Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Potential για δυνατό νήμα με εκτροπή από το πρώτο ποστ, αυτό του TS. :D

Άλλο πράμα το γενικά δοσμένο γνωστικό επίπεδο των μαθητών (που είναι ο τίτλος), άλλο πράμα η διδακτέα ύλη (που αναφέρεται στο ποστ του TS) και τελείως άλλο ο τρόπος διδασκαλίας (που αναφέρεται στα υπόλοιπα ποστς).

Ας αποφασίσουμε για ποιο από τα τρία είναι να μιλήσουμε και βλέπουμε.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για τις παναμερικανικες εξετάσεις που ξέρω (απο μαθηματικό που συχνά πυκνά προετοιμάζει παιδιά για τις εξετάσεις αυτές) τουλάχιστον για τα μαθηματικά το επίπεδο των ασκήσεων είναι πολυ χαμηλό, καμια μα καμια σχεση με τα μαθηματικά (ειδικά τα κατεύθυνσης) των πανελληνίων.

Δημοσ.

Teddy, πού ακριβώς έκανα γενίκευση και αφορισμό;

Επίσης, τόσα χρόνια εδώ μέσα τά'χουμε γράψει μερικοί αυτά που θέλουμε να πούμε 100 φορές. Προσωπικά δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να ξαναγράψω ένα μήνυμα σεντόνι για να αναλύσω το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και το ότι δεν είναι οι περισσότεροι καθηγητές μόνο διακοπές και αδιαφορία. Και σιγά μην σου αλλάξω εγώ την γνώμη που έχεις ήδη διαμορφώσει [δεν με ενδιαφέρει κιόλας να στην αλλάξω]. Ας απαντήσουν αναλυτικά όσοι έχουν ακόμα την υπομονή.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν σε μερικές γραμμές-

Υπέρμαχοι της "σφαιρικής" γνώσης - Όπου σφαιρική αντικασταστήστε  με πασάλειμμα. Πολλά πράγματα άλλα καμια ουσία.

Ή όπως λένε οι "φίλοι" μας οι Άγγλοι " Jack of all trades, master of none" 

Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό, ούτε στον αιώνα τον άπαντα. 

Δημοσ.

Για τις παναμερικανικες εξετάσεις που ξέρω (απο μαθηματικό που συχνά πυκνά προετοιμάζει παιδιά για τις εξετάσεις αυτές) τουλάχιστον για τα μαθηματικά το επίπεδο των ασκήσεων είναι πολυ χαμηλό, καμια μα καμια σχεση με τα μαθηματικά (ειδικά τα κατεύθυνσης) των πανελληνίων.

Τα μαθηματικά του γενικού SAT είναι όπως της γενικής παιδείας, ενώ του SAT Maths όπως και της κατεύθυνσης, η μόνη διαφορά είναι ο τρόπος εξέτασης (περιορισμένος χρόνος, επιλογής και με αρνητική βαθμολόγηση). Η ύλη πάνω κάτω είναι η ίδια.

Υ.Γ Δεν είναι παναμερικανικές.

Δημοσ.

Στα ιδια σχολεία δε τελειώσαμε? Εμεις πως μάθαμε δηλαδή?

Όταν κάποιος μπορεί και θέλει να μάθει, μαθαίνει και κλεισμένος σε μπαούλο.

Δε νομίζω ότι σημαίνει κάτι για το επίπεδο των μαθητών συνολικά το γεγονός ότι ένα μικρό θα έλεγα ποσοστό των μελών εδώ έχει μάθει πράγματα.

Δημοσ.

Τι ακριβως να γράψει κανεις?

Ειναι περίεργο να γράφουν άνθρωποι σε ένα φορουμ, που αν τους ρωτησεις με τι ασχολουνται, ένα μεγάλο ποσοστό θα σου πει οτι είναι επιτυχημένο με εργασία σε πολυεθνική είτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, αλλά οι δάσκαλοι ήταν κακοί, τα παιδιά δε ξέρουν ορθογραφία κτλ κτλ.

Στα ιδια σχολεία δε τελειώσαμε? Εμεις πως μάθαμε δηλαδή? Ηταν καλυτερη η παιδεία πριν 10-20 χρονια? Ισα ισα που οι εκπαιδευτικοι τότε έμπαιναν απλά με μια επετηρίδα. Τωρα θες ΑΣΕΠ ή να έχεις 10 μεταπτυχιακά για να μπεις.

Τι ακριβως θεωρεις οτι σε μαθαν τα ελληνικα σχολεια,περαν των βασικων?

Δημοσ.

Τα μαθηματικά του γενικού SAT είναι όπως της γενικής παιδείας, ενώ του SAT Maths όπως και της κατεύθυνσης, η μόνη διαφορά είναι ο τρόπος εξέτασης (περιορισμένος χρόνος, επιλογής και με αρνητική βαθμολόγηση). Η ύλη πάνω κάτω είναι η ίδια.

Υ.Γ Δεν είναι παναμερικανικές.

Τι να σε πω, εγω αλλα ξερω αλλα επειδη δεν ειναι προσωπικη η εμπειρια δεν επιμενω, με την πρωτη ευκαιρια θα προσπαθησω να μαθω παραπανω.

Δημοσ.

Επειδή έχω δώσει SAT ξέρω πολύ καλά την ύλη :)

Δημοσ.

Κατα ποσο ισχυει τελικα οτι το επιπεδο που διδασκομαστε εδωπερα ανταπεξερχεται στο επιπεδο ενος ξενου πανεπιστημιου?

Όσο στα ελληνικά δημόσια σχολεία δεν υπάρχουν λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί για τους μαθητές και τις μαθησιακές δυσκολίες τους που μπορεί να πηγάζουν από χίλιες δύο διαφορετικές αιτίες, επειδή θεωρούνται πολυτέλειες και ο γονέας (αν ενδιαφέρεται) μπορεί να απευθυνθεί σε ιδιώτη με το αζημίωτο, και Μότσαρτ να διδάσκουν στο προνήπιο δεν μου λέει κάτι. 

Δημοσ.

Όταν κάποιος μπορεί και θέλει να μάθει, μαθαίνει και κλεισμένος σε μπαούλο.

Δε νομίζω ότι σημαίνει κάτι για το επίπεδο των μαθητών συνολικά το γεγονός ότι ένα μικρό θα έλεγα ποσοστό των μελών εδώ έχει μάθει πράγματα.

Τι ακριβως θεωρεις οτι σε μαθαν τα ελληνικα σχολεια,περαν των βασικων?

Φοιτήσατε σε Ελληνικά σχολεία?

Αν όχι αγνοήστε τη συνέχεια.

Αν ναι, εγω σας βλέπω να γράφετε μια χαρά πάντως. 

Είτε ειστε λοιπόν η μειοψηφία που προσπάθησε και τα κατάφερε μονη της (κάτι που σημαίνει πως μειοψηφία θα ειναι όλο το insomnia :P), είτε απλώς το σχολείο σας έκανε μια χαρά δουλειά.

Παρεμπιπτόντως, το 150% των παιδιών όλου του κοσμου, βαριουνται να μάθουν. Θέλουν να παίζουν. Για ότι μάθουν παίζει ρόλο η οικογένεια σε πρώτο βαθμό και το σχολείο.

Στο σχολείο μαθαίνεις τα βασικά. Στο Ελληνικο σχολείο μαθαίνεις τα βασικά συν άχρηστες πληροφορίες που ουδέποτε θα χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου, για να προετοιμαστεις για πανελλήνιες.

Αυτος ειναι και ο λόγος που δεν ειμαστε καλοι σε διαγωνισμους.

Όσο στα ελληνικά δημόσια σχολεία δεν υπάρχουν λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί για τους μαθητές και τις μαθησιακές δυσκολίες τους που μπορεί να πηγάζουν από χίλιες δύο διαφορετικές αιτίες, επειδή θεωρούνται πολυτέλειες και ο γονέας (αν ενδιαφέρεται) μπορεί να απευθυνθεί σε ιδιώτη με το αζημίωτο, και Μότσαρτ να διδάσκουν στο προνήπιο δεν μου λέει κάτι. 

Υπάρχουν. Όχι μόνιμοι (διοτι κάποιοι φροντισαν να μην διορίζουν στην ειδική αγωγή) αλλά υπάρχουν. Και κάνουν και εξαιρετική δουλειά.

Οκ δεν ειμαστε Αγγλία για να έχουμε το τέλειο συστημα ειδικης αγωγής, αλλά εκει έχουν αναπτύξει τετοιο συστημα λογω του τεράστιου ογκου περιστατικων που έχουν, αποτέλεσμα φυσικά της μηδαμινης προγενετικης προληψης που έχουν στο συστημα υγείας τους.

Δημοσ.

Φοιτήσατε σε Ελληνικά σχολεία?

Αν όχι αγνοήστε τη συνέχεια.

Αν ναι, εγω σας βλέπω να γράφετε μια χαρά πάντως. 

Είτε ειστε λοιπόν η μειοψηφία που προσπάθησε και τα κατάφερε μονη της (κάτι που σημαίνει πως μειοψηφία θα ειναι όλο το insomnia :P), είτε απλώς το σχολείο σας έκανε μια χαρά δουλειά.

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες απλά θα πω ότι το να με χρησιμοποιήσεις σαν δείγμα για οτιδήποτε θα σε οδηγήσει πιθανότατα σε λάθος συμπέρασμα για το σύνολο. Γι' αυτό λέω μη το γενικεύεις από ένα δύο δείγματα.

Δημοσ.

Επειδή έχω δώσει SAT ξέρω πολύ καλά την ύλη :)

Πανελλαδικες εχεις δωσει (για να εχεις μετρο συγκρισης);

Δημοσ.

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες απλά θα πω ότι το να με χρησιμοποιήσεις σαν δείγμα για οτιδήποτε θα σε οδηγήσει πιθανότατα σε λάθος συμπέρασμα για το σύνολο. Γι' αυτό λέω μη το γενικεύεις από ένα δύο δείγματα.

Η ερώτηση ηταν συγκεκριμένη.

Αν φοιτησες σε Ελληνικο σχολείο, φαίνεται οτι το Ελληνικο αυτό σχολείο, έκανε μια χαρά του δουλειά του, τουλάχιστον στα βασικά.

Απο κει και πέρα αν εσύ εισαι πανέξυπνος και απ τα 3 σου μίλαγες 70 γλωσσες, είχες iq 500 κτλ, ή το ακριβως αντιθετο, δεν με ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη κουβεντα ακριβως επειδη ο καθένας μπορει να ισχυριστει οτι θέλει. Αντιλαμβάνεσαι που το πάω. Δεν υπάρχει τιποτε προσωπικό

Το να υποβιβάζουμε τα Ελληνικά σχολεία αλλά να βγάζουμε την ουρά μας απ΄έξω, ειναι γνωστή συνήθεια. Το κάνουν και αρκετοι για άλλα θέματα. "Τα φάγαμε ολοι μαζι αλλά εγω ειχα φυγει εξωτερικο", "τους ψηφισαΤΕ" κτλ κτλ. Ολοι οι άλλοι εκτος απο μένα.

Δημοσ.

Η ερώτηση ηταν συγκεκριμένη.

Αν φοιτησες σε Ελληνικο σχολείο, φαίνεται οτι το Ελληνικο αυτό σχολείο, έκανε μια χαρά του δουλειά του, τουλάχιστον στα βασικά.

Απο κει και πέρα αν εσύ εισαι πανέξυπνος και απ τα 3 σου μίλαγες 70 γλωσσες, είχες iq 500 κτλ, ή το ακριβως αντιθετο, δεν με ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη κουβεντα ακριβως επειδη ο καθένας μπορει να ισχυριστει οτι θέλει. Αντιλαμβάνεσαι που το πάω. Δεν υπάρχει τιποτε προσωπικό.

Σε ελληνικό σχολείο φοίτησα κλπ, αλλά θα επιμείνω. Δεν έχει να κάνει με γλώσσες και IQ. Εγώ είμαι ο τύπος που θα κάτσει να διαβάσει π.χ. ιστορία for its own sake επειδή τη βρίσκει ενδιαφέρουσα αυτή καθαυτή. Όπου και να με βάλεις θα μάθω αυτά που διδάσκουν και θα συνεχίσω να το ψάχνω μόνος μου.

Μπορεί σαν και μένα από τα 100 πες άτομα που ήταν η χρονιά μας στο λύκειο να υπήρχαν άλλοι 3-4 τέτοιοι. Δε θα πάρεις από κει το δείγμα σου, θα βγάλεις λάθος συμπέρασμα. Αυτοί οι 3-4 και στο χειρότερο σχολείο του κόσμου να τους έβαζες πάλι στο τέλος κάπως θα μάθαιναν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...