insomnia888 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Ποιά θέματα αφορά η υπεύθυνη δήλωση και πού φτάνουν τα όρια? Πότε κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν άκυρες ή καταχρηστικές πέρα από τη δήλωση ψευδών στοιχείων? Πριν πολλά χρόνια είχαμε αγοράσει ένα ισόγειο διαμέρισμα, εννοείται οτι είχαμε ψάξει στο υποθηκοφυλάκειο και ήταν καθαρό, διαβάσαμε το συμβόλαιο και όλα φαίνονταν εντάξει. Κάποια στιγμή μετά από χρόνια το εθνικό κτηματολόγιο βγήκε παγανιά και μας αποκάλυψε οτι το διαμέρισμα αυτό δεν ήταν διαμέρισμα αλλά είχε δηλωθεί ως...αποθηκευτικός χώρος οπότε έπρεπε να το "ταχτοποιήσουμε". Ο πωλητής μένει στην ίδια πολυκατοικία και προσφέρθηκε να πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο επειδή "ένοιωθε τύψεις". Όταν λοιπόν ήρθε η στιγμή να μας επισκεφτεί, αντί να παρουσιάσει το cash όπως ανέμενα, μας έδωσε μια λευκή υπεύθυνη δήλωση όπου μου ζήτησε να συμπληρώσω τα στοιχεία μου, να υπογράψω και τα "υπόλοιπα" θα τα συμπλήρωνε ο ίδιος. Εννοείται οτι δεν δέχτηκα επειδή φοβήθηκα οτι θα μπορούσε γράψει οτιδήποτε όπως για παράδειγμα οτι του το παραχωρώ δωρεάν, του το μεταβιβάζω κλπ κλπ. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι, σε περίπωση που σαν αφελής υπέγραφα αυτό το χαρτί και αυτός μετά έγραφε πάνω ότι ήθελε όπως παραχώρηση, θα είχε ισχύ? Αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση για να κάνεις οτιδήποτε όπως μεταβίβαση?
zio10 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Θα έπρεπε να πας να τη θεωρήσεις για το γνήσιο της υπογραφής ο ίδιος για να έχει κάποια ισχύ. 2
fastnq2 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Θα έπρεπε να πας να τη θεωρήσεις για το γνήσιο της υπογραφής ο ίδιος για να έχει κάποια ισχύ. Εκτος αμα ειναι δημοσιος υπαλληλος σε υπηρεσια και μπορουσε να θεωρησει το γνησιο της υπογραφης με την ησυχια του αλλα αυτο ειναι τραβηγμενο σεναριο..
zio10 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Εκτος αμα ειναι δημοσιος υπαλληλος σε υπηρεσια και μπορουσε να θεωρησει το γνησιο της υπογραφης με την ησυχια του αλλα αυτο ειναι τραβηγμενο σεναριο.. Αυτό δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια...δηλαδή να δουλεύει σε ΚΕΠ ή όπου αλλού θεωρούν, να γράψει ό,τι θέλει και να βάλει σφραγίδα;! Θα έπρεπε να πλαστογραφήσει και την υπογραφή όμως, δεν ξέρω.
fastnq2 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Αυτό δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια...δηλαδή να δουλεύει σε ΚΕΠ ή όπου αλλού θεωρούν, να γράψει ό,τι θέλει και να βάλει σφραγίδα;! Θα έπρεπε να πλαστογραφήσει και την υπογραφή όμως, δεν ξέρω. Δεν θα χρειαζοταν καν να πλαστογραφησει,ο ts λεει οτι του εδωσε την δηλωση να την υπογραψει και θα συμπληρωσει αυτος τα υπολοιπα 1
zio10 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δεν θα χρειαζοταν καν να πλαστογραφησει,ο ts λεει οτι του εδωσε την δηλωση να την υπογραψει και θα συμπληρωσει αυτος τα υπολοιπα Σωστός!
opera Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Πες μου ότι συνέβη στη πρωτεύουσα αυτό να τρελαθώ. Το σίγουρο είναι ότι θα έβρισκες κάποιο μπελά.
tsioulak Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Νομιζω (χωρις να ειμαι καθολου σιγουρος) οτι μεχρι μικρο πωλησεις φτανουν (λιγα χιλιαρικα). Αυτο που ειπαν οι αλλοι, θελει στρογγυλη σφραγιδα για να εχει ισχύ, οποτε και να την εβαζες μαλλον δεν θα γινοταν τιποτα και θα επρεπε να πατε μαζι σε ενα ΚΕΠ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα