Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@mordred για να καταλάβεις πιο εύκολα ότι χρησημοποιούν linux

δες τις οδηγίες για το πως να στίσεις ένα VM (μιλώντας με την κονσόλα του cloud) όπου ξεκάθαρα απο interface και τις εντολές φαίνεται πως είναι bash

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-machines/linux/quick-create-cli?toc=%2fazure%2fvirtual-machines%2flinux%2ftoc.json

δηλαδή πριν ακόμη σηκωθεί το VM μιλάς σε linux για να το σηκώσεις άρα ο server τρέχει linux.

Δημοσ.

O server είναι μια ειδική έκδοση του Windows Server, τρέχει bash γιατί μπορείς να τρέχεις cross platform. Το powershell είναι πλέον τμήμα του bash στο Azure.

Και αυτο γιατί ακριβώς πουλάνε σε όλους MS,Linux,Apple σε όλους...

Δημοσ.

Ξαναλέω το Azure είναι στημένο πάνω σε μια ειδική έκδοση Windows Server , πολύ ελαφριά και το management plane είναι όλο MS Code. Δεν υπάρχει open source πουθενά. Αυτό που έχουν κάνει είναι αυτό με τα Switch γιατί βαρέθηκαν να πρέπει κάθε φορά να μαθαίνουν νέα πράγματα.

Το bash δεν έγινε τίποτα. Το powershell έγινε open source και ενσωματώθηκε  WSL (Windows subsystem for linux). Και αυτό γιατί η MS είναι ο πρώτος δωρητής σε Open Source.

To διόρθωσα και αυτό.

Δημοσ.

Το πιο ωραίο που έχω δει με το Azure είναι η παρουσίαση μέσα από ένα Macbook pro στις αρχές που το παρουσίαζαν και πρόσφατα έναν τύπο που έγραφε powershell με macbook ...... going in style λέμε. ;)

Επίσης να πούμε οτι το hate δεν είναι feedback, αν κάποιος θέλει να δώσει feedback...more than welcome.

Το "Δε μου αρέσει"¨είναι hate, το "Δε μου αρέσει γιατί κάνει το ένα,κάνει το άλλο κτλ" είναι Feedback.

Δωρεάν συμβουλή καριέρας σε όλους.

Δημοσ.

Το πιο ωραίο που έχω δει με το Azure είναι η παρουσίαση μέσα από ένα Macbook pro στις αρχές που το παρουσίαζαν και πρόσφατα έναν τύπο που έγραφε powershell με macbook ...... going in style λέμε. ;)

Επίσης να πούμε οτι το hate δεν είναι feedback, αν κάποιος θέλει να δώσει feedback...more than welcome.

Το "Δε μου αρέσει"¨είναι hate, το "Δε μου αρέσει γιατί κάνει το ένα,κάνει το άλλο κτλ" είναι Feedback.

Δωρεάν συμβουλή καριέρας σε όλους.

Το  hate οντως δεν ειναι feedback,

Υπαρχει ομως ενα προβλημα.

"

MCT, MVP : Remote Desktop Services

MCSE : Private Cloud , Server Infrastructure ,MCSA : Windows Server 2012 ,2016

MCITP: Enterprise Administrator,Server Administrator

ServerAndTools.gr Administrator ,Autoexec.gr Moderator

Όταν τελειώσει το party η Microsoft θα έχει τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια όλων , απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη οι υπόλοιπες εταιρείες"

Αν εχεις inside scoop (για το χαλι) μοιρασου το με τον λαουτζικο. Αλλιως tone in down λιγακι, φαινεται σαν self promotion. Δεν νομιζω οτι αυτη ειναι προθεση σου, I'm just sayin'

Δημοσ.

Ναι δεν το τεκμηριωσα αυτό. Εννοώ πως δεν υπάρχει κάτι που να υποστηρίζει όλες αυτές τις τεχνολογίες. Η MS πήγε λίγο ανάποδα φτιάχνοντας μια πλατφόρμα για να τρέχει οτιδήποτε πάνω της.

Δεν ψάχνει πλέον μόνο πωλήσεις Windows/Office/Servers , πουλάει και consumption. Για αυτό θα είναι ευγενική και καλή με όλους. Όσο κανένας δε προσπαθεί για το δικό του οικοσύστημα τέτοιας κλίμακας projects , θα συνεχίσει να πουλάει λογισμίκο αλλά δε θα είναι σε καμία περίπτωση σε τέτοια θέση ισχύος όπως ο Amazon/Azure/Google.

Για την υπογραφή δεν είναι self promotion, είναι μέρος του community engagement ως MVP. Πρέπει να μιλάω με το πραγματικό μου όνομα έτσι ώστε να μετράει το feedback που λαμβάνω και το feedback που δίνω.

Εφόσον δε μπορώ να κρυφτώ ακόμη και 10 χρόνια πριν να ψάξεις στις απαντήσεις μου/blog posts μου οτιδήποτε θα βρεις μόνο καλό feedback για όλα τα προιόντα. Στη χειρότερη θα προκαλέσω κάποιον για να τεκμηριώσει αυτό που θα πει.

That's all.

Δημοσ.

Ναι δεν το τεκμηριωσα αυτό. Εννοώ πως δεν υπάρχει κάτι που να υποστηρίζει όλες αυτές τις τεχνολογίες. Η MS πήγε λίγο ανάποδα φτιάχνοντας μια πλατφόρμα για να τρέχει οτιδήποτε πάνω της.

Δεν ψάχνει πλέον μόνο πωλήσεις Windows/Office/Servers , πουλάει και consumption. Για αυτό θα είναι ευγενική και καλή με όλους. Όσο κανένας δε προσπαθεί για το δικό του οικοσύστημα τέτοιας κλίμακας projects , θα συνεχίσει να πουλάει λογισμίκο αλλά δε θα είναι σε καμία περίπτωση σε τέτοια θέση ισχύος όπως ο Amazon/Azure/Google.

Για την υπογραφή δεν είναι self promotion, είναι μέρος του community engagement ως MVP. Πρέπει να μιλάω με το πραγματικό μου όνομα έτσι ώστε να μετράει το feedback που λαμβάνω και το feedback που δίνω.

Εφόσον δε μπορώ να κρυφτώ ακόμη και 10 χρόνια πριν να ψάξεις στις απαντήσεις μου/blog posts μου οτιδήποτε θα βρεις μόνο καλό feedback για όλα τα προιόντα. Στη χειρότερη θα προκαλέσω κάποιον για να τεκμηριώσει αυτό που θα πει.

That's all.

Τα credentials που εχεις ειναι τιμη και καμαρι σου. Απλα οταν κανεις μια αισιοδοξη προβλεψη για την πλατφορμα που εισαι certified, ξερεις.

"Η MS πήγε λίγο ανάποδα φτιάχνοντας μια πλατφόρμα για να τρέχει οτιδήποτε πάνω της"

Προσπαθησε και αλλιως, αλλα μαλλον δεν της βγηκε :rolleyes:

Δημοσ.

Δεκτό σαν άποψη, ίσως να μην μπορεί να έχει δέκα μέτωπα ανοιχτά.

• 6 μήνες μετά...
  • 4 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...