Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γιατί να μην την απορρίψουμε; Αστείο είναι να τα καταπίνεις όλα αμάσητα. Τι είναι δηλαδή το World Economic Forum αυθεντία που κάνουμε επίκληση; Η ίδια αυθεντία που έχει κάνει την παγκόσμια οικονομία rollercoaster? Άσε καλύτερα μπακάλικους υπολογισμούς, είναι πιο κοντά στις θετικές επιστήμες από τα παπατζηλίκια των οικονομολόγων-στατιστικολόγων. 360 σελίδες για να αποδείξουν το τίποτα, μόνο για να κονομήσουν φήμη και δόξα από τη δημοσίευση ότι και καλά κάτι έκαναν.

"Commited to Improving the State of the World" my ass!

Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι...

Κανένας δεν είναι αυθεντία σε τίποτα.

Αλλά όπως και η άποψη μου δεν έχει βάρος σε σχέση με το ποσό σωστή είναι μια έρευνα της NASA για εξωπλανήτες καθώς είμαι άσχετη με την αστρονομία τόσο βάρος έχει και η δική σας άποψη για το πόσο σωστή είναι μια έρευνα του WEF όταν δεν ξέρετε καν τι είναι η παλινδρόμηση...

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η πρωτη pic αν και τιγκα στο θορυβο και φαινεται χειροτερη ποιοτητα απο χιλιομετρα μου αρεσει περισσοτερο, εχει το blur και τετοια γωνία και φωτισμο που την κανει καπως artistic ενω η δευτερη πολυ πληροφορια, δεν θελω να βλεπω τον νεροχύτη του barman sry.. :P Ειμαι ασχετος απο φωτογραφια παντως και δεν ξερω και το concept οποτε.. :P

Νταξει, ισως θεωρεις οτι ο προβολεας στο ταβανι ειναι σημαντικοτερος απο τους πελατες :D

Δημοσ.

Και γιατί να μην την απορρίψουμε;  Αστείο είναι να τα καταπίνεις όλα αμάσητα. Τι είναι δηλαδή το World Economic Forum αυθεντία που κάνουμε επίκληση; Η ίδια αυθεντία που έχει κάνει την παγκόσμια οικονομία rollercoaster? Άσε καλύτερα μπακάλικους υπολογισμούς, είναι πιο κοντά στις θετικές επιστήμες από τα παπατζηλίκια των οικονομολόγων-στατιστικολόγων. 360 σελίδες για να αποδείξουν το τίποτα, μόνο για να κονομήσουν φήμη και δόξα από τη δημοσίευση ότι και καλά κάτι έκαναν.

"Commited to Improving the State of the World" my ass!

Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι...

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι έτσι διαφημίζεις το πόσο τραγικά άσχετος είσαι με το θέμα.

Αλλά να σε πάρουμε στα σοβαρά έχεις την απαίτηση έτσι;

Δημοσ.

Λατρεύω αυτό το φόρουμ γιατί
(1) κάθε χρόνο υπάρχουν 4-5 θέματα που τα συζητάμε, τα ξανασυζητάμε, νομίζουμε ότι καταλήγουμε κάπου και μετά από ένα χρόνο ξανατσεκάρουμε αν φέτος πετάει ο γάιδαρος
(2) ο TS του εκάστοτε θέματος φαίνεται ότι έχει ειλικρινή διάθεση να κάνει μια σοβαρή μη-flame κουβέντα, αφού στο θέμα που ο ίδιος ξεκίνησε και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα post, ξεκινάει με το (ειλικρενάστατο και φιλικότατο) non-trolling 

Επίσης, την επόμενη φορά που σε κάποια συζήτηση θα έρθει ο άντρας ο σωστός ο πρόστυχος που αυτός ξέρει την πραγματική αλήθεια (δεν υπάρχει wage gap και τα πάντα είναι μια φεμινιστική συνωμοσία) να έχουμε κι ένα εύκολο link να δώσουμε προς βοήθεια των πτωχών.

Ας κάνω ένα flashback λοιπόν, γι αυτούς που τελευταία φορά που έκαναν στατιστική ή διάβασαν quantitative paper ήταν στο πρώτο έτος.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς βρίσκουν και γιατί αυτό αποδεικνύει κάποιο wage gap, γιατί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Όλες οι "έρευνες" που μιλάνε για gender gap και τα μπλογκζ και τα σαιτς και τα "εγώ έτσι ξέρω" αδυνατούν να αντιληφθούν statistics 101. Βλέπουν median income των αντρών και median income των γυναικών, σου λέει το ένα είναι μικρότερο του άλλου ΑΡΑ, discrimination με βάση το φύλο.

Και γαμώ, αν οι επιστήμονες όλου του κόσμου είχαν τέτοιο βάθος αναλυτικής σκέψης θα λαξεύαμε ακόμα μενιρ.

Ας δούμε τι λέει ξέρω γω, όχι ένας blogger, αλλά μια γυναίκα, καθηγήτρια οικονομικών του Harvard, director του Development of the American Economy Program,  research associate στο National Bureau of Economic Research κι άλλα μακρυνάρια.

Ιt’s deceptively easy to calculate how much—or how little—women earn relative to men. “You take everyone who’s working 35 or more hours a week for the full year, find the median for women, find the median for men, and divide,” says Lee professor of economics Claudia Goldin, explaining how to arrive at the ratio repeated by public officials: 78 cents to the dollar. “It’s very simple.”

“It answers a particular question,” she says, “but it doesn’t say that men and women are doing the same thing. It doesn’t say that they’re working the same amount of time, the same hours during the day, or the same days of the week.” The rhetoric of politicians, and policy prescriptions meant to close the gender wage gap, assume that pay disparities are created primarily by outright discrimination by employers, or by women’s lack of negotiation skills. Goldin has a less popular idea: that the pay gap arises not because men and women are paid differently for the same work, but because the labor market incentivizes them to work differently.

[...]But a few years later, Goldin says, one of them—more likely the woman—may decide to leave for a smaller practice with fewer hours and more flexibility in scheduling. In that new job, research suggests, she’s likely to earn less per hour than her partner

http://harvardmagazi...gender-wage-gap

Πιο απλά, το "πρόβλημα" των γυναικών ΔΕΝ είναι ότι πληρώνονται λιγότερο γιατί έτσι, είναι ότι είτε επιλέγουν, είτε αναγκάζονται να δουλεύουν λιγότερο.

Όσο ο κάθε ότιναναις συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο γιατί φοράνε φούστες και δεν πληρώνονται λιγότερο γιατί εργάζονται λιγότερο, το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε σε 170 χρόνια.

Οι πρώτες που θα έπρεπε να ξεσηκώνονται από αυτό το μύθο είναι οι γυναίκες, γιατί αν σου λένε ότι το πρόβλημα σου είναι ότι γεννήθηκες χωρίς μακρυνάρι, νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν σου πουν όμως ότι το πρόβλημα είναι ότι σου επιβάλλεται να φροντίζεις τα παιδιά ή να κάνεις νοικοκυριό, ενώ εσύ μπορείς να κερδίζεις τα ίδια με τον άντρα σου κοιτάζοντας την καριέρα σου, είναι δική σου επιλογή. 

Είναι απλά αστείο ότι κάνετε dismiss έρευνα από το World Economic Forum μόνο και μόνο επειδή διαφωνείτε. Απλά αστείο.

I see your World Economic Forum and I raise "μια γυναίκα, καθηγήτρια οικονομικών του Harvard, director του Development of the American Economy Program,  research associate στο National Bureau of Economic Research."

• Like 10
Δημοσ.

Nα κάνω μια ερώτηση? Πόσοι απο εσάς θα προσλάμβαναν στην εργασία τους μια έγκυο γυναίκα?

Πόσοι θα προσλάμβαναν ένα ΑμεΑ?

Οι απαντήσεις (που πιστευω οτι πολλοί θα αποφυγουν να απαντησουν), δειχνουν και τη κατάσταση των πραγμάτων. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες έρευνες για να δείξουμε το προφανές.

Αυτό ακριβώς. Όπως επίσης να προσλάβεις έναν άνδρα που δεν έχει ολοκληρώσει τη θητεία του.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω βέβαια πως σχετίζεται η παρουσία γυναικών στη βουλή με την ισότητα των φύλων.

• Like 3
Δημοσ.

Ποιος ειπε οτι μια εγγυος δε μπορει να εργασθεί;

Και γιατί να προσλάβει δηλαδή ο εργοδότης την έγγυο; Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι;

Ας μην έμενε έγγυος η άλλη για να είναι πιο ανταγωνιστική στην αγορά εργασίας, είναι όλα θέμα επιλογών. Δεν γίνεται να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Για ποιο λογο να προσλαβει καποιος μια εγκυο?

Δικη της επιλογη ειναι να κανει παιδι, ξερει απο μονη της οτι οταν εισαι εγκυος δεν μπορεις να δουλεψεις.

Oι παραπάνω απαντήσεις δειχνουν ξεκάθαρα το γιατί χώρες οπως η Νορβηγια, η Σουηδία κτλ κτλ βρισκονται εκει που ειναι στην έρευνα που παρέθεσε ο ts και γιατι εμεις ειμαστε πολύ πιο κάτω. Μια ματιά στο τι προσφέρουν στις μανάδες ειναι αρκετό.

Nα τονισθει οτι μια έγκυος στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι ικανοτατη να εργασθεί μέχρι ακόμα και τον τελευταίο μήνα, ειδικά οταν μιλάμε για γραφειακή εργασία. Ειναι αυτή που θα φέρει στον κόσμο το αποτέλεσμα της πράξης μας. Τωρα αν θεωρουμε την επιχειρηση φιλανθρωπικο ιδρυμα αν προσλάβει μια έγκυο, εντάξει.

Σκεφτόμουν, αν έκοβαν κανέναν απο εσάς απο εργασία, επειδή παρουσιαστήκατε με γυψο λογω  του οτι ειχατε σπάσει πόδι ξέρω γω, πως θα σας φαινόταν. Ουσιαστικά δεν έχει πολλές διαφορές.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. Όπως επίσης να προσλάβεις έναν άνδρα που δεν έχει ολοκληρώσει τη θητεία του.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω βέβαια πως σχετίζεται η παρουσία γυναικών στη βουλή με την ισότητα των φύλων.

Ε δειχνει και αυτο το πως βλεπει την γυναίκα μια κοινωνία. Ένα ανδροκρατούμενο κοινοβούλιο δειχνει πως είτε οι γυναίκες δεν έχουν τη δυναμική, είτε απλά δε τους διδετε η δυνατότητα.

Δημοσ.

Ας μην έμενε έγγυος η άλλη για να είναι πιο ανταγωνιστική στην αγορά εργασίας, είναι όλα θέμα επιλογών. Δεν γίνεται να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Καταλαβαίνεις ότι για να είναι δυνατόν να υπάρξεις εσύ σήμερα και να είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε αυτή την υψηλή φιλοσοφία, κάποιος έπρεπε να μείνει έγκυος έτσι;

Καταλαβαίνεις ότι το να υπάρχουν γεννήσεις είναι κάτι που η κοινωνία σα σύνολο οφείλει να διασφαλίσει, και γι' αυτό δίνουμε άδειες στη γέννα κλπ; Ότι στο "εεε γιατί ρε παιδιά δηλαδή να γαμηθεί η δική μου καριέρα" δεν είναι ικανοποιητική απάντηση το "τι να κάνουμε, tough luck, εγώ δε μπορώ να μείνω έγκυος";

Ότι οι κινήσεις που (δεν) κάνουμε για να διασφαλίσουμε το ότι θα γεννιούνται παιδιά και παράλληλα το ότι αυτοί που είναι εκ φύσης αναγκασμένοι να τα γεννήσουν δε χάνουν πράγματα εξαιτίας αυτού του γεγονότος;

Ποιά η διαφορά ανάμεσα στο "γεννήθηκες γυναίκα ήθελες παιδιά τι να σου κάνω" και στο "γεννήθηκες μαύρος ήθελες Αμερική τι να σου κάνω";

• Like 4
Δημοσ.

Ποιος ειπε οτι μια εγγυος δε μπορει να εργασθεί;

Oι παραπάνω απαντήσεις δειχνουν ξεκάθαρα το γιατί χώρες οπως η Νορβηγια, η Σουηδία κτλ κτλ βρισκονται εκει που ειναι στην έρευνα που παρέθεσε ο ts και γιατι εμεις ειμαστε πολύ πιο κάτω. Μια ματιά στο τι προσφέρουν στις μανάδες ειναι αρκετό.

Nα τονισθει οτι μια έγκυος στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι ικανοτατη να εργασθεί μέχρι ακόμα και τον τελευταίο μήνα, ειδικά οταν μιλάμε για γραφειακή εργασία. Ειναι αυτή που θα φέρει στον κόσμο το αποτέλεσμα της πράξης μας. Τωρα αν θεωρουμε την επιχειρηση φιλανθρωπικο ιδρυμα αν προσλάβει μια έγκυο, εντάξει.

Σκεφτόμουν, αν έκοβαν κανέναν απο εσάς απο εργασία, επειδή παρουσιαστήκατε με γυψο λογω  του οτι ειχατε σπάσει πόδι ξέρω γω, πως θα σας φαινόταν. Ουσιαστικά δεν έχει πολλές διαφορές.

Η εγκυμοσύνη της κάθε γυναίκας δεν είναι ίδια.

Άλλες έχουν ναυτίες και εμετούς σχεδόν σε όλη την εγκυμοσύνη.

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις ότι για να είναι δυνατόν να υπάρξεις εσύ σήμερα και να είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε αυτή την υψηλή φιλοσοφία, κάποιος έπρεπε να μείνει έγκυος έτσι;

Νταξ μωρέ τωρα, παγκοσμιοποίηση, υπερπληθισμός, δε χρειαζόμαστε άλλα παιδιά. Να παιρνουν αντισυλληψη οι αποτέτοιες που πάνε και γενοβολάνε και θέλουν να εργαστουν κιολας να ουμ. Φιλανθρωπικά ιδρύματα ειμαστε? 

Θα χε τρομερό ενδιαφέρον να έπαιζε κανα παιχνίδι η φυση και μετά απο κάθε εξπερμάτωση να έπρεπε να μένει ένας άντρας στο κρεβάτι για 2-3 μέρες :P :P :P 

Δημοσ.

defacer μας δείχνεις το (υποθετικό) πρόβλημα αλλά όχι τη λύση του.

"Υποθετικό" επειδή δεν κατάφερε η έκθεση του WEF να πείσει το Narayan, που κατά τα άλλα είναι γνωστός υπέρμαχος της ισότητας. Να πάμε να βρούμε μερικά παλιότερα ποστ σου για όποιον έχει αμφιβολία.  :-D

Ήδη στην πρώτη σελίδα είπα ποιά είναι η λύση του προβλήματος (και όχι, δεν είναι συνταγή που μπορείς να κάνεις μόνος σου σε 15 λεπτά): ξεκινάει με το να ορίσουμε το πρόβλημα. Να το ποσοτικοποιήσουμε. Όπως και οποιαδήποτε λύση για το βάρος ξεκινάει με μια καλή ματιά στη ζυγαριά, και η λύση για τη χαμηλή απόδοση με μια καλή ματιά στους βαθμούς.

Εδώ λοιπόν έχουμε μπροστά μας τη ζυγαριά, και εσένα να λες "η ζυγαριά λέει μαλακίες αλλά δε μου είπες πώς θα λύσω το πρόβλημα του βάρους".

Δημοσ.

Κανένας δεν είναι αυθεντία σε τίποτα.

Αλλά όπως και η άποψη μου δεν έχει βάρος σε σχέση με το ποσό σωστή είναι μια έρευνα της NASA για εξωπλανήτες καθώς είμαι άσχετη με την αστρονομία τόσο βάρος έχει και η δική σας άποψη για το πόσο σωστή είναι μια έρευνα του WEF όταν δεν ξέρετε καν τι είναι η παλινδρόμηση...

Στη NASA έχουν επιστήμονες μηχανικούς, δεν έχουν οικονομολόγους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...