Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Laptop Toshiba C50-B-173 με Celeron 2.13GH  &  2GB RAM, το πήρα πρόπερσι με τα 8.1  και απο πέρισι έβαλα τα 10  x64.

Tελευταία μου βγάζει το μήνυμα των windows  "η μνήμη του υπολογιστή σας είναι ανεπαρκής".  Και εννοείται οτι έχω πολλά κολήματα.

Αν εννοεί τη RAM,   άνοιξα τη Διαχείριση και μου δείχνει τη Ram στο 83% με τον Chrome ανοιχτό να τρώει το 25% της μνήμης, και απενεργοποιημένα όλα τα πρόσθετα του.  Και μάλιστα μου το δείχνει 3 φορές ξεχωριστά ( ... γιατί?) 16%+6%+3%   κι έτσι αθροιστικά μιλάω για  25%.

Απο τα λοιπά προγράμματα, με απενεργοποιημένα τα παντα, μου δείχνει το antimalware service του windows defender ,στο 11,5% (δεν είναι πολύ κι αυτό?)   

και τέλος, μια σειρά απο αρκετά προγράμματα των windows και του Toshiba Utilities με 0,1% ως 0,5% το καθένα.

1) Καταρχήν, το πρόγραμμα του Toshiba Utilities που είχε απο τη  μάνα του, υπάρχει λόγος να το έχω ακόμη? ( Προφανώς έχει περάσει και η εγγύηση των 2 ετών) .  Αν δεν προσφέρει κατι, μπορώ να το απενεργοποιήσω απο κάπου συνολικά?  

2) Τους ίδιους πόρους τρώει και ο Firefox που τον δοκίμασα αντί του Crome.

3) Το δίσκο και γενικά το σύστημα δεν τον έχω φορτωμένο με προγράμματα, αντιθέτως απο την πρώτη στιγμή των 10 το laptop είναι αργό σε βαθμό κολήματος, στην απόκριση των πλήκτρων εργασιών (όλα τα F1-F12 , FN,  όλη η γραμμή εργασιών, πχ παταω ακόμη και το Volume ή το Ημερολόγιο στη γραμμή Εργασιών  και ανοίγει μετά απο 15 sec ...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα, μήπως ο Σκληρός δίσκος είναι χωρισμένος σε partition και εχει αρχήσει και γεμίζει το partition που είναι πάνω το λειτουργικό;

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, μήπως ο Σκληρός δίσκος είναι χωρισμένος σε partition και εχει αρχήσει και γεμίζει το partition που είναι πάνω το λειτουργικό;

Πως μπορώ να το δω?  Απο τη Διαχειρηση > Δισκος > 100% αυτό λέει κατι?     Συνολικά ο σκληρός απο 500GB έχει 320 ελεύθερα αυτό το ξέρω σίγουρα.                                                                                                                                                                                

Τα 10 τα έκανες καθαρή εγκατάσταση ή αναβάθμιση από 8.1 ;

Αναβάθμιση, τότε που τα έκανε μαζικά η ms  online...

Πάντως κλείνοντας το tab με google spreadshit που δουλευω ταυτοχρονα στον chrome,  ήδη μου κατέβηκε η χρηση μνήμης στο 72% απο το 83%...  Αρα βρέθηκε ένας ένοχος...

Δημοσ.

2Gb είσαι οριακά ότι και αν έχεις επάνω.

Βάζεις άλλα 2 ή ένα 4ρι  DDR3L RAM (1,066 MHz) και θα είσαι κομπλέ.

Αν δεν γνωρίζεις πως καλύτερα να στο κάνεις κάποιος τεχνικός όμως.

Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις κάποια στιγμή μία καθαρή εγκατάσταση w10 για να καθαρίσουν οι χαζομάρες που φορτώνει ηToshiba και βαρένουν αδικαιολόγητα το σύστημα.

Δημοσ.
Αν εννοεί τη RAM,   άνοιξα τη Διαχείριση και μου δείχνει τη Ram στο 83%

Πιθανών εννοεί την μνήμη. 83% είναι πάρα πολλά και πιθανών το λειτουργικό να χρησιμοποιεί τον σκληρό σου δίσκο ως RAM ή να χρησιμοποιεί διάφορους αλγόριθμους για να αδειάσει τις διεργασίες που θεωρεί ότι θα τελειώσουν πιο γρήγορα και άλλα πολλά τεχνικά που δεν χρειάζεται να σε ζαλίσω με αυτά ιδιαίτερα αν δεν είσαι σχετικός.

Γενικά όμως έχε στο νου σου ότι το λειτουργικό προσπαθεί να βάλει πάρα πολλά πράγματα στην RAM για να φωρτώνουν γρήγορα, αλλά επίσης προσπαθεί να μην την γεμίσει οπότε και σταματάει να την φορτώνει κάπου εκεί στο 80%(Το νούμερο είναι παρατήρηση που έχω κάνει προσωπικά στα windows )

με τον Chrome ανοιχτό να τρώει το 25% της μνήμης, και απενεργοποιημένα όλα τα πρόσθετα του.  Και μάλιστα μου το δείχνει 3 φορές ξεχωριστά ( ... γιατί?) 16%+6%+3%   κι έτσι αθροιστικά μιλάω για  25%.

Γενικά το Internet έχει σταματήσει να είναι μια απλή υπόθεση σήμερα. Και οι browsers και αυτοί θέλωντας να είναι γρήγοροι τοποθετούν και αυτοί διάφορα στην RAM η οποία τους δίνει την δυνατότητα να τα τραβάνε πιο γρήγορα.  Τώρα όσον αφορά το ότι είναι πολλές φορτωμένος στο πίσω μέρος , αυτό συμβαίνει για να εκμεταλλευτεί τους πυρήνες του υπολογιστή σου πάλι για λόγους ταχύτητας. Ιδιαίτερα ο chrome είναι κάπως βαρύς browser, εμένα στο PC μου που έχω 16GB Ram μετά από λίγη ώρα τρώει άνετα το 1GB και από πίσω τρέχει 6-7 φορές τουλάχιστον.

antimalware service του windows defender

Κάτι σαν και αυτά με έκαναν να μισήσω τα windows. Όσο τρέχει ο υπολογιστής αγκομαχά

1) Καταρχήν, το πρόγραμμα του Toshiba Utilities που είχε απο τη  μάνα του, υπάρχει λόγος να το έχω ακόμη? ( Προφανώς έχει περάσει και η εγγύηση των 2 ετών) .  Αν δεν προσφέρει κατι, μπορώ να το απενεργοποιήσω απο κάπου συνολικά?

Γρήγορα γρήγορα για τα toshiba utilities απ όσο έριξα μια ματιά

παρέχουν πρόγραμμα για να βρίσκεις εύκολα τα drivers , πιθανών να κάνουν και αναβαθμίσεις

Αλλάζουν μόνα τους τις ρυθμίσεις ενέργειας ανάλογα με το αν είσαι στην πρίζα η στην μπαταρία

Έχουν κάποιο προγραμματάκι(HWSetup) για να ρυθμίζεις τις συσκευές του υπολογιστή και τα περιφερειακά ( εκτυπωτές κ.α)

Δίνουν δυνατότητες στα σε κάποια από τα fn keys (η σειρά κουμπιών f1 f2 f3 f4 κα )

Και έχουν κάποιο εργαλείο εύρεσης σφαλμάτων του υπολογιστή(TOSHIBA PC Diagnostic Tool)

TOSHIBA PC Diagnostic Tool can display the basic information of a computer and diagnose simple issues using Windows built-in toolset. For more information refer to PC Diagnostic Tool.

Γενικά πάντως για την εγγύηση δεν νομίζω να την έχανες  ούτως η άλλως αν τα διέγραφες

Λίγο πριν ποστάρω βρήκα ακόμη τα υποκατεστημένα προγράμματα που μπορεί να έχει το pc σου

• McAfee LiveSafe™ - Protects ALL your devices (complimentary 30 day subscription) Έφυγε ειδικά αν δεν το έχεις πληρώσει μόνο διαφημήσεις θα πετάει
  • CyberLink PowerDVD (depends of the configuration) Έφυγε δεν νομίζω να το χρησιμοποιείς
  • CyberLink MediaStory (depends of the configuration) Έφυγε δεν νομίζω να το χρησιμοποιείς
  • TOSHIBA System Settings Κράτα το ίσως και να το χρειάζεσαι. Αν σου δίνεται η δυνατότητα να το ανοίξεις κάνε το και αποφάσισε μόνος σου
  • TOSHIBA Function Key Κράτα το για τα function keys
  • Παρακολούθηση κατάστασης υπολογιστή της Toshiba Κράτα το ίσως και να το χρειάζεσαι. Αν σου δίνεται η δυνατότητα να το ανοίξεις κάνε το και αποφάσισε μόνος σου
  • TOSHIBA Media Player by sMedio TrueLink+ Έφυγε εκτός και αν αναπαράγεις ταινίες και μουσική μέσω αυτού
  • DTS® Sound  Κράτα το. Εκτός και αν έχεις άλλο πρόγραμμα διαχείρισης της κάρτας ήχου
  • TOSHIBA Eco Utility™ Κράτα το εκτός και αν θες να αφήσεις αυτές τις ρυθμίσεις στο έλεος της Microsoft ή έστω ξέρεις να τις φτιάχνεις εσύ ο ίδιος
  • TOSHIBA Display Utility Κράτα το. Εκτός και αν δεν κάνει κάτι παραπάνω από Δεξί κλικ -> Διαχείριση, Ανάλυση ( ή κάτι τέτοιο οθόνης )
  • Microsoft® Office - 1 month trial for new Microsoft Office 365 customers Έφυγε εκτός και αν το έχει πληρώσει και το έχεις κανονικά η το χρησιμοποιείς απλά για προβολή και όχι για επεξεργασία αρχείων office

3) Το δίσκο και γενικά το σύστημα δεν τον έχω φορτωμένο με προγράμματα, αντιθέτως απο την πρώτη στιγμή των 10 το laptop είναι αργό σε βαθμό κολήματος, στην απόκριση των πλήκτρων εργασιών (όλα τα F1-F12 , FN,  όλη η γραμμή εργασιών, πχ παταω ακόμη και το Volume ή το Ημερολόγιο στη γραμμή Εργασιών  και ανοίγει μετά απο 15 sec ..

Γενικά πρέπει να αλλάξεις Ram τα 2GB στις μέρες μας είναι λίγα. Νομίζω όμως ότι τα 8.1 που είχες είναι αρκετά πιο ελαφριά απ τα 10

Πιστεύω όμως και πίσω να γυρίσεις δεν θα έχει καλή απόδοση. Εγώ σε τέτοιο υπολογιστή μόνο Linux θα έβαζα 

Αν θες πολύ άνεση θα σου έλεγα να πας και 8GB έτσι ώστε να μπορείς να έχεις πολλές καρτέλες ανοικτές, βίντεο από πίσω να παίζει για να ακούς μουσική ανοικτά τα office κτλ κτλ

Δημοσ.

ακριβως το ιδιο λαπτοπ με αυτα τα χαλια specs πηρε η θεια μου καθως ηταν το πιο φθηνο που υπηρχε κατω απο 200 ευρω.δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα καθως ειναι παρα πολυ αδυναμη η cpu και οτι να κανεις να σερνεται.την μοννη διαφορα που ειδα προς το καλυτερο ηταν της περασα με καθαρο φορματ Win 7 και μονο τους drivers +firefox.

Δημοσ.

2GB σήμερα είναι λίγο. Θέλεις 4 το λιγότερο.

ευτυχώς παίρνει DDR3L, και δεν παίρνει κάποιο παλιό τύπο μνήμης, γιατί αλλιώς θα χρειαζόταν να βάλεις το χέρι στην τσέπη.

Δημοσ.

2Gb είσαι οριακά ότι και αν έχεις επάνω.

Αν δεν γνωρίζεις πως καλύτερα να στο κάνεις κάποιος τεχνικός όμως.

Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις κάποια στιγμή μία καθαρή εγκατάσταση w10 για να καθαρίσουν οι χαζομάρες που φορτώνει ηToshiba και βαρένουν αδικαιολόγητα το σύστημα.

Πιθανών εννοεί την μνήμη. 83% είναι πάρα πολλά και πιθανών το λειτουργικό να χρησιμοποιεί τον σκληρό σου δίσκο ως RAM ή να χρησιμοποιεί διάφορους αλγόριθμους για να αδειάσει τις διεργασίες που θεωρεί ότι θα τελειώσουν πιο γρήγορα και άλλα πολλά τεχνικά που δεν χρειάζεται να σε ζαλίσω με αυτά ιδιαίτερα αν δεν είσαι σχετικός.

Γενικά όμως έχε στο νου σου ότι το λειτουργικό προσπαθεί να βάλει πάρα πολλά πράγματα στην RAM για να φωρτώνουν γρήγορα, αλλά επίσης προσπαθεί να μην την γεμίσει οπότε και σταματάει να την φορτώνει κάπου εκεί στο 80%(Το νούμερο είναι παρατήρηση που έχω κάνει προσωπικά στα windows )

Γενικά το Internet έχει σταματήσει να είναι μια απλή υπόθεση σήμερα. Και οι browsers και αυτοί θέλωντας να είναι γρήγοροι τοποθετούν και αυτοί διάφορα στην RAM η οποία τους δίνει την δυνατότητα να τα τραβάνε πιο γρήγορα.  Τώρα όσον αφορά το ότι είναι πολλές φορτωμένος στο πίσω μέρος , αυτό συμβαίνει για να εκμεταλλευτεί τους πυρήνες του υπολογιστή σου πάλι για λόγους ταχύτητας. Ιδιαίτερα ο chrome είναι κάπως βαρύς browser, εμένα στο PC μου που έχω 16GB Ram μετά από λίγη ώρα τρώει άνετα το 1GB και από πίσω τρέχει 6-7 φορές τουλάχιστον.

Κάτι σαν και αυτά με έκαναν να μισήσω τα windows. Όσο τρέχει ο υπολογιστής αγκομαχά

Γρήγορα γρήγορα για τα toshiba utilities απ όσο έριξα μια ματιά

παρέχουν πρόγραμμα για να βρίσκεις εύκολα τα drivers , πιθανών να κάνουν και αναβαθμίσεις

Αλλάζουν μόνα τους τις ρυθμίσεις ενέργειας ανάλογα με το αν είσαι στην πρίζα η στην μπαταρία

Έχουν κάποιο προγραμματάκι(HWSetup) για να ρυθμίζεις τις συσκευές του υπολογιστή και τα περιφερειακά ( εκτυπωτές κ.α)

Δίνουν δυνατότητες στα σε κάποια από τα fn keys (η σειρά κουμπιών f1 f2 f3 f4 κα )

Και έχουν κάποιο εργαλείο εύρεσης σφαλμάτων του υπολογιστή(TOSHIBA PC Diagnostic Tool)

TOSHIBA PC Diagnostic Tool can display the basic information of a computer and diagnose simple issues using Windows built-in toolset. For more information refer to PC Diagnostic Tool.

Γενικά πάντως για την εγγύηση δεν νομίζω να την έχανες  ούτως η άλλως αν τα διέγραφες

Λίγο πριν ποστάρω βρήκα ακόμη τα υποκατεστημένα προγράμματα που μπορεί να έχει το pc σου

• McAfee LiveSafe™ - Protects ALL your devices (complimentary 30 day subscription) Έφυγε ειδικά αν δεν το έχεις πληρώσει μόνο διαφημήσεις θα πετάει
  • CyberLink PowerDVD (depends of the configuration) Έφυγε δεν νομίζω να το χρησιμοποιείς
  • CyberLink MediaStory (depends of the configuration) Έφυγε δεν νομίζω να το χρησιμοποιείς
  • TOSHIBA System Settings Κράτα το ίσως και να το χρειάζεσαι. Αν σου δίνεται η δυνατότητα να το ανοίξεις κάνε το και αποφάσισε μόνος σου
  • TOSHIBA Function Key Κράτα το για τα function keys
  • Παρακολούθηση κατάστασης υπολογιστή της Toshiba Κράτα το ίσως και να το χρειάζεσαι. Αν σου δίνεται η δυνατότητα να το ανοίξεις κάνε το και αποφάσισε μόνος σου
  • TOSHIBA Media Player by sMedio TrueLink+ Έφυγε εκτός και αν αναπαράγεις ταινίες και μουσική μέσω αυτού
  • DTS® Sound  Κράτα το. Εκτός και αν έχεις άλλο πρόγραμμα διαχείρισης της κάρτας ήχου
  • TOSHIBA Eco Utility™ Κράτα το εκτός και αν θες να αφήσεις αυτές τις ρυθμίσεις στο έλεος της Microsoft ή έστω ξέρεις να τις φτιάχνεις εσύ ο ίδιος
  • TOSHIBA Display Utility Κράτα το. Εκτός και αν δεν κάνει κάτι παραπάνω από Δεξί κλικ -> Διαχείριση, Ανάλυση ( ή κάτι τέτοιο οθόνης )
  • Microsoft® Office - 1 month trial for new Microsoft Office 365 customers Έφυγε εκτός και αν το έχει πληρώσει και το έχεις κανονικά η το χρησιμοποιείς απλά για προβολή και όχι για επεξεργασία αρχείων office

Γενικά πρέπει να αλλάξεις Ram τα 2GB στις μέρες μας είναι λίγα. Νομίζω όμως ότι τα 8.1 που είχες είναι αρκετά πιο ελαφριά απ τα 10

Πιστεύω όμως και πίσω να γυρίσεις δεν θα έχει καλή απόδοση. Εγώ σε τέτοιο υπολογιστή μόνο Linux θα έβαζα 

Αν θες πολύ άνεση θα σου έλεγα να πας και 8GB έτσι ώστε να μπορείς να έχεις πολλές καρτέλες ανοικτές, βίντεο από πίσω να παίζει για να ακούς μουσική ανοικτά τα office κτλ κτλ

2GB σήμερα είναι λίγο. Θέλεις 4 το λιγότερο.

ευτυχώς παίρνει DDR3L, και δεν παίρνει κάποιο παλιό τύπο μνήμης, γιατί αλλιώς θα χρειαζόταν να βάλεις το χέρι στην τσέπη.

ακριβως το ιδιο λαπτοπ με αυτα τα χαλια specs πηρε η θεια μου καθως ηταν το πιο φθηνο που υπηρχε κατω απο 200 ευρω.δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα καθως ειναι παρα πολυ αδυναμη η cpu και οτι να κανεις να σερνεται.την μοννη διαφορα που ειδα προς το καλυτερο ηταν της περασα με καθαρο φορματ Win 7 και μονο τους drivers +firefox.

1)Το CPU ID μου βγάζει στις μετρήσεις την DDR3   533MHz , ενώ στο SPD μου δείχνει οτι έχει Μax Bandwidth PC3-12800(800MHz). Tελικά ποια ακριβώς DDR3  παίρνει η μητρική του,  η RAM που αναφέρετε στα 1,066 MHz να τη βάλω ?

2) Τι είναι καλύτερο για τη λειτουργία, να βάλω στη 2η slot μια πχ 4αρα ή να βγάλω εντελώς την παλιά και να βάλω μια νεα μεγάλη?

3) Πριν φτάσω πάντως στην αλλάγή της RAM δεν απαντήθηκε μήπως φταίει το παρακάτω:

mpitzi91, on 18 Nov 2017 - 09:25 AM, said:snapback.png

Πως μπορώ να το δω?  Απο τη Διαχειρηση > Δισκος > 100% αυτό λέει κατι?     Συνολικά ο σκληρός απο 500GB έχει 320 ελεύθερα αυτό το ξέρω σίγουρα.

4)  manolis940 κοίταξα και  δεν έχω ούτως ή άλλως κατι απο αυτά που λες να αφαιρέσω, και της Toshiba μόνο τα  "καλά".

Δημοσ.

Για αυτο το μηχανημα μιλαμε ? http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-toshiba-satellite-c50-b-173-156-n28202gb-500gbhd/prod7320961pp/

Ουτε ευρω δεν θα ξοδευα..αντε να παρω μονο κανα ssd να του ριξω πανω μιας και θα μου μεινει.

Πολυς κοσμος παρασυρθηκε απο φτηνα λαπτοπς που λογω celeron / λιγη ram στην πορεια αρχισαν να σερνονται.

Μιλαμε για ενα μηχανημα με celeron , ddr3 μνημη και μηχανικο δισκο.

Αυτο για να αναστηθει ΛΙΓΟ θελει παραπανω μνημη (τζαμπα λεφτα , πλεον τα καινουργια φορητα βγαινουν με ddr4 μνημες) , ssd δισκο (η μονη αξιολογη αναβαθμιση σε οτιδηποτε φορητο) και καποιο λειτουργικο στυλ win7( με τα βιας 8/10) ή linux.

Ετσι θα αναστηθει λιιιιγο. Γιατι ο celeron ειναι celeron...παντα θα κραταει το συστημα πισω και τα 2 γιγα δεν βοηθανε..εδω ανοιγεις chrome με 3-4 tabs και τρωει 1 γιγα ετσι για πλακα....τι να κλασουν 2 γιγα αν θες να δουλεψεις και αλλα προγραμματα...

Αλλα οπως ειπα το να βαλεις ραμ σε τετοιο μηχανημα..ειναι σπαταλη χρηματων...

Αν δεν αναβαθμισεις τα παραπανω..ο,τι σαβουρα και να καθαρισεις με τα σημερινα δεδομενα δεν θα εχεις αξιολογη εμπειρια χρησης...

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτο το μηχανημα μιλαμε ? http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-toshiba-satellite-c50-b-173-156-n28202gb-500gbhd/prod7320961pp/

Ουτε ευρω δεν θα ξοδευα..αντε να παρω μονο κανα ssd να του ριξω πανω μιας και θα μου μεινει.

Πολυς κοσμος παρασυρθηκε απο φτηνα λαπτοπς που λογω celeron / λιγη ram στην πορεια αρχισαν να σερνονται.

Μην καταδικάζεις αμέσως ένα μηχάνημα επειδή έχει celeron. Δεν είναι ο celeron που ξέραμε το 2000 έχει πλέον αναβαθμηστεί. Κάποιοι που κάνουν γύρω στα 150 ευρώ χρησιμοποιούνται μέχρι και για gaming. Ο N2820 σίγουρα δεν είναι ένας απ αυτούς άλλα έχει κι αυτός την άξια του. Είναι ένας τίμιος επεξεργαστής στα 2,2 με πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Άρα για κάποιον που θέλει πολύ ώρα την μπαταρία του ( 10 ώρες πχ ) ο επεξεργαστής είναι πάρα πολύ καλός. Τώρα για κάποιον που θέλει έστω και farm-ville να παίξει μπορεί να μην του κάνει.

Μιλαμε για ενα μηχανημα με celeron , ddr3 μνημη και μηχανικο δισκο.

Αυτο για να αναστηθει ΛΙΓΟ θελει παραπανω μνημη (τζαμπα λεφτα , πλεον τα καινουργια φορητα βγαινουν με ddr4 μνημες) , ssd δισκο (η μονη αξιολογη αναβαθμιση σε οτιδηποτε φορητο) και καποιο λειτουργικο στυλ win7( με τα βιας 8/10) ή linu

Τα καινούργια μπορεί να βγαίνουν με ddr4 αλλά ένα αξιόλογο laptop(κατά τα λεγόμενα σου) κάνει 600+ ευρώ.

Οπότε με το να δώσεις 20 ευρώ σε μια ram δεν θα πέσουν και τα καράβια σου έξω.

Συμφωνώ επίσης για τον ssd και εφόσον έχει cdιερα το μηχάνημα αν δεν το χρειάζεται μπορεί να την αφαιρέσει και να βάλει τον 500αρι σκληρό εκεί μέσα για να μην πάει χαμένος

Δημοσ.

@manolis940

Oι celerons ειναι μια ζωη celerons..ψοφιοι επεξεργαστες (ειτε μιλαμε για desktop ειτε για λαπτοπ) που υπαρχουν μονο για εναν λογο.Για να παρασερνουν κοσμο σε φτηνα λαπτοπς.Ειναι επεξεργαστες κατωτεροι των περιστασεων..ειτε ειναι 2000 ειτε 2017 ειτε 2037.

Γενικως οι επεξεργαστες στα φορητα ειναι ψοφιοι...celerons και η σειρα i3/i5/i7 U που κοιτανε την εξοικονομηση ενεργειας (αρα και μεγαλυτερη αυτονομια σημαντικο σε ενα φορητο) ειναι ψοφιοι του κερατα..Θα μου πεις ψοφιοι σε συγκριση με τι ?

Με την σειρα Μ και με τους πιο high end (qm/xq και δεν ξερωγω πως αλλιως λεγονται).Προφανως δεν θα τους συγκρινω με desktop επεξεργαστες.

Στο διαταυτα ομως..οσο ψοφιοι και ναναι ολοι οι λαπτοπ επεξεργαστες..καποιοι οπως ειπα ειναι κατωτεροι των περιστασεων και παρασερνουν και ολα τα υπολοιπα υποσυστηματα μαζι τους.

Αρα οποια και ναναι η χρηση που θελει να κανει καποιος ειναι προτιμοτερο να παει σε καποιον επεξεργαστη της U σειρας , εστω και σε i3 ...γιατι οτιδηποτε αλλο κατωτερο (celeron / pentium , atom κλπ σαβουρα) ειναι εξ'ορισμου σιγουρο οτι σε λιγο καιρο θα φανει η ανεπαρκεια του.

Απο την μια λες "καποιοι που κανουν γυρω στα 150 ευρω χρησιμοποιουνται μεχρι και για gaming" και στο καπακι καταληγεις στο "Τωρα για καποιον που θελει εστω και farm-ville να παιξει μπορει να μην του κανει"

Καταλαβαινεις την αντιφαση ε? :) Τα flash games οντως λογω της μαλακιας του flash καταληγουν υπερβαρα του κερατα...

Γενικως το gaming ειναι απαιτητικο ..σε οποιοδηποτε φορητο να ξεκινησεις ενα παιχνιδι θα παιξει..πως θα παιξει ομως?σε τι ρυθμισεις και σε τι fps..αν ειναι να τα βαλω ολα low για να αγγιξω το μινιμουμ του υποφερτου τα 30 fps...δεν το λες gaming , το λες "καταναγκαστικο εργο" :)

Τελος βγαινουν φορητα με ddr4 και φτηνα...σου γραφω απο ενα τετοιο... :)

Σαπιο τελειως..αλλα εχει ddr4 η μαλακια :)

Υπαρχουν απειρα μοντελα με απειρα configurations απο τους ταπεινους i3 U μεχρι και i7 U σε ευρος τιμων απο 300+ εως 500+...για ολα τα γουστα και βαλλαντια.

20 ευρω λοιπον σε παροχυμενη τεχνολογια οχι δεν θα τα εδινα..και ειδικα γνωριζοντας οτι δεν θα αποτελεσει αξιολογη αναβαθμιση ...δηλ σκεψου να βαλεις ραμ και δισκο και μετα να πεις...εεε δεν βελτιωθηκε η κατασταση..δεν παλευεται η δουλεια παω σε νεο φορητο.

Βαζεις τα 20ευρω και την ραμ στο πισινο σου να το πω ομορφα :)Γενικα μιλαω εε..οχι για σενα..για αυτον που θα κανει την κινηση αυτην.

Τεσπα αυτη ειναι η γνωμη μου...ο καθενας τα ζυγιζει και αποφασιζει.

• Like 1
Δημοσ.

bla bla bla bla bla

Δηλαδή και σύμφωνα με όσα λες, ο ts είτε να το πετάξει στα σκουπίδια και να κόψει το κεφάλι του πάρει άλλο φορητό, είτε αν δεν έχει λεφτά να αρχίσει απλά να κοπανάει το κεφάλι του επειδή έκανε «λάθος» (σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια) αγορά ;;;

Διάβασες καθόλου τα προβλήματα που ανέφερε στην αρχή ή έφαγες κόλλημα μόλις είδες τον επεξεργαστή που φοράει και την «παρωχημένη» μνήμη;;;

Υποτίθεται ότι απαντάμε εδώ για να βοηθάμε τον άλλο κ όχι να τον κρίνουμε ούτε να τον πυροβολούμε.

Και όλα όσα αναφέρει o άνθρωπος προέρχονται από ελλειπή ποσότητα μνήμης RAM και προβληματική αναβάθμιση από τα εργοστασιακά 8 στα 10.

Αν λοιπόν ΔΕΝ έχει λεφτά για να πάρει νέο φορητό, μπορεί απλά να αγοράσει άλλα 2Gb RAM και να κάνει μία καθαρή εγκατάσταση των 10.

Έτσι θα λύσει τα θέματα που ανέφερε και θα μπορέσει να δουλέψει το φορητό για καιρό.

Ακόμα περισσότερο, την αδυναμία του h/w θα την βοηθήσει και με έναν 128ρη SSD, εξάλλου όπως αναφέρει έχει «ελαφριά» εγκατάσταση από άποψη προγραμμάτων, αλλά αυτό απαιτεί παραπάνω λεφτά και πιθανότατα να είναι δύσκολο το λύσιμο του φορητού για την αλλαγή του δίσκου.

Το θέμα είναι πως λύσεις υπάρχουν, είτε φθηνές, είτε ακριβές και σεβαστή μεν η άποψη σου αλλά δεν βοηθάει, όπως καταλαβαίνεις.

• Like 2
Δημοσ.

blablabla blabla

Δηλ και συμφωνα με ο,τι λεω "ο καθενας τα ζυγιζει και αποφασιζει."

Οι λυσεις δοθηκαν , οι ελλειψεις του φορητου ειναι δεδομενες. Δεν πυροβολησα κανεναν ουτε εκρινα κανεναν.

Εγω ειπα οτι πολυς κοσμος παρασυρθηκε απο φτηνα φορητα , οπου η φτηνια τους ειχε να κανει κυριως με τους σαπιους επεξεργαστες ή/και την λιγη ραμ.

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα εδω και πολλα χρονια.Αν εσυ πιστευεις οτι η αναφορα σε δεδομενα ειναι πυροβολισμος ή κριση δικο σου θεμα.

Απο κει και περα οταν δινουμε λυσεις οπου καποιος θα βαλει το χερι του στην τσεπη και μη γνωριζοντας αν ο αλλος το φυσαει ή οχι , οφειλουμε να λεμε και τα υπερ και τα κατα της εκαστοτε λυσης.

Εκτος και αν ο TS ειναι λεφτας και δεν τον ενδιαφερει οτι θα σπαταλησει 20 ευρω χωρις να πιασουν τοπο.Και επειδη δεν ξερουμε την λογικη του και την σκεψη του...δες την παραπανω προταση που εγραψα με bold για να μην επαναλαμβανομαι.

Αν εσυ πιστευεις οτι με 2+2 γιγα ραμ (δεν αναφερομαι στον δισκο , προφανως ο δισκος ειναι σοβαρη αναβαθμιση) θα boot-αρει windows ( 8/10) , θα εχει εγκατεστημενα προγραμματα.antivirus.browser με tabs , αλλα προγραμματα παραλληλα ανοιχτα..διεργασιες στο background , video playing ..και θα πηγαινει σφαιρα.. τοτε προτεινε του την αναβαθμιση χωρις φοβο και παθος..εγω επειδη δεν θα πληρωσω απο την τσεπη μου την αναβαθμιση οφειλω να πω πως στις πιθανοτητες που υπαρχουν να μην δει αξιολογη διαφορα (και ειναι πολλες αυτες ) τα λεφτα ειναι ..πεταμενα.

Ειπαμε οτι τα windows 8/10 ειναι ελαφρια..αλλα κανεις δεν boot-αρει το μηχανημα του και καθεται να κοιταει το επιφανεια εργασιας..και τα σημερινα προγραμματα τρωνε μνημη αβερτα...

Λυσεις υπαρχουν , το θεμα ειναι να αξιολογουμε αν αξιζουν τα λεφτα τους με αυτο που θα προσφερουν.

Στην θεση του και αν δεν ειχα λεφτα για καινουργιο λαπτοπ , θα κοιτουσα αν με βολευει καποιο λινουξακι...το οποιο ειτε με 2 ειτε 4 γιγα παλι ειναι οριακα..τουλαχιστον δεν εχει ενα σωρο μαλακιες να τρεχουν στο background..ισως την εσωζε την κατασταση...

Για μενα ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..ναι πρεπει να βαλει ραμ..ναι ειναι σπαταλη λεφτων αν βαλει...

Οπως ειπα...δες τα bold παραπανω...Μπορει καλλιστα με 300-400ευρω να παρει απλο μετριο αξιολογο φορητο στις μερες μας...αλλα .."read the bolds".

Το κουρασαμε..

• Like 1
Δημοσ.

2gb ram ειναι πολυ λιγα για windows 10 64μπιτα, ειδικα μετά το anniversary update. Οπωσδήποτε αλλα 2 gb ram. Και παλι με αυτον τον επεξεργαστή θα κανεις τα βασικά (σερφαρισμα, βιντεακια youtube, excel τετοια πραγματα). Antivirus θα αφησεις το defender που ειναι πιο ελαφρυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...