Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά όταν παίρνετε φουντούκια, καραμέλες και λοιπές αηδίες δε μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ο καφές σωστός, για ευνόητους λόγους.

Σκέτο τον πίνω και καταλαβαίνω πολύ καλά γεύσεις.π.χ από μπουγατσατζιδικο δεν μπορώ να πιω καφέ, καταλαβαίνω και την πλαστικίλα της μηχανής.το ίδιο και με τον αλεσμενο καφέ σε καφετέρια που πηγαίνω.τον πίνω σε βάζο του ντουβε

Σκέτο τον πίνω και καταλαβαίνω πολύ καλά γεύσεις.π.χ από μπουγατσατζιδικο δεν μπορώ να πιω καφέ, καταλαβαίνω και την πλαστικίλα της μηχανής.το ίδιο και με τον αλεσμενο καφέ σε καφετέρια που πηγαίνω.τον πίνω σε βάζο του ντουβε

post-141063-0-53726700-1509528073_thumb.jpg

  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

oi εταιρίες δεν καταστρέφουν του καλούς καφέδες τους βάζοντας τους άρωμα αλλά αυτούς που δεν μπορούν να πωληθούν ως καφές παρά μόνο αν έχουν κάποιο άλλο άρωμα

 

Δε χρειάζεται να τους καταστρέψουν, είναι ήδη κατώτερης ποιότητας και οι κανονικοί επομένως τους μοσχοπουλάνε. Κάτι τρελές τιμές ειδικά σε κάτι Jacobs γαλλικούς με αρώματα. Βλέπω τις τιμές και γελάω πραγματικά. Πληρώνει ο κόσμος 6 ευρά για 200g καφέ με εσσανς.

 

$$$ προφιτ!

 

Τρομερός ο μηχανικός τροφίμων πάντως. Έβαλε "κολόνια" μηδαμινού κόστους σε ένα σκάρτο προϊόν και το μοσχοπουλάει (κυριολεκτικά).

  • Like 1
Δημοσ.

Και μιας κι αναφέρθηκαν τα "τσάγια" μην αγοράζετε σε φακελάκια. Σε συσκευασίες λιπτον, λιντλ, ακόμη και twinnings (τα καλύτερα του εμπορίου κατ'εμε) έχουν ΧΩΜΑ μέσα, για πιο "earthy flavour"

Από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτό?

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να τους καταστρέψουν, είναι ήδη κατώτερης ποιότητας και οι κανονικοί επομένως τους μοσχοπουλάνε. Κάτι τρελές τιμές ειδικά σε κάτι Jacobs γαλλικούς με αρώματα. Βλέπω τις τιμές και γελάω πραγματικά. Πληρώνει ο κόσμος 6 ευρά για 200g καφέ με εσσανς.

 

$$$ προφιτ!

 

Τρομερός ο μηχανικός τροφίμων πάντως. Έβαλε "κολόνια" μηδαμινού κόστους σε ένα σκάρτο προϊόν και το μοσχοπουλάει (κυριολεκτικά).

 

Δεν τιθεται θεμα καταστροφης: οι τιμες στο "premium" στιγμιαιο ειναι ηδη στο Θεο -> 46-66(!!) ευρω / κιλο,

δηλαδη 3πλασια-4πλασια απο...espresso, ενω ποιοτικα (σχεδον παντα τους ειναι) υποδεεστεροι, οποτε..? :mad:

  • Like 1
Δημοσ.

ο espresso το μόνο που θέλει είναι καβούρδισμα ενώ ο στιγμιαίος χρειάζεται ολόκληρη γραμμή παραγωγής για να γίνει αφού καβουρδιστεί

Δημοσ.

Αστεια πραγματα: αν καποιος προσπαθησει να το χρησιμοποιησει,
για να εξηγησει(!) μεχρι και 4πλασιασμο(!!) τιμης του ομως ετσι?? :-(
Και ιδιως, οταν μιλαμε, οχι για <οικοτεχνικα μεγεθη και δεδομενα>..!

  • Like 1
Δημοσ.

Από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτό?

 

Ξέρεις ότι το χώμα βγάζει λάσπη όταν το τρίβεις πάνω σε βρεγμένα χέρια έτσι; Κάτι τέτοιο φαντάσου με "κόκκους" τσαγιού. Το τσάι δε βγάζει λάσπη ούτε σχηματίζει κόκκους.

Δημοσ.

Δεν με βοηθάς.

Αν πάω σπίτι και ανοίξω μερικά σακουλάκια θα βγάλω λάσπη?

Υπάρχει κάποιο link να δούμε περισσότερα ή Δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτό?

Δημοσ.

Δεν με βοηθάς.

Αν πάω σπίτι και ανοίξω μερικά σακουλάκια θα βγάλω λάσπη?

Υπάρχει κάποιο link να δούμε περισσότερα ή Δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτό?

 

Δε βγάζουν όλες οι μάρκες και όλες οι παρτίδες. Άλλα συνήθως στις πιο φθηνές συνήθως (lidl,lipton) και κυρίως σε αυτές που λένε "Herbal infusion" και άλλες τέτοιες γλυκανάλατες παπαριές. Χώμα καθε αυτό είναι σπάνιο άλλα συμβαίνει(πιο συχνό στον καφέ που δε φαίνεται), το πιο πολύ που βρίσκεις μέσα είναι "σκόνη" από τσάι που είναι το κατώτατης ποιότητας τσάι που προκύπτει από την κοπή με μηχανήματα. Γιατί μπορεί η σκόνη που έχει μέσα το σακουλάκι που παράχθηκε 1 μήνα πριν, να έχει σκόνη από κοπή πολλών διαφορετικών σοδειών και αρκετού χρόνου αποθήκευσης. Κάτι σαν τη πατέντα που κάνουν στις λαικές που μπερδεύουν φρέσκα φρούτα με μπαγιάτικα στον ίδιο πάγκο.

Δημοσ.

Όπως έγραψε και ο Manjaro στην αρχή του θέματος, η υπερκατανάλωση καφέ και σοκολάτας και οι τυχόν αρρώστιες στα φυτά αυτά, οδηγούν στην αύξηση των τιμών των τελικών προιόντων πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και πολλοί μεσάζοντες.

 

Το ίδιο συμβάινει και με άλλα προιόντα όπως είναι π.χ. το μοσχαρίσιο κρέας που λόγω της υπερκατανάλωσης , τα αποθέματα μειώνονται , οι τιμές αυξάνονται και πλέον οι επιστήμονες πειραματίζονται εδώ και κάποιο διάστημα με την κατασκέυη τεχνητού κρέατος - "κρέατος εργαστηρίου" ώστε να "καλυφθεί" η ανάγκη των αγορων με "φθηνό" κρέας.

 

Τώρα όσο αφορά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, δυστηχώς πιστεύω και εγώ ότι η κρίση έχει επηρεάσει την στρατηγική πολλών εταιρειών και ταυτόχρονα τα προϊόντα τους.

 

 

Παρακάτω βάζω δύο άρθρα απο πρόσφατες ανακοινώσεις - αποφάσεις εταιρειών τροφίμων που μπορεί να επηρεάσουν και τα προϊόντα τους :

 

http://www.kathimerini.gr/928163/article/oikonomia/epixeirhseis/pwlhthrio-sta-elaiolada-vazei-h-unilever-sthn-ellada

http://www.kathimerini.gr/928114/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/kleinei-to-ergostasio-pagwtoy-ths-froneri-hellas-ston-tayro

Δημοσ.

Δε βγάζουν όλες οι μάρκες και όλες οι παρτίδες. Άλλα συνήθως στις πιο φθηνές συνήθως (lidl,lipton) και κυρίως σε αυτές που λένε "Herbal infusion" και άλλες τέτοιες γλυκανάλατες παπαριές. Χώμα καθε αυτό είναι σπάνιο άλλα συμβαίνει(πιο συχνό στον καφέ που δε φαίνεται), το πιο πολύ που βρίσκεις μέσα είναι "σκόνη" από τσάι που είναι το κατώτατης ποιότητας τσάι που προκύπτει από την κοπή με μηχανήματα. Γιατί μπορεί η σκόνη που έχει μέσα το σακουλάκι που παράχθηκε 1 μήνα πριν, να έχει σκόνη από κοπή πολλών διαφορετικών σοδειών και αρκετού χρόνου αποθήκευσης. Κάτι σαν τη πατέντα που κάνουν στις λαικές που μπερδεύουν φρέσκα φρούτα με μπαγιάτικα στον ίδιο πάγκο.

 

Αν αυτό το τσάι υπήρχε τρόπος να το περάσουμε π.χ από ένα φίλτρο καφέ θα κατακρατούσε την σκόνη ?

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρει ο TS δεν είναι απαραίτητα θεωρία συνωμοσίας. Το EPRS έχει εκδώσει σχετικό brief και το θέμα συζητείται στο EK. Σκοπός είναι να εξαλειφθούν φαινόμενα dual quality μεταξύ κρατών μελών, πιθανόν για να μην έχουμε τα του θέματος ή και χειρότερα. 

Δημοσ.

Αν αυτό το τσάι υπήρχε τρόπος να το περάσουμε π.χ από ένα φίλτρο καφέ θα κατακρατούσε την σκόνη ?

 

Το θέμα δεν είναι η σκόνη καθεαυτή άλλα η αλλοίωση της γεύσης και του αρώματος. Η καλύτερη ποιότητα παραμένει στα ολόκληρα φύλλα τσαγιού που πλέον τα βρίσκεις σε καταστήματα φυσικά και online.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...