Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τον γερμανό, αλλά από γνωστούς και φίλους ξέρω ότι ο σουηδός έχει μόνο τοπικές μάρκες στην χώρα του οπότε μπορεί να ελέγχει καλύτερα την ποιότητα. Όταν το κάνει αυτό ο έλληνας ίσως γίνει κάτι.

Επίσης έχει τον καφέ φίλτρου μισή τιμή από τον μπρούκλη τον έλληνα.

 

 

Πόσο γελάω με αυτό το επίθετο το οποίο είναι πλήρως περιγραφικό...

Η κόρη μου πάντως έχει σουτάρει και αυτή το nescafe εδώ και καιρό γιατί όπως μου έχει πει  δεν 

γουστάρει πια τη γεύση του και παίρνει τον Ελληνικό στιγμιαίο  dritsas.

 

Γενικά έχει καλό όνομα είναι Ελληνικός και καλή ιστορία (αξίζει να τη βρείτε στο google και να τη διαβάσετε).

Άρα δεν νομίζω να έχουμε τρελλαθεί όλοι για τη γεύση του κλασικού nescafe.

 

Που τον βρίσκει αυτόν και σε τι τιμή;

  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η κόρη μου πάντως έχει σουτάρει και αυτή το nescafe εδώ και καιρό γιατί όπως μου έχει πει  δεν 

γουστάρει πια τη γεύση του και παίρνει τον Ελληνικό στιγμιαίο  dritsas.

 

Γενικά έχει καλό όνομα είναι Ελληνικός και καλή ιστορία (αξίζει να τη βρείτε στο google και να τη διαβάσετε).

Άρα δεν νομίζω να έχουμε τρελλαθεί όλοι για τη γεύση του κλασικού nescafe.

Ρε φιλε,περαν της ειρωνιας,πραγματικα πως τον πινετε αυτον τον "καφε"?

Δοκιμασα διπλο esspresso γυρω στο 2000,γυρω στα 15-16.

Δε με τρελανε,αλλα μετα αρχισα να τον παραγγελνω σιγα σιγα με ζαχαριτσα.

Σιγα σιγα πηγα σε αυτον τον καφε και μετα απο λιγα χρονια κατηργησα τη ζαχαρη εντελως.

Δε μπορω ουτε να μυρισω πλεον νες..

Δημοσ.

Πόσο γελάω με αυτό το επίθετο το οποίο είναι πλήρως περιγραφικό...

 

Που τον βρίσκει αυτόν και σε τι τιμή;

Ο Σκλαβενίτης τον έχει νομίζω 3,25 ή 3,50 ευρώ τα 100 γραμμάρια.

  • Like 2
Δημοσ.

επειδή δούλευα σε πολύ γνωστή πολυεθνική με καταναλωτικά προϊόντα (σαμπουάν, απορυπαντικά κτλ..), μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η εταιρία στην Ευρώπη παρήγαγε και πωλούσε δυο κατηγορίες προϊόντων: τα 'υψηλής ποιότητας' που ήταν ότι καλύτερο υπήρχε και το πουλούσαν στην Αγγλία, Γερμάνια κτλ... και τα υποδέεστερης ποιότητας που τα πουλούσαν στη Ανατολική Ευρώπη (Ρουμάνια, Βουλγαρία κτλ..), αλλά και Τουρκία Αίγυπτο... Ενώ η διαφορά στην ποιότητα είναι σαφέστατα εμφανής, το προϊόν έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο brand name και στο 80% των περιπτώσεων η συσκευασία από μπροστά ήταν ακριβώς η ίδια.

 

Η Ελλάδα από το 1990 λάμβανε από τις κέντρικές αποθήκες της Ευρώπης προιόντα υψηλής ποιότητας. Αυτό το οποίο ξεκίνησε να συμβαίνει από το 2012 όταν και οι τζίροι και τα κέρδη έπεσαν σημαντικά ήταν ότι τα HQ της εταιρίας πήραν την απόφαση σιγά σιγά να μας γυρίσουν σαν χώρα από τα προιόντα υψηλής ποιότητας στα προιόντα χαμηλής ποιότητας, διατηρώντας φυσικά την ίδια τιμή. Τονίζω, ότι δεν υπάρχει διαφορά στο πακέτο, μόνο το προιόν αλλάζει...

 

Μπορεί κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και με τον καφέ...

Δεν γνωρίζω σε ποια εταιρεία αναφέρεσαι, αλλά ισχύει για το lenor αυτό που περιγράφεις, το μαλακτικό ρούχων.

  • Like 1
Δημοσ.

Να κοιτατε αφου δεν μπορειτε να αγορασετε εναν μυλο εστω hario να κοιτατε ημερομηνια ψησιματος ή παραγωγης...

Στα εμπορικα brandnames εχουν μεχρι και 10 διαφορετικα χαρμανια...

Τα τοπ grades δεν γινεται να ναι απο τις εμπορικες

  • Like 1
Δημοσ.

Να κοιτατε αφου δεν μπορειτε να αγορασετε εναν μυλο εστω hario να κοιτατε ημερομηνια ψησιματος ή παραγωγης...

Στα εμπορικα brandnames εχουν μεχρι και 10 διαφορετικα χαρμανια...

Τα τοπ grades δεν γινεται να ναι απο τις εμπορικες

 

Δηλαδή πως πρέπει να κινηθούμε αν θέλουμε να απολαύσουμε καλό καφέ της προκοπής όπως παλιότερα. Πες πως πήραμε ένα μύλο καφέ. Μετά; Πάλι σε μάρκες του εμπορίου δε θα κινηθούμε για κόκκους; Υπάρχει περίπτωση ο Illy σε κόκκους να είναι καλύτερος από τον ίδιο σε αλεσμένο; Αφού συμβαίνει κ σε αλεσμένους από καφεκοπτεία το φαινόμενο. Γι αυτό το περιέγραψα ως γενικό. Κ μιλάω για καφέ που μου κόβουν εκείνη τη στιγμή!

Δημοσ.

1.βρισκεις μια καφετερια που σου κανει ο καφες. μπαινεις και λες μπορειτε να μου πουλησετε μια σακουλα ?(λογω καταναλωσης συνηθως εχουν real και προσφατου ψησιματος)

2.Επειδη πλεον roasters υπαρχουν σε αρκετα μαγαζια, ναι μπορεις να παρεις καλη ποιοτητα.. απλα googlare roasters αθηνα ή roasting

3.Αλλιως δοκιμασε κατι απο αυτα εφοσον μιλαμε για μη αλεσμενα...(με προσφατη ημερ.μια παραγωγης)

https://www.google.gr/search?ei=Pz_2WdbUKaPE6ATA0KaADg&q=εσπρεσσο+καφε&oq=εσπρεσσο+καφε&gs_l=mobile-gws-serp.3..0i71k1l5.5777.6781.0.6794.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1.1j4.64.mobile-gws-serp..0.0.0....0.9l8-uKjyHa4

 

http://www.insomnia.gr/topic/559462-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%82-barista-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%BB/page-16?do=findComment&comment=53809747

Δημοσ.

O Douwe Egberts που παίρνω για όταν θέλω στιγμιαίο τόσα χρόνια ίδιος μου φαίνεται.

 

Και μιας και δουλεύω και εγώ σε πολυεθνική να πω, μιας και θίχτηκε το θέμα, πως όλα τα προϊόντα που φτιάχνουμε είναι ίδια είτε για εδώ είτε για έξω.

Ίσα ίσα έχουμε 2 κωδικούς που είναι για Ελλάδα με περισσότερο άρωμα αρα μεγαλύτερο κόστος.

Δημοσ.

Δηλαδή πως πρέπει να κινηθούμε αν θέλουμε να απολαύσουμε καλό καφέ της προκοπής όπως παλιότερα. Πες πως πήραμε ένα μύλο καφέ. Μετά; Πάλι σε μάρκες του εμπορίου δε θα κινηθούμε για κόκκους; Υπάρχει περίπτωση ο Illy σε κόκκους να είναι καλύτερος από τον ίδιο σε αλεσμένο; Αφού συμβαίνει κ σε αλεσμένους από καφεκοπτεία το φαινόμενο. Γι αυτό το περιέγραψα ως γενικό. Κ μιλάω για καφέ που μου κόβουν εκείνη τη στιγμή!

Τα τελευταια χρονια επισης εχει υπαρξει -υποτιθεται εστω- η απιστευτη εξειδικευση στον καφε

(καμια σχεση ας πουμε ακομη και μολις 10 χρονια πισω..) Φαντασου πως οργανωθηκε μεχρι,

3ημερο παρακαλω, Athens Coffee Festival [30 Σεπτεβρη - 2 Οκτωβρη, στην Τεχνοπολη αυτο]

http://www.athenscoffeefestival.gr/

:blink:

  • Like 1
Δημοσ.

O Douwe Egberts που παίρνω για όταν θέλω στιγμιαίο τόσα χρόνια ίδιος μου φαίνεται.

 

Και μιας και δουλεύω και εγώ σε πολυεθνική να πω, μιας και θίχτηκε το θέμα, πως όλα τα προϊόντα που φτιάχνουμε είναι ίδια είτε για εδώ είτε για έξω.

Ίσα ίσα έχουμε 2 κωδικούς που είναι για Ελλάδα με περισσότερο άρωμα αρα μεγαλύτερο κόστος.

 

 

Από τότε που ανέλαβε αυτή η εταιρία όλους τους Jacobs κ υπόλοιπους πάντως ξεκίνησε αυτό το φαινόμενο. Δοκίμασα Jacobs είναι όντως πολύ κοντά σε αυτό το χάλι που ήταν και στη δεκαετία του '90. Τουλάχιστον σταθεροί στις αξίες τους. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη πολυεθνική που δε τα ξέρεις εκτός κι αν είσαι τεχνολόγος τροφίμων. Δεκτή η άποψή σου απλά έχω τις επιφυλάξεις μου.

  • Like 1
Δημοσ.

Να ενα θεμα που επιβεβαιωσε και μενα, γιατι με λεγαμε τρελο και οτι εχω εμμονη με τον φραπέ, ζεστο καφε (νες).

 

Παλια επινα μονο της νεστλε. Κατι δεν μου καθοταν καλα στον αφρο και μου φαινοταν πολυ ελαφρης, σε σημειο να λεω στις καφετεριες ή takeaway θελω φραπε ή ζεστο(νες)σκετο βαρυ, οι περισσότεροι με κοιτουσαν σαν εξωγήινο, λεω και παραπάνω να τον χρεωσεις δεν εχω θεμα, αλλα αν βαζεις 1,5 κουταλιά βαλε δυο. Τις πιο πολλες φορες δεν μου το χρεωναν.

 

Ενα μυστικο ειναι να τον αφησεις λιγο να κατσει αλλα δεν διορθωνεται και τοσο.

 

Τωρα πλεον για φραπε/ζεστο βαζω δυο κουταλιες του γλυκου καφε και πινω μονο δυο.

 

Για ζεστο παιρνω του λιντ τον strong που εχει ενα φλιτζανι καφε απεξω, για φραπε του σκλαβενιτη.

 

Εσπρεσο πινω παντα μονο ζεστο διπλο, οπου το καλοκαιρι βαζω ενα παγακι μεσα, φρεντο κλπ δεν τους θεωρώ καφεδες.

 

Γαλλικο δοκιμασα προχτες αυτον τον περιβόητο lor, ασχετα που αφήνει κατακάθι σαν ελληνικο(δεν το φτιαχνω με την μηχανη του γαλλικου αλλα με την πρεσσα. Εχει άθλια γευση.

 

Ο καφες ειναι στιγμη απολαυσης, να κατσεις χαλαρα να πιεις την πρωτη γουλιά και να σου τρελανει το μυαλο με τα αρωματα και με την γευση του. Εχω καιρο να γευτω τετοιο καφε. Τωρα συνηθως πινω γιατι αλλιως θα ετρωγα.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...