lector Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Στις 10/6/2025 στις 1:23 ΠΜ, Zazula είπε Τα 'χεις εντελώς μπερδεμένα με αυτό το «μπαίνουν στο ίδιο καζάνι». Το καζάνι που εσύ βλέπεις δεν έχει την παραμικρή σχέση με την «χρησιμότητα για επαγγελματικούς σκοπούς» όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Σου τα έγραψα ήδη αναλυτικότατα. Η ενωσιακή νομοθεσία για τον ΦΠΑ στα συγκεκριμένα είδη δεν έχει καμία μα καμία (μα καμία όμως!) σχέση με την χρησιμότητα για επαγγελματικούς σκοπούς, αλλά με την κλοπή ΦΠΑ από καρουζέλ — σου το 'γραψα ήδη και αυτό. Το ότι αδυνατείς να κατανοήσεις κάτι δεν υποδηλοί την ύπαρξη σκοτεινών μηχανισμών, αλλ' απλώς αναδεικνύει το ότι ή δεν γνωρίζεις κάτι ή δεν μπορείς να μάθεις για αυτό ή αρνείσαι να το καταλάβεις. Ας δεχτουμε οτι εγω ειμαι ασχετος και δεν κατανοω την κατασταση. Γιατι η κλοπη ΦΠΑ απο καρουζελ ισχυει για τις κονσολες και οχι για αλλα καταναλωτικα προϊοντα;
Sherlock_7 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Το PS5 έχει λογισμικό μέσα και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σαν υπολογιστής εφόσον διαθέτει browser.
Zazula Δημοσ. 11 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 8 ώρες πριν, lector είπε Γιατι η κλοπη ΦΠΑ απο καρουζελ ισχυει για τις κονσολες και οχι για αλλα καταναλωτικα προϊοντα; Ήταν συγκεκριμένα επιθυμητά προϊόντα τεχνολογίας [λάπτοπ, τάμπλετ, κινητά & κονσόλες] τωμ οποίων το μερίδιο, όπως προέκυπτε από τα στατιστικά στοιχεία, ήταν μακράν η μεγάλη πλειονότητα στα εν λόγω κυκλώματα [επιβεβαιώνοντας τη συνέπεια της αρχής τού Παρέτο πως αρκούσε να κόψεις αυτά για να καταρρεύσει το σύστημα λόγω έλλειψης ουσιώδους αντικειμένου κατόπιν]. Το γιατί αυτά είναι τα πιο επιθυμητά και ταχυκίνητα προϊόντα τεχνολογίας με, ας εισαγάγω μια έννοια, πολύ υψηλή «πυκνότητα αξίας» (δλδ €/cm³) και με τεράστια ζήτηση προκύπτει από συνδυασμό παραγόντων [πολύ υψηλός κύκλος εργασιών που δεν επηρεάζεται εύκολα από την οικονομική συγκυρία, πολύ μικρά περιθώρια κέρδους σε κάργα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου η απόφαση αγοράς λαμβάνεται και για μισό ευρώ διαφορά, εντονότατη κίνηση προϊόντων μέσα από εξ αποστάσεως αγορές, ηλεκτρονικές πλατφόρμες και αγορές από την αλλοδαπή, μικρός όγκος μεμονωμένου προϊόντος] δεν χρειάζεται να πάμε και πολύ μακριά για να το δούμε να εδκηλώνεται στην πράξη: Μόλις εισήχθη το Άρθρο 39α όλοι οι ξυπνιτζήδες σκυ-λιά-σα-νε πώς να τα παίρνουν όλα αυτά «χωρίς ΦΠΑ» καταστρατηγώντας τη φορολογική νομοθεσία απλώς και μόνον για να τα αποκτήσουν σε χαμηλότερη τιμή [στην πραγματικότητα: με μικρότερο πληρωτέο].
Witcher1st Δημοσ. Σάββατο στις 12:49 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:49 πμ On 10/06/2025 at 22:50, james01gr said: μόνο που εάν τους κάνουν κανέναν έλεγχο πρέπει να έχουν το κινητό στην κατοχή τους μέχρι να αποσβεστεί η αξία του. δεν είναι τόσο απλό. εάν δεν έχει αποσβεστεί η αξία του, τότε πρέπει να ξεχρεωθεί με τιμολόγιο πώλησης. Δε ξερω τι παιζει. Εμενα φιλος μου, εχει παρει απο φιλο του κινητο και τωρα θα παρει και laptop με 39α. Κατα ποσο ρισκαρει ο αλλος την επιχειρηση του δε το γνωριζω, αλλα προφανως θα ξερει τους κινδυνους. Ο φιλος μου απο την αλλη, εαν γινει καποια στραβη, δεν εχει να αποδειξει κατι, σωστα; Δε φαινεται το ονομα του καπου.
Zazula Δημοσ. Σάββατο στις 10:33 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:33 πμ 9 ώρες πριν, Witcher1st είπε Κατα ποσο ρισκαρει ο αλλος την επιχειρηση του δε το γνωριζω, αλλα προφανως θα ξερει τους κινδυνους. Η προσωπική μου εμπειρία δείχνει ότι τεράστιος αριθμός προσώπων που δραστηριοποιούνται στην αγορά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους, δεν φροντίζουν να τους μάθουν, και συγχέουν τη δική τους λογική με το τι προβλέπει η νομοθεσία.
Witcher1st Δημοσ. Κυριακή στις 03:59 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:59 μμ On 27/09/2025 at 10:33, Zazula said: Η προσωπική μου εμπειρία δείχνει ότι τεράστιος αριθμός προσώπων που δραστηριοποιούνται στην αγορά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους, δεν φροντίζουν να τους μάθουν, και συγχέουν τη δική τους λογική με το τι προβλέπει η νομοθεσία. Γνωριζει κανεις τι συμβαινει με την εγγυηση; Ισχυει οτι δεν μπορει να παει καποιος αλλος περα απο αυτον που εχει κανει την αγορα μεσω 39α; Και στη ουσια τοσο το κινητο οσο και το λαπτοπ δεν θα ανηκουν σε αυτον, αλλα στον φιλο του που εκανε την αγορα μεσω 39α.. Δλδ αν γινει καποια στραβη δε μπορει να πει οτι τα θελει πισω;;
Zazula Δημοσ. Κυριακή στις 04:38 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 04:38 μμ 32 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Γνωριζει κανεις τι συμβαινει με την εγγυηση; Ισχυει οτι δεν μπορει να παει καποιος αλλος περα απο αυτον που εχει κανει την αγορα μεσω 39α; Και στη ουσια τοσο το κινητο οσο και το λαπτοπ δεν θα ανηκουν σε αυτον, αλλα στον φιλο του που εκανε την αγορα μεσω 39α.. Δλδ αν γινει καποια στραβη δε μπορει να πει οτι τα θελει πισω;; Εμείς λέμε σε όλους τους πελάτες να τα στέλνουν με Δελτίο Αποστολής για επισκευή ή επίκληση εγγύησης καλής λειτουργίας. Επίσης αφού μπαίνουν στο Μητρώο Παγίων, από εκεί βγαίνουν είτε με πώληση (κατά προτίμηση αφότου θα 'χουν αποσβεστεί πρώτα, ειδάλλως ανακύπτει θέμα με τον ΦΠΑ στο αναπόσβεστο ο οποίος θα πρέπει να αποδοθεί από την επιχείρηση) είτε με αυτοπαράδοση (ισχύει η προαναφερθείσα παρατήρηση) είτε με πρωτόκολλο καταστροφής. Και ναι, αυτά τα είδη έχουν S/N (και τα κινητά κι ΙΜΕΙ, επίσης), ταυτοποιούνται πανεύκολα, και πραγματικός κύριος αν δεν έχει μεσολαβήσει πράξη μεταπώλησης κ.λπ. είναι ο τιμολογηθείς για την αγορά τους.
Witcher1st Δημοσ. Κυριακή στις 05:13 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:13 μμ 35 minutes ago, Zazula said: Εμείς λέμε σε όλους τους πελάτες να τα στέλνουν με Δελτίο Αποστολής για επισκευή ή επίκληση εγγύησης καλής λειτουργίας. Επίσης αφού μπαίνουν στο Μητρώο Παγίων, από εκεί βγαίνουν είτε με πώληση (κατά προτίμηση αφότου θα 'χουν αποσβεστεί πρώτα, ειδάλλως ανακύπτει θέμα με τον ΦΠΑ στο αναπόσβεστο ο οποίος θα πρέπει να αποδοθεί από την επιχείρηση) είτε με αυτοπαράδοση (ισχύει η προαναφερθείσα παρατήρηση) είτε με πρωτόκολλο καταστροφής. Και ναι, αυτά τα είδη έχουν S/N (και τα κινητά κι ΙΜΕΙ, επίσης), ταυτοποιούνται πανεύκολα, και πραγματικός κύριος αν δεν έχει μεσολαβήσει πράξη μεταπώλησης κ.λπ. είναι ο τιμολογηθείς για την αγορά τους. Εσεις ποιοι ειστε; Και επειδη δεν καταλαβα. Τι ακριβως ισχυει με την εγγυηση; Γιατι σκεφτεται και η γυναικα μου να αγορασει λαπτοπ ετσι. Αν χρειαστει εγγυηση τι γινεται; Μπορει να το παει η ιδια απο την στιγμη που δεν θα υπαρχει αποδειξη αγορας;
Zazula Δημοσ. Κυριακή στις 06:43 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 06:43 μμ 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Εσεις ποιοι ειστε; Και επειδη δεν καταλαβα. Τι ακριβως ισχυει με την εγγυηση; Γιατι σκεφτεται και η γυναικα μου να αγορασει λαπτοπ ετσι. Αν χρειαστει εγγυηση τι γινεται; Μπορει να το παει η ιδια απο την στιγμη που δεν θα υπαρχει αποδειξη αγορας; «Εμείς» είμαστε η λογιστική εταιρεία μας. Για τα υπόλοιπα τι να σας πω;
Moderators Malthador Δημοσ. Κυριακή στις 07:54 μμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 07:54 μμ 2 hours ago, Witcher1st said: Εσεις ποιοι ειστε; Και επειδη δεν καταλαβα. Τι ακριβως ισχυει με την εγγυηση; Γιατι σκεφτεται και η γυναικα μου να αγορασει λαπτοπ ετσι. Αν χρειαστει εγγυηση τι γινεται; Μπορει να το παει η ιδια απο την στιγμη που δεν θα υπαρχει αποδειξη αγορας; Είστε τσακωμένοι; Αν όχι, τότε της κάνεις μια ΥΔ και το πάει αυτή αντί για εσένα.
Zazula Δημοσ. Κυριακή στις 07:57 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:57 μμ (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Είστε τσακωμένοι; Αν όχι, τότε της κάνεις μια ΥΔ και το πάει αυτή αντί για εσένα. Εγώ κατάλαβα ότι δεν έχει ο ερωτών την αποκτώσα επιχείρηση αλλά κάποιος τρίτος, και (αυτός ο τρίτος είναι που) θα κάνει «εξυπηρέτηση» στη σύζυγό του. Επεξ/σία Κυριακή στις 07:57 μμ από Zazula
Moderators Malthador Δημοσ. Κυριακή στις 07:59 μμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 07:59 μμ 1 minute ago, Zazula said: Εγώ κατάλαβα ότι δεν έχει ο ερωτών την αποκτώσα επιχείρηση αλλά κάποιος τρίτος, και (αυτός ο τρίτος είναι που) θα κάνει «εξυπηρέτηση» στη σύζυγό του. Ναι σε δεύτερο χρόνο το κατάλαβα, έχεις δίκιο. 1
Witcher1st Δημοσ. Κυριακή στις 08:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:46 μμ 48 minutes ago, Zazula said: Εγώ κατάλαβα ότι δεν έχει ο ερωτών την αποκτώσα επιχείρηση αλλά κάποιος τρίτος, και (αυτός ο τρίτος είναι που) θα κάνει «εξυπηρέτηση» στη σύζυγό του. Ναι δεν εχω εγω την επιχειρηση, αλλα ο φιλος, Ειναι ρισκο για την γυναικα μου να αγορασει λαπτοπ και κινητο με αυτο τον τροπο; Για τον φιλο προφανως και θα υπαρξουν συνεπειες εαν γινει ο ελεγχος. Για την γυναικα μου; Και επισης τι γινεται με σε περιπτωση που χρειαστει την εγγυηση. Ακομα δεν εχω καταλαβει.
Zazula Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 μμ 1 λεπτό πριν, Witcher1st είπε Ναι δεν εχω εγω την επιχειρηση, αλλα ο φιλος, Ειναι ρισκο για την γυναικα μου να αγορασει λαπτοπ και κινητο με αυτο τον τροπο; Για τον φιλο προφανως και θα υπαρξουν συνεπειες εαν γινει ο ελεγχος. Για την γυναικα μου; Και επισης τι γινεται με σε περιπτωση που χρειαστει την εγγυηση. Ακομα δεν εχω καταλαβει. Αν γίνει έλεγχος το αγαθό παρουσιάζεται ως ιδιοκτησία τής επιχείρησης, ειδάλλως είναι παραδοχή φορολογικής παράβασης. Επομένως ο ελεγχόμενος δεν πρόκειται να πει «δεν έκανα την αγορά τού εν λόγω παγίου για μένα, αλλά για να μην πληρώσει ΦΠΑ ένας ιδιώτης», ώστε να εμπλακεί και η σύζυγος. Ούτε θα την σταματήσει κανείς στον δρόμο να τσεκάρει πώς απέκτησε το κινητό ή το λάπτοπ της. Ωστόσο, σε περίπτωση ελέγχου πάντοτε, οφείλει η επιχείρηση να τα εμφανίσει. Κι αν ο έλεγχος αποδείξει θετικά ότι έλαβε χώρα τέτοια συναλλαγή με τη σύζυγο, ε τότε θα εμπλακεί κι εκείνη. Για την εγγύηση, κρατάτε ένα αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς. Κι έχετε υπόψη ότι οι περισσότερες εταιρείες που κάνουν επισκευές κτπ θα ζητήσουν δελτίο αποστολής για να παραλάβουν (κι αυτό θα πρέπει να το εκδώσει η επιχείρηση που εμφανίζεται ως αγοράστρια, κι από κάποια στιγμή και μετά θα 'ναι και ψηφιακό υποχρεωτικά). Συν ορισμένες αντιπροσωπείες, ενώ αυτά τα είδη έχουν δύο έτη εγγύησης για αγορά από ιδιώτη, ενδέχεται να ισχυριστούν πως η αγορά με τιμολόγιο καλύπτεται από μικρότερη διάρκεια εγγύησης. Και συχνά δεν έχεις τις κλασικές καλύψεις των ιδιωτών καταναλωτών, όπως δικαίωμα υπαναχώρησης κλπ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα