η γάτα στριμωχτεί και δεν έχει οδό διαφυγής και σε βλέπει ως απειλή σε ξέσκισε.

Σωστος

Ετσι ακριβως κανουν και οι αρουραιοι.

Αν κλειστουν και δεν υπαρχει χωρος διαφυγης πανε γ κατα μετωπον επιθεση σε γατα η σκυλο η ακομα και σε ανθρωπο + βγαζουν κατι απαισιες στριγγλιες.

Παντως ts μεγαλη προσοχη εφοσον ειναι κ η γατομανα εκει. Οι νυχιες της γατας δεν φευγουν ποτε γ αυτο βαλε γαντια η οτιδηποτε αλλο να προστατευτεις. ;)

• Like 1
Δημοσ.

ts Θα σου γράψω την δικιά μου εμπειρία με την γάτα μου να έχεις μια ιδέα για τα έξοδα

1/5/2016 Γέννηση γάτας

1/11/2016 Στείρωση γάτας και δυο εμβόλια --- 125 ευρώ (Εδω έφαγα κράξιμο γιατί τα εμβόλια έπρεπε να τα έχω κάνει πιο νωρίς)

1/12/2016 Τρίτο Εμβόλιο και αντιπαρασιτικη αμπούλα ( για τα ενδοπαρασιτα και τα εξωπαρασιτα) --- 30 ευρώ

6/4/2017 Δεύτερη διπλή αντιπαρασιτικη αμπούλα (διπλή γιατί άργησα να την πάω έναν μήνα ) --- 20 ευρώ

20/7/2017 Τρίτη αντιπαρασιτικη αμπούλα --- 10 ευρώ

19/10/17 Τετάρτη αντιπαρασιτικη αμπούλα --- 10 ευρώ

Σύνολο 195 ευρώ --- ποσό ασημαντο με αυτές τις χαρές και γέλια που μου έχει δώσει η γάτα μου

---Στο μέλλον---

1/11/2017 Τέταρτο εμβόλιο--- 20 ευρώ

19/1/2018 Πέμπτη αντιπαρασιτικη αμπούλα --- 10 ευρώ

Στο θέμα μας τώρα 

Η γάτα για να στειρωθει πρέπει να έχει φτάσει σε ηλικία 6 μηνών όποτε δεν επειγει αυτό.

Το μόνο που θεωρώ επειγει ειναι τα εμβόλια αλλά όπως είδες και εγώ άργησα και δεν κόλλησα κάτι.

Η μονή μου ένσταση ειναι μήπως πρέπει να την αφήσεις λίγο ακόμα να απογαλακτιστει από την μάνα της

Προτεινω να παρακολουθεις την συμπεριφορά της μάνας του και άμα έχει απομακρυνθει τελείως από το γατί της παρτο σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη δεν θα τα καταφέρει μόνο του. Έρχεται χειμώνας.

Δημοσ.

Σωστος

Ετσι ακριβως κανουν και οι αρουραιοι.

Αν κλειστουν και δεν υπαρχει χωρος διαφυγης πανε γ κατα μετωπον επιθεση σε γατα η σκυλο η ακομα και σε ανθρωπο + βγαζουν κατι απαισιες στριγγλιες.

Παντως ts μεγαλη προσοχη εφοσον ειναι κ η γατομανα εκει. Οι νυχιες της γατας δεν φευγουν ποτε γ αυτο βαλε γαντια η οτιδηποτε αλλο να προστατευτεις. ;)

Όταν ήμουν μικρός στο χωριό πήγα σε μία γιαγιά στην γειτονιά για να πάρω ένα γατάκι.όταν απλώς το χάιδευα από το κεφάλι ως την ουρά του χουρχούριζε. Μόλις το σήκωσα στον αέρα για να το πάρω μαζί μου (θα το έβαζα σε μία τσαντούλα μικρή για τα 50 μέτρα ως το σπίτι) μου έριξε τέτοια δαγκωνιά στο μεγάλο δεξί δείκτη που την θυμάμαι ακόμα.Παρόμοιο πόνο ξανά στην ζωή μου ένοιωσα όταν μου έσκισε λαμαρίνα πολύ λεπτή σαν το ξυράφι το δάχτυλο 20 χρόνια μετά στην δουλειά.Και στις δύο περιπτώσεις χτύπησε ο πόνος μέχρι την καρδιά!

Δημοσ.

παρτο σπιτι για ασφαλεια και για αρχη καντου μονο την  αμπουλα που δεν ειναι ακριβη κι οταν θα μπορεις αρχιζεις να κανεις σιγα-σιγα τα εμβολια. 

Δημοσ.

Πρεπει να κανει οπωσδηποτε εμβολια; Στην αυλη του σπιτιου αμα μεινει;

Τα γατακια στα χωρια πως ζουνε χωρις εμβολια;

Πρωτα απ ολα το καλο θα ειναι να μην ειναι αδεσποτο, οχι να ζει μεσα στο σπιτι ντε και καλα με ολα τα κομφορ .

Οταν βλεπουμε ενα αδεσποτο στο δρομο και το πρωτο πραγμα που σκεφτομαστε ειναι να του κανουμε εμβολια κοστος 190 ευρω σε ενα χρονο , ε , χαριτωμενο χαριτωμενο αλλα παλι στο δρομο θα το αφησει.

Εκτος βεβαια αν υπαρχει χρημα = υπαρχει δουλεια οποτε το μονο που σκεφτεσαι ειναι να μη χεσει το πεντακαθαρο σπιτι που ζουμε.

Δημοσ.

Πρεπει να κανει οπωσδηποτε εμβολια; Στην αυλη του σπιτιου αμα μεινει;

Τα γατακια στα χωρια πως ζουνε χωρις εμβολια;

Πρωτα απ ολα το καλο θα ειναι να μην ειναι αδεσποτο, οχι να ζει μεσα στο σπιτι ντε και καλα με ολα τα κομφορ .

Οταν βλεπουμε ενα αδεσποτο στο δρομο και το πρωτο πραγμα που σκεφτομαστε ειναι να του κανουμε εμβολια κοστος 190 ευρω σε ενα χρονο , ε , χαριτωμενο χαριτωμενο αλλα παλι στο δρομο θα το αφησει.

Εκτος βεβαια αν υπαρχει χρημα = υπαρχει δουλεια οποτε το μονο που σκεφτεσαι ειναι να μη χεσει το πεντακαθαρο σπιτι που ζουμε.

1) Ναι πρέπει να γίνουν τα εμβόλια αλλιώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κολλήσουν τύφους κτλ΄.

2) 190 ήταν σε έμενα  εξαρτάται σε τι γιατρό θα πας. Αν και 190 ευρώ το θεωρώ ασημαντο ποσό.

3) Η γάτες κάνουν την ανάγκη τους σε άμμο. Άμα τους βάλεις λεκάνη και αρωματικη άμμο θα είσαι κομπλέ.

4) Στην άυλη του σπιτιού πάλι κινδυνεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...