Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Θα ηθελα την γνωμη σας σε ενα θεμα που με απασχολει. Ειμαι ανεργος και σε περιοδο αναζητησης εργασιας. Μαζι με το βιογραφικο, στελνω και cover letters σε θεσεις που μου ταιριαζουν. Επισης στελνω και letters of inquiry (σαν το cover letter αλλα χωρις να υπαρχει job opening, απλα για το μελλον, αν δεν το πεταξουν στα σκουπιδια).

Παραλληλα ειμαι και Αμεα (*) και εγγεγραμμενος στον ΟΑΕΔ Αμεα, οπου "τρεχει" προγραμμα επιδοτησης επιχειρησεων, δηλαδη το κρατος πληρωνει ενα ποσο μηνιαιως, νομιζω τα ενσημα.

Αναρωτιεμαι αν θα ηταν προς οφελος μου να αναφερω, δινοντας ετσι οικονομικο κινητρο, στα cover και inquiry letters, το οτι ειμαι Αμεα και υπαρχει προγραμμα επιδοτησης των επιχειρησεων σε περιπτωση προσληψης. Απ' την αλλη σκεφτομαι μηπως γυρισει εναντιον μου αυτη η πληροφορια, μηπως τους τρομαξει και αγνοησουν το βιογραφικο μου. 

Ποια η αποψη σας, να το αναφερω ή οχι; 
Και αν ναι, πως θα το γραφατε εσεις, στο περιπου;

Ευχαριστω!
-----------------
(*) Εχω κανονικοτατη κινητικοτητα, κανονικοτατες αισθησεις, κανονικοτατη επικοινωνιακη ικανοτητα, κανονικοτατη νοητικη κατασταση. Δεν μπορω ομως να κανω σωματικες δουλειες βαριες. Γι αυτο στοχευω σε δουλειες γραφειου. Επισης, πρεπει λιγες ωρες καθε εβδομαδα να βαζω εναν ορο ενδοφλεβια στο νοσοκομειο - κατι που μπορει να γινεται απογευματα ή και Σαββατα -

Δημοσ.

Δυστυχως κανεις δεν μπορει να μπει στο μυαλο του εργοδοτη , ειδικα του μικρομεσαιου  εργοδοτη μιας χρεωκοπημενης χωρας οπου βασιλευει η εκμεταλλευση , η ανασφαλιστη/απληρωτη εργασια και γενικα η μπουρδα.Σε μια χωρα οπου ο αλλος παρκαρει το καρο του μπροστα στην διαβαση των αναπηρων και αν του πεις τιποτα θα σου πει ' ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε'.

Ισως θα μπορουσες να το γραφεις οταν στελνεις σε μεγαλες εταιρειες που κοιτανε τα προγραμματα  , εχουν αρκετες θεσεις εργασιας και ειναι αρκετα μεγαλοι ωστε να μην ειναι καραμπαμπες .Ισως θα μπορουσες να το κρυβεις οταν στελνεις σε καμμια μικροτερη.Βεβαια σε μια χωρα οπου αν μπορουσαν θα σε εβαζαν να πληρωνεις για να σε προσλαβουν τιποτα δεν ειναι απολυτο , ουτε σιγουρο, ουτε καν λογικο.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα σας. Θα ηθελα την γνωμη σας σε ενα θεμα που με απασχολει. Ειμαι ανεργος και σε περιοδο αναζητησης εργασιας. Μαζι με το βιογραφικο, στελνω και cover letters σε θεσεις που μου ταιριαζουν. Επισης στελνω και letters of inquiry (σαν το cover letter αλλα χωρις να υπαρχει job opening, απλα για το μελλον, αν δεν το πεταξουν στα σκουπιδια).

Παραλληλα ειμαι και Αμεα (*) και εγγεγραμμενος στον ΟΑΕΔ Αμεα, οπου "τρεχει" προγραμμα επιδοτησης επιχειρησεων, δηλαδη το κρατος πληρωνει ενα ποσο μηνιαιως, νομιζω τα ενσημα.

Αναρωτιεμαι αν θα ηταν προς οφελος μου να αναφερω, δινοντας ετσι οικονομικο κινητρο, στα cover και inquiry letters, το οτι ειμαι Αμεα και υπαρχει προγραμμα επιδοτησης των επιχειρησεων σε περιπτωση προσληψης. Απ' την αλλη σκεφτομαι μηπως γυρισει εναντιον μου αυτη η πληροφορια, μηπως τους τρομαξει και αγνοησουν το βιογραφικο μου. 

Ευχαριστω!

-----------------

(*) Εχω κανονικοτατη κινητικοτητα, κανονικοτατες αισθησεις, κανονικοτατη επικοινωνιακη ικανοτητα, κανονικοτατη νοητικη κατασταση. Δεν μπορω ομως να κανω σωματικες δουλειες βαριες. Γι αυτο στοχευω σε δουλειες γραφειου. Επισης, πρεπει λιγες ωρες καθε εβδομαδα να βαζω εναν ορο ενδοφλεβια στο νοσοκομειο - κατι που μπορει να γινεται απογευματα ή και Σαββατα -

εγω 2 ατομα που το συμπεριλαμβαναν δεν ειχα κανενα προβλημα να τους προσλαβω, εργασια γραφειου και οι 2, ο ενας με κινητικα. Το προγραμμα ομως που καλυπτε τις ασφαλιστικες εισφορες νομιζω (αν δε κανω λαθος, δε εχω προσωπικο χειρισμο του κομματιου HR) εχει ληξει πριν κανα μηνα, οποτε τσεκαρε το και πραξε αναλογα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω!

-----------------

υπαρχει προγραμμα που επιδοτει επιχειρησεις που παιρνουν αμεα στοχευσε εκει

• Like 1
Δημοσ.

σίγουρα δε μπορείς να μπεις στο μυαλό του άλλου, αλλά εγώ δε θα το έβαζα.

Πιστεύω θα δρούσε αποτρεπτικά. όχι σε όλους αλλά σίγουρα στους περισσότερους.

και αν ήταν εγώ να επιλέξω προσωπικό, αν έβλεπα το "AMEA" θα έπρεπε να είχε πολύ βαρβάτο βιογραφικό για να του δώσω σημασία.

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα

Δημοσ.

Εγώ δε θα το έβαζα ΑΛΛΑ αν με καλούσαν από κοντά να μιλήσω στη κουβέντα πάνω θα το ανέφερα αφού τότε θα είχαν δει ότι αυτό δε προκαλεί κανένα πρόβλημα αλλά μπορεί αντίθετα να έχουν όφελος.

• Like 1
Δημοσ.

εγω 2 ατομα που το συμπεριλαμβαναν δεν ειχα κανενα προβλημα να τους προσλαβω, εργασια γραφειου και οι 2, ο ενας με κινητικα. Το προγραμμα ομως που καλυπτε τις ασφαλιστικες εισφορες νομιζω (αν δε κανω λαθος, δε εχω προσωπικο χειρισμο του κομματιου HR) εχει ληξει πριν κανα μηνα, οποτε τσεκαρε το και πραξε αναλογα.

ρωτησα την HRου, ελειξε και αντικατασταθηκε με αλλο, αλλα η διαδικασια γινεται μεσω του ΟΑΕΔ-Εργανη οποτε αν στελνεις βιογραφικα ξεκαρφωτα δεν κερδιζεις τιποτα αν το συμπεριλαβεις (αν δηλαδη η επιχειρηση δεν εχει δηλωσε συμμετοχη τοτε δε μπορει να παρει επιδοτηση, αν εχει δηλωσει συμμετοχη η διαδικασια απαιτει συσταση ΟΑΕΔ και κατι τετοια)

Οποτε λογικα σε συμφερει να γραφτεις στο προγραμμα μεσω ΟΑΕΔ και σε οσα βιογραφικα στελνεις εκτος, δεν εχεις καποιο κερδος αν συμπεριλαμβανεις το ΑΜΕΑ

Δημοσ.

υπαρχει προγραμμα που επιδοτει επιχειρησεις που παιρνουν αμεα στοχευσε εκει

Kαι πως να στοχευσει ? Η το δηλωνεις η δεν το δηλωνεις. Δεν ειναι voucher να εισαι επιτυχων με μοριοδοτηση 

(χωρις να ειμαι και σιγουρος για τα διαφορα προγραμματα )

Δημοσ.

εφόσον έχεις " κανονικοτατη κινητικοτητα, κανονικοτατες αισθησεις, κανονικοτατη επικοινωνιακη ικανοτητα, κανονικοτατη νοητικη κατασταση." μην το αναφέρεις καν. Το 99% των εργοδοτών θα απορρίψουν το βιογραφικό σου χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να σου πουν το λόγο, όπως κάνουν και με όσους δεν είναι ΑΜΕΑ. Ο σκοπός είναι να μην αναφέρεις τίποτα στο βιογραφικό σου που θα απέτρεπε τον εργοδότη να σε καλέσει. Ο σκοπός είναι να σε καλέσει για συνέντευξη και να σε δει από κοντά. Αφού σε προσλάβει, σε περίπτωση που έχει ωράριο με βάρδιες, μπορείς να αναφέρεις οτι δεν μπορείς παρασκευές απόγευμα και σάββατα επειδή έχεις μια υποχρέωση. Μην το αναφέρεις απλά

Δημοσ.

Εμείς οι Έλληνες μπορεί να είμαστε λαός ατίθασπος , να μην μπαίνουμε εύκολα σε καλούπι, να είμαστε ικανοί

να παίξουμε μπουνιές στην Κηφησίας για το ποιος έπρεπε να κάνει στην άκρη να περάσει ο άλλος αλλά νομίζω

πως είμαστε και ένας λαός με ανεπτυγμένο 

Δυστυχως κανεις δεν μπορει να μπει στο μυαλο του εργοδοτη , ειδικα του μικρομεσαιου  εργοδοτη μιας χρεωκοπημενης χωρας οπου βασιλευει η εκμεταλλευση , η ανασφαλιστη/απληρωτη εργασια και γενικα η μπουρδα.Σε μια χωρα οπου ο αλλος παρκαρει το καρο του μπροστα στην διαβαση των αναπηρων και αν του πεις τιποτα θα σου πει ' ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε'.

Ισως θα μπορουσες να το γραφεις οταν στελνεις σε μεγαλες εταιρειες που κοιτανε τα προγραμματα  , εχουν αρκετες θεσεις εργασιας και ειναι αρκετα μεγαλοι ωστε να μην ειναι καραμπαμπες .Ισως θα μπορουσες να το κρυβεις οταν στελνεις σε καμμια μικροτερη.Βεβαια σε μια χωρα οπου αν μπορουσαν θα σε εβαζαν να πληρωνεις για να σε προσλαβουν τιποτα δεν ειναι απολυτο , ουτε σιγουρο, ουτε καν λογικο.

Νομίζω ότι ο συμφουρμίτης σε δύο προτάσεις τα είπε όλα.

Εγώ θα πρόσθετα ότι ο Έλληνας ευαισθητοποιείται όταν βλέπει το πρόβλημα μπροστά του,γιατί μπορεί να 

είμαστε ένας λαός με πολλά κουσούρια αλλά είμαστε και ένας λαός πονόψυχος κάτι που δεν το έχουν οι

Βόρειοι λαοί ούτε μπορούν να το αποχτήσουν.

Οπότε θα πρότεινα και εγώ μην το βάζεις,αλλά βέβαια θα το πεις από κοντά μόλις σε φωνάξουν για ακρόαση.

Εκεί πιστεύω ότι θα λειτουργήσει περισσότερο υπέρ παρά εναντίον σου. :)

Δημοσ.

ρωτησα την HRου, ελειξε και αντικατασταθηκε με αλλο, αλλα η διαδικασια γινεται μεσω του ΟΑΕΔ-Εργανη οποτε αν στελνεις βιογραφικα ξεκαρφωτα δεν κερδιζεις τιποτα αν το συμπεριλαβεις (αν δηλαδη η επιχειρηση δεν εχει δηλωσε συμμετοχη τοτε δε μπορει να παρει επιδοτηση, αν εχει δηλωσει συμμετοχη η διαδικασια απαιτει συσταση ΟΑΕΔ και κατι τετοια)

Οποτε λογικα σε συμφερει να γραφτεις στο προγραμμα μεσω ΟΑΕΔ και σε οσα βιογραφικα στελνεις εκτος, δεν εχεις καποιο κερδος αν συμπεριλαμβανεις το ΑΜΕΑ

Είμαι εγγεγραμενος στον ΟΑΕΔ Αμεα. Το τρεχον προγραμμα επιδοτησης επιχ/σεων ειναι για 1 ετος. Μου ειπανε οι υπαλληλοι οτι οσες επιχειρησεις συμμετεχουν, εχουν συμφωνησει ηδη απο πριν με τον υπαλληλο Αμεα που θα προσλαβουν. Ειναι ηδη γνωστος/συγγενης/φιλος τους κλπ. Στα ξεκαρφωτα βιογραφικα προτεινεις να μη συμπεριλαβω την συγκεκριμενη πληροφορια; Αν ενας επιχ/τιας δεν εχει δηλωσει συμμετοχη για να παρει την επιδοτηση αυτη, δεν μπορει να την δηλωσει πιο μετα; δηλαδη εχει ληξει καποια προθεσμια συμμετοχης για τους εργοδοτες;

Δημοσ.

Εγώ θα πρόσθετα ότι ο Έλληνας ευαισθητοποιείται όταν βλέπει το πρόβλημα μπροστά του,γιατί μπορεί να 

είμαστε ένας λαός με πολλά κουσούρια αλλά είμαστε και ένας λαός πονόψυχος κάτι που δεν το έχουν οι

Βόρειοι λαοί ούτε μπορούν να το αποχτήσουν.

Πέρνα μια βόλτα από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης ή το άσυλο ανιάτων στην Κυψέλη και ρίξε μετά μια ματιά στα αντίστοιχα ιδρύματα των βόρειων λαών αλλά και τα επιδόματα που παίρνουν εκεί τα ΑΜΕΑ και τις επισκέψεις που έχουν από εξειδικευμένο προσωπικό όσοι μένουν στα σπίτια τους.

Και για να το πώ και πρακτικά? Στην Ελλάδα στη μόνη ιδιωτική εταιρεία που είδα να εργάζονται ΑΜΕΑ, συγκεκριμένα με σύνδρομο Down, ήταν τα McDonalds, η οποία ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχει "ελληνική ευαισθησία".

Δημοσ.

Kαι πως να στοχευσει ? Η το δηλωνεις η δεν το δηλωνεις. Δεν ειναι voucher να εισαι επιτυχων με μοριοδοτηση 

(χωρις να ειμαι και σιγουρος για τα διαφορα προγραμματα )

αν εχεις γνωστους με επιχειρησεις μπορει να τους ενημερωσει ωστε να τον παρουν αυτοι η μπορει να ρωτησει τον οαεδ ποιες εταιρειες παιρνουν αμεα ωστε να στειλει βιογραφικο

Δημοσ.

Είμαι εγγεγραμενος στον ΟΑΕΔ Αμεα. Το τρεχον προγραμμα επιδοτησης επιχ/σεων ειναι για 1 ετος. Μου ειπανε οι υπαλληλοι οτι οσες επιχειρησεις συμμετεχουν, εχουν συμφωνησει ηδη απο πριν με τον υπαλληλο Αμεα που θα προσλαβουν. Ειναι ηδη γνωστος/συγγενης/φιλος τους κλπ. Στα ξεκαρφωτα βιογραφικα προτεινεις να μη συμπεριλαβω την συγκεκριμενη πληροφορια; Αν ενας επιχ/τιας δεν εχει δηλωσει συμμετοχη για να παρει την επιδοτηση αυτη, δεν μπορει να την δηλωσει πιο μετα; δηλαδη εχει ληξει καποια προθεσμια συμμετοχης για τους εργοδοτες;

να ρωτησω την HRου μου και σου λεω αυριο με βεβαιοτητα. Εγω ξερω οτι σε καποια φαση πριν 1?1 1/2? μηνα που ειχαμε ενα opening μου ειχε πει οτι το προγραμμα ειχε ληξει. Σημερα μου ειπε οτι αντικατασταθηκε με καινουργιο και θελει αιτηση απο την αρχη, αλλα δε ρωτησα παραπανω λεπτομερειες, μονο οτι μου ειπε εν τη ρυμη του λογου οτι γινεται μεσω ΟΑΕΔ κλπ που σου ειπα στο προηγουμενο ποστ.

Σου λεω μη το βαλεις γιατι δε ξερω αν κερδιζεις τιποτα. Για να συμμετεχει η εταιρεια στο προγραμμα πρεπει να πληρει καποιες προυποθεσεις κλπ κλπ τις οποιες θεωρω οτι δεν τις πληρουν ολες οι επιχειρησεις. Πιστευω οτι ισως ηταν καλυτερο να το αναφερεις face to face αν πας σε interview, οτι αν θελετε υπαρχει και αυτο το προγραμμα με κινητρα και ειμαι επιλεξιμος κοκ.

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να σε πάρει κανένας εργοδότης αν γράψεις οτι είσαι ΑΜΕΑ ή ακόμα κι αν τους πεις κάτι σε συνέντευξη μελλοντικά, δες αυτό για τον ΟΑΕΔ που σου είπανε, υπάρχει μητρώο ΑΜΕΑ, και εγώ από εκεί κοιτάω μήπως καταφέρω κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...