Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Προσπαθω να σωσω ενα pc χωρις μεγαλες προσδοκιες. Βουλιαξε ολο κατω απο νερο και λασπη (Νεα περαμος) Οδηγιες θελω!εβγαλα μητρικη ραμ επεξεργαστη τα παντα και με πιεση αερα τα καθαρισα. Εβαλα τον cpu se ριζι. Με το τροφοδοτικο δεν εχω ασχοληθει ακομα γιατι μου φαινεται οτι δεν σωζεται. Ο υπολογιστης ηταν κλειστος και δεν εχω εχουν επιχειρησει να τον ανοιξουν οποτε βραχυκυκλωμα δεν πιστευω να εχει γινει. Παρακαλω οποιος μπορει να μ πει τι να κανω

Δημοσ.

Στέγνωσέ τα καλά μην βάλεις τον ίδιο σκληρό και το ίδιο τροφοδοτικό.

Κατά πάς πιθανότητα να τα αφήσεις σε στεγνό περιβάλλον για μερικές ημέρες θα δουλέψει.

Δημοσ.

Άνοιξε το τροφοδοτικό (καπάκι) και πλύνε το με νερό (λογικά έχει λάσπη). Και άσε το να στεγνώσει μέρες. Ακόμα και τότε θα το φοβόμουν.

Τα υπόλοιπα πάρε ορό απο φαρμακείο, χωρίς άλατα (ενέσιμο ορό) και πλύνε τα πάντα με ένα πινέλο (προσοχή τα πινάκια).

Τα αφήνεις να στεγνώσουν αρκετά μετά.

Δημοσ.

Καθαρισέ τα καλά όλα τα parts. 100% ξεχνάς τους σκληρούς. Και άσε τον όπως λέει και ο φίλος από πάνω για 1-2 εβδομάδες να φύγει τελείως η υγρασία.

Δημοσ.

Εχετε δει μηχανημα μετα απο πλημμύρα? Το κυριότερο προβλημα δεν ειναι το νερο αλλα η λάσπη και τα υλικα που εχουν παει παντού

E ναι, για αυτό οι πλύσεις με "καθαρό νερό" (ορό) και πινέλο. Σωστά;

Θέλει κάτι άλλο; Και η αλκοόλη θα βοηθούσε στο στέγνωμα αλλά μετά τις πλύσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού ήταν κλειστό έχεις πολύ καλές πιθανότητες να το σώσεις.
Πρώτα πρώτα, ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.

Το κυριότερο είναι να το καθαρίσεις από όλη τη σαβούρα που πρέπει να έχει μαζέψει.
Όπως προαναφέρθηκε, θες αποσταγμένο νερό για να πλύνεις όλα τα ηλεκτρονικά.

Και κανονικό νερό θα μπορούσε να κάνει, αρκεί να το ξεπλύνεις πολύ καλά για να μην μείνουν άλατα.
Πάρε μια λεκάνη και βούτα τα μέσα, άμα σε βολεύει και στη μπανιέρα θα κάνεις δουλειά.

Βγάλε ψύκτρες και φουρφούρια από τα πάντα, κατά πάσα πιθανότητα αυτά σε αφήσανε αν πήγε βρωμιά μέσα στα κουζινέτα/ρουλεμάν. Εννοείται αλλάζεις πάστες και thermal pads.
Ανοίγεις τροφοδοτικό και επίσης το πλένεις. Αν δεν το κάνεις θα συνιστούσα να μην προσπαθήσεις καν να το βάλεις στην πρίζα.

Οι δίσκοι είναι αεροστεγείς, επίσης θα τους έδινα καλές πιθανότητες επιβίωσης, οπότε απλά ξεβιδώνεις και πλένεις τις πλακέτες.
Δώσε βάση σε οτιδήποτε κουμπωτό πάνω στη μητρική, εξοπλίσου με πινελάκι και οδοντόβουρτσα γιατί σίγουρα κάτι θα έχει σκαλώσει σε καμιά pcie.

Για να στεγνώσουν ασ'τα στον ήλιο για τουλάχιστον 2-3 μέρες.
Πιστολάκι με προσοχή γιατί μπορεί να αναπτύξει θερμοκρασία άμα το αφήσεις σε ένα σημείο πολλή ώρα.

Δεν θα έβλαπτε και ένα χέρι οινόπνευμα στο τέλος, θα στεγνώσουν και πιο γρήγορα.

• ΥΠΟΜΟΝΗ
  • Κοινή λογική
  • ΥΠΟΜΟΝΗ
  • Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους σας για την αμεση κινητοποιηση!!Εγω το pc το παρελαβα χωρις σκληρο αλλα εμαθα οτι τον καθαρησαν και δουλευει κανονικα. Απο ολα τα υπολοιπα πλην το τροφοδοτικο εχω αφερεσει ολη τη λασπη. Οποτε μενει μονο το κομματι των αλατων που θα υπαρχουν λογω νερου! Τα ξεπλενω με απιονισμενο νερο και μετα τους βαζω οινοπνευμα και καλο στεγνωμα

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν θα το έβαζα καθόλου το τροφοδοτικό πάνω. Θα καθάριζα τα άλλα με ισοπροπυλική αλκοόλη θα τα άφηνα να στεγνώσουν κανα εβδομάδα  και θα τα δοκίμαζα. Το τροφοδοτικό θα το πετούσα όπως ήταν

περαστικά σου κιόλας μαν

Δημοσ.

Πλύσιμο με νερό να φυγουν οι λασπες, ξέβγαλμα με απεσταγμενο να φύγουν τα αλατα(όχι απιονισμενο οχι όρο γιατί εχουν )

Υπομονή για καλό στεγνωμα.

Δεν πετάς τίποτα και δοκίμασε τα ένα ένα χωριστά να βρεις τις απώλειες.

Δημοσ.

Να πω και εγω μια ιδεα.... Αν το βουταγε σε baby oil θα εσωζε την κατασταση?δηλαδη μετα το πλυσιμο να εδιωχνε την υγρασια πιο γρηγορα?απλα εχει μια παγιδα, μετα το baby oil δεν φευγει ευκολα...

Δημοσ.

Αφου ο δισκος δουλευει ειναι ενα θετικο μπορεις να πεις κατα εμενα τροφοδοτικο το πετας ειναι το πρωτο που απλα θα εκανε μπαμ γιατι εκει εχει ρευμα παντα πλυνε τα παντα μα τα παντα με φυσιολογικο ορο και αστα να στεγνωσουν πολυ καλα οχι διπλα απο καλοριφερ και μετα σε κρυο περιβαλον γιατι ετσι θα τα λαλησει η υγρασια και ειναι ιδη πολυ ταλαιπωρημενα θερμοκρασια δωματιου διπλα απο παραθυρο στον ηλιο ξερω γω και πολυ πολυ πολυ πολυ πολυ υπομονη μην τα αφησεις 2 μερες και πεις ολα καλα βδομαδα ειναι το στανταρ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...