fakiris31 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Όσους καυστήρες συνέδεσα πάντως εγώ και έτσι είναι και το σωστό σε πολυκατοικία ο καυστήρα δουλευε πάντα να έχει έτοιμο το ζεστό νερό για να μην το χρεωθεί ο πρώτος που θα το άναβε. Δηλ και κάνεις για μια βδομάδα να μην το δούλευε ο καυστήρα θα κράταγε μια θερμοκρασία 45 βαθμούς περίπου ώστε να δώσει ζεστό νερό μόλις ζητήσει ο πρώτος και να μην χρεώνεται ένας τζάμπα. Το να κλέψει κάποιος δεν είναι και τόσο δύσκολο αν είναι κάποιος γνώστης και πρέπει να ελέγξεις και Ηλεκτρολογικά σύνδεση και τις ηλεκτροβανες..... 1
toyo73 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Θερμανση ιδια σε πανω απο ενα σπιτι, δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι 100% δικαια.Γι αυτο εχουν σταματηση οι κεντρικες θερμανσεις και εχουν γεμισει οι οικοδομες επιτοιχια.Τουλαχιστον στις πολεις οπου υπαρχει φυσικο αεριο.Γενικα το επιτοιχιο ελυσε ενα σωρο αμετρητα προβληματα στις οικοδομες.Οπως ωραριο-καχυποψια- αλλαγη σωματων-τοποθετησεις μποιλερ και το μεγαλυτερο απο ολα το κακοπληρωμη των λαμογιων.Εδω βλεπεις ακομα και οικογενειακες οικοδομες 2-3 οροφοδιαμερισματων να μην μπορουν να βρουν ακρη. Μονος σου χορευε και οσο θελει γλεντα. 1
SuPerMaNrE Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Να αναφέρω πως στα 3 από τα 4 σπίτια μένουν μέλη της ίδιας οικογένειας , και στο τέταρτο εγώ . Άρα αν θέλουν να κλέψουν θα κλέψουν από εμένα , και δεν τους έχω μέχρι στιγμής για τέτοιους ανθρώπους . Οπότε λέω να μη φέρω ηλεκτρολόγο για να ελέγξει και τα σχετικά . Απλώς μου φάνηκαν πολλές οι 6.2 ώρες για τις τρεις μέρες που το άνοιξα . Πιστεύω ότι έκαψε 3 ώρες , κάπου εκεί . Αν και η ωρομέτρηση όντως είναι μπακαλίστικη και άδικη το υπογραμμισμένο δεν ισχύει. Ακριβώς για να μην γίνεται αυτό (παλιά κάποιοι μπορεί να έστηναν αυτί και να άναβαν την θέρμανσή τους μόνο όταν άκουγαν ήδη να έχει εκκιινήσει ο καυστήρας) υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια η έννοια της πάγιας χρέωσης. Δηλαδή στις αυτονομίες ένα ποσοστό του καταναλωθέντος πετρελαίου, συνήθως γύρω στο 30%, θεωρείται "πάγια κατανάλωση" και ως τέτοια επιμερίζεται σε όλους. Άσχετα αν άναψαν πολλές, λίγες ή και καθόλου ώρες. Και αυτό βέβαια έχει τα θέματά του αλλά ως προς αυτό που περιγράφεις το θέμα είναι λυμένο Αυτό μου εξήγησαν , ότι δεν υπάρχει το 30 % . Απλώς από ότι κατάλαβα κάνουν διαίρεση τις ώρες μου με τις ώρες συνολικά και από εκεί βρίσκουν τα χρήματα .
Curtis76 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 το μονο που μπορεις να κανεις για αρχη είναι μια δοκιμή, μια μερα που δεν δουλευει κανεις τη θερμανση, ανοιξε τη δική σου και πηγαινε αμεσως στο λεβητοστασιο να δεις αν λειτουργει ο ωρομετρητης σου. Κανονικα δε πρεπει να γυριζει για καποια λεπτα, και όταν ξεικινήσει ο κεντρικος κυκλοφορητης τοτε θα πρεπει να ξεκινήσει να γραφει και το ρολοι σου. 1
SuPerMaNrE Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Τελευταία ερώτηση Αν πάω σε άλλο σπίτι , να κοιτάξω να έχει αυτό το πάγιο 30% ή όχι ; Τι είναι πιο συμφέρον ;
Diskimpex Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Ολα εχουν το παγιο .Θα το γραφουν καπου .Στο κανονισμο ,σε αποφαση συνελευσης .
Curtis76 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Η αποψή μου είναι ότι σε μια πολυκατοικία όσοι περισσοτεροι αναβουν τη θερμανση τόσο πιο ομαλή και δικαιη είναι η χρέωση του παγιου. Μου έχει τύχει σε πολυκατοικία να αναβω μόνο εγώ και να έρχεται σαν κόστος η μία ώρα 7€. Να κοιτάξεις λοιπον να πας σε πολυκατοικία που κάνουν χρήση της θέρμανσης διαφορετικά πρέπει να έχεις εναλλακτικό τροπο θέρμανσης (A/C ή σομπες κτλ) γιατί δεν συμφερει να λειτουργείς έναν λέβητα που είναι υπολογισμένος για 10-15 διαμερίσματα μονος σου ή 2-3 διαμερισματα. 1
SuPerMaNrE Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά Ανανέωση : Άνοιξα το καλοριφέρ και : από τη στιγμή που άνοιξα το διακόπτη μέχρι τότε που τον έκλεισα πέρασε 1 ώρα και 46 λεπτά . Με την αφαίρεση στις ώρες του ωρομετρητη βρίσκω 1.61 ώρες δηλαδή 1 ώρα και 37 λεπτά . Είναι οκ νομίζω έτσι ; Επίσης ελεγξα ότι από τότε που το άνοιξα πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να αρχίσει να μετράει ο μετρητής . Άρα οκ και εδώ . Τώρα , ερώτηση : Αν το έχω στο 16 και κάψει 2 ώρες και αν το έχω στο 22 και κάψει 2 ώρες , δεν πληρώνω το ίδιο αφού μετράει ο χρόνος ;
SuPerMaNrE Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Η διαφορά δε θα είναι στην ενέργεια για να ζεσταθεί το νερό ;
toyo73 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Οι 2 ωρες η δικες σου, ειναι σε συναρτηση με τις ωρες των αλλων και με το πετρελαιο που καταναλωθηκε.Ετσι βρισκεται το τελικο ποσο σε ευρα. Τωρα εαν ο μετρητης γραψει 2 ωρες, ειναι το ιδιο ειτε προσπαθεις να ζεστανεις ενα κρυο σπιτι απο τους 16 στου 20 βαθμους, ειτε να πας απο τους 21 στους 24.Αλλα οπως εχω ξαναπει, αυτο λεγεται κατα παρατυπια αυτονομια.Και λεγεται ετσι, σε σχεση με την παλια κεντρικη θερμανση που ηθελες δεν ηθελες θερμανση, την επαιρνες.Απλως τωρα, εχεις επιλογη ποτε θα ζεσταθεις.Καθαρη αυτονομια ειναι μονο με δικο σου λεβητα και μονο. 1
SuPerMaNrE Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δηλαδή αν έχω 15 βαθμούς , είτε το βάλω στο 18 είτε στο 25 , σε 1 ώρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ;
toyo73 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δηλαδή αν έχω 15 βαθμούς , είτε το βάλω στο 18 είτε στο 25 , σε 1 ώρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ; Ναι.Απλως για να παει 25, θα γραψεις περισσοτερες ωρες.Λογικο. 1
teddy71 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Αν μενεις σε πολη που εχει φυσικο αεριο να κοιτάξεις να βρεις διαμερισμα με ατομικο λεβητα φυσικι αεριου να ησυχασεις και να πληρωνεις αυτα που καις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα