manolis940 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) DOUBLE POST BY MISTAKE : χάλια η mobile version του site Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2017 από manolis940
manolis940 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) celerons και η σειρα i3/i5/i7 U που κοιτανε την εξοικονομηση ενεργειας (αρα και μεγαλυτερη αυτονομια σημαντικο σε ενα φορητο) ειναι ψοφιοι του κερατα.. Πάλι απάντησες μόνος σου ότι δεν κάνουν για σένα καποιοι οπως ειπα ειναι κατωτεροι των περιστασεων και παρασερνουν και ολα τα υπολοιπα υποσυστηματα μαζι τους. Ο επεξεργαστής γέμισε την RAM ? Αρα οποια και ναναι η χρηση που θελει να κανει καποιος ειναι προτιμοτερο να παει σε καποιον επεξεργαστη της U σειρας , εστω και σε i3 ...γιατι οτιδηποτε αλλο κατωτερο (celeron / pentium , atom κλπ σαβουρα) ειναι εξ'ορισμου σιγουρο οτι σε λιγο καιρο θα φανει η ανεπαρκεια του. ...................................................... θα εχει εγκατεστημενα προγραμματα.antivirus.browser με tabs , αλλα προγραμματα παραλληλα ανοιχτα..διεργασιες στο background , video playing ..και θα πηγαινει σφαιρα. Όλοι οι U(πού βγήκαν το 2013) τρώνε τουλάχιστον την 3πλασια ενέργεια από τον N2820(που βγήκε το 2013) άρα σε θέματα κατανάλωσης σίγουρα το N2820 έχει το πάνω χέρι. Και οι U για εμένα σέρνονται, όμως αν τον πάρει ο πατέρας μου και μπει στο Youtube πάνε σφαίρα. Ο N2820 επίσης που είχε καθηγητής μου σε laptop μια χαρά έτρεχε κάτι εργασίες ( προγράμματα ) που ζήτησε να του φτιάξουμε και διάβαζε και το documentation μια χαρά επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι πριν πούμε στον φίλο kounga να πετάξει το laptop του να δούμε σε πια κατηγορία χρήστη ανήκει. Με αυτά και με αυτά ξεχάσαμε να απαντήσουμε στα αληθινά προβλήματα που τα έχει ο @kounga Το CPU ID μου βγάζει στις μετρήσεις την DDR3 533MHz Ναι η ram είναι ddr που σημαίνει DOUBLE data rate. Στην ουσία η πραγματική της ταχύτητα είναι 533 αλλά επιδρά σαν να είναι 1066 η RAM που αναφέρετε στα 1,066 MHz να τη βάλω ? Δεν βλέπω κάπου να σου έχουμε προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Γενικά και μία τα 1600 να βάλει θεωρητικά δεν σου προκαλεί πρόβλημα. Θα κατεβεί η συχνότητα της στα 1066 από το σύστημα σου. Επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ στην πράξη ( Να βάλω Ram διαφορετικών ταχυτήτων ) καλό θα είναι να πάρεις και κάποια επιβεβαίωση από κάποιον άλλο. 2) Τι είναι καλύτερο για τη λειτουργία, να βάλω στη 2η slot μια πχ 4αρα ή να βγάλω εντελώς την παλιά και να βάλω μια νεα μεγάλη? Ούτε αυτό το έχω τεστάρει προσωπικά. Η θεωρεία λέει το εξής. ότι περισσότερα pins( επαφές ) μεγαλύτερο bandwith. Για καλύτερη κατανόηση της ένοιας του bandwith σκέψου τα αυτοκίνητα τους δρόμους που υπάρχουν, θα δημιουργηθεί κίνηση όταν οι δρόμοι είναι λίγοι Το bandwith στην ουσία είναι οι δρόμοι. Μιας και το σύστημα σου όμως δεν έχει τρελές απαιτήσεις(λίγα τα αυτοκινητάκια) δεν νομίζω να δεις διαφορά στην πράξη. Παρ όλα αυτά αν έχεις σκοπό να αγοράσεις μια 4αρα και εφόσον έχεις τον χώρο κράτα και την 2αρα 3) Πριν φτάσω πάντως στην αλλάγή της RAM δεν απαντήθηκε μήπως φταίει το παρακάτω: mpitzi91, on 18 Nov 2017 - 09:25 AM, said: Καλημέρα, μήπως ο Σκληρός δίσκος είναι χωρισμένος σε partition και εχει αρχήσει και γεμίζει το partition που είναι πάνω το λειτουργικό; Πως μπορώ να το δω? Απο τη Διαχειρηση > Δισκος > 100% αυτό λέει κατι? Συνολικά ο σκληρός απο 500GB έχει 320 ελεύθερα αυτό το ξέρω σίγουρ Το είδες ήδη. Extra μπορείς να δεις στην διαχείριση την χρήση του δίσκου πατώντας ctrl+shift+esc όπως και του επεξεργαστή. Αν θες δώσε μας και μια εικόνα ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Αν το budget σου είναι κάτω των 50€: Θα αλλάξεις RAM και θα εγκαταστήσεις εκ νέου τα windows 10. Επίσης καλό θα ήταν να κάνεις googlaρισματα σαν αυτό έτσι ώστε να βρεις διάφορα κόλπα να σταματήσεις εφαρμογές που τρέχουν στο background και σου τρώνε πόρους(Δες και προηγούμενο ποστ του Tui112) . Αν τώρα όλα τα παραπάνω δεν ξέρεις να τα κάνεις μόνος σου, υπολόγιζε +20€ σε κάποιο τεχνικό ( format , αναβάθμιση ram ). Εδώ πάντως υπάρχει ένας οδηγός για αναβάθμιση της RAM οπότε πριν ξεκινήσεις μόνος σου ρίξε και μια ματιά. 150-180€: Πάμε και για ssd και για τα παραπάνω 500€ + Εδώ πάμε στην λύση του mphxths Σε ένα γρήγορο search στο skroutz ο πρώτος αξιόλογος είναι ο DELL Inspiron 3567 . Ο οποίος βέβαια έχει U επεξεργαστή, που σημαίνει οικονομικός σε ρεύμα και φτηνιάρικος όμως( Σε απόδοση όχι ποιότητα ) και ο υπολογιστής έχει έχει Linux και όχι windows. Αυτό αλλάζει με ένα format βέβαια. Πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο βέβαια πρέπει να σκεφτείς τι απαιτήσεις έχεις. Ρώτα εδώ και υπάρχουν άτομα που παρακολουθούν το thread τα οποία θα σου δείξουν διάφορες προτάσεις για επιλέξεις 180€-500€ Δεν ξέρω αν βρεις κάτι ουσιαστικά πιο κάλο απ ότι έχεις ήδη. Ελπίζω να σε κάλυψα. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2017 από manolis940 1
ss13 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Τρέξε κι αυτό http://download.cnet...4-10466403.html δες τα αποτελέσματα που θα σου πει , πες μας το μοντέλο του δίσκου πάνω αριστερά όπως και το Health/Performance , θες αρκετό ελεύθερο χώρο στο δίσκο για να μπορείς να δουλέψεις με αυτό τον επεξεργαστή , εσύ πόσο κενό χώρο έχεις ; 1
nikοs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Λοιπόν εγώ δηλώνω ξεκάθαρα υπερ του @mphxths αν και κατ εμέ κάνει αρκετά λάθη ... Φίλε TS λυπάμαι πολύ αλλά το μηχάνημά σου ήταν , είναι και ότι και αν κάνεις θα συνεχίσει να είναι ένα πολύ κακό λάπτοπ! Δεν ξέρω γιατί το αγόρασες , ίσως από άγνοια , ίσως γιατί όπως όλοι μας δυσκολεύεσαι οικονομικά αλλά στο χωριό μου ξέρεις τι λέγανε; "Το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι "... Την στιγμή που το αγοράζεις μπορεί να σκέφτεσαι πως κάνεις οικονομία αλλά στο φινάλε έχεις πετάξει λεφτά...και τώρα σε βλέπω έτοιμο να επαναλάβεις το λάθος σου... Εγώ που είμαι τόσο υπερ των αναβαθμίσεων και έχω τσακωθεί με αρκετούς για το αν αξίζει τελικά να αναβαθμίσεις ή να πας σε καινούργιο, στην περίπτωσή σου σου λέω ξεκάθαρα ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ! Είναι κρίμα πραγματικά... Αν θες να κάνεις κάτι πάνε σε πιο ελαφρύ 32μπιτό λειτουργικό. Για να δεις μια βελτίωση στους χρόνους και όχι στις επιδόσεις θα πρέπει να πας σε ssd και 8 gb ram (4+4)...Με ένα πρόχειρο υπολογισμό μιλάμε για 130 ευρώ επένδυση την ώρα που εσύ αυτό το πήρες 2,5-3 κατοστάρικα... Δηλαδή θα δώσεις για να το σουλουπώσεις το 40-55% της αρχικής σου επένδυσης και θα έχεις ξοδέψει σύνολο 380-430 ευρώ για ενα μηχάνημα με CELERON !!! Σήμερα με αυτά τα λεφτά πας σε i3,ssd, 8gb ram και είσαι τσολιάς για καμιά τετραετία στα σίγουρα... Στα 300-400 ευρώ υπάρχουν πληθώρα επιλογών άλλα με 4gb ram και ssd , άλλα με 8gb ram αλλά με απλό μηχανικό γενικά επιλογές σίγουρα υπάρχουν και πολλές...Η μόνη επιλογή που δεν θα έπρεπε να υπάρχει είναι αυτή του να αναβαθμίσεις το υπάρχων μηχάνημά σου... Σκέψου εξοικονομείς 130 ευρώ από την αναβάθμιση , το πουλάς και ένα 100άρι αυτό και ήδη έχεις σώσει 230 ευρώ ... τσοντάρεις και άλλα 150-200 και είσαι τέλεια... Φίλε @mphxths κάνεις λάθος για τους u επεξεργαστές ... σε καμία περίπτωση ένας i5/ι7 6xxxu/7xxxu/8xxxu δεν είναι ψόφιοι του κερατά! Αντίθετα είναι άριστοι επεξεργαστές υπεραρκετοί για το καθένα μας και συνάμα δεν είναι ενεργοβόροι! Τα λάπτοπ τα αγοράζεις για το mobility που σου παρέχουν... Άλλο 45w και άλλο 15w...άλλη αυτονομία "έχω" στην 1η περίπτωση και άλλη στην 2η και φυσικά άλλη αυτονομία μου δίνει ένας core-m που λειτουργεί στα 7w... Αυτό δεν κάνει κακούς τους i3/5/7 u και τους core m, σίγουρα δεν είναι κτήνοι επιδόσεων αλλά είναι αξιοπρεπέστατοι ο καθένας γι αυτό που προορίζεται... Οι atom, celeron είναι όντως για τα πανηγύρια όπως και οι chuwi και λοιπές εταιρίες που κατακλύζουν την αγορά με τέτοια "laptop"... Oι pentium τώρα είναι σίγουρα ένα βήμα πάνω από Celeron και atom , με χαμηλή κατανάλωση και σε επιδόσεις που σίγουρα θα μπορούσαν να σταθούν σε ένα καθημερινό λάπτοπ το οποίο δεν προορίζεται για gaming ... σε συνδυασμό με 8ram και ssd ένα μηχάνημα pentium καλύπτει άνετα έναν χρήστη στις καθημερινές τους ανάγκες! Τέλος @mphxths ενώ δεν διαφωνώ με όλα οσα λες να επισημάνω πως καμιά εταιρία δεν είναι εκεί για να κάνει φιλανθρωπίες , δημιουργήθηκε , ανέπτυξε τεχνολογίες , έκανε επενδύσεις για έναν και μόνο λόγο ΤΟ ΧΡΗΜΑ! και καλά έκανε δηλαδή... Το γεγονός ότι πουλάνε σε ένα εύρος τιμής από 200+ εώς όσο φτάσει δεν το κάνουν για να μας κοροϊδέψουν απλά θέλουν να πιάσουν όλο το φάσμα της αγοράς...Αυτός που μας κοροϊδεύει είναι ο εαυτός μας όταν πιστεύουμε ότι θα δώσουμε 300 ευρώ θα πάρουμε ένα atom μηχάνημα και αυτό ως δια μαγείας θα είναι καλό και σούπερ ντούπερ και νομίζουμε πως τους "ξεγελάσαμε" και κάναμε την καλύτερη αγορά ενώ τα άλλα τα "θύματα" πετάνε τα λεφτά τους όταν σκάνε 600-800-1000 ευρώ για να πάρουν τα δικά τους λάπτοπ...Φίλε @kounga όχι μην δαπανήσεις λεφτά , ελάφρυνε για αρχή το λάπτοπ σου , βάλε ένα 32μπιτο λειτουργικό , ένα light browser , αν παραμείνεις με windows απενεργοποίησε υπηρεσίες και εφέ που δεν σου χρειάζονται, μην φορτώσεις με προγράμματα και antivirus το μηχάνημά σου και κράτα τα λεφτά σου ώστε κάποια στιγμή να πάρεις κάτι καλύτερο...Αν τώρα είσαι τόσο στενά οικονομικά , όπως ο περισσότερος κόσμος άλλωστε, και δεν παίζει να πάρεις καινούργιο στο κοντινό μέλλον τότε τι να σου πω...πάρε μεταχειρισμένο έναν ssd και μια 2άρα ραμ στα 40 ευρώ και όσο σε πάει ... Τέλος @manolis940 λες παραπάνω πως "με 180€-500€ Δεν ξέρω αν βρεις κάτι ουσιαστικά πιο κάλο απ ότι έχεις ήδη."Δεν ξέρω που το βασίζεις αυτό που γράφεις... μεταξύ 300-500 ευρώ σίγουρα ο φίλος μας θα βρεί πολύ καλύτερα μηχανήματα από αυτό που έχει! Τώρα αν εννοείς πως ο καθηγητής σου έτρεχε τα εκτελέσιμα που φτιάξατε για το μάθημα τους προγραμματισμού σε Celeron ε ρε φίλε προφανώς και τα έτρεχε σιγα τι απαιτήσεις έχει να τρέξει ένα .exe που υπολογίζει τετραγωνική ρίζα ή ένα άλλο που σου κάνει προσθαφαιρέσεις...και φυσικά μπορούσε να διαβάζει και τα pdf σας...Αυτά τα κάνει και ένας pentium 4 με άνεση μάλιστα! Τι δηλαδή όποιος έχει μηχάνημα p4 να επενδύσει στην αναβάθμισή του επειδή μπορεί να ανοίξει .exe και browser; Γράφεις πιο πανω πως "γι αυτό μίσησα τα windows" έχω βαρεθεί να ακούω λινουξάκιδες να το λένε αυτό ... τα windows και ειδικά τα windows 10, είναι ότι καλύτερο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από έναν επαγγελματία εώς εναν απλό χρήστη , είναι εύκολα στην χρήση και έχουν πλέον ξεπεράσει τις βρεφικές τους ασθένειες και πλέον είναι σταθερότατα! Με τα windows έχει πληθώρα προγραμμάτων , εφαρμογών και είναι ένα λειτουργικό που σου παρέχει αρκετές ελευθερίες...δεν σε κρεμάει τόσο εύκολο όσο διαμαρτύρεστε μερικοί...Το ότι τα windows καταφέρνουν να βρίσκονται σε κάθε σπίτι δεν είναι τυχαίο , κατάφεραν να φτιάξουν ένα λειτουργικό που μπορεί και παίζει με χιλιάδες συνδυασμούς hardware , μπορεί να μετατρέψει εναν υπολογιστή από εργαλείο σε παιχνιδομηχανή, να αναβαθμίσεις hardware να πειραματιστείς και να συνεχίσει να δουλεύει...Απίστευτα ανεκτικό λειτουργικό...Ουτε καταρρέει , ούτε σε δεσμεύει με το ιδιο hardware εως ότου πετάξεις το μηχάνημα...Μην ξεκινήσω τώρα να μιλάω για λινουξ και τις λοιπές διανομές ... άσχημα , δύσχρηστα λειτουργικά που ότι και αν κάνουν δεν μπορούν να γίνουν user friendly και σίγουρα δεν απευθύνονται στον μέσο χρήστη... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2017 από nikοs 1
manolis940 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που μπορείς να δεις ουσιαστικές διαφορές στο 6006U και στον Ν2820.Έχεις προτείνει ένα laptop με δυνατή RAM και SSD και με ένα επεξεργαστή πολύ λίγο καλύτερο από αυτόν που χρησιμοποιεί ήδη ο φίλος μας TS. Ξεκάθαρα συμφέρει να δώσεις 180 ευρώ αντί για 500 παρά 20(στο παρά 20 βρήκες να μου την πεις για το εύρος).Στα 500 πας στο laptop που ανέφερα παραπάνω και σε λίγο καιρό του πετάς και ssd και τότε βλέπεις ουσιαστική διαφορά.Τώρα αν θα συμφωνήσω σε κάτι μαζί σου ίσως είναι το ότι καλύτερα αν μπορεί ας μαζέψει τα λεφτά και να ξεκινήσει με τις διορθώσεις του software πρώταoff-topic μιας και έπιασες στο στόμα σου το linux To Linux έχει ένα τεράστιο εύρος distros για όλα τα είδη χρηστών. Να σου πω πχ έτσι στα γρήγορα ένα δύο advantages σε σχέση με τα windowsDrivers: Στα distros που απευθύνονται στο μη προχωρημένο χρήστη, είναι ήδη εγκατεστημένοι.Control Panel: Στα windows θα δούμε 2 CPs το οποίο σε πηδάει το ένα στο άλλο. Πάλι στα μηχανήματα που απευθύνονται στον απλό χρήστη έχουν ένα και μάλιστα υπερβολικά εύκολο στην χρήσηPackage Manager: Πολύ στα windows έχουν προβλήματα με ιούς από διάφορα προγράμματα που εγκαθιστούν. Οι διανομείς των distros σου προτείνουν προγράμματα τα οποία είναι virus freeΕγκατάσταση: Απλά κάνε εγκατάσταση μια οποιαδήποτε διανομή ubuntu για να δεις πόσο γελοία είναι. Συν της άλλης μπορείς να την δοκιμάσεις πριν την εγκαταστήσεις και μπορείς να παίξεις με 2-3 χωρίς να χρειαστείς ούτε καν VMs Όσον αφορά τα disadvantages των windows, αρχικά θα πούμε το πρώτο που βλέπουμε εδώ:Αναβάθμιση από παλιό σε νέο σημαίνει bugsΤα αναγκαστικά update που έχουν φάει 3ωρα απ την δουλειά σου ......... ότι πρέπει για ένα επαγγελματία 1
Gtr34 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Όπως ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω, τα 2gb ram για 64bit λειτουργικό είναι λίγα, θα έπρεπε να είχες εγκαταστήσει τα 32 bit. 2
nikοs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 O ειρμός στον προφορικό σου λόγο ελπίζω να μην θυμίζει αυτόν του γραπτού σου γιατί θα έχουμε να κάνουμε με τον 2ο Τσιάρτα! Θα σου απαντήσω όμως σε όλα εκτός από τα linux, συγνώμη αλλά δεν θα μπω σε αυτή την αντιπαράθεση με κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ ενός celeron και ενός i3... Αυτό που μπορείς να δεις ουσιαστικές διαφορές στο 6006U και στον Ν2820. -> Αυτό που γράφεις δεν βγάζει νόημα...Ξανα γράψε το αν μπορείς για να σου απαντήσω... Έχεις προτείνει ένα laptop με δυνατή RAM και SSD και με ένα επεξεργαστή πολύ λίγο καλύτερο από αυτόν που χρησιμοποιεί ήδη ο φίλος μας TS.-> Έχω προτείνει μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη αγορά από την δική σου...8gb ram, ssd , i3, fhd σε σύγκριση με το δικό σου dell που απλά έχει καλύτερο cpu...Στην δική μου περίπτωση δεν χρειάζεται να ξοδέψει καθόλου λεφτά ο φίλος μας , το αγοράζει περνάει WINDOWS γιατί δεν είναι αυτοκαταστροφικός να πάει σε άλλο λειτουργικό και απολαμβάνει! Ξεκάθαρα συμφέρει να δώσεις 180 ευρώ αντί για 500 παρά 20(στο παρά 20 βρήκες να μου την πεις για το εύροος)->Δεν είχα σκοπό να στην "πω" , δεν χρειάζομαι εγώ για να στην "πω" όποιος διαβάσει τι γράφεις καταλαβαίνει...Όχι άνθρωπέ μου , δεν συμφέρει να πετάξει κανείς 180 ευρώ στην αναβάθμιση ενός υπολογιστή που ότι και να του κάνει θα παραμείνει ένας κακός υπολογιστής...Μην το συνεχίζεις με τον Celeron και τις πιθανές βελτιώσεις γιατί θυμίζεις κάτι τυπάδες που πάνε και "πειράζουν" κάτι fiatάκια και νομίζουν πως έχουν supercar...Σαφώς συμφέρει να επενδύσει 500 από το να κάψει 180! Τώρα αν θα συμφωνήσω σε κάτι μαζί σου ίσως είναι το ότι καλύτερα αν μπορεί ας μαζέψει τα λεφτά και να ξεκινήσει με τις διορθώσεις του software πρώτα -> Εγώ πάλι δεν θα συμφωνήσω σε τίποτα μαζί σου.
anonymous-root Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 μου αρέσει που μαλώνετε για τον σελερον, ενώ ο ΤΣ δεν είπε ακριβώς ποιο μηχάνημα έχει. Με το να αναλωνομαστε στο celeron και όλοι οι άλλοι δε βοηθάμε τον TS. και εγώ ανήκω στο κίνημα όχι σελερον , αλλά ας κοιτάμε τις ανάγκες και το τι μπορεί να διαθέσει ο καθένας κάθε στιγμή. Επί της ουσίας 4GB DDR3 sodimm, έχουν περίπου 40-45 ευρώ. Ένας ssd 250gb έχει περίπου 90 ευρώ. Οπότε υπολόγισε ότι θέλεις περίπου 140 ευρώ για να δώσεις λίγο αέρα στον υπολογιστή σου. Ο δικός μου, ένας core 2 duo με 4GB ram και ssd "τσουλούσε". Μην περιμένεις πολύ τρελά πράγματα, αλλά θα δεις κάποια διαφορά με τη μνήμη και τον ssd. Αν αξίζει να τα δώσεις ή να πάρεις κάποιο καινούριο με περίπου 500 ευρώ, εξαρτάται από τις ανάγκες και την τσέπη σου. 3
Alexlooker Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα σας. Laptop Toshiba C50-B-173 με Celeron 2.13GH & 2GB RAM, το πήρα πρόπερσι με τα 8.1 και απο πέρισι έβαλα τα 10 x64. Tελευταία μου βγάζει το μήνυμα των windows "η μνήμη του υπολογιστή σας είναι ανεπαρκής". Και εννοείται οτι έχω πολλά κολήματα. Αν εννοεί τη RAM, άνοιξα τη Διαχείριση και μου δείχνει τη Ram στο 83% με τον Chrome ανοιχτό να τρώει το 25% της μνήμης, και απενεργοποιημένα όλα τα πρόσθετα του. Και μάλιστα μου το δείχνει 3 φορές ξεχωριστά ( ... γιατί?) 16%+6%+3% κι έτσι αθροιστικά μιλάω για 25%. Απο τα λοιπά προγράμματα, με απενεργοποιημένα τα παντα, μου δείχνει το antimalware service του windows defender ,στο 11,5% (δεν είναι πολύ κι αυτό?) και τέλος, μια σειρά απο αρκετά προγράμματα των windows και του Toshiba Utilities με 0,1% ως 0,5% το καθένα. 1) Καταρχήν, το πρόγραμμα του Toshiba Utilities που είχε απο τη μάνα του, υπάρχει λόγος να το έχω ακόμη? ( Προφανώς έχει περάσει και η εγγύηση των 2 ετών) . Αν δεν προσφέρει κατι, μπορώ να το απενεργοποιήσω απο κάπου συνολικά? 2) Τους ίδιους πόρους τρώει και ο Firefox που τον δοκίμασα αντί του Crome. 3) Το δίσκο και γενικά το σύστημα δεν τον έχω φορτωμένο με προγράμματα, αντιθέτως απο την πρώτη στιγμή των 10 το laptop είναι αργό σε βαθμό κολήματος, στην απόκριση των πλήκτρων εργασιών (όλα τα F1-F12 , FN, όλη η γραμμή εργασιών, πχ παταω ακόμη και το Volume ή το Ημερολόγιο στη γραμμή Εργασιών και ανοίγει μετά απο 15 sec ... Τι χριαζεσαι: 4gb ram και 32bit λειτουργικο (ναι, με 4gb βαζεις 32bit λειτουργικο) 2
nikοs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 μου αρέσει που μαλώνετε για τον σελερον, ενώ ο ΤΣ δεν είπε ακριβώς ποιο μηχάνημα έχει. Με το να αναλωνομαστε στο celeron και όλοι οι άλλοι δε βοηθάμε τον TS. και εγώ ανήκω στο κίνημα όχι σελερον , αλλά ας κοιτάμε τις ανάγκες και το τι μπορεί να διαθέσει ο καθένας κάθε στιγμή. Επί της ουσίας 4GB DDR3 sodimm, έχουν περίπου 40-45 ευρώ. Ένας ssd 250gb έχει περίπου 90 ευρώ. Οπότε υπολόγισε ότι θέλεις περίπου 140 ευρώ για να δώσεις λίγο αέρα στον υπολογιστή σου. Ο δικός μου, ένας core 2 duo με 4GB ram και ssd "τσουλούσε". Μην περιμένεις πολύ τρελά πράγματα, αλλά θα δεις κάποια διαφορά με τη μνήμη και τον ssd. Αν αξίζει να τα δώσεις ή να πάρεις κάποιο καινούριο με περίπου 500 ευρώ, εξαρτάται από τις ανάγκες και την τσέπη σου. Δεν μαλώνουμε απλά προσπαθώ να προστατέψω το παλικάρι από το να επενδύσει λεφτά σε κάτι που δεν αξίζει...Όπως έγραψα παραπάνω και εγώ και πολύ σωστά αναφέρεις και εσύ για να δώσει έναν "αέρα" στον σύστημά του πρέπει να ξοδέψει περί των 140 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο ειδικά όταν δεν θα δεις τεράστιες διαφορές εξαιτίας την cpu που σε κρατάει πίσω! Ένας core 2 duo πχ t8100 είναι πιο ισχυρός από τον n2820! Έχω και εγώ ένα τέτοιο για όταν πηγαίνω διακοπές και δεν το λες "κακό"...οι core 2 duo μπορούν ακόμα να σταθούν σε συστήματα που δεν έχουν απαιτήσεις...βέβαια πλέον ούτε εκεί αξίζει να επενδύσεις γιατί είναι μια παρωχημένη τεχνολογία! Τι χριαζεσαι: 4gb ram και 32bit λειτουργικο (ναι, με 4gb βαζεις 32bit λειτουργικο) Ακριβώς αυτό! Aν είναι να δώσει λεφτά αγοράζει 2gb ram με λίγα λεφτά(10-15 ευρώ) βάζει και μια 32άρα έκδοση windows και περιμένει να μαζέψει λεφτά για κάτι καινούργιο κατ' εμέ οτιδήποτε παραπάνω είναι λάθος! 1
ss13 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Κάνε αυτό https://www.tomsguide.com/us/flash-click-to-run-how-to,news-20422.html βάλε κατ' επιλογή τον Flash Player Tools - Add-ons - εκεί που έχει τον Flash Player επέλεξε Ask to Activate αν έχεις και το 30 % του δίσκου άδειο κάτι γίνεται , όχι πως θα πετάει αλλά θα τσουλάει κάπως ( ό,τι είπαν οι επάνω είναι σωστά , δεν αξίζει να κάνεις κάτι ) 2
manolis940 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 O ειρμός στον προφορικό σου λόγο ελπίζω να μην θυμίζει αυτόν του γραπτού σου γιατί θα έχουμε να κάνουμε με τον 2ο Τσιάρτα! Θα σου απαντήσω όμως σε όλα εκτός από τα linux, συγνώμη αλλά δεν θα μπω σε αυτή την αντιπαράθεση με κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ ενός celeron και ενός i3... Αυτό που μπορείς να δεις ουσιαστικές διαφορές στο 6006U και στον Ν2820. -> Αυτό που γράφεις δεν βγάζει νόημα...Ξανα γράψε το αν μπορείς για να σου απαντήσω... Υπάρχουν i3 και i3. Αυτός που πρότεινες είναι καλύερος απ τον celeron αλλά όχι ουσιαστικά καλύερος για να δεις διαφορά. Υπάρχουν άπειρα laptop στην τιμή που πρότεινες με πιο σοβαρούς επεξεργαστές. Έχεις προτείνει ένα laptop με δυνατή RAM και SSD και με ένα επεξεργαστή πολύ λίγο καλύτερο από αυτόν που χρησιμοποιεί ήδη ο φίλος μας TS.-> Έχω προτείνει μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη αγορά από την δική σου...8gb ram, ssd , i3, fhd σε [...] 8 GB RAM και ένας ssd δεν θα φέρουν την άνοιξη. Μόλις ο υπολογιστής ψάξει για update και το defender ξεκινήσει να δουλεύει ούτε ο 6006U θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Και να συμφωνήσουμε ότι δεν αξίζει λεφτά για αναβάθμιση, σίγουρα δεν αξίζει να πετάξει τα λεφτά του σε τέτοια αγορά. Ξεκάθαρα συμφέρει να δώσεις 180 ευρώ αντί για 500 παρά 20(στο παρά 20 βρήκες να μου την πεις για το εύροος)->Δεν είχα σκοπό να στην "πω" , δεν χρειάζομαι εγώ για να στην "πω" όποιος διαβάσει τι γράφεις καταλαβαίνει...Όχι άνθρωπέ μου [...] Μπήκες επιθετικά και συμφωνώ ότι όποιος διάβασε καταλαβαίνει Τώρα αν θα συμφωνήσω σε κάτι μαζί σου ίσως είναι το ότι καλύτερα αν μπορεί ας μαζέψει τα λεφτά και να ξεκινήσει με τις διορθώσεις του software πρώτα -> Εγώ πάλι δεν θα συμφωνήσω σε τίποτα μαζί σου. Και εδώ όποιος διάβασε καταλαβαίνει τον σκόπο για τον οποιο μπήκες εδώ μέσα Κάτι ακόμα. Όπως είπα παραπάνω το laptop το έχω δουλέψει. Για απλή καθυμερινή χρήση είναι πάρα πολύ καλό. Να πω εδώ βέβαια ότι το αντίστοιχο μηχάνημα δούλευε με windows 7 και όχι 10. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι office ( κατά προτίμηση όχι 2016 ) internet και γενικά απλές εργασίες πάνε μπάλα σε αυτό το εργαλείο ειδικά με έναν ssd. Στο κάτω κάτω αν πάμε στην επένδυση των 180€ το μόνο που θα έχει χαθεί είναι τα 20€ της RAM. Ο ssd θα μπει και στο επόμενο εργαλείο, δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεται την σπατάλη εδώ. Δεν σπαμάρω με άλλα μηνύματα εδώ. Θεωρώ ότι έχω δώσει αναλυτικές απαντήσεις. Ας αποφασίσει ο χρήστης μόνος του 1
Diskimpex Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Σε παλιο μηχανημα με τα 8 πανω ,τα ιδια οταν μπηκαν τα 10 .Και σε καθαρη εγκατασταση .Μπηκαν μετα τα 8.1 μια χαρα .Ειναι μαλλον θεμα της σαβουρας που εχουν τα λαπτοπ ειδικα να δουλεψουν .Αντεχουν μεχρι καποια αναβαθμιση. 1
nikοs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 @manolis940 Διαβάζεις τι γράφεις;;;Δεν μπορεί ένας i3 να ανταποκριθεί αλλά θα πηγαίνει μπάλα το μηχάνημα με τον celeron;;;Και φυσικά είναι πέταμα τα 180ευρώ ... πλέον τα περισσότερα λάπτοπ έρχονται με ssd γιατί να τον πάρει για "καβάντζα" ;;; Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του i3 6006u και του celeron και αν αυτό δεν είσαι σε θέση να το αντιληφθείς κακώς που μπαίνεις και δίνει "συμβουλές" γιατί κάνεις περισσότερο ζημιά παρά καλό! Ναι είμαι επιθετικός γιατί διαβάζω τι γράφεις και αυτά που γράφεις είναι λάθος...Το να κάνεις λάθος όμως δεν είναι το πρόβλημα , το πρόβλημα είναι ότι ενώ δεν έχεις γνώσεις και αυτό φαίνεται κάθεσαι και γίνεσαι επίμονος! 2
manolis940 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 @manolis940 Διαβάζεις τι γράφεις;;;Δεν μπορεί ένας i3 να ανταποκριθεί αλλά θα πηγαίνει μπάλα το μηχάνημα με τον celeron;;;Και φυσικά είναι πέταμα τα 180ευρώ ... πλέον τα περισσότερα λάπτοπ έρχονται με ssd γιατί να τον πάρει για "καβάντζα" ;;; Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του i3 6006u και του celeron και αν αυτό δεν είσαι σε θέση να το αντιληφθείς κακώς που μπαίνεις και δίνει "συμβουλές" γιατί κάνεις περισσότερο ζημιά παρά καλό! Ναι είμαι επιθετικός γιατί διαβάζω τι γράφεις και αυτά που γράφεις είναι λάθος...Το να κάνεις λάθος όμως δεν είναι το πρόβλημα , το πρόβλημα είναι ότι ενώ δεν έχεις γνώσεις και αυτό φαίνεται κάθεσαι και γίνεσαι επίμονος! Πολλοί "i3" είναι απλά εμπροικοί. Ένας απ αυτούς είναι ο 6006U. Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το καταλάβεις. Μπορείς απλά να διαβάσεις τα χαρακτιριστικά του . https://ark.intel.com/products/91157/Intel-Core-i3-6006U-Processor-3M-Cache-2_00-GHz 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα