Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα το ΦΠΑ ήταν χαμηλό όλοι θα έκοβαν,όλοι θα έπαιρναν απόδειξη κτλπ

Απλα το κράτος τα θέλει όλα δικά του.

Όπως και στα καύσιμα πχ βάζεις 20€ και τα 14€ είναι φόροι

Το ίδιο στα τσιγάρα κτλπ

Όταν θέλεις να μην υπάρχει φοροδιαφυγή μειώνεις ΦΠΑ και τέτοια ώστε να υπάρχουν κίνητρα να κόψει ο άλλος όχι τα πας στο Θεό + 400αλλες εισφορές και άλλα κ θέλεις να είναι κ σωστός.

είναι κ θέμα επιβίωσης σε κάποιο σημείο...

Ειδαμε και επι πασοκ με 18% φπα , που ολοι κοβανε αποδειξεις και ολοι δηλωνανε εισοδηματα.

καρμα ις α μπιτς

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά σε καμία άλλη χώρα όσο μεγάλο ΦΠΑ και αν έχουν δεν σκέφτεται καν κάποιος να μην κόψει απόδειξη. Δύσκολα τα πράγματα ΣΤΗΝ Ελλάδα δε λέω αλλά αν δεν κλεβαμε τότε δε θα χρειαζόταν να κλεψουμε τώρα.

Δημοσ.

Πολύ ωραία να προσλάβουν καμιά 3000 άτομα στη ΣΔΟΕ και να αρχίζουν να κόβουν πρόστιμα αβέρτα. Να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει και να υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός. Φυσικά οι τιμές των προϊόντων θα διαμορφωθούν αναλόγως και φυσικά ο κλασικός Ελληναρας θα κατηγορεί τον επαγγελματία επειδή του έπαιρνε πχ. 50 για μια ηλεκτρολογικη εργασία και τώρα θα θελει 100.

Δημοσ.

Δυστηχω φιλος επεσες στον υπερ-ερευνητη που με τεραστια λογικα αλματα κατεληξε οτι φταις εσυ, ΕΝΟΧΟΣ

Αυτην την καραμελα με προκαταβολη του επομενου ετους και καταβολη του φετινου ετους ποτε θα σταματησει; Αφου το αθροισμα αυτων των δυο ειναι ο φορος που θα πληρωνε ετσι και αλλιως, και το σπανε σε δυο κομματια για να μην κυνηγανε οσους ειναι λαμογια

Ε καλά πως θα το "δραματοποιήσουν" διαφορετικά τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης.

Το κράτος δεν τους αφήνει άλλη επιλογή.

Για να ζήσουν τα παιδιά τους, φοροκλέβουν. :lol:

Πολύ σωστός αλλά μπες και λίγο στην θέση ενός ελεύθερου επαγγελματία.

Έρχεται ο πελάτης και ζητάει να πάρει όσο πιο φθηνά γίνεται χωρίς παραστατικό. Τον διώχνεις μία. Τον διώχνεις δύο. Την τρίτη αρχίζεις και το σκέφτεσαι γιατί πλέον είναι θέμα επιβίωσης.

Και μην νομίζετε ότι αυτό είναι ευχάριστο για τον ελεύθερο επαγγελματία. Χίλιες φορές να υπήρχε η αυστηρότητα των Ευρωπαίων στην Ελλάδα και να μην μπορούσε κανείς να αφήσει ούτε ευρώ χωρίς απόδειξη.

Καλά τα παραμύθια αυτά, θέλω να ελπίζω, πως δεν πείθουν κανέναν.

Σιγά μην θες και 3 φορές για να τσεπώσεις το ΦΠΑ. Μεγάλη η πίεση του πελάτη, σε νιώθω. :lol:

Εσείς "εκπαιδεύσατε" τους πελάτες να σκέφτονται έτσι και όχι το αντίστροφο.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, πόσο μάλλον όταν οι πρακτικές αυτές προϋπήρχαν και την εποχή προ-κρίσης.

Δεν είναι "προαιρετική" η απόδειξη, τι συζητάμε τώρα.

Και την ζημιά την υφίσταται ο έντιμος, που έχει να ανταγωνιστεί το λαμόγιο παραδίπλα.

Άρα εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να ζητάτε να "κόβει κώλους" η εφορία και όχι να μπαίνετε στην λογική της δικαιολόγησης "για λόγους επιβίωσης".

Δεν βγαίνεις;

Λουκέτο.

Και πίστεψέ με δεν θα λυπηθεί κανείς που θα χαθεί μια υποαμειβόμενη, πολλές φορές ανασφάλιστη,

και με τραγικές συνθήκες, θέση εργασίας.

Τέλος να πω, πως είμαι υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντί της υποτιθέμενης "ανάπτυξης" που κάποτε θα έρθει από πολυεθνικές κολοσσούς.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία, για να μην πω λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αλλά πρέπει όλοι να ακολουθούν τους νόμους και να λειτουργούν υπό τους ίδιους κανόνες όποιοι και αν είναι αυτοί.

Το καθεστώς που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει δεν είναι υγιές και στο τέλος βλάπτει άπαντες.

Ελάχιστες στον κόσμο αλλά το θέμα είναι αλλού νομίζω.

Να χαμηλώσει ο ΦΠΑ και να αλλάξει η νοοτροπία μας σαν άνθρωποι ζητώντας αποδειξη σαν πολίτες και τα μαγαζιά να κόβουν απόδειξη για κάθετι που πουλάνε.

Όπως σου απάντησαν δεν υπάρχει πουθενά αυτό που λες στην ΕΕ.

Link

Η φορολογική μας συνείδηση θα αλλάξει μόνον όταν ο άλλος καταλάβει πως δεν υπάρχει η εναλλακτική να ζει εις βάρος της κοινωνίας.

Αυτό γίνεται μέσα από την στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και επιβολής αυστηρών ποινών.

Δεν μιλάω για ποινές "χάδια" που επιβάλλονται τώρα , αλλά για σφράγισμα καταστημάτων, δήμευση περιουσιών, και καταδίκες για οικονομικά εγκλήματα με συνοπτικές διαδικασίες.

Για μια πενταετία αυτά.

Αφού λοιπόν έχει παγιωθεί στην κοινωνία η έννοια του "κοινού καλού", τότε και μόνο τότε μπορείς να μειώσεις τους συντελεστές φορολογίας.

Με το ανάποδο απλά χειροτερεύσεις την κατάσταση.

Δημοσ.

Ε καλά πως θα το "δραματοποιήσουν" διαφορετικά τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης.

Το κράτος δεν τους αφήνει άλλη επιλογή.

Για να ζήσουν τα παιδιά τους, φοροκλέβουν. :lol:

Καλά τα παραμύθια αυτά, θέλω να ελπίζω, πως δεν πείθουν κανέναν.

Σιγά μην θες και 3 φορές για να τσεπώσεις το ΦΠΑ. Μεγάλη η πίεση του πελάτη, σε νιώθω. :lol:

Εσείς "εκπαιδεύσατε" τους πελάτες να σκέφτονται έτσι και όχι το αντίστροφο.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, πόσο μάλλον όταν οι πρακτικές αυτές προϋπήρχαν και την εποχή προ-κρίσης.

Δεν είναι "προαιρετική" η απόδειξη, τι συζητάμε τώρα.

Και την ζημιά την υφίσταται ο έντιμος, που έχει να ανταγωνιστεί το λαμόγιο παραδίπλα.

Άρα εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να ζητάτε να "κόβει κώλους" η εφορία και όχι να μπαίνετε στην λογική της δικαιολόγησης "για λόγους επιβίωσης".

Δεν βγαίνεις;

Λουκέτο.

Και πίστεψέ με δεν θα λυπηθεί κανείς που θα χαθεί μια υποαμειβόμενη, πολλές φορές ανασφάλιστη,

και με τραγικές συνθήκες, θέση εργασίας.

Τέλος να πω, πως είμαι υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντί της υποτιθέμενης "ανάπτυξης" που κάποτε θα έρθει από πολυεθνικές κολοσσούς.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία, για να μην πω λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αλλά πρέπει όλοι να ακολουθούν τους νόμους και να λειτουργούν υπό τους ίδιους κανόνες όποιοι και αν είναι αυτοί.

Το καθεστώς που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει δεν είναι υγιές και στο τέλος βλάπτει άπαντες.

Όπως σου απάντησαν δεν υπάρχει πουθενά αυτό που λες στην ΕΕ.

Link

Η φορολογική μας συνείδηση θα αλλάξει μόνον όταν ο άλλος καταλάβει πως δεν υπάρχει η εναλλακτική να ζει εις βάρος της κοινωνίας.

Αυτό γίνεται μέσα από την στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και επιβολής αυστηρών ποινών.

Δεν μιλάω για ποινές "χάδια" που επιβάλλονται τώρα , αλλά για σφράγισμα καταστημάτων, δήμευση περιουσιών, και καταδίκες για οικονομικά εγκλήματα με συνοπτικές διαδικασίες.

Για μια πενταετία αυτά.

Αφού λοιπόν έχει παγιωθεί στην κοινωνία η έννοια του "κοινού καλού", τότε και μόνο τότε μπορείς να μειώσεις τους συντελεστές φορολογίας.

Με το ανάποδο απλά χειροτερεύσεις την κατάσταση.

Απο τα λεγομενα σου νομιζω οτι εισαι απλα εκτος πραγματικοτητας.

1) Το ΦΠΑ δεν μπορει καποιος να το "τσεπωνει" τοσο  ευκολα οσο νομιζεις. Το κρατος ΔΕΝ μοιραζει λεφτα. Τελος. Το εχω αναφερει και σε αλλο ποστ. 

2) Νομιζεις οτι ολοι οι ελ. επαγγελματιες δεν θελουν να "κοψει κωλους" οι εφορια; Οτι τους βολευει δηλαδη να χανουν πελατεια απο αυτον που καταφερνει να ειναι ο πιο παρανομος; 

3) Σχετικα με την υποτιθεμενη "χαμενη θεση εργασιας". Βγες απο το ωραιο ονειρο που ζεις. Υπαρχουν ενα σωρο παιδια που εχουν να πληρωθουν μηνες, ακομα και χρονια. Και δε φευγουν καθως δεν εχουν επιλογη η ελπιζουν στο θαυμα. Και εσυ λες οτι δεν θα στεναχωρεθει κανεις που θα χαθει εστω και μια ακομη θεση εργασιας. Εντελως εκτος πραγματικοτητας.

4)Το οτι αυτο που επικρατει βλαπτει απαντες ειναι δεδομενο αλλα απλα δε γινεται να αλλαξουν τα πραγματα απο τη μια μερα στην αλλη. 

5) Ποιο κοινο καλο και πρασινα αλογα μωρε; Δηλαδη μου λες οτι αν βρεθει τροπος να εξαφανιστει η φοροδιαφυγη σε λιγο καιρο θα εχουμε υγεια, παιδεια, ποιοτητα ζωης; Θα μειωθει το χρεος; Στα αληθεια το πιστευεις;

Βγες εξω, ρωτα εναν λογιστη, εναν φιλο σου ελευθερο επαγγελματια. Περνα και καμια βολτα απο Γερμανια, Γαλλια, Αγγλια και δες τι γινεται και μετα σχολιασε κατι πανω στο οποιο δεν εχεις ιδεα.

Και κατι τελευταιο. Πηγαινε σε καμια Αγγλια και ζητα υπηρεσιες ηλεκτρολογου, υδραυλικου, μηχανικου αυτ/των οτιδηποτε και ζητα αποδειξη. Να σαι σιγουρος οτι θα παρεις τα γνωστα 3. Εκτος και αν η συνειδηση σου σε αναγκασει να πληρωσεις x2 για το κοινο καλο.

Δημοσ.

@me3ikan ...

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τιποτα απ οσα γραφει ο grinder ..

Δεν εξηγειτε αλλιως η απαντηση/παραθεση που του δινεις ...

By the way πολυ ευκολα τσεπωνει ενας επιχειρηματιας λιανικης το 24% επιβαρυνσης ως φπα του ειδους προς πωληση ..

Εαν δεν κοψει αποδειξη ...

Βλεπε ταβερνιαρηδες παλαιας κοπης ..

100€ τελικη τιμη λογαριασμου σε πουτσοχαρτο ..

Ο μαλαξ πελατης πληρωνει δεν ζηταει την αποδειξη και ετσι το 20αρακι του κρατους παει στην τσεπη του εξυπνιδη ..

Το περιεργο δε σε αυτη την περισταση ακομη και τωρα εν ετη 2018 σχεδον υπαρχουν θρασυτατοι εξυπνακηδες ταβερνιαρηδες και χαζοι πελατες που το αποδεχονται ...

Ο παγκαλος λοιπον οταν ελεγε μαζι τα φαγαμε ηταν και αυτο μεσα ...

Ξερεις ποσοι στον χωρο της εστιασης εχουν φαει φπαδες του μαλακα του πελατη τοσα χρονια ??

Χιλιαδες ...

Για τι ποσα μιλαμε ?

ΔΙΣ ΕΥΡΩ ....

(Οσο γραφω μου ηρθε και η τακτικη κλοπης φπα σε καφετεριες με την συλλογη αποδειξεων που κανουν βολτα απο τραπεζι σε τραπεζι , για αυτο παντα την περνουμε και την σκιζουμε/λερωνουμε/πεταμε και ποτε δεν την αφηνουμε και φευγουμε.

Να υποψιαστητε δε οταν για 3 ειδη σε καφετερια (παραδειγμα) σας φερει 3 διαφορετικες αποδειξεις ... ο τυπας θα ειναι επαγγελματιας του ειδους)

• Like 1
Δημοσ.

@me3ikan ...

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τιποτα απ οσα γραφει ο grinder ..

Δεν εξηγειτε αλλιως η απαντηση/παραθεση που του δινεις ...

By the way πολυ ευκολα τσεπωνει ενας επιχειρηματιας λιανικης το 24% επιβαρυνσης ως φπα του ειδους προς πωληση ..

Εαν δεν κοψει αποδειξη ...

Βλεπε ταβερνιαρηδες παλαιας κοπης ..

100€ τελικη τιμη λογαριασμου σε πουτσοχαρτο ..

Ο μαλαξ πελατης πληρωνει δεν ζηταει την αποδειξη και ετσι το 20αρακι του κρατους παει στην τσεπη του εξυπνιδη ..

Το περιεργο δε σε αυτη την περισταση ακομη και τωρα εν ετη 2018 σχεδον υπαρχουν θρασυτατοι εξυπνακηδες ταβερνιαρηδες και χαζοι πελατες που το αποδεχονται ...

Ο παγκαλος λοιπον οταν ελεγε μαζι τα φαγαμε ηταν και αυτο μεσα ...

Ξερεις ποσοι στον χωρο της εστιασης εχουν φαει φπαδες του μαλακα του πελατη τοσα χρονια ??

Χιλιαδες ...

Για τι ποσα μιλαμε ?

ΔΙΣ ΕΥΡΩ ....

(Οσο γραφω μου ηρθε και η τακτικη κλοπης φπα σε καφετεριες με την συλλογη αποδειξεων που κανουν βολτα απο τραπεζι σε τραπεζι , για αυτο παντα την περνουμε και την σκιζουμε/λερωνουμε/πεταμε και ποτε δεν την αφηνουμε και φευγουμε.

Να υποψιαστητε δε οταν για 3 ειδη σε καφετερια (παραδειγμα) σας φερει 3 διαφορετικες αποδειξεις ... ο τυπας θα ειναι επαγγελματιας του ειδους)

Παμε αλλη μια φορα για το τσεπωμα του ΦΠΑ.

Εστω οτι αγοραζεις κατι 1 ευρω συν φπα και το πουλας 2 ευρω συν φπα. Οταν το αγορασες εχεις πληρωσει το ΦΠΑ και οταν κοψεις την αποδειξη το εισπρατεις απο τον πελατη. Εφοσον εχεις αγορασει κατι και το εχεις πουλησει πληρωνεις τη διαφορα αφου το ΦΠΑ της αγορας θα σου επιστραφει. Εστω οτι εγω αγορασα ενα κοντεινερ πραματα και τα πουλησα χωρις αποδειξη. Για να τσεπωσω το ΦΠΑ οπως λες πρεπει το κρατος να μου επιστρεψει το ΦΠΑ της αγορας. Επειδη ομως ζουμε στην Ελλαδα του 2017, σε περιπτωση που βρεθεις σε αυτο το σημειο εχεις μπει blacklist. Απλουστατα ερχεται η ΣΔΟΕ και μου λεει δειξε μου το κοντεινερ που αγορασες και ΔΕΝ πουλησες για να παρεις το ΦΠΑ. Και εκει ειναι που τον ηπια πανηγυρικα! :-D

Γενικα παντως ακομα και νομιμα να βγεις πιστωτικος γιατι οντως αγορασες και δεν πουλησες, ΦΠΑ απο το κρατος ΔΕΝ παιρνεις που να χτυπιεσαι. Και αν διαφωνει κανεις με αυτο να μου πει περιπωση οπου εχει γινει. Ουτε μια στις χιλιες.

Αυτο εννοω οταν λεω οτι δεν ειναι τοσο απλο το τσεπωμα του ΦΠΑ με το οποιο τρελενεστε ολοι.

Ο χωρος της εστιασης αποτελει ενα κεφαλαιο απο μονος του και οντως γινοντουσαν πολλα και ακομα γινονται σε μικροτερο βαθμο βεβαια. 

Εστω ομως παλι οτι ο ταβερνιαρης σου πουλαει τη μεριδα σου 7 ευρω και δε κοβει ουτε τις μισες αποδειξεις. Εαν τις εκοβε ολες η μεριδα δεν θα εκανε 7 αλλα 9. Και επειδη ο διπλανος του φυσικα κανει τα ιδια καταλαβαινεις που οδηγει ολο αυτο.

Τα πραγματα ειναι απλα. Δεν γινεται να εχουμε μισθους και συνταξεις Βουλγαριας και φορολογια Ευρωπαιων. Τελος.

Στην Γερμανια ενα καταστημα λιανικης ειναι εντελως φυσιολογικο να πουλαει με κερδος 50%+ Κανεις δεν θα τον πει απατεωνα και φυσικα δεν θα σκεφτει καν να πουλησει χωρις αποδειξη. Στην Ελλαδα ο λιανεμπορος πολλες φορες παλευει για το 20%, γιατι ο πελατης ειναι αδυναμος οικονομικα, και αυτοματως ειναι λαμογιο, αισχροκερδει και μπλα μπλα μπλα επειδη αν κοψει ολες τις αποδειξεις απλα δε βγαινει.

• Like 1
Δημοσ.

Εστω οτι αγοραζεις κατι 1 ευρω συν φπα και το πουλας 2 ευρω συν φπα. Οταν το αγορασες εχεις πληρωσει το ΦΠΑ και οταν κοψεις την αποδειξη το εισπρατεις απο τον πελατη. Εφοσον εχεις αγορασει κατι και το εχεις πουλησει πληρωνεις τη διαφορα αφου το ΦΠΑ της αγορας θα σου επιστραφει. Εστω οτι εγω αγορασα ενα κοντεινερ πραματα και τα πουλησα χωρις αποδειξη. Για να τσεπωσω το ΦΠΑ οπως λες πρεπει το κρατος να μου επιστρεψει το ΦΠΑ της αγορας. Επειδη ομως ζουμε στην Ελλαδα του 2017, σε περιπτωση που βρεθεις σε αυτο το σημειο εχεις μπει blacklist. Απλουστατα ερχεται η ΣΔΟΕ και μου λεει δειξε μου το κοντεινερ που αγορασες και ΔΕΝ πουλησες για να παρεις το ΦΠΑ. Και εκει ειναι που τον ηπια πανηγυρικα! :-D

Γενικα παντως ακομα και νομιμα να βγεις πιστωτικος γιατι οντως αγορασες και δεν πουλησες, ΦΠΑ απο το κρατος ΔΕΝ παιρνεις που να χτυπιεσαι. Και αν διαφωνει κανεις με αυτο να μου πει περιπωση οπου εχει γινει. Ουτε μια στις χιλιες.

Αυτο εννοω οταν λεω οτι δεν ειναι τοσο απλο το τσεπωμα του ΦΠΑ με το οποιο τρελενεστε ολοι.

Ο χωρος της εστιασης αποτελει ενα κεφαλαιο απο μονος του και οντως γινοντουσαν πολλα και ακομα γινονται σε μικροτερο βαθμο βεβαια. 

Εστω ομως παλι οτι ο ταβερνιαρης σου πουλαει τη μεριδα σου 7 ευρω και δε κοβει ουτε τις μισες αποδειξεις. Εαν τις εκοβε ολες η μεριδα δεν θα εκανε 7 αλλα 9. Και επειδη ο διπλανος του φυσικα κανει τα ιδια καταλαβαινεις που οδηγει ολο αυτο.

Τα πραγματα ειναι απλα. Δεν γινεται να εχουμε μισθους και συνταξεις Βουλγαριας και φορολογια Ευρωπαιων. Τελος.

Στην Γερμανια ενα καταστημα λιανικης ειναι εντελως φυσιολογικο να πουλαει με κερδος 50%+ Κανεις δεν θα τον πει απατεωνα και φυσικα δεν θα σκεφτει καν να πουλησει χωρις αποδειξη. Στην Ελλαδα ο λιανεμπορος πολλες φορες παλευει για το 20%, γιατι ο πελατης ειναι αδυναμος οικονομικα, και αυτοματως ειναι λαμογιο, αισχροκερδει και μπλα μπλα μπλα επειδη αν κοψει ολες τις αποδειξεις απλα δε βγαινει.

Αυτό λέμε, ότι όταν είχαμε καλύτερους μισθούς και συντάξεις από Βουλγαρία και μικρότερο ΦΠΑ πάλι δεν κόβαμε αποδείξεις και πάλι δε ζητούσαμε να μας κόψουν. Μην γελιόμαστε, είναι γονίδιο του Έλληνα αυτό, όχι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε εξαιτίας και αυτού.

• Like 1
Δημοσ.

Γονιδιο; Σοβαρα; Απαραδεκτη σκεψη και ακομη πιο απαραδεκτη διατυπωση, τα γονιδια φιλε μου δεν μεταφερουν συμπεριφορες, οι συμπεριφορες καθοριζονται απο το περιβαλλον. Και αυτο αλλαζει, εαν καποιοι ενδιαφερθουν να κανουν την δουλεια τους.

Καπου εδω καταλαβαινω οτι ειναι χαμενος κοπος,

• Like 1
Δημοσ.

Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΠΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΒΕΝΕΙ ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ) .

Το αποτελεσμα αυτης της πραξης ειναι ο εμπορος να μην επιβαρυνετε ουσιαστικα με φπα για κατι το οποιο το προοριζει για μεταπωληση.

Οταν λοιπον εσενα μετα σου πουλαει κατι και δεν σου κοψει αποδειξη τον φπα που εισεπραξε απο εσενα (για να τον αποδωσει στο κρατος αντιστοιχα) τον παρακρατει για παρτυ του ...

Γνωστη πρακτικη λοιπον ειναι μετα να κοβει καποιες αποδειξεις τυπικης σημασιας , (τις οποιες τις πεταει στα σκουπιδια ή τις δινει σε φιλους του ή ανθρωπους ασχετους που θελουν εξοδα ) μικροτερης αξιας , για να ματσαρει τα εξοδα του (αυτα για τα οποια πουλησε ήδη χωρις αποδειξη τα πριοιντα) .

Ετσι βγαινει στην εφορια ισα βαρκα ισα νερα ...

Σου εχει τσιμπησει εσενα πρωτιστος τον φπα βεβαια ως καθαρο κερδος ...

Δημοσ.

Περαιωσεις, συναφειες, τριετιες, πενταετιες, τακτικοι ελεγχοι, αγορασθεντα αρα και οπωσδηποτε πωληθεντα, τιποτα και ποτε δεν βγαινει ελαττωματικο, επιστροφες και ζημιες δεν υπαρχουν. Και καπως ετσι οι μεν ειναι κλεφτες οι δε πολιτισμενοι κι ευρωπαιοι. Αληθεια ποσο παει σημερα η θεση του ελεγκτη σε μια ΔΟΥ; Παλαιοτερα κοστολογουταν αρκετα ακριβα, αλλα δεν εχω τελευταια ενημερωση. Επεσαν μηπως οι τιμες επειδη σημερα επικρατει ο πατριωτισμος κι ο εξορθολογισμος, ενω παλαιοτερα κατιτις αλλο;

Δημοσ.

Αυτό λέμε, ότι όταν είχαμε καλύτερους μισθούς και συντάξεις από Βουλγαρία και μικρότερο ΦΠΑ πάλι δεν κόβαμε αποδείξεις και πάλι δε ζητούσαμε να μας κόψουν. Μην γελιόμαστε, είναι γονίδιο του Έλληνα αυτό, όχι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε εξαιτίας και αυτού.

Γονιδιο δεν ειναι νοοτροπια ειναι. Ο ενας βολευε τον αλλον, το κρατος επετρεπε να γινονται αυτα τα αισχη και με το χρονο βυθιζομασταν ολο και περισσοτερο στα σκατα.

Γονιδιο; Σοβαρα; Απαραδεκτη σκεψη και ακομη πιο απαραδεκτη διατυπωση, τα γονιδια φιλε μου δεν μεταφερουν συμπεριφορες, οι συμπεριφορες καθοριζονται απο το περιβαλλον. Και αυτο αλλαζει, εαν καποιοι ενδιαφερθουν να κανουν την δουλεια τους.

Καπου εδω καταλαβαινω οτι ειναι χαμενος κοπος,

+1

Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΠΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΒΕΝΕΙ ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ) .

Το αποτελεσμα αυτης της πραξης ειναι ο εμπορος να μην επιβαρυνετε ουσιαστικα με φπα για κατι το οποιο το προοριζει για μεταπωληση.

Οταν λοιπον εσενα μετα σου πουλαει κατι και δεν σου κοψει αποδειξη τον φπα που εισεπραξε απο εσενα (για να τον αποδωσει στο κρατος αντιστοιχα) τον παρακρατει για παρτυ του ...

Γνωστη πρακτικη λοιπον ειναι μετα να κοβει καποιες αποδειξεις τυπικης σημασιας , (τις οποιες τις πεταει στα σκουπιδια ή τις δινει σε φιλους του ή ανθρωπους ασχετους που θελουν εξοδα ) μικροτερης αξιας , για να ματσαρει τα εξοδα του (αυτα για τα οποια πουλησε ήδη χωρις αποδειξη τα πριοιντα) .

Ετσι βγαινει στην εφορια ισα βαρκα ισα νερα ...

Σου εχει τσιμπησει εσενα πρωτιστος τον φπα βεβαια ως καθαρο κερδος ...

Ενταξει αυτο λεμε κοιταει να κοψει λιγοτερες αποδειξεις για να γλιτωσει απο το ΦΠΑ. Αυτες που θα κοψει μπορει και να τις πεταξει οπως λες, μπορει να τις δωσει σε γνωστους η σε καποιον πελατη που θα τη ζητησει. Το point ειναι  οτι δεν γινεται να λετε οτι δεν εκοψε αποδειξη αρα τσεπωσε 24% το ΦΠΑ η να ζηταει ο πελατης εκπτωση 24% επειδη δεν θελει την αποδειξη. Και στην τελικη ακομα και να το τσεπωνε ολοκληρωτικα το 24% το ρισκο που παιρνει ο καταστηματαρχης (ναι υπαρχει ασχετα που η ΣΔΟΕ κοιμαται ορθια) δεν το σκεφτεται ο πελατης; Γιατι νομιζετε οτι τη σημερον ημερα ο εμπορος απολαμβανει αυτο το αισχος που επικρατει;

Και σχετικα με αυτο "Σου εχει τσιμπησει εσενα πρωτιστος τον φπα βεβαια ως καθαρο κερδος ..."

Γιατι δεν απανταει κανεις σε αυτο που ειπα 2 φορες για τις τιμες; Το οτι ο εμπορος προσαρμοζει τις τιμες του λαμβανοντας υποψιν οτι θα κοψει καποιες αποδειξεις και οχι ολες νομιζεις οτι δεν ισχυει; Δηλαδη ο Ελληνας εμπορος θεωρεις οτι εχει τα μεγαλυτερα περιθωρια κερδους τσεπωνοντας το ΦΠΑ οπως λες σε σχεση με εναν Γερμανο που μπορει να μη τσεπωνει ΦΠΑ;

Δημοσ.

μιας και πιασατε κουβεντα για τον φπα παμε σε επομενη ερωτηση, μιας και ειχα μια κουβεντα:

αυτος λοιπον που περιμενω να στειλει αποδειξη, ειχε στειλει ειπε την πρωτη φορα

(ουτε αυτη την ειδα, τελοσπαντων.. ας πουμε οτι ειχε στειλει) για το πρωτο στικακι,

το πρωτο ομως στικακι ουδεμια σχεση ειχε με αυτο που ειχα παραγγειλει:

εγω παρηγγειλα ενα sandisk cruzer extreme 3.0 32gb (το πιο γρηγορο ever,

αλλα ειναι παλιο μοντελο και μονο αυτος το ειχε - ή τουλαχιστον εγραφε οτι το ειχε..),

κι αυτος εστειλε ενα sandisk edge 2.0 που το εβαλα αμεσως στο skroutz και μου το εβγαλε 10 ευρω!!

(σιγα μην εστελνε και καλυτερο...)

τεσπα, το βαζω μες στον φακελο και το στελνω σουμπιτο και μου στελνει ενα extreme go 32gb

(οχι αυτο που ειχα παραγγειλει εξαρχης γιατι δεν το ειχε (!) που ειχε τελικη 200mb/s (write speed),

αλλα αυτο που πηρα τελικα εχει 150, τελοσπαντων ξανα,

στο τηλεφωνο λοιπον μου λεει μου την επεστρεψες την αποδειξη με το φακελο!!

ποια αποδειξη του λεω, γιατι ιδιο προϊον ηταν;

δεν μπορει να ακυρωσει την αποδειξη ε; τον εχει πληρωσει τωρα τον φπα αυτος;

καλα οχι οτι με νοιαζει, αυτος εκανε μλκια, εγω θελω την σωστη αποδειξη για την εγγυηση,

γιατι αυτος μπορει να κλεισει αυριο, εγω πως θα παω στην sandisk με αποδειξη για λαθος προιον;

Δημοσ.

μιας και πιασατε κουβεντα για τον φπα παμε σε επομενη ερωτηση, μιας και ειχα μια κουβεντα:

αυτος λοιπον που περιμενω να στειλει αποδειξη, ειχε στειλει ειπε την πρωτη φορα

(ουτε αυτη την ειδα, τελοσπαντων.. ας πουμε οτι ειχε στειλει) για το πρωτο στικακι,

το πρωτο ομως στικακι ουδεμια σχεση ειχε με αυτο που ειχα παραγγειλει:

εγω παρηγγειλα ενα sandisk cruzer extreme 3.0 32gb (το πιο γρηγορο ever,

αλλα ειναι παλιο μοντελο και μονο αυτος το ειχε - ή τουλαχιστον εγραφε οτι το ειχε..),

κι αυτος εστειλε ενα sandisk edge 2.0 που το εβαλα αμεσως στο skroutz και μου το εβγαλε 10 ευρω!!

(σιγα μην εστελνε και καλυτερο...)

τεσπα, το βαζω μες στον φακελο και το στελνω σουμπιτο και μου στελνει ενα extreme go 32gb

(οχι αυτο που ειχα παραγγειλει εξαρχης γιατι δεν το ειχε (!) που ειχε τελικη 200mb/s (write speed),

αλλα αυτο που πηρα τελικα εχει 150, τελοσπαντων ξανα,

στο τηλεφωνο λοιπον μου λεει μου την επεστρεψες την αποδειξη με το φακελο!!

ποια αποδειξη του λεω, γιατι ιδιο προϊον ηταν;

δεν μπορει να ακυρωσει την αποδειξη ε; τον εχει πληρωσει τωρα τον φπα αυτος;

καλα οχι οτι με νοιαζει, αυτος εκανε μλκια, εγω θελω την σωστη αποδειξη για την εγγυηση,

γιατι αυτος μπορει να κλεισει αυριο, εγω πως θα παω στην sandisk με αποδειξη για λαθος προιον;

Φίλε μου τι ψάχνεις να βρεις, ο τύπος είναι εντελώς ότι να ναι άμα σου έστειλε 2 φορές λάθος προϊόν. Για την εγγύηση που λες, μην σκας φλασακι είναι, τι μπορεί να πάθει;

Πάντως μια χαρά μπορεί να ακυρώσει την απόδειξη αν θέλει και να κόψει άλλη αλλά με αυτά που μας είπες δεν τον κόβω να ψήνεται να το κάνει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...