defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Tata παιδιά. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, συνεχίστε να γράφετε για να το βλέπει εύκολα ο κόσμος που θα αξιοποιήσει την πληροφορία, εγώ βαρέθηκα τα γνωστά (κάνω ερωτήσεις που κανείς δε μου απαντάει αλλά όλοι απαιτούν εγώ να απαντήσω τις δικές τους, strawmen του κώλου επιπέδου νηπιαγωγείου "δηλαδή να απαγορέψουμε τη διαπραγμάτευση", κλπ). Το πραγματικό θέμα, που ίσως δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ως ευνοημένοι και άντρες, είναι: για οποιοδήποτε λόγο, τα χάσματα αυτά υπάρχουν. Θέλουμε να υπάρχουν αυτά τα χάσματα; Έχει μαζευτεί λοιπόν εδώ το γκρουπάκι "δε με χαλάει χέστηκα" και κάνει πάρτι. Αν έβγαινα εγώ στο θέμα π.χ. των ΜΜΜ και έλεγα "είναι πολύ ακριβά για σας τα εισιτήρια; επιλογή σας να έχετε καθόλου ή σκατά δουλειά, δε σας εμπόδισε κανείς να έχετε τη δική μου, άντε πολύ μας τα ζαλίσατε", θα με χαρακτηρίζατε μαλάκα και θα είχατε όλο το δίκιο. Τώρα που οι ίδιοι λέτε "σιγά τις φεμινίστριες μη σκίσουν κανα καλσόν, δεν τις εμπόδισε κανείς να βγάζουν τα ίδια με μένα" βέβαια αυτό είναι διαφορετικό because reasons. Στην προσπάθειά σας να αποδείξετε ότι δεν κλέβετε από κανέναν γίνεστε... κάποιου είδους ανθρώπινα όντα. Ο καθένας τις προτεραιότητές του. @kercyn: Κανείς δε μπορεί να ξέρει αν το έργο που παράγω εγώ ή οι γυναίκες είναι "το ίδιο προσοδοφόρο" για την εταιρία. Κανένας. Ούτε εγώ, ούτε οι γυναίκες. Επίσης αν αυτό που λες είχε οποιαδήποτε σύνδεση με την πραγματικότητα τότε ένας SDE I που δουλεύει στο τμήμα χέσε μας της Apple "θα έπρεπε" να πληρώνεται λιγότερο από έναν SDE I που δουλεύει στο τμήμα πωλήσεις με τη σέσουλα. Συμβαίνει αυτό; Όχι. QED. 1
fredd0 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Η πλάκα είναι πως ενώ ο defacer δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν το skill set του κάθε εργαζόμενου στην λογική του, δηλαδή αν προσληφθεί ένας άνδρας αντί μιας γυναίκας σε μια θέση αποκλείεται να ήταν πιο κατάλληλος από γνώσεις και εμπειρία, προφανώς ήταν επειδή κάποιος σκέφτηκε πως "αυτή είναι εντυπωσιακά ικανή για γυναίκα". Χρησιμοποιεί μια σεξιστική λογική για να κατακρίνει τον υποθετικό σεξισμό στον χώρο εργασίας. οχι ειναι στη λογικη αυτομαστιγωματος. Εκανα σεξιστικη σκεψη, οποτε ολοι την κανουν. Δε του περναει απο το μυαλο οτι ο εργοδοτης αποσκοπει στο κερδος κι αν μπορουσε να βρει εργαζομενους με τα ιδια προσοντα να κανουν την ιδια δουλεια x% φθηνοτερα απλα ... θα προσλαμβανε αυτους, οχι τους 'ακριβους' 9
defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Η πλάκα είναι πως ενώ ο defacer δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν το skill set του κάθε εργαζόμενου στην λογική του, δηλαδή αν προσληφθεί ένας άνδρας αντί μιας γυναίκας σε μια θέση αποκλείεται να ήταν πιο κατάλληλος από γνώσεις και εμπειρία, προφανώς ήταν επειδή κάποιος σκέφτηκε πως "αυτή είναι εντυπωσιακά ικανή για γυναίκα". Χρησιμοποιεί μια σεξιστική λογική για να κατακρίνει τον υποθετικό σεξισμό στον χώρο εργασίας. Προφανώς, όντας ο ίδιος ultra highly skilled σε πολύ συγκεκριμένο τεχνικό τομέα και έχοντας ασχοληθεί ο ίδιος με προσλήψεις στον ίδιο τομέα (τελευταίο interview που πήρα ήταν την περασμένη βδομάδα) δε θα μπορούσε ποτέ να μου περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Ή απλά ξέρω τι μου γίνεται έχοντας δουλέψει ήδη κοντά εικοσαετία τώρα και έχοντας δει τι συμβαίνει στην πράξη, ενώ εσύ πιθανότατα δεν έχεις υπάρξει ποτέ σ' αυτή τη θέση αλλά ξέρεις ακριβώς τι σκέφτομαι.
bluesattack Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Το πραγματικό θέμα, που ίσως δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ως ευνοημένοι και άντρες, είναι: για οποιοδήποτε λόγο, τα χάσματα αυτά υπάρχουν. Θέλουμε να υπάρχουν αυτά τα χάσματα; Ετσι πανε αυτα.Νεοφιλελευθερισμος , ''αριστεια'' και τα σχετικα.Μην κανετε οτι δεν καταλαβαινετε 3
Ntinaras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Θα ειχε πολυ ενδιαφερον, ξαφνικα μια μερα να αποκτουσαν και οι γυναικες υποχρεωτικη θητεια, και να ηταν υποχρεωμενες να χανανε ενα χρονο απο τη ζωη τους, συνηθως καπακι μετα το τελος των σπουδων, οπου εισαι στο φουλ ψαξιμο για εργασια μετα απο το τελος πρακτικης, να δουμε τι θα γινοταν. Επισης να βλεπαμε αγγελιες εργασιας που να ζητειται υποχρεωτικα αντρας. Οπως σε αυτες που βλεπω κατα καιρους που λεει "Ζητειται κοπελα φωτογραφος" η "ζητειται καθηγητρια" λες και φοβουνται μην ο αντρας τους γαμησει τους πελατες και τα παιδια που θα τους κανει μαθημα. 9
De@th L0rd Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Α καλά δηλαδή αν ο εργάτης ή ο ύπαλληλος είναι άντρας δηλαδή πληρώνεται παραπάνω επειδή έχει πέος; Γελοιότητες των φεμινάζι και τον λευκών ιπποτών που τις υπερασπίζονται σαν λοβοτομημένοι. Το ότι περισσότερες γυναίκες δουλεύουν part time αντι για φουλ αβαβά η έρευνα; Σε ίδια πόστα με ίδια προυπηρεσία και ίδιες ικανότητες τα ίδια παίρνεις χωρίς να δίνουν σημασία στα γεννητικά σου όργανα. Απλά οι "έρευνές" αυτές συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια. Γελοιότητες. 13
Narayan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Tata παιδιά. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, συνεχίστε να γράφετε για να το βλέπει εύκολα ο κόσμος που θα αξιοποιήσει την πληροφορία, εγώ βαρέθηκα τα γνωστά (κάνω ερωτήσεις που κανείς δε μου απαντάει αλλά όλοι απαιτούν εγώ να απαντήσω τις δικές τους, strawmen του κώλου επιπέδου νηπιαγωγείου "δηλαδή να απαγορέψουμε τη διαπραγμάτευση", κλπ). Το πραγματικό θέμα, που ίσως δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ως ευνοημένοι και άντρες, είναι: για οποιοδήποτε λόγο, τα χάσματα αυτά υπάρχουν. Θέλουμε να υπάρχουν αυτά τα χάσματα; Έχει μαζευτεί λοιπόν εδώ το γκρουπάκι "δε με χαλάει χέστηκα" και κάνει πάρτι. Αν έβγαινα εγώ στο θέμα π.χ. των ΜΜΜ και έλεγα "είναι πολύ ακριβά για σας τα εισιτήρια; επιλογή σας να έχετε καθόλου ή σκατά δουλειά, δε σας εμπόδισε κανείς να έχετε τη δική μου, άντε πολύ μας τα ζαλίσατε", θα με χαρακτηρίζατε μαλάκα και θα είχατε όλο το δίκιο. Τώρα που οι ίδιοι λέτε "σιγά τις φεμινίστριες μη σκίσουν κανα καλσόν, δεν τις εμπόδισε κανείς να βγάζουν τα ίδια με μένα" βέβαια αυτό είναι διαφορετικό because reasons. Στην προσπάθειά σας να αποδείξετε ότι δεν κλέβετε από κανέναν γίνεστε... κάποιου είδους ανθρώπινα όντα. Ο καθένας τις προτεραιότητές του. @kercyn: Κανείς δε μπορεί να ξέρει αν το έργο που παράγω εγώ ή οι γυναίκες είναι "το ίδιο προσοδοφόρο" για την εταιρία. Κανένας. Ούτε εγώ, ούτε οι γυναίκες. Επίσης αν αυτό που λες είχε οποιαδήποτε σύνδεση με την πραγματικότητα τότε ένας SDE I που δουλεύει στο τμήμα χέσε μας της Apple "θα έπρεπε" να πληρώνεται λιγότερο από έναν SDE I που δουλεύει στο τμήμα πωλήσεις με τη σέσουλα. Συμβαίνει αυτό; Όχι. QED. Θα σου απαντήσω σε αυτά λοιπόν: Δεν είναι στο χέρι σου ή στο χέρι μου αν θα υπάρχουν αυτά τα χάσματα ή όχι. Η ίδια η αγορά τα έχει δημιουργήσει, και οι εργαζόμενοι που καθορίζουν την αγορά μπορούν ως συνολο να τα επιρρεάσουν. Αν οι άνδρες επιλέγουν δουλειές που δίνουν 1500 μηνιάτικο και οι γυναίκες δουλειές με 700, ή αν οι άνδρες επιλέγουν να δουλεύουν overtime την ίδια ώρα που οι γυναίκες πάνε σπίτι για να ταϊσουν τα παιδιά, είναι όλα θέμα προσωπικής επιλογής. Ο μόνος τρόπος να κλείσει μονομερώς αυτό το χάσμα, είναι να γίνουμε Σοβιετική Ένωση και όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν ακριβώς τα ίδια χρήματα ανεξάρτητα με το πόσο προσφέρουν στην επιχείρηση, με τις γνωστές συνέπειες που μας δίδαξε η ιστορία. Δεν σχολίαζω το γεγονός πως το γύρισες σε ad hominem επιθέσεις επειδή δεν συμφωνεί κανείς με αυτά που γράφεις. Προφανώς, όντας ο ίδιος ultra highly skilled σε πολύ συγκεκριμένο τεχνικό τομέα και έχοντας ασχοληθεί ο ίδιος με προσλήψεις στον ίδιο τομέα (τελευταίο interview που πήρα ήταν την περασμένη βδομάδα) δε θα μπορούσε ποτέ να μου περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Ή απλά ξέρω τι μου γίνεται έχοντας δουλέψει ήδη κοντά εικοσαετία τώρα και έχοντας δει τι συμβαίνει στην πράξη. Μήπως κρύβεις έναν υποσυννείδητο σεξισμό και δεν το γνωρίζεις; Δεν εννοώ απαραίτητα κατά των γυναικών, μπορεί και να έχεις γεμίσει την εταιρεία σου γυναίκες που δεν αξίζουν να είναι εκεί. 5
bluesattack Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μια χαρα τα λενε οι ερευνες.Τι να πουν , οτι οσο πιο συντηρητικη η κοινωνια τοσο μεγαλυτερη ευκαιρια για να οξυνθουν οι κοινωνικες ανισοτητες ? Ολοι εχουν παντως δικαιωμα...να γινουν αριστοι. Οποιοσδηποτε μπορει να γινει εκκατομυριουχος , αρκει να δουλευει σκληρα.Ετσι δεν λεει το νεοφιλελευθερο ονειρο ?
Narayan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Επισης να βλεπαμε αγγελιες εργασιας που να ζητειται υποχρεωτικα αντρας. Οπως σε αυτες που βλεπω κατα καιρους που λεει "Ζητειται κοπελα φωτογραφος" η "ζητειται καθηγητρια" λες και φοβουνται μην ο αντρας τους γαμησει τους πελατες και τα παιδια που θα τους κανει μαθημα. Σσσστ, μην τα λες δυνατά αυτά, θα ξυπνήσουν κάποιοι από τον λήθαργο. 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 @kercyn: Κανείς δε μπορεί να ξέρει αν το έργο που παράγω εγώ ή οι γυναίκες είναι "το ίδιο προσοδοφόρο" για την εταιρία. Κανένας. Ούτε εγώ, ούτε οι γυναίκες. Επίσης αν αυτό που λες είχε οποιαδήποτε σύνδεση με την πραγματικότητα τότε ένας SDE I που δουλεύει στο τμήμα χέσε μας της Apple "θα έπρεπε" να πληρώνεται λιγότερο από έναν SDE I που δουλεύει στο τμήμα πωλήσεις με τη σέσουλα. Συμβαίνει αυτό; Όχι. QED. Να το πω αλλιώς τότε. Κάθε εργαζόμενος έχει ένα skillset, το οποίο και παρουσιάζει στο εν δυνάμει εργοδότη του. Εσύ ο ίδιος είχες πει όταν είχες πρωτοπάει Γερμανία, στην συνέντευξη όπου λέγατε για τα λεφτά, διαπραγματεύτηκες και συμφωνήσατε σε κάποιο ποσό, το οποίο τότε δεν ήξερες ότι ήταν πολύ κοντά στο υψηλότερο που θα μπορούσες να ζητήσεις σε λογικά πλαίσια. Ας θεωρήσουμε τώρα ότι έρχεται και μια γυναίκα της οποίας το skillset είναι πολύ κοντά στο δικό σου, ο HR κρίνει ότι η γενικότερη συμπεριφορά της ταιριάζει στην εταιρεία κλπ. Αυτή η γυναίκα λοιπόν δε διαπραγματεύεται το ίδιο επιθετικά ή το ίδιο καλά με σένα, και τελικά συμφωνούν σε λιγότερο ποσό. Πιάνετε λοιπόν και οι δύο δουλειά, με το ίδιο skillset μπλα μπλα μπλα αλλά με διαφορετικά λεφτά. Η γυναίκα παίρνει λιγότερα λεφτά επειδή είναι γυναίκα; Ο HR είναι ένας σεξιστής μισογύνης που αποφάσισε να πληρώνει λιγότερο τη γυναίκα επειδή είναι γυναίκα, ή η γυναίκα ενδεχομένως δεν αξιοποίησε το ίδιο καλά την ίδια ευκαιρία που της δώθηκε με τον άνδρα; 4
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Είναι απλά αστείο ότι κάνετε dismiss έρευνα από το World Economic Forum μόνο και μόνο επειδή διαφωνείτε. Απλά αστείο.
De@th L0rd Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μια χαρα τα λενε οι ερευνες.Τι να πουν , οτι οσο πιο συντηρητικη η κοινωνια τοσο μεγαλυτερη ευκαιρια για να οξυνθουν οι κοινωνικες ανισοτητες ? Ολοι εχουν παντως δικαιωμα...να γινουν αριστοι. Οποιοσδηποτε μπορει να γινει εκκατομυριουχος , αρκει να δουλευει σκληρα.Ετσι δεν λεει το φιλελευθερο ονειρο ? Έτσι έλεγε ο κλασικός καπιταλισμός. Ο νεοφιλελευθερισμός λέει, δούλεψε σκληρά και θα δούμε.
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Είναι απλά αστείο ότι κάνετε dismiss έρευνα από το World Economic Forum μόνο και μόνο επειδή διαφωνείτε. Απλά αστείο. Κανείς δεν κάνει dismiss την έρευνα. Κάνουμε dismiss τα αυθαίρετα συμπεράσματα που (με κάποιο μαγικό τρόπο) προκύπτουν από την έρευνα. 13
Apollonas25 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Προφανώς, όντας ο ίδιος ultra highly skilled σε πολύ συγκεκριμένο τεχνικό τομέα και έχοντας ασχοληθεί ο ίδιος με προσλήψεις στον ίδιο τομέα (τελευταίο interview που πήρα ήταν την περασμένη βδομάδα) δε θα μπορούσε ποτέ να μου περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι τώρα που είπες την λέξη συνέντευξη στα εγγλέζικα με έκανες αναθεωρήσω τις απόψεις μου και να αναρωτηθώ αν τελικά έχεις δίκαιο bro αλλά κάτι μου λέει ότι έχεις κυνηγήσει pokemon 4
De@th L0rd Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Είναι απλά αστείο ότι κάνετε dismiss έρευνα από το World Economic Forum μόνο και μόνο επειδή διαφωνείτε. Απλά αστείο. Και γιατί να μην την απορρίψουμε; Αστείο είναι να τα καταπίνεις όλα αμάσητα. Τι είναι δηλαδή το World Economic Forum αυθεντία που κάνουμε επίκληση; Η ίδια αυθεντία που έχει κάνει την παγκόσμια οικονομία rollercoaster? Άσε καλύτερα μπακάλικους υπολογισμούς, είναι πιο κοντά στις θετικές επιστήμες από τα παπατζηλίκια των οικονομολόγων-στατιστικολόγων. 360 σελίδες για να αποδείξουν το τίποτα, μόνο για να κονομήσουν φήμη και δόξα από τη δημοσίευση ότι και καλά κάτι έκαναν. "Commited to Improving the State of the World" my ass! Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις