gas_83 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα, ο εξωτερικός δίσκος του τίτλου από το αγγλικό amazon με μεταφορικά στα 100,37 € (86,42 λίρες Αγγλίας). link: https://www.amazon.co.uk/Elements-Portable-External-Hard-Drive/dp/B06XG892ZH/ Με μια γρήγορη αναζήτηση στην Ελλάδα ξεκινάει από 126 € με μεταφορικά. Δεν γνωρίζω αν από εξωτερικό υπάρχουν καλύτερες τιμές και έχω μια επιφύλαξη για περαιτέρω πτώση τιμών λόγω black friday.. αν δεν είναι προσφορά παρακαλώ να σβηστεί! 1
panos7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 νομιζω οτι αξιζει σαν τιμη. δεν ξερω αν θα παει πιο κατω ο ιδιος ή κατι αντιστοιχο στην BF σκεφτομαι να ριξω μια παραγγελια
Moderators matrixxx Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 4ΤΒ 2.αρηδες παιζουν συχνα στα 105-110 ευρω. Δεν θα εδινα 100-101 για αυτον του τιτλου. 1
panos7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 4ΤΒ 2.αρηδες παιζουν συχνα στα 105-110 ευρω. Δεν θα εδινα 100-101 για αυτον του τιτλου. Μαλλον εννοεις σε αλλη μαρκα εκτος WD Ειναι αξιοπιστοι ομως; Σιγουρα κανεις δεν ειναι αξιοπιστος γενικα αλλα πχ με τη Seagate την εχω πατησει Με WD ποτε.
Moderators matrixxx Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Μια χαρα αξιοπιστοι ειναι ισως και περισσοτερο απο τους WD, αλλα δεν ειναι αυτος χωρος για να αρχισουν κοντρες μεταξυ fan boys WD-Seagate κλπ. add, σε WD για καποιον που προτιμα την μαρκα αυτη για τους δικους του λογους, βλεπω τον 4ΤΒ 2.5'' να παιζει συχνα Ελλαδα στα 125ευρω. ΥΓ, ειχα κανει το λαθος να παρω απο αμαζον uk πριν 2 μηνες εναν 4ΤΒ εσωτερικο για 15-20 ευρω διαφοράς. Εκανα 20 μερες να παραλαβω, μου ειχαν στειλει DOA, ανοιγμενο σε σακουλακι άλλης εταιριας !!! ειναι απιστευτο - απο επιστροφη δηλαδη. Ετσι μετα το 20ημερο, περιμενα αλλες 12 μερες να παραλαβω την αντικατασταση και αλλες 20 μερες μεχρι να παραδωθει στο αμαζον ο πρωτος (με αποστολη με Α' προτεραιοτητας που σε 2 εργασιμες ηταν στο Αεροδρομιο του Χιθροου) απο την αθλια σε χρονους royal mail ωστε να παρω πισω τα 9 απο τα 12 ευρω που εδωσα για μεταφορικα της επιστροφης. Οταν παρελαβα τον λειτουργικο η διαφορα για αγορα απο Ελλαδα ηταν πλεον 10 ευρω! Αυτο ειναι πλεον το αμαζον, γνωριζετε το, γιατι εγω δεν το γνωριζα οταν εκανα την λαθος -οπως αποδειχτηκε- αυτη κινηση. 100 φορες να ειχα δωσει 20 ευρω παραπανω και να το ειχα απο την day 1, χωρις τις ταλαιπωριες και το χασιμο χρονου και ηρεμιας επι 30-40 μερες. Δεν θα συμβει σε ολους αυτο βεβαια, αλλα ειναι ενα απο τα ασχημα ενδεχομενα. 5
Alphaleader Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Ποτέ των ποτών ποτέ ετοιματζίδικο εξωτερικο δισκό. Πάντα barebones enclosure και τον δισκο της επιλογης σας μέσα. Διαφορετικα μπορει να κλαιτε τα αρχεια σας...
Errik Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Η αξιοπιστία των σκληρών δίσκων υποκειται σε στατιστικούς όρους. Άρα δεν έχει πολύ νόημα να βασίζεσαι στην αξιοπιστία οποιουδήποτε μοντέλου. Απλά κάνεις backup, και δε παίζεις ποτέ με δίσκους που έχουν ήδη πρόβλημα (προβληματικά μοντέλα, με bad sectors κτλ). Πες οτι πιστεύεις στην αξιοπιστία των WD και σου καίγεται, μετά τι θα πεις, α βλακεία κρίμα είδες που δεν ήταν τοσο αξιοπιστος τελικά; Παλιά που έπαιζες με χωρητικότητες ~500GB μια απώλεια δεδομένων τέτοιας μορφής θα μπορούσες να την καταπιείς. Αντε να σου κάτσει να χάσεις 3GB με εμπειρίες όλης σου της ζωής μέσα. Δε παίζεις με τέτοια πράγματα. Αν παρόλα αυτά θες να πάρεις το δρόμο του ψάχνω επιμέρους στατιστικά (οταν π.χ έχει επιλογή χωρίς ιδιαίτερη διαφορά κόστους) ο μοναδικός αξιοπιστος μπούσουλας που έχω βρεί online είναι αυτός https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-failure-stats-q2-2017/
gas_83 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Τέλος η τιμή.. @matrixxx όταν μπορείς βάλε τέλος στον τίτλο!
panos7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Η αξιοπιστία των σκληρών δίσκων υποκειται σε στατιστικούς όρους. Άρα δεν έχει πολύ νόημα να βασίζεσαι στην αξιοπιστία οποιουδήποτε μοντέλου. Απλά κάνεις backup, και δε παίζεις ποτέ με δίσκους που έχουν ήδη πρόβλημα (προβληματικά μοντέλα, με bad sectors κτλ). Πες οτι πιστεύεις στην αξιοπιστία των WD και σου καίγεται, μετά τι θα πεις, α βλακεία κρίμα είδες που δεν ήταν τοσο αξιοπιστος τελικά; Παλιά που έπαιζες με χωρητικότητες ~500GB μια απώλεια δεδομένων τέτοιας μορφής θα μπορούσες να την καταπιείς. Αντε να σου κάτσει να χάσεις 3GB με εμπειρίες όλης σου της ζωής μέσα. Δε παίζεις με τέτοια πράγματα. Αν παρόλα αυτά θες να πάρεις το δρόμο του ψάχνω επιμέρους στατιστικά (οταν π.χ έχει επιλογή χωρίς ιδιαίτερη διαφορά κόστους) ο μοναδικός αξιοπιστος μπούσουλας που έχω βρεί online είναι αυτός https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-failure-stats-q2-2017/ Συμφωνω σε ολα αυτα που λες. Σιγουρα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο πρεπει να εχεις τα data σου σε τουλαχιστον δυο σημεια ή να εχεις RAID1 κλπ Ενταξει τον εξωτερικο σκληρο τετοιας χωρητικοτητας καποιοι τον εχουμε για Portability μεγαλων αρχειων πχ ταινιες οχι για να εχεις σημαντικα data κλπ
Alphaleader Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Η αξιοπιστία των σκληρών δίσκων υποκειται σε στατιστικούς όρους. Άρα δεν έχει πολύ νόημα να βασίζεσαι στην αξιοπιστία οποιουδήποτε μοντέλου. Καλα ολα οσα λες... αλλα υπολογιζεις χωρις τον ξενοδοχο. Οταν θα σκάσει το ολοκληρωμενο της USB που ειναι ΕΝΑ με την πλακετα του σκληρου... τοτε... where is your god now? Για αυτο... ξεχωριστα σκληρός και ξεχωριστα enclosure. Βασικος και απαραβατος κανονας. Ενας σκληρος προτου τα κλασει, αφήνει σημάδια και μπορεις να τον προλαβεις. Ενα ολοκληρωμενο απλα μια μερα θα πεθανει και ας ειναι ο σκληρος μια χαρα. Δεν θα μπορεις να κανεις τιποτα στην περιπτωση ετοιματζιδικης λυσης. Καποιοι θα το καταλαβουν, κάποιοι πάλι θα προτιμησουν να βιώσουν αυτη την εμπειρια απο πρωτο χερι. Law of natural selection.
Errik Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει πάνω από 20 εξωτερικούς στη ζωή μου και ποτέ δεν έχω πετύχει αυτό που λες ενσωματωμένο τσιπακι USB. Ξέρεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο ;
Ntinaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Σε κανενα δισκο δεν εχω δει ενσωματωμενο τσιπ
Mr_Terror Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Ο φιλος θα εννοει τους δισκους που η πλακετα ειναι ενσωματωμενη με την usb.Αρκετα μοντελα της wd ειναι ετσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα