zoranb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Τι θέλω να πω... π.χ. εγώ είμαι φωτογράφος και ανεβάζω το website μου, καθώς κ την σελίδα στο Facebook, αλλά όμως δεν έχω μπλοκάκι, δεν είμαι δηλαδή νόμιμος επαγγελματίας, αυτό μπορεί να είναι ρίσκο για να μου την πέσει ο ΣΔΟΕ;
Zazula Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Το να έχεις ιστότοπο και να ανεβάζεις υλικό σου δεν συνιστά κατ' αρχήν έκνομη δραστηριότητα για τη φορολογική διοίκηση. Όμως το να ζητήσεις αμοιβή χωρίς να είσαι σε θέση να εκδώσεις το αντίστοιχο νόμιμο παραστατικό (ή να είσαι σε θέση να το εκδώσεις και να μην το πράξεις ή να το εκδώσεις για μικρότερο ποσό από το πραγματικό) συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Εννοείται δεν αποτελεί δικαιολογία τυχόν ισχυρισμός πως το παραστατικό θα το εκδώσεις σε μεταγενέστερο χρόνο από αυτόν της παροχής της υπηρεσίας. 2
zoranb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Ναι έχεις δίκιο, μάλλον έπρεπε να ρωτήσω ως εξής... υπάρχει φόβος το site να δουλέψει σαν κράχτης και να αρχίσουν να ψάχνουν εάν κάνω κάτι φορολογικά παράτυπο;
Zazula Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Στην ίδια τη Διοίκηση το να λειτουργήσει το σάιτ αυτό καθαυτό ως αίτιο για φορολογικό έλεγχο είναι αρκετά ολιγοπίθανο, εκτός κι αν μπει στο στόχαστρό της εμμέσως (από καραμπόλα, από επικαιρότητα που αφορά μεγαλύτερα ψάρια με το ίδιο αντικείμενο, από κάποια διασταύρωση). Όντως ένα σάιτ ανεβάζει το visibility, κι άρα μπορεί να ενοχλήσει κάποιον θιγόμενο (λ.χ. κάποιον σύννομο που του σπας την αγορά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό σου ως χωρίς έναρξη δραστηριοποιούμενος) και να πέσει καρφωτή — αρκετά σύνηθες. Άλλωστε έχω δει εκδικητικές καρφωτές ακόμη και από χαλασμένες (πρώην) συνεργασίες ή από πρώην σύζυγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα