therock Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Θελω να ξεφυγω απο το 54 ασυρματο που εχω στο Σαλονι, και να συνδεσω μια ασυρματη συσκευη αναμεταδοσης πανω στο Gigabit Switch να μπορω να εχω τις μεγιστες δυνατες ταχυτητες στα κινητα και στις συσκευες που συνδεονται ασυρματα να μπροω να τραβαω και να αποθηκευω αρχεια στο NAS. Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει η συκευη που θα παρω για να εχω τα καλυτερα αποτελεσματα Επειδη δε γνωριζω την αγορα, ψαχνω για προτασεις
jkoukos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Για να μην τρέφεις αυταπάτες, δεν υπάρχει ακόμη σήμερα δυνατότητα το WiFi να πλησιάσει τις ταχύτητες του Gigabit. Μπορείς με αρκετά αυξημένο κόστος να έχουν όλες οι συσκευές σου 11ac και MU-MIMO, αλλά και πάλι θα είσαι στην καλύτερη περίπτωση στο 1/2-1/3 του Gigabit. Για κινητά δεν το συζητάω καν. Και όπως αναφέρεται παντού, ακόμη και από εταιρείες που φτιάχνουν ασύρματες συσκευές, σαν το καλώδιο δεν υπάρχει. 1
therock Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Προφανως και ισχυει αυτο που λες. Και με το μισο θα ειμαι ικανοποιημενος. Το Giagbit ειναι για οταν θελουν περισσοτερες απο 1 συσκευες να συνδεθουν ωστε να μη μοιραζεται το σημα Ειχα ψαξει παλιοτερα τροπο να συνδεθω με καλωδιο και δε βρηκα λυση καιως ειναι λαχειο η υποστηριξη usb gigabit ethernet σε android και δεν ειμαι σε φαση πειραματος Απο την αλλη το samsung gakaxy note 3 υποστηριζει ac και διαβαζω για ταχυητες 400+ Οποτε επανερχομαι στο αρχικο ερωτημα που δεν απαντηθηκε. Τι χαρακτηρηστικα κοιταω και ποια προιοντα ονομαστικα εχετε να προτεινετε
jkoukos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Στο έγραψα. Τουλάχιστον να υποστηρίζουν όλες οι συσκευές 11ac και αν είναι εφικτό ο router MU-MIMO. Δεν αρκεί μόνο ο router να είναι. Αυτό που έγραψες "το Giagbit ειναι για οταν θελουν περισσοτερες απο 1 συσκευες να συνδεθουν ωστε να μη μοιραζεται το σημα", δεν ισχύει στην ασύρματη επικοινωνία. Σε αυτήν η επικοινωνία είναι αμφίδρομη, αλλά κάθε ασύρματη συσκευή είναι Half Duplex, που σημαίνει ότι στην ίδια μονάδα του χρόνου (1 sec) μπορεί είτε να εκπέμπει είτε να λαμβάνει και μάλιστα μόνο με μία άλλη συσκευή και όχι πολλές ταυτόχρονα. Με απλά λόγια, το super duper Gigabit router που μπορεί να έχεις, θα μοιράζει τον χρόνο για την επικοινωνία μεταξύ όλων των ασύρματων συσκευών που συνδέονται πάνω του και μάλιστα είτε θα στέλνει είτα θα λαμβάνει. Άρα όσες περισσότερες είναι οι συνδεδεμένες συσκευές, αντίστοιχα έχουμε μείωση στην ταχύτητα, δε πα να έχεις Gigabit. Αυτό δεν συμβαίνει στην ενσύρματη επικοινωνία που είναι Full Duplex. Εν μέρη λύση στο θέμα έρχεται να λύσει το MU-MIMO (μιλώντας ταυτόχρονα με περισσότερες) αλλά και πάλι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα αμφίδρομη η επικοινωνία με κάθε μία. Τουλάχιστον αυξάνοντας το bandwidth (11ac) καλυτερεύουν τα πράγματα. 400Mbps στο galaxy note, είναι ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης και όχι πραγματική επικοινωνίας. Άλλος πόσο γρήγορα μπορεί να στείλει τα δεδομένα μια συσκευή (ονομαστική ταχύτητα) και εντελώς διαφορετικό πόσο όγκο πληροφορίας μπορεί να στείλει στην ίδια μονάδα του χρόνου (πραγματική ταχύτητα). Χοντρικά στις ασύρματες συσκευές η πραγματική ταχύτητα είναι στο 30-40% της ονομαστικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα