Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Στο σπίτι έχουμε πολύ χαμηλή φυσική υγρασία με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ στατικό ηλεκτρισμό, ξηρότητα στην αναπνοή, τα μάτια, την μύτη, ψυχρό περιβάλλον και πολλά άλλα... 

θα πρέπει να αγοράσω άμεσα ηλεκτρικό υγραντήρα και δεν έχω ιδέα τι τύποι, χαρακτηριστικά ή αξιοπιστία μαρκών υπάρχει...  Και θα ήθελα κάτι όσο δυνατόν αθόρυβο και να κρατάει σε μόνιμη βάση την υγρασία στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Μήπως κάποιος φίλος έχει αγοράσει παρόμοια συσκευή και έχει χρόνο να μου δώσει 2-3 κατευθύνσεις ή εμπειρίες?

Ευχαριστώ 
Δημοσ.

Βαλε πανω απο τα σωματα ενα δοχειο με νερο

Για κατατόπισε με πιο αναλυτικά...

Flogerakos ζηταει υγραντηρα lol

Χιούμορ να υποθέσω?

Δημοσ.

Για κατατόπισε με πιο αναλυτικά...

Χιούμορ να υποθέσω?

Ναι. Μην μου πεις οτι δεν γελασες :P

Δημοσ.

Τι να σε κατατοπισω βρε?

Βασικά πες εσυ πρωτα πως συμπαιραινεις οτι η ατμοσφαιρα εινα ξηρη, ολοι ψαχνουν αφυγραντηρα εσυ υγραντηρα?

Σε ενα μπωλ μεταλικό ή και απο ανθεκτικό πλαστικό γεμισε το με νερο και βαλτο πανω απο τα σωματα των καλοριφερ , λογω της θερμοτητας θα εξατμιζεται το νερο και θα αυξανεται η υγρασια του χωρου ...απλο.. δεν θελει και μεταπτυχιακο.

Και βασικα αυτο θα πρεπει να κανουν ολοι που καινε πολλες ωρες την θερμανση και ξερενεται η ατμοσφαιρα.

Κυκλοφορουν και κατι κεραμικα δοχεια που τα γεμίζεις νερο και τα κρεμαζεις με γαντζακι απο τα καλοριφερ για πιο ομορφια. Ειχα βρει πριν χρονια στα λιντλ αλλα μετα δεν ξαναεφερε.

Δημοσ.

Τι να σε κατατοπισω βρε?

Βασικά πες εσυ πρωτα πως συμπαιραινεις οτι η ατμοσφαιρα εινα ξηρη, ολοι ψαχνουν αφυγραντηρα εσυ υγραντηρα?

Σε ενα μπωλ μεταλικό ή και απο ανθεκτικό πλαστικό γεμισε το με νερο και βαλτο πανω απο τα σωματα των καλοριφερ , λογω της θερμοτητας θα εξατμιζεται το νερο και θα αυξανεται η υγρασια του χωρου ...απλο.. δεν θελει και μεταπτυχιακο.

Και βασικα αυτο θα πρεπει να κανουν ολοι που καινε πολλες ωρες την θερμανση και ξερενεται η ατμοσφαιρα.

Κυκλοφορουν και κατι κεραμικα δοχεια που τα γεμίζεις νερο και τα κρεμαζεις με γαντζακι απο τα καλοριφερ για πιο ομορφια. Ειχα βρει πριν χρονια στα λιντλ αλλα μετα δεν ξαναεφερε.

Το ξέρω γιατί την έχουμε μετρήσει είναι γύρο στο 30%, καίμε πολλές ώρες την θέρμανση, λόγο του κλήματος της περιοχής, η οποία τυγχάνει να είναι και κοντά σε κρεβάτια και στεγνώνουν τα πάντα, αναπνοή, μύτη, μάτια, χείλη, στατικός ηλεκτρισμός συνεχεία....

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν εφαρμόζονται πάντα αυτές οι συμβουλές με την ίδια επιτυχία. Υπάρχουν περιοχές που παραδοσιακά έχουν χαμηλά επίπεδα υγρασίας (πχ. Πεντέλη-Μελίσσια στην Αθήνα, ο λόγος που παλιά φιλοξενούσαν σανατόρια για φυματικούς) και σε σπίτια με αξιοπρεπή μόνωση και ενδοδαπέδια θέρμανση, η υγρασία μπορεί να πέσει κάτω από 40% ακόμα και χωρίς πολύωρη χρήση καλοριφέρ.

Στο δικό μου τις τελευταίες μέρες έχω σταθερά 35-38% υγρασία ανάβοντας τα σώματα όχι περισσότερο από μία ώρα κάθε βράδυ. Πάει να πει ότι και λεκάνες με νερό να βάλω (η παραδοσιακή λύση) δεν θα δω σημαντική διαφορά, ούτε και έχω σκοπό να κάνω το σπίτι τσαντίρι. Πόσο μάλλον στις περιπτώσεις που υπάρχουν και μωρά στο σπίτι, οπότε τα σωστά και σταθερά επίπεδα υγρασίας γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά. 

Έχω αρχίσει να ψάχνω για υγραντήρα αλλά ακόμα δεν έχω βρει κάποιο μοντέλο που να ξεχωρίζει πραγματικά. Αυτή τη στιγμή προσανατολίζομαι σε τούτον εδώ: https://puredryhellas.com/shop/pd-mist-design/ (αλλά θέλω να το ψάξω λίγο ακόμα).

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν περιοχές που παραδοσιακά έχουν χαμηλά επίπεδα υγρασίας (πχ. Πεντέλη-Μελίσσια στην Αθήνα, ο λόγος που παλιά φιλοξενούσαν σανατόρια για φυματικούς)

O μετεωρολογικός σταθμός στο αστεροσκοπείο της Πεντέλης πάντως δεν δείχνει "χαμηλά" ποσοστά υγρασίας. Σκέψου πχ ότι τώρα ο σταθμός στο Γκάζι δείχνει 40% και Πεντέλη 60%...

Από προσωπική εμπειρία, σχεδόν 25 χρόνια στην Πεντέλη, δεν θα έλεγα ότι έχουμε χαμηλή υγρασία.

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν από δυο χρόνια χρειάστηκε να πάρω υγραντήρα, διάλεξα αυτόν εδώ https://www.skroutz.gr/s/2864854/Vicks-VH-5000.html για τον λόγο που είναι και ιονιστής υπερήχων και επειδή μπορώ να βάζω αιθέρια έλαια στο νερό. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά του:

Υγραντήρας υπερήχων Συμβάλει στην μείωση της επιβίωσης των ιών της γρίπης. Κατάλληλο για μωρά και παιδικά δωμάτια. Δυνατότητα χρήσης αντιβακτηριδιακού φίλτρου. Διακόπτης ρύθμισης επιπέδων υγρασίας.

Αυτός βέβαια είναι μικρός υγραντήρας, εσύ, από ότι καταλαβαίνω χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο. Να θυμάσαι όμως ότι μαζί με την υγρασία θα έχεις και κρύο ;)

• Like 1
Δημοσ.

O μετεωρολογικός σταθμός στο αστεροσκοπείο της Πεντέλης πάντως δεν δείχνει "χαμηλά" ποσοστά υγρασίας. Σκέψου πχ ότι τώρα ο σταθμός στο Γκάζι δείχνει 40% και Πεντέλη 60%...

Από προσωπική εμπειρία, σχεδόν 25 χρόνια στην Πεντέλη, δεν θα έλεγα ότι έχουμε χαμηλή υγρασία.

Δεκτόν. Πιθανότατα όσο ανεβαίνει κάποιος προς την Πεντέλη αλλάζουν τα πράγματα. Στα Μελίσσια πάντως δεν θα το έλεγα υγρό το κλίμα, μάλλον το αντίθετο (σε Παλλήνη και Παπάγου που έμενα παλιότερα θυμάμαι, είχε πολλή περισσότερη υγρασία το χειμώνα).

Το πρωί στα Μελίσσια είχα 60% στο μπαλκόνι αλλά 37% μέσα στο σπίτι και το τελευταίο είναι ακριβώς το πρόβλημά μου.

Καλησπέρα, πριν από δυο χρόνια χρειάστηκε να πάρω υγραντήρα, διάλεξα αυτόν εδώ https://www.skroutz.gr/s/2864854/Vicks-VH-5000.html για τον λόγο που είναι και ιονιστής υπερήχων και επειδή μπορώ να βάζω αιθέρια έλαια στο νερό. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά του:

Υγραντήρας υπερήχων Συμβάλει στην μείωση της επιβίωσης των ιών της γρίπης. Κατάλληλο για μωρά και παιδικά δωμάτια. Δυνατότητα χρήσης αντιβακτηριδιακού φίλτρου. Διακόπτης ρύθμισης επιπέδων υγρασίας.

Αυτός βέβαια είναι μικρός υγραντήρας, εσύ, από ότι καταλαβαίνω χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο. Να θυμάσαι όμως ότι μαζί με την υγρασία θα έχεις και κρύο ;)

Παρόμοια χαρακτηριστικά έχει κι αυτός που έβαλα στο μάτι (υπέρηχων, ιονιστής με φίλτρο HEPA/άνθρακα, φίλτρο νερού, υποστήριξη για αιθέρια έλαια κλπ). Θέλω όμως να καλύψω μεγαλύτερη επιφάνεια (οι περισσότεροι τυπικά καλύπτουν μόνο 20-25τμ), γι' αυτό και το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος και η ανάγκη για παροχή εξάτμισης τουλάχιστον 400ml/h.

Ακόμα κι έτσι δεν πιστεύω ότι θα φτάσω την υγρασία στο 55-60%. Μου αρκεί μόνο όοοταν αυτή πέφτει πολύ χαμηλά (πχ. στα 35-37% που έχω αυτές τις μέρες που άλλαξε ο καιρός) να την ανεβάσω ελαφρώς έστω στο 45-50% για να είναι η καλύτερη κατάσταση πρώτα για το μωρό και μετά για εμένα.

Εκτός από τον Puredry, κοιτάω και κάποιους Boneco, Philips, Olimpia αλλά δεν έχω βρει ακόμα κάτι που να ξεχωρίζει (και να μην κάνει 300 ευρώ...)

Δημοσ.

Τελικά πήρα στον Puredry PD Mist που έλεγα. Πάλι καλά που τον είχε προσφορά το apothema 15 ευρώ κάτω.

Οι πρώτες εντυπώσεις θετικές, αξιοπρεπής ποιότητα κατασκευής και design, βγάζει ένα ντουμάνι ατμό και κάπως φαίνεται να κάνει δουλειά σε χώρο πολύ μεγαλύτερο από τα 40τμ που θεωρητικά υποστηρίζει. Προφανώς όχι με την ίδια απόδοση, αλλά το άφησα κάμποσες ώρες αναμμένο και ανέβασε αρκετά την υγρασία (πάνω από 10%).

Σε νυχτερινές συνθήκες ο υγραντήρας ακούγεται ελαφρώς σε λειτουργία cold mist και με μεγάλη ένταση ατμού, αλλά γενικά δεν κάνει ενοχλητική φασαρία. Φαντάζομαι ότι σε warm mist θα είναι σχεδόν αθόρυβος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...