k33theod Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 ?? Μέχρι τη μέση (σελ. 400 από 800) καλύπτει data types, όλα τα βασικά statements, arrays, functions, pointers, C-strings, preprocessor, structs/unions/enums. Μόνο δυναμική διαχείρηση μνήμης δεν καλύπτει μέχρι εκείνο το σημείο και λίγα ακόμα πράγματα. Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι ότι το βιβλίο δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, στο να καταλαβαίνεις τι γίνεται από κάτω και στο να μην γράφεις τσαπατσούλικο κώικα. Επίσης σου διδάσκει καλές πρακτικές και idioms και επισημάνει πολλά πράγματα που είναι unsafe, implementation-defined ή UB κτλ. PS. Επίσης όσον αφορά την scanf που ανέφερες είναι από τα βιβλία που θα σου πουν ότι στην πραγματικότητα σε κανονικά προγράμματα δεν θα την χρησιμοποιήσεις ποτέ για input. Πάρα πολλά από τα προβλήματα βασίζονται στην scanf για είσοδο. Εναλλακτικός τρόπος για χαρακτήρες προτείνεται στο κεφάλαιο 7 νομίζω. εγώ έφτασα ως το 13 (στη μέση περίπου) που είναι Strings. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να φτάσει στο κεφάλαιο 13 για να του πουν για strings που είναι ο πιο βασικός τύπος Θα έπρεπε να είναι στο κεφάλαιο 1 ή 2. Η γνώμη μου είναι ότι 1 φοιτητής δεν έχει τόσο χρόνο ούτε τόση όρεξη για τόσες πολλές λεπτομέρειες και εφόσον κάνει το μάθημα και στη σχολή θα πρέπει να πάει σε κάτι πιο γρήγορο. Αφού όμως είναι στα τσάμπα δεν χάνει κάτι να του ρίξει μια ματιά Εμένα προσωπικά αν εξαιρέσεις την τόσο αργή πρόοδο μου άρεσε σαν βιβλίο. Το διάβασα όμως σαν hobby Να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για το C programmin A modern approach και όχι για άλλο
Ilias95 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να φτάσει στο κεφάλαιο 13 για να του πουν για strings που είναι ο πιο βασικός τύπος Θα έπρεπε να είναι στο κεφάλαιο 1 ή 2. Πώς θα μιλήσεις για C-strings χωρίς να έχεις μιλήσει για arrays και pointers πρώτα? Τι θα καταλάβει ο άλλος από το παρακάτω όταν δεν ξέρει καν τι είναι το while? while (*s1++ = *s2++) ;
solarpower Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Το βρήκα και εγώ στη βιβλιοθήκη μου.. τύπου pdf σελίδα 277 Strings... στο 283 είναι η πατάτα συνήθως του πρωτάρη! Βάζει Literal σε δείκτη ενώ νομίζει ότι έβαλε πίνακα σε δείκτη!
imitheos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Η γνώμη μου είναι ότι πάει εξαιρετικά αργά με πολλές ασκήσεις σε κάθε κεφάλαιο και όταν φτάσεις στην μέση του βιβλίου έχεις μάθει μόνο την printf και την scanf. Ίσως είναι η γλώσσα έτσι. Αλλά πηγαίνοντας εκεί από python λέω wtf Πάρα πολλά από τα προβλήματα βασίζονται στην scanf για είσοδο. Εναλλακτικός τρόπος για χαρακτήρες προτείνεται στο κεφάλαιο 7 νομίζω. εγώ έφτασα ως το 13 (στη μέση περίπου) που είναι Strings. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να φτάσει στο κεφάλαιο 13 για να του πουν για strings που είναι ο πιο βασικός τύπος Θα έπρεπε να είναι στο κεφάλαιο 1 ή 2. Η γνώμη μου είναι ότι 1 φοιτητής δεν έχει τόσο χρόνο ούτε τόση όρεξη για τόσες πολλές λεπτομέρειες και εφόσον κάνει το μάθημα και στη σχολή θα πρέπει να πάει σε κάτι πιο γρήγορο. Αφού όμως είναι στα τσάμπα δεν χάνει κάτι να του ρίξει μια ματιά Εμένα προσωπικά αν εξαιρέσεις την τόσο αργή πρόοδο μου άρεσε σαν βιβλίο. Το διάβασα όμως σαν hobby Να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για το C programmin A modern approach και όχι για άλλο Ναι όντως είναι έτσι αλλά έτσι είναι η γλώσσα. Το έχουμε κριτικάρει πολλές φορές αυτό όταν ρωτάει κάποιος "προτείνετε μου γλώσσα". Σε python μπορείς στο 2ο κεφάλαιο να γράψεις ένα irc client ενώ σε C στο 10 κεφάλαιο θα γράφεις ακόμη "printf δώσε όνομα -> scanf name -> printf γεια σου όνομα". Το βρήκα και εγώ στη βιβλιοθήκη μου.. τύπου pdf σελίδα 277 Strings... στο 283 είναι η πατάτα συνήθως του πρωτάρη! Βάζει Literal σε δείκτη ενώ νομίζει ότι έβαλε πίνακα σε δείκτη! Που είναι αυτό το λάθος ? Εκτός και αν έκανα λάθος σελίδα, με μια γρήγορη ματιά που του έριξα, έχει και τις δύο δηλώσεις και αναφέρει τι διαφορές έχουν (char date[] = "June 14" και char *date = "June 14") Καλώς ή κακώς το βιβλίο του King είναι το πληρέστερο βιβλίο, με την καλύτερη συνοχή και τις λιγότερες ανακρίβειες τύπου "στην C ισχύει το τάδε" αντί για "σε x86 32bit gcc ισχύει το τάδε". Τουλάχιστον φτάσαμε 19 μηνύματα και δεν πρότεινε κανείς το K&R όπως γίνεται συνήθως το οποίο δεν είναι διδακτικό βιβλίο αλλά reference.
solarpower Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δεν έχει κάνει λάθος.. αλλά επεξηγεί ένα εν δυνάμει λάθος για τον αρχάριο!
becoming_I Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ναι όντως είναι έτσι αλλά έτσι είναι η γλώσσα. Το έχουμε κριτικάρει πολλές φορές αυτό όταν ρωτάει κάποιος "προτείνετε μου γλώσσα". Σε python μπορείς στο 2ο κεφάλαιο να γράψεις ένα irc client ενώ σε C στο 10 κεφάλαιο θα γράφεις ακόμη "printf δώσε όνομα -> scanf name -> printf γεια σου όνομα". So true Δες και αυτές τις ενδιαφέρουσες σημειώσεις από ΕΚΠΑ Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2017 από becoming_I 1
tony_paper2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Ότι λέει ο τίτλος και επιπλέον να είναι σε μορφή pdf και δωρεάν. Για αρχάριο και πρωτοετή σε σχολή. Βιβλίο .: https://repository.kallipos.gr/handle/11419/1346 --Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα δεις δύο λέξεις συνδέσμους «Κατεβάστε» και «Δείτε», κάνε κλικ σε μια απ' αυτές για ν' ανοίξει το pdf. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα