Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κανα μηνα και ενω ειμαι σταματημενος σε φαναρι, πεφτει (ευτυχως με ελαχιστη ταχυτητα) ενας κυριος πισω μου. Η ταχυτητα δεν ηταν πανω απο 10-15χλμ/ω. Κανουμε ακρη και κατεβαινω. Βγαινει ο ανθρωπος και μου ζηταει χιλια συγγνωμη, ενω εγω εχω παθει εγκεφαλικο καθως το αμαξι ηταν τοτε 3 εβδομαδων, κουτα. Παω να δω την ζημια και για (οπως νομιζα) καλη μου τυχη το μονο χτυπημα που εχει γινει ειναι στην πινακιδα. Εχει παραμπρφωθει ελαχιστα και εχει σπασει το κατω μερος του πλαισιου της. Ουτε χρωμα εφυγε απο πουθενα, ουτε καποιο αλλο βαθουλωμα. Συζητωντας με τον ανθρωπο με παρακαλει να μην κανουμε δηλωση για μια τοσο μικρη ζημια, και να παω σε εναν γνωστο φαναρτζη του να μου αλλαξει το πλαισιο της πινακιδας επι τοπου. Μη θελοντας να μπλεξω και γω παραπανω με διαδικασιες, παω μαζι του. Πραγματι βγαζουμε το σπασμενο πλαισιο και τοποθετουμε καινουργιο. Με ευχαριστει και με αποζημιωνει για τον κοπο και την βενζινη που εκαψα με ενα μικρο ποσον.

Fast forward στο σημερα. Κατεβαινω αντιπρωσοπεια γιατι εχω παρατηρησει πως οι αισθητηρες παρκαρισματος πισω, χτυπανε λανθασμενα μια φορα στο τοσο. Βγαζει τον προφυλακτηρα ο μαστορας και βλεπει το αφρολεξ αναμεσα απο τον προφυλακτηρα και την μπαρα προσκρουσης παραμορφωμενο μαζι με εναν σταπατσαρισμενο μηχανισμο απο τον αισθητηρα στο κεντρο... Προφανως και ειναι απο την τοτε συγκρουση. Κοστος επισκευης 150 ευρω. Περαστικα μου.

• Like 11
Δημοσ.

περαστικα σου τυπε... οι μ@λακιες πληρωνονται :(

και τι σημαινει ο αλλος δεν ηθελε να κανει δηλωση... αληταρας ανασφαλιστος θα ηταν (στανταρακι ) μιας και θα μπορουσατε να ανταλλαξετε τηλεφωνα και εχετε ενα περιθωριο νομιζω 1 μηνα (!!!) να αναφερετε το ατυχημα και να κανετε φιλικη δηλωση....

Δημοσ.

και την ασφαλεια για ποιον λογο την εκανε ο τυπας?ημαρτον δλδ......και μονο που σου ζητησε να μην κανετε δηλωση,επρεπε να σε υποψιασει.και σε 3 εβδομαδων οχημα?θελω να δω το οχημα μετα απο δεκαετια στα χερια σου..........εισαι το αλλο ακρο του ψειρα........

Δημοσ.

περαστικα σου τυπε... οι μ@λακιες πληρωνονται :(

και τι σημαινει ο αλλος δεν ηθελε να κανει δηλωση... αληταρας ανασφαλιστος θα ηταν (στανταρακι ) μιας και θα μπορουσατε να ανταλλαξετε τηλεφωνα και εχετε ενα περιθωριο νομιζω 1 μηνα (!!!) να αναφερετε το ατυχημα και να κανετε φιλικη δηλωση....

Μια χαρα ασφαλεια ειχε... Και το καλυτερο; Ηταν ασφαλιστης! Απλα μεσα στην συζητηση που ειχαμε, (επαναλαμβανω οτι δεν υπηρχε η παραμικρη εξωτερικη ζημια στο αμαξι εκτος απο το πλαστικο πλαισιο της πινακιδας) μου ειπε οτι δεν αξιζει να μπλεξουμε με ασφαλειες και τα σχετικα για ενα κοματι πλαστικο, και οτι με τη δηλωση θα ανεβαιναν τα ασφαλιστρα του, και θα ειχε θεματα και προτιμουσε να πληρωσει αυτος μονος το πλαισιο που εσπασε και μια μικρη αποζημιωση κλπ κλπ κλπ. Και σαν χαζος συμφωνησα.

και την ασφαλεια για ποιον λογο την εκανε ο τυπας?ημαρτον δλδ......και μονο που σου ζητησε να μην κανετε δηλωση,επρεπε να σε υποψιασει.και σε 3 εβδομαδων οχημα?θελω να δω το οχημα μετα απο δεκαετια στα χερια σου..........εισαι το αλλο ακρο του ψειρα........

Δεν εχει να κανει με το ποσο ψειρας ειμαι. Πιστεψε με ειμαι παρα πολυ. Απλα ειμαι και γω αγαθο-ηλιθιος, και δεν ηθελα να φανω περιεργος εφοσον δεν υπηρχε εμφανη ζημια.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε, ειναι κατι που δεν ελενχεται.Μην τα βαζεις με τον εαυτο σου.Τι, θα επρεπε να ξυλωσεις ολο τα αυτοκινητο, για να δεις εαν επαθε ζημια.Εγω πχ, δεν εχω αισθητηρες παρκαρισματος, οποτε δεν θα καταλαβαινα τιποτα και δεν θα εβγαζα το προφυλακτηρα.

• Like 1
Δημοσ.

Οι περισσότεροι το ίδιο θα κάναμε πιστεύω. Ούτε ο άλλος το έκανε επίτηδες, λες και κατάλαβε ότι έκανε ζημιά.

• Like 6
Δημοσ.

Πριν κανα μηνα και ενω ειμαι σταματημενος σε φαναρι, πεφτει (ευτυχως με ελαχιστη ταχυτητα) ενας κυριος πισω μου. Η ταχυτητα δεν ηταν πανω απο 10-15χλμ/ω. Κανουμε ακρη και κατεβαινω. Βγαινει ο ανθρωπος και μου ζηταει χιλια συγγνωμη, ενω εγω εχω παθει εγκεφαλικο καθως το αμαξι ηταν τοτε 3 εβδομαδων, κουτα. Παω να δω την ζημια και για (οπως νομιζα) καλη μου τυχη το μονο χτυπημα που εχει γινει ειναι στην πινακιδα. Εχει παραμπρφωθει ελαχιστα και εχει σπασει το κατω μερος του πλαισιου της. Ουτε χρωμα εφυγε απο πουθενα, ουτε καποιο αλλο βαθουλωμα. Συζητωντας με τον ανθρωπο με παρακαλει να μην κανουμε δηλωση για μια τοσο μικρη ζημια, και να παω σε εναν γνωστο φαναρτζη του να μου αλλαξει το πλαισιο της πινακιδας επι τοπου. Μη θελοντας να μπλεξω και γω παραπανω με διαδικασιες, παω μαζι του. Πραγματι βγαζουμε το σπασμενο πλαισιο και τοποθετουμε καινουργιο. Με ευχαριστει και με αποζημιωνει για τον κοπο και την βενζινη που εκαψα με ενα μικρο ποσον.

Fast forward στο σημερα. Κατεβαινω αντιπρωσοπεια γιατι εχω παρατηρησει πως οι αισθητηρες παρκαρισματος πισω, χτυπανε λανθασμενα μια φορα στο τοσο. Βγαζει τον προφυλακτηρα ο μαστορας και βλεπει το αφρολεξ αναμεσα απο τον προφυλακτηρα και την μπαρα προσκρουσης παραμορφωμενο μαζι με εναν σταπατσαρισμενο μηχανισμο απο τον αισθητηρα στο κεντρο... Προφανως και ειναι απο την τοτε συγκρουση. Κοστος επισκευης 150 ευρω. Περαστικα μου.

Πολλες φορες ζημιες δεν φαινονται αν δεν βγει το εξωτερικο κομματι που τις καλυπτει..Δυστυχως.....

• Like 2
Δημοσ.

Nαι ειναι ατυχία αυτο που συνέβει.

Απ την άλλη μπορει απο απροσεξία να ακουμπησεις κάποιον, να δωσεις κανονικά στοιχεία και αυτος να αποφασίσει να ανακαινίσει όλο του το αμάξι. Είμαι παθόν. (απέφυγα με μηχανή σκυλί και ακουμπησα αυτοκίνητο μπροστά μου. Η μαμά με το παιδί έφυγαν, ο τυπος κάλεσε αστυνομία, εγώ έφερα τον ασφαλιστή μου για φωτογραφίες, ο τύπος ήταν ΉΔΗ τρακαρισμένος και φυσικά απαίτησε να του το φτιάξω όλο. Για την ιστορία πήρε τον λοπού διότι είχαμε την ίδια ασφάλεια :P :P )

Δημοσ.

σε παρόμοια περίπτωση, είχα χτυπήσει εγώ το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ζημιας.

αρκετό καιρό μετά που έπρεπε να επιδιορθωθεί ο προφυλακτήρας για άλλο θέμα, διαπιστώθηκε ότι κάτι είχε στραβώσει μέσα από την τότε σύγκρουση,

όντως μερικές ζημιές δε φαίνονται.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το έχω κανόνα. Ακόμη και να μη φαίνεται ζημιά στον προφυλακτήρα, πάω να τσεκάρω τον αφρό. Αν έχει παραμορφωθεί θέλει αλλαγή.

Δημοσ.

ασφαλιστης και να ειπε οτι θα ανεβουν τα ασφαλιστρα ,δεν παιζει...........μαλλον λαμογιο..........

επαναλαμβάνεσαι :P

Δημοσ.

2 πραγματα φοβηθηκε ο τυπος.Θα του ανεβουν τα ασφαλιστρα(δεν συμβαινει παντα αυτο, μπορει να εχει στο συμβολαιο καλυψη προστασια bonus malus) και το αλλο να χρεωθει σαν ασφαλιστης την ζημια απο το ασφαλιστηριο του που σημαινει λιγοτερες προμηθειες.

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρταται απο την ασφαλιση που εχεις κανει, αλλα θαρρω οτι αρκετοι εχουνε να πληρωνουνε τα πρωτα xxx ευρω μονοι τους. Αρα σε αυτην την περιπτωση δεν συμφερει να το χειριστει μεσω ασφαλειας.

Αλλα το να αναφερεις μονο το ατυχημα, δεν σημαινει αυτοματα οτι θα εμπλακει η ασφαλεια, μπορεις να αποφασισεις να τους πεις οτι θα το χειριστεις μονος σου στο τελος. Σε καθε περιπτωση, το να παρεις τα στοιχεια της ασφαλειας του αλλου επιβαλετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...