defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μερικά links για τα περαιτέρω: https://www.forbes.com/sites/karinagness/2016/04/12/dont-buy-into-the-gender-pay-gap-myth/ https://www.theodysseyonline.com/feminist-myth-that-wont-die-gender-wage-gap https://www.cbsnews.com/news/the-gender-pay-gap-is-a-complete-myth/ Σου δίνω επίσημη έρευνα του WEF με τεκμηριωμένη μεθοδολογία κλπ και μου απαντάς με random opinion pieces (είναι και μαρκαρισμένα ως τέτοια φυσικά). Opinions are like assholes που λένε, everybody has one. 1
Narayan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Επειδή π.χ. όταν σε μια συνέντευξη βλέπεις εμένα και το βιογραφικό μου, μη μπορώντας να μαντέψεις πόσο καλό θα σου κάνει η πρόσληψή μου σκέφτεσαι "αυτός εδώ ο υποψήφιος τικάρει όλα τα κουτάκια, φαίνεται μπόμπα". Ενώ αν πάει μια γυναίκα με ακριβώς το ίδιο βιογραφικό, σκέφτεσαι "χμμ ναι δηλαδή αλήθεια τώρα όλα αυτά εδώ δεν είναι ούτε λίγο παραφουσκωμένα;". Εγώ ο ίδιος έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται ασυνείδητα "αυτή είναι εντυπωσιακά ικανή για γυναίκα", πράγμα που λέει περισσότερα για τις δικές μου προκαταλήψεις παρά για την ικανότητα των γυναικών. Και πάλι, τα στατιστικά αναφέρουν πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα πρόσληψης, από τους άνδρες με το ίδιο επιπεδο ικανοτήτων. https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/04/14/study-finds-surprisingly-that-women-are-favored-for-jobs-in-stem/?utm_term=.ddd223cf8510 2
Ntinaras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Θα πρέπει να έχουμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή; Δεν υπαρχει κανενας νομος που να απαγορευει στις γυναικες να βαλουν υποψηφιοτητα η να ψηφισουν. Μαλιστα υπαρχει νομος που λεει οτι τουλαχιστον 33% των υποψηφιων ενος κομματος πρεπει να ειναι διαφορετικου φυλου, δηλαδη μινιμουμ 33% γυναικες και μινιμουμ 33% αντρες. Ελεος, αν ειμαι κομμα πρεπει να βαλω ντε και καλα με το ζορι ατομα απλα για να λεμε οτι βαλαμε 8
Narayan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Σου δίνω επίσημη έρευνα του WEF με τεκμηριωμένη μεθοδολογία κλπ και μου απαντάς με random opinion pieces (είναι και μαρκαρισμένα ως τέτοια φυσικά). Opinions are like assholes που λένε, everybody has one. Μπήκες στον κόπο να μπεις μέσα ή απλά τα κάνεις dismiss επειδή δεν συμφωνούν με την ιδεολογία σου; Αναφέρονται μέσα οι έρευνες βάσει των οποίων βγήκαν τα συμπεράσματα. http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0003122414528936 https://news.yale.edu/2012/09/24/scientists-not-immune-gender-bias-yale-study-shows https://www.nap.edu/catalog/12062/gender-differences-at-critical-transitions-in-the-careers-of-science-engineering-and-mathematics-faculty Το gender pay gap έχει επανειλημένα αποδειχθεί εσφαλμένο, εξάλλου είναι παράνομο να πληρώνεται κάποιος περισσότερο βάσει γένους. Opinion piece είναι αυτό το πράγμα που δεν στηρίζεται πουθενά: Επειδή π.χ. όταν σε μια συνέντευξη βλέπεις εμένα και το βιογραφικό μου, μη μπορώντας να μαντέψεις πόσο καλό θα σου κάνει η πρόσληψή μου σκέφτεσαι "αυτός εδώ ο υποψήφιος τικάρει όλα τα κουτάκια, φαίνεται μπόμπα". Ενώ αν πάει μια γυναίκα με ακριβώς το ίδιο βιογραφικό, σκέφτεσαι "χμμ ναι δηλαδή αλήθεια τώρα όλα αυτά εδώ δεν είναι ούτε λίγο παραφουσκωμένα;". Εγώ ο ίδιος έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται ασυνείδητα "αυτή είναι εντυπωσιακά ικανή για γυναίκα", πράγμα που λέει περισσότερα για τις δικές μου προκαταλήψεις παρά για την ικανότητα των γυναικών. 5
defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Στο τελευταιο μαγαζι που δουλεψα φωτογραφος πριν απο μενα υπηρχαν 2 κοπελες που πληρωνονταν για 2 ωρες 30 ευρω εγω επικοινωνησα με το μαγαζι και τους ειπα οτι θελω 40 ευρω για 2 ωρες. Τελικα δεχτηκαν Φανταζομαι φταιει το wage gap ε? Πρώτον, δεν πρόκειται να το συνεχίσουμε αν δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τι λέει το report, πράγμα που προφανώς δεν έχεις κάνει. Αν είναι να ακούω την αστήριχτη ιστορία του καθενός που θέλει να πιπιλίσει την προϋπάρχουσα καραμέλα του, μπορώ να βρω πολλούς και στο δρόμο. Σοβαρή συζήτηση είναι αυτό που μ' ενδιαφέρει. Το report που λες μιλάει για outcomes. Δεν έχει σημασία αν εσύ πληρώνεσαι περισσότερα επειδή τη μέρα που σε προσέλαβαν το αφεντικό κέρδισε το τζόκερ και ήρθε χαρούμενος στη δουλειά. Σημασία έχει πως για οποιονδήποτε λόγο και να συνέβη, εμείς ο πολιτισμένος κόσμος (λολ) θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει. Αν θέλουμε λοιπόν να μη συμβαίνει, πρέπει να εφαρμόσουμε τη γνωστή μέθοδο μέτρηση - ανάλυση - δράση - επανάληψη χωρίς την οποία ποτέ κανείς δε χάνει κιλά. Και η μέτρηση ξεκινάει με την αναγνώριση του ότι εσύ παίρνεις 40 ενώ οι άλλες 30, και δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό. Εκτός αν σου έκαναν χρωμοσωμική ανάλυση στη διαπραγμάτευση και πήρες αυτά που ζήτησες λόγω ΧΥ. δικαωμα σου να μη συμμερίζεσαι, η πραγματικοτητα ομως ειναι αυτη. Γυναικες σε τεραστια ποσοστα σπουδαζουν 'αχρηστα' πραγματα για την αγορα εργασιας (το κλασσικο παραδειγμα του ποσοστου ανα gender STEM vs liberal arts το γνωριζεις φανταζομαι). Γυναικες γιατροι (στον δυτικο κοσμο) σε τεραστια ποσοστα επιλεγουν 'ευκολες' ειδικοτητες (πχ internist, παιδιατρικη κλπ) και αποφευγουν 'δυσκολες' ειδικοτητες (καρδιο/νευροχειρουργος) γιατι αξιολογουν λιγοτερο τα εξτρα λεφτα vs ποιοτητα ζωης. κοκ. Ατελειωτη λιστα. Αυτα ειναι επιλογες, οι οποιες ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχουν τεραστια επιπτωση στο income ενως ανθρωπου στη διαρκεια της ζωης του. Κι ολα αυτα πριν καν ανοιξουμε το can of worms που ακουει στο ονομα παιδια/οικογενεια κλπ. διαφορα μισθου (πρακτικα) για την ιδια εργασια υπαρχει οταν υπαρχει διαφορα εμπειριας. Αμα παρω 2 αποφοιτους straight out of college τα ιδια ακριβως πληρονονται ειτε εχουν dangly bits ειτε οχι. Η πραγματικότητα είναι ποιά; Και είναι αυτή γιατί, επειδή το λες εσύ; Το επιχείρημα "straight out of college" πρώτον δεν ισχύει μέχρι αποδείξεως του εναντίου (εσύ έχεις την υποχρέωση να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου, λυπάμαι) και δεύτερον έχει τόση ουσία όσο το να πω ότι άντρας ζητιάνος και γυναίκα ζητιάνος έχουν εισόδημα μηδέν, άρα κανένα gap. Θα ήθελα να ζω σε ένα κόσμο που δε θα χρειαζόταν να πω τι βλακείες είναι αυτές, δε μπορείς να πάρεις ένα συγκεκριμένο επιλεγμένο παράδειγμα που σου κάπνισε και να το γενικεύσεις, αλλά δεν ήρθε ακόμα αυτή η ώρα.
TitanX Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Να τρολλαρω τωρα????!!!! Αμα αντρας κανει αλλαγη φυλου πεφτει και μισθολογικα ή το αντιθετο παιρνει αυξηση? 12
defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μπήκες στον κόπο να μπεις μέσα ή απλά τα κάνεις dismiss επειδή δεν συμφωνούν με την ιδεολογία σου; Αναφέρονται μέσα οι έρευνες βάσει των οποίων βγήκαν τα συμπεράσματα. http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0003122414528936 https://news.yale.edu/2012/09/24/scientists-not-immune-gender-bias-yale-study-shows https://www.nap.edu/catalog/12062/gender-differences-at-critical-transitions-in-the-careers-of-science-engineering-and-mathematics-faculty Το gender pay gap έχει επανειλημένα αποδειχθεί εσφαλμένο, εξάλλου είναι παράνομο να πληρώνεται κάποιος περισσότερο βάσει γένους. Καταλαβαίνεις τι είναι opinion piece ή τζάμπα μιλάμε; Επίσης, είσαι ο δεύτερος που λέει ότι είναι παράνομο να πληρώνεσαι περισσότερο βάσει γένους, όπως είναι και παράνομο να δέχεσαι περισσότερη σεξουαλική παρενόχληση βάσει γένους. Άρα αφού είναι παράνομο δε συμβαίνει, got it. Τώρα μόνο κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο Ντινάρας πληρώνεται περισσότερο από τις γυναίκες συναδέλφους του αφού είναι παράνομο; Γιατί το χάνω λίγο. Η απάντηση είναι προφανής: παράνομο δεν είναι να πληρώνεσαι λιγότερο. Παράνομο είναι το να πει κανείς "θα σε πληρώσω λιγότερο επειδή είσαι γυναίκα". Αυτό έχει περίπου μηδέν πρακτική σημασία όταν ο μισθός αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης γιατί "οι άλλοι διαπραγματεύτηκαν καλύτερα", και αυτό το καταλαβαίνει μέχρι και μαθητής δημοτικού, αλλά εσείς φαίνεται πως δε θέλετε να το καταλάβετε. ΥΓ το abstract από το πρώτο link που δίνεις ξεκινάει λέγοντας: Despite rapid changes in women’s educational attainment and continuous labor force experience, convergence in the gender gap in wages slowed in the 1990s and stalled in the 2000s. Που λες ναι, εγώ τα διαβάζω αυτά που ποστάρεις. Εσύ τα διαβάζεις;
fredd0 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Η πραγματικότητα είναι ποιά; Και είναι αυτή γιατί, επειδή το λες εσύ; οχι, επειδη το λενε οι αριθμοι. Οταν 80% των CS/Engineering graduates ειναι αντρες και αναποδα στις soft ειδικοτητες (Education, Languages,Lit, GS κλπ) ε τι να κανουμε. Ο computer scientist και ο engineer στον δυτικο κοσμο βγαζει πιο πολλα απο τη δασκαλα και τη barrista με πτυχιο Comparative Lit. Αν δε το ξερεις, join the real world. 20
Narayan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Πρώτον, δεν πρόκειται να το συνεχίσουμε αν δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τι λέει το report, πράγμα που προφανώς δεν έχεις κάνει. Αν είναι να ακούω την αστήριχτη ιστορία του καθενός που θέλει να πιπιλίσει την προϋπάρχουσα καραμέλα του, μπορώ να βρω πολλούς και στο δρόμο. Σοβαρή συζήτηση είναι αυτό που μ' ενδιαφέρει. Επειδή εγώ το έχω διαβάσει, δες στη σελίδα 33 το Figure 15. Τα 10 επαγγέλματα όπου οι γυναίκες είναι περισσότερο under represented είναι ανάμεσα σε αυτά με τους υψηλότερους μισθούς, ενώ τα 20 στα οποία είναι over represented έχουν συγκριτικά χαμηλότερους. 4
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Επειδή π.χ. όταν σε μια συνέντευξη βλέπεις εμένα και το βιογραφικό μου, μη μπορώντας να μαντέψεις πόσο καλό θα σου κάνει η πρόσληψή μου σκέφτεσαι "αυτός εδώ ο υποψήφιος τικάρει όλα τα κουτάκια, φαίνεται μπόμπα". Ενώ αν πάει μια γυναίκα με ακριβώς το ίδιο βιογραφικό, σκέφτεσαι "χμμ ναι δηλαδή αλήθεια τώρα όλα αυτά εδώ δεν είναι ούτε λίγο παραφουσκωμένα;". Εγώ ο ίδιος έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται ασυνείδητα "αυτή είναι εντυπωσιακά ικανή για γυναίκα", πράγμα που λέει περισσότερα για τις δικές μου προκαταλήψεις παρά για την ικανότητα των γυναικών. Projection. Εγώ, από την άλλη, χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω κάποιον ικανό στο συγκεκριμένο κλάδο, είτε άνδρα είτε γυναίκα, διότι οι περισσότεροι που έχω γνωρίσει από τις περιορισμένες γνωριμίες που έχω κάνει είναι, ας πούμε, sub-par. Χαίρομαι ακόμη περισσότερο όταν είναι γυναίκα, διότι το ratio είναι 70-30 ή κάτι τέτοιο, οπότε στατιστικά είναι πιο σπάνιο να βρεις καλή γυναίκα από καλό άνδρα. Μερικοί πιστεύουν στο equality of opportunity, άλλοι στο equality of outcome. Είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς συμβαίνει για κάποιο λόγο που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ένα παράδειγμα, ορμώμενος και από αυτή τη γραμμή στο report. Wage equality between women and men for similar work Είπες εσύ ο ίδιος ότι στη δουλειά σου γυναίκες με το ίδιο job title πληρώνονται λιγότερο. Είσαι απολύτως, 100%, χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι παράγετε το ίδιο ακριβώς έργο και είστε το ίδιο πολύτιμοι για την εταιρεία; Αν ναι, τότε για ποιο λόγο δε ζητάνε αύξηση αυτές οι γυναίκες; Δεν μαζεύονται όλοι οι άνδρες εργοδότες του κόσμου μαζί και λένε "παιδιά, τις γυναίκες θα τις πληρώνουμε λιγότερο because γυναίκες". Φαντάζομαι το καταλαβαίνεις αυτό. Επίσης, η million-dollar-question που δεν έχει απάντηση. Αν μια επιχείρηση μπορούσε να προσλάβει γυναίκες για να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους άνδρες και να τις πληρώνει λιγότερο, γιατί να μην προσλάβει μόνο γυναίκες; 11
Narayan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Καταλαβαίνεις τι είναι opinion piece ή τζάμπα μιλάμε; Επίσης, είσαι ο δεύτερος που λέει ότι είναι παράνομο να πληρώνεσαι περισσότερο βάσει γένους, όπως είναι και παράνομο να δέχεσαι περισσότερη σεξουαλική παρενόχληση βάσει γένους. Άρα αφού είναι παράνομο δε συμβαίνει, got it. Τώρα μόνο κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο Ντινάρας πληρώνεται περισσότερο από τις γυναίκες συναδέλφους του αφού είναι παράνομο; Γιατί το χάνω λίγο. Η απάντηση είναι προφανής: παράνομο δεν είναι να πληρώνεσαι λιγότερο. Παράνομο είναι το να πει κανείς "θα σε πληρώσω λιγότερο επειδή είσαι γυναίκα". Αυτό έχει περίπου μηδέν πρακτική σημασία όταν ο μισθός αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης γιατί "οι άλλοι διαπραγματεύτηκαν καλύτερα", και αυτό το καταλαβαίνει μέχρι και μαθητής δημοτικού, αλλά εσείς φαίνεται πως δε θέλετε να το καταλάβετε. ΥΓ το abstract από το πρώτο link που δίνεις ξεκινάει λέγοντας: Που λες ναι, εγώ τα διαβάζω αυτά που ποστάρεις. Εσύ τα διαβάζεις; Φίλτατε από τη στιγμή που έχει γίνει έρευνα από Πανεπιστήμια και έχει βγει αυτό το συμπέρασμα, δεν είναι πλέον άποψη αλλά στοιχείο. Η αναφορά για την παρανομία έγινε για να δείξει πως αν οι γυναίκες πληρώνονται κάπου λιγότερο από τους άνδρες, τότε αυτό σίγουρα δεν γίνεται systematically... εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν. Γνωρίζεις την έννοια της λέξης "convergence"; Επίσης δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου εδώ: Αυτό έχει περίπου μηδέν πρακτική σημασία όταν ο μισθός αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης γιατί "οι άλλοι διαπραγματεύτηκαν καλύτερα", και αυτό το καταλαβαίνει μέχρι και μαθητής δημοτικού, αλλά εσείς φαίνεται πως δε θέλετε να το καταλάβετε. Εκτός κι αν εννοείς πως δεν πρέπει να επιτρέπεται στους άνδρες να ζητάνε αύξηση επειδή οι γυναίκες δεν τα καταφέρουν τόσο καλά στις διαπραγματεύσεις... 3
pontez2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Νορβηγια, Ισλανδια, Φινλανδια, Σουηδία κτλ, ανήκουν επισης και στις καλύτερες χωρες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ για μητέρες(δεκάδες άρθρα στο google οποιος θέλει) Η μητρότητας (κακώς) αποτελεί έναν βραχνά για τις επιχειρήσεις, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για αυτές που είναι υπαρκτός ο υψηλός ανταγωνισμός κτλ κτλ. Τα ξέρετε δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Δεν μου φαίνονται καθόλου περίεργα τα παραπάνω στατιστικά που κοινοποίησε ο defacer λοιπόν. Μιλάμε για χώρες που σέβονται την ισότητα και τη μητρότητα πάνω απ όλα, οπότε η καριέρα μιας γυναίκας είναι ευκολότερη. Η Ελλάδα, ειχε μπει σε μια καλή τροχιά τη περίοδο του 90-2010 αλλά μετά τα πράγματα άρχισαν πάλι να σφίγγουν, με «παραιτήσεις» υποψήφιων μαμάδων κοκ. Στην Ελλάδα και γενικά στις μεσογειακές χώρες καλώς η κακώς είμαστε των άκρων. Απ τη μια υπάρχουν βλαμμένοι που θεωρουν τη γυναικα κατώτερη, υπάρχουν και ακραίοι φεμινιστές. Και οι 2 περιπτωσεις χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να εξαλιφθούν. Βέβαια σε περιόδους οικονομικης κρίσης, δε μπορεις να σχολιάσεις πολλά. 1
Apollonas25 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Ότι βλακεία βγάζουν στις ηπα την καταπίνουν αμάσητη τα χιπστέρια ανα τον κόσμο δυστυχώς έτσι είναι και δε πρόκειται να αδείασω το κεφάλι μου για να γεμίσω το δικό τους κάτι μου λέει πως όσοι πιστεύουν τέτοιες έρευνες,περυσι τέτοιον καιρό,κυνηγούσαν pokemon και αν τους έλεγες "φίλε αυτό που κάνεις είναι τρελό" σου λέγαν ¨δεν ξέρεις εσύ" 6
Ntinaras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Τώρα μόνο κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο Ντινάρας πληρώνεται περισσότερο από τις γυναίκες συναδέλφους του αφού είναι παράνομο; Γιατί το χάνω λίγο. Η απάντηση είναι προφανής: παράνομο δεν είναι να πληρώνεσαι λιγότερο. Παράνομο είναι το να πει κανείς "θα σε πληρώσω λιγότερο επειδή είσαι γυναίκα". Αυτό έχει περίπου μηδέν πρακτική σημασία όταν ο μισθός αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης γιατί "οι άλλοι διαπραγματεύτηκαν καλύτερα", και αυτό το καταλαβαίνει μέχρι και μαθητής δημοτικού, αλλά εσείς φαίνεται πως δε θέλετε να το καταλάβετε. Θες να σου πω γιατι πληρωνομαι περισσοτερο? Γιατι οι αλλες δυο βγαζανε φωτογραφιες με εξοπλισμο των 300 ευρω, και εγω με εξοπλισμο 3.000 ευρω. Τι σε κανει να πιστευεις οτι θα δεχομουνα να φθειρω τον εξοπλισμο μου για λιγοτερα λεφτα απο αυτα που κρινω οτι με συμφερουν? Επισης οταν η μια βγαζει τετοια φωτογραφια κι εγω βγαζω τετοια Εξηγησε μου γιατι θα επρεπε να πληρωνομαστε το ιδιο. Για την ακριβεια δεν θα πρεπε να την ειχαν προσλαβει εξ αρχης Ας μην αναφερω περισσοτερες λεπτομεριες που θα ανοιγαν ακομα μεγαλυτερο gap 5
Narayan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Η πλάκα είναι πως ενώ ο defacer δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν το skill set του κάθε εργαζόμενου στην λογική του, δηλαδή αν προσληφθεί ένας άνδρας αντί μιας γυναίκας σε μια θέση αποκλείεται να ήταν πιο κατάλληλος από γνώσεις και εμπειρία, προφανώς ήταν επειδή κάποιος σκέφτηκε πως "αυτή είναι εντυπωσιακά ικανή για γυναίκα". Χρησιμοποιεί μια σεξιστική λογική για να κατακρίνει τον υποθετικό σεξισμό στον χώρο εργασίας. 14
Προτεινόμενες αναρτήσεις