Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παμε αλλη μια φορα. Τελευταια το υποσχομαι.

Μαγαζι που στελνει προιοντα ταχυδρομικα και ιδιαιτερα μεσω τριτου ( ταχυδρομειο-courier ) και οχι με εναν δικο του υπαλληλο, δεν παιζει να μην εχει εκδοσει παραστατικο. Και αυτο επειδη στην οποια στραβη, ακομα και στην πιο μικρη, θα το πληρωσει στην εφορια πανακριβα εως και θα τον βαλουν και μεσα επειδη δεν θα μπορει να πληρωσει τα προστιμα. Καθως σιγουρα δεν θα το κανει σε εναν αλλα σιγουρα συστηματικα. Και επειδη θα υπαρχει η αποδειξη του ταχυδρομειου για να αποδειξει την αγορα ή και η αποδειξη της πληρωμης ( δεν εχει σημασια πως πληρωθηκε ), δεν υπαρχει περιπτωση να μην την πληρωσει. Το μαγαζι παντα.

Υπαρχει φυσικα και η περιπτωση της αμελειας, του λαθους που ανθρωπινο αν και οχι επαγγελματικο, ειναι πιθανο να συμβει. Ομως 2 μαγαζια το ιδιο χρονικο διαστημα σε εναν πελατη; Δυσκολο πραμα. Εκτος κι αν ο πελατης....

Για τα υπολοιπα ειπαμε. Οι χαρακτηρισμοι ειναι ευκολοι αλλα σιγουρα δεν υποδηλωνουν αυτο που λεμε υπευθυνο καταναλωτη. Και αυτο δεν παει μονον στον φιλο που ανοιξε το θεμα, αλλα και στους υπολοιπους.....

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπα, τζιφος, κανουν το κορόιδο, ξεκιναμε απο δευτερα με αρνητικη skroutz στο 1ο που συμπληρωνει βδομαδα και ο αλλος την πεμπτη,

παλιοτερα που ειχα παραγγειλει παλι ιδιο στυλ απο κατι αντιστοιχο ενα ραδιο αυτοκινητου με usb τον ετσουξε η αρνητικη στο skroutz κι εκατσε σουζα μετα, για να δουμε κι εδω

αρνητικη εκανες στο skroutz?

βασικα σε αφησε να κανεις αρνητικη το skroutz? :P

γιατι είναι γνωστο ότι η θετικη μπαινει νερακι αλλα η αρνητικη θελει να περασεις τα πανδηνα.

• Like 1
Δημοσ.

ναι, κατι ξερω, ειχα κανει παλιοτερα εγραψα και μου εκανε τεμεναδες μετα να την παρω πισω :P

anyway, ηρθε η μια, περιμενω τωρα και την αλλη

Δημοσ.

ΚΑΙ  τωρα για να μην αδικουμε κανεναν.. τι ημερομηνια γραφει η αποδειξη? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ?

Από περιεργεια και μονο  ρώτησα τι ημερομηνια έχει η αποδειξη που σου εστειλαν (ειπες οτι εινιαι αντιγραφο απο την προτωτυπη..)? Αν ειναι ...πχ αφου παρελαβες και διαμαρτυρηθηκες,,, τοτε σημαινει οτι την έκοψαν ..μετα....ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΜΠΙΜΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ... τοτε απλα ξέχασαν να την βαλουν μέσα ενω την είχαν κόψει...

Δημοσ.

Τοτε εχεις 2 επιλογες ως μαγαζι.

κοβεις αποδειξη.

το κλεινεις.

Πολύ σωστός αλλά μπες και λίγο στην θέση ενός ελεύθερου επαγγελματία.

Έρχεται ο πελάτης και ζητάει να πάρει όσο πιο φθηνά γίνεται χωρίς παραστατικό. Τον διώχνεις μία. Τον διώχνεις δύο. Την τρίτη αρχίζεις και το σκέφτεσαι γιατί πλέον είναι θέμα επιβίωσης.

Και μην νομίζετε ότι αυτό είναι ευχάριστο για τον ελεύθερο επαγγελματία. Χίλιες φορές να υπήρχε η αυστηρότητα των Ευρωπαίων στην Ελλάδα και να μην μπορούσε κανείς να αφήσει ούτε ευρώ χωρίς απόδειξη.

Δημοσ.

Άμα το ΦΠΑ ήταν χαμηλό όλοι θα έκοβαν,όλοι θα έπαιρναν απόδειξη κτλπ

Απλα το κράτος τα θέλει όλα δικά του.

Όπως και στα καύσιμα πχ βάζεις 20€ και τα 14€ είναι φόροι

Το ίδιο στα τσιγάρα κτλπ

Όταν θέλεις να μην υπάρχει φοροδιαφυγή μειώνεις ΦΠΑ και τέτοια ώστε να υπάρχουν κίνητρα να κόψει ο άλλος όχι τα πας στο Θεό + 400αλλες εισφορές και άλλα κ θέλεις να είναι κ σωστός.

είναι κ θέμα επιβίωσης σε κάποιο σημείο...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν με πειθει καθολου αυτη η δικαιολογια, παλιτερα θυμαμαι ειχαμε ΦΠΑ 18% ειχαμε λιγοτερη κλοπη τοτε; Θυμαμαι πολυ καλα, προσεξε τι θα απαντησεις. Η κατασταση του τοτε μας εφερε εδω που ειμαστε σημερα.
Στα 100 καθαρης αξιας προιοντος με 18 και 24% ΦΠΑ h διαφορα ειναι 6ευρω.
Νομιζω οτι αλλου πονανε τα μικρα καταστηματα, στον ερασιτεχνισμο, στην ελλιψη ποικιλιας, στην κακη αντιμετωπιση του πελατη γιατι αυτος που μιλαει ειναι ο ιδιοκτητης.
Τεσπα, σιγα μην λυσουμε το προβλημα που τοσοι παναξιοι πρωθυπουργοι δεν μπορεσαν.

• Like 1
Δημοσ.

Στις αποδειξεις που  αφορουν παροχη υπηρεσιων  τα πραγματα με την φορολογια ειναι τραγικά (πχ  δικηγόροι, μηχανικοι λογιστες, ηλεκτρολογοι υδραυλικοι) ... Μπορεί σε μια απόδειξη 100 ευρω ...τα 80  να ειναι ΦΠΑ (24%)  ΕΦΟΡΙΑ (25-35%) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΕΦΚΑ 30%) και εξοδα (10%)  και  δεν υπολογιζω  καν τις προκαταβολές φόρου το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά!!!!! Σε αυτή την απόδειξη στον επιτηδευματία μπορεί να μην μένουν ούτε 10 ευρώ...!!!!!! 

Δημοσ.

Δεν με πειθει καθολου αυτη η δικαιολογια, παλιτερα θυμαμαι ειχαμε ΦΠΑ 18% ειχαμε λιγοτερη κλοπη τοτε; Θυμαμαι πολυ καλα, προσεξε τι θα απαντησεις. Η κατασταση του τοτε μας εφερε εδω που ειμαστε σημερα.

Νομιζω οτι αλλου πονανε τα μικρα καταστηματα, στον ερασιτεχνισμο, στην ελλιψη ποικιλιας, στην κακη αντιμετωπιση του πελατη γιατι αυτος που μιλαει ειναι ο ιδιοκτητης.

Τεσπα, σιγα μην λυσουμε το προβλημα που τοσοι παναξιοι πρωθυπουργοι δεν μπορεσαν.

Ξεχνας ομως οτι τοτε ολη η νοοτροπια ηταν διαφορετικη. Οι μισθοι ηταν πολυ υψηλοτεροι η φορολογια χαμηλοτερη οχι μονο για τον ελευθερο επαγγελματια αλλα για ολους. Ο κοσμος ειχε λεφτα στην τσεπη και δε φοβοταν να τα ξοδεψει. Τοτε ο μαγαζατορας επαιρνε κατι 50 και το πουλυσε 200. Τωρα το παιρνει 50 και το πουλαει 60. Και μην ακουσω χαζομαρες οτι ηταν ολοι λαμογια και διαφορα χαζα. Ρωτα γνωστο σου ελ. επαγγελματια να σου πει τι γινεται και βγες και Ευρωπη να δεις με τι ποσοστα κερδους λειτουργει η αγορα.

Και εχω και παραδειγμα δικο μου πολυ προσφατο χειροπιαστο. Προιον Χ που εγω πουλαω 95 ευρω, στην Γερμανια συγγενης μου το βρηκε 130 ευρω. Υποψιν οτι εγω ειμαι ατομικη επιχειρηση και μπορω να στοκαρω Υ κομματια ενω ο Γερμανος εχει καταστηματα σε ολη τη χωρα και μπορει να στοκαρει 100xY. Και φυσικα αν ερθεις θα σου το δωσω 95 και θα σου κοψω και αποδειξη. Εννοειται βεβαια οτι οταν διαμορφωσα την τιμη ελαβα υποψιν μου οτι ενα ποσοστο (γνωστων ισως ή οτιδηποτε) δεν θα παρει αποδειξη. Διαφορετικα η τιμη δεν θα ηταν αυτη, εσυ δεν θα μπορουσες να το αγορασεις και εγω θα εκλεινα οπως λες. Φυσικα και ο γιος σου που ενδεχομενως να απασχολουσα θα εμενε ανεργος.

Δημοσ.

Παιδιά πάντα και παντού στα σχόλια του checkout γράφουμε μέσα στην παραγγελία να βάλουν και ΓΡΑΠΤΗ απόδειξη αγοράς.

Αν δεν το γράψεις αυτό πολλοί δεν βάζουν και σου λένε ότι υπάρχει ηλεκτρονικά. Αυτό ισχύει αλλά επειδή πολλά eshop πλεον δεν έχουν ελληνική βάση δεν κόβουν απόδειξη για Ελλάδα αλλά για την χώρα της επιχείρησης τους με αποτέλεσμα από την πώληση να μην καταλήγει ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ στα Ελληνικά ταμεία. Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι οι τιμές τους στα site είναι υπολογισμένες με ΦΠΑ Ελλάδας μέσα και όχι της χώρας που εδρεύουν οπότε τσεπώνουν την διαφορά.

Δεύτερον, έχει αλλάξει ο τρόπος που επιδίδεται το ΦΠΑ στις Ηλεκτρονικές συσκευές.

Το ΦΠΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ.

Αυτός είναι ο λόγος που σε όλα Ηλεκτρονικά ήδη στο skroutz ανέβηκαν οι  τιμές τους γιατί πλεον δεν μπορεί κανένα κατάστημα να κλέψει (θεωρητικά) το ΦΠΑ. Τώρα όποιο κατάστημα δεν κόβει απόδειξη μένουν στην τσέπη πολλά περισσότερα σε σχέση με πριν οπότε όχι πλέον δεν μπορεί να είναι αποδεκτό από κανέναν αγοραστή να πει "Δεν πειράζει".

Πρώτα ανεβάζουν όλες τις τιμές γιατί τάχα δεν μπορούν να κλέψουν το ΦΠΑ και μετά σταματάν να στέλνουν αποδείξεις; 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κατάλαβες αγαπητέ μου.

Δεν μιλάω για 24% και 18% κτλπ π είχαμε

Ναι πάλι κλοπή γινόταν.

Μιλάω γ χώρες π έχουν ΦΠΑ κάτι 5%

Εκεί δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν κόβει η δεν ζητάει απόδειξη ;)

Και αυτό π λέει ο billator κάνω κ εγώ πλέον

Όταν φτάνω check out τους γράφω να μπεις απόδειξη μέσα. Το ίδιο κάνω ακόμα και σε παραγγελίες φαγητού κτλπ.

(Είμαι ελ.επαγγελματιας και τα ξέρω από πρώτο χέρι.παλια ο κόσμος ζηταγε απόδειξη κατά 95% τώρα πλέον ζητάνε ούτε το 30% για να πάρουν χαμηλότερη τιμή )

Δημοσ.

Ωραια παμε ποσες χωρες εχουν ΦΠΑ 5%;

Ελάχιστες στον κόσμο αλλά το θέμα είναι αλλού νομίζω.

Να χαμηλώσει ο ΦΠΑ και να αλλάξει η νοοτροπία μας σαν άνθρωποι ζητώντας αποδειξη σαν πολίτες και τα μαγαζιά να κόβουν απόδειξη για κάθετι που πουλάνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...