nikοs Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 @manolis940 Δεν το συνεχίζω άλλο πραγματικά είναι άσκοπο να προσπαθω να σε πείσω..."Εναντίον της βλακείας ακόμα και οι θεοί αγωνίζονται μάταια"
kounga Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Αν το budget σου είναι κάτω των 50€: Θα αλλάξεις RAM και θα εγκαταστήσεις εκ νέου τα windows 10 Δεν βλέπω κάπου να σου έχουμε προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Γενικά και μία τα 1600 να βάλει θεωρητικά δεν σου προκαλεί πρόβλημα. Θα κατεβεί η συχνότητα της στα 1066 από το σύστημα σου. Επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ στην πράξη ( Να βάλω Ram διαφορετικών ταχυτήτων ) καλό θα είναι να πάρεις και κάποια επιβεβαίωση από κάποιον άλλο. Εννοώ οπιαδήποτε DDR3 για λαπτοπ στο εμπόριο κάνει? Πχ αυτή ? https://mustshop.gr/category-1722/hardware/mnimes/d3s-4gb-1333-9-essent-k2-msk.html?sl=el ή θέλω και καποιο άλλο χαρακτηριστικό? Τρέξε κι αυτό http://download.cnet...4-10466403.html δες τα αποτελέσματα που θα σου πει , πες μας το μοντέλο του δίσκου πάνω αριστερά όπως και το Health/Performance , θες αρκετό ελεύθερο χώρο στο δίσκο για να μπορείς να δουλέψεις με αυτό τον επεξεργαστή , εσύ πόσο κενό χώρο έχεις ; Ο σ δ είναι HGST HTS545050A7E380 (465GB) με 222 GB ελεύθερα , και σε επίδοση και υγεία δείχνει 100%. Τι άλλο μπορώ να δω απο εκεί? Λοιπόν εγώ δηλώνω ξεκάθαρα υπερ του @mphxths αν και κατ εμέ κάνει αρκετά λάθη ... Φίλε TS λυπάμαι πολύ αλλά το μηχάνημά σου ήταν , είναι και ότι και αν κάνεις θα συνεχίσει να είναι ένα πολύ κακό λάπτοπ! Δεν ξέρω γιατί το αγόρασες , ίσως από άγνοια , ίσως γιατί όπως όλοι μας δυσκολεύεσαι οικονομικά αλλά στο χωριό μου ξέρεις τι λέγανε; "Το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι "... Την στιγμή που το αγοράζεις μπορεί να σκέφτεσαι πως κάνεις οικονομία αλλά στο φινάλε έχεις πετάξει λεφτά...και τώρα σε βλέπω έτοιμο να επαναλάβεις το λάθος σου... Εγώ που είμαι τόσο υπερ των αναβαθμίσεων και έχω τσακωθεί με αρκετούς για το αν αξίζει τελικά να αναβαθμίσεις ή να πας σε καινούργιο, στην περίπτωσή σου σου λέω ξεκάθαρα ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ! Είναι κρίμα πραγματικά... Αν θες να κάνεις κάτι πάνε σε πιο ελαφρύ 32μπιτό λειτουργικό Φίλε @kounga όχι μην δαπανήσεις λεφτά , ελάφρυνε για αρχή το λάπτοπ σου , βάλε ένα 32μπιτο λειτουργικό , ένα light browser , αν παραμείνεις με windows απενεργοποίησε υπηρεσίες και εφέ που δεν σου χρειάζονται, μην φορτώσεις με προγράμματα και antivirus το μηχάνημά σου και κράτα τα λεφτά σου ώστε κάποια στιγμή να πάρεις κάτι καλύτερο...Αν τώρα είσαι τόσο στενά οικονομικά , όπως ο περισσότερος κόσμος άλλωστε, και δεν παίζει να πάρεις καινούργιο στο κοντινό μέλλον τότε τι να σου πω...πάρε μεταχειρισμένο έναν ssd και μια 2άρα ραμ στα 40 ευρώ και όσο σε πάει ... Συμφωνώ να βάλω μια RAM 4-8GB και να κάνω ένα clean install των 10 σε 32. Η μητρική του δεν πιστευω να έχει περιορισμό μεταξύ 32- 64 ? Το λέω γιατί, στην αυτόματη αναβάθμιση της ms πέρισυ μου περασε τα 64. Οχι όμως να πάρω να του βάλω και SSD... Oσο για ελαφρυ browser ποιος θαναι αρκετά καλός να δουλευει τα google spreadshits καλά οπως ο Chrome? Kαι το κακό είναι οτι μιλάμε για εργαλείο της Google... Δες και παρακάτω την απαντηση μου στον mphxths . Για αυτο το μηχανημα μιλαμε ? http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-toshiba-satellite-c50-b-173-156-n28202gb-500gbhd/prod7320961pp/ Ουτε ευρω δεν θα ξοδευα..αντε να παρω μονο κανα ssd να του ριξω πανω μιας και θα μου μεινει. Πολυς κοσμος παρασυρθηκε απο φτηνα λαπτοπς που λογω celeron / λιγη ram στην πορεια αρχισαν να σερνονται. Μιλαμε για ενα μηχανημα με celeron , ddr3 μνημη και μηχανικο δισκο. Αυτο για να αναστηθει ΛΙΓΟ θελει παραπανω μνημη (τζαμπα λεφτα , πλεον τα καινουργια φορητα βγαινουν με ddr4 μνημες) , ssd δισκο (η μονη αξιολογη αναβαθμιση σε οτιδηποτε φορητο) και καποιο λειτουργικο στυλ win7( με τα βιας 8/10) ή linux. Ετσι θα αναστηθει λιιιιγο. Γιατι ο celeron ειναι celeron...παντα θα κραταει το συστημα πισω και τα 2 γιγα δεν βοηθανε..εδω ανοιγεις chrome με 3-4 tabs και τρωει 1 γιγα ετσι για πλακα....τι να κλασουν 2 γιγα αν θες να δουλεψεις και αλλα προγραμματα... Αλλα οπως ειπα το να βαλεις ραμ σε τετοιο μηχανημα..ειναι σπαταλη χρηματων... Αν δεν αναβαθμισεις τα παραπανω..ο,τι σαβουρα και να καθαρισεις με τα σημερινα δεδομενα δεν θα εχεις αξιολογη εμπειρια χρησης... Κοιτα, εξαρτάται τι δουλειά θέλει ο καθείς να κάνει, και τι εννοείς να "παρασύρεται" καποιος . Εγώ το πήρα με την επιδότηση προ 3 χρόνια σχεδόν τζάμπα αν θυμάμαι καλά 39Eυρω και ήξερα οτι έπαιρνα ένα βοηθητικό εργαλείο , και συγκεκριμένα για να το δουλεύω μόνο για google spreadshits. Απλά το κακό παρα έγινε απ όταν γλυκάθηκα απο το το οτι είναι αθόρυβο και με εύκολο πληκτρολόγιο, σε σχέση με το desktop μου, και άρχισα να κάνω και browsing και youtube περισσότερο στο laptop. To τελευταίο βέβαια είναι απλά θέμα προσωπικής προτίμησης και "κολήματος", όσον αφορά το θόρυβο που κάνουν οι KM των desktops... Σε βαθμό που να με ενοχλούν πλέον τα desktops, και τη στιγμή που δεν χρησιμοποιώ ούτε βαριά προγράμματα, ούτε χρειάζομαι καμιά special καρτα video. Δηλαδή και σύμφωνα με όσα λες, ο ts είτε να το πετάξει στα σκουπίδια και να κόψει το κεφάλι του πάρει άλλο φορητό, είτε αν δεν έχει λεφτά να αρχίσει απλά να κοπανάει το κεφάλι του επειδή έκανε «λάθος» (σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια) αγορά ;;; Διάβασες καθόλου τα προβλήματα που ανέφερε στην αρχή ή έφαγες κόλλημα μόλις είδες τον επεξεργαστή που φοράει και την «παρωχημένη» μνήμη;;; Υποτίθεται ότι απαντάμε εδώ για να βοηθάμε τον άλλο κ όχι να τον κρίνουμε ούτε να τον πυροβολούμε. Και όλα όσα αναφέρει o άνθρωπος προέρχονται από ελλειπή ποσότητα μνήμης RAM και προβληματική αναβάθμιση από τα εργοστασιακά 8 στα 10. Αν λοιπόν ΔΕΝ έχει λεφτά για να πάρει νέο φορητό, μπορεί απλά να αγοράσει άλλα 2Gb RAM και να κάνει μία καθαρή εγκατάσταση των 10. Έτσι θα λύσει τα θέματα που ανέφερε και θα μπορέσει να δουλέψει το φορητό για καιρό. Ακόμα περισσότερο, την αδυναμία του h/w θα την βοηθήσει και με έναν 128ρη SSD, εξάλλου όπως αναφέρει έχει «ελαφριά» εγκατάσταση από άποψη προγραμμάτων, αλλά αυτό απαιτεί παραπάνω λεφτά και πιθανότατα να είναι δύσκολο το λύσιμο του φορητού για την αλλαγή του δίσκου. Το θέμα είναι πως λύσεις υπάρχουν, Στ είτε φθηνές, είτε ακριβές και σεβαστή μεν η άποψη σου αλλά δεν βοηθάει, όπως καταλαβαίνεις. Στο μυαλό μου είσαι... Τι χριαζεσαι: 4gb ram και 32bit λειτουργικο (ναι, με 4gb βαζεις 32bit λειτουργικο) Όπως ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω, τα 2gb ram για 64bit λειτουργικό είναι λίγα, θα έπρεπε να είχες εγκαταστήσει τα 32 bit. Δεν είναι και θέμα συμβατότητας της μητρικής? Το λέω γιατί η ms στην αυτόματη αναβάθμιση που μου έκανε πέρισυ απο 8.1 σε 10 , έβαλε τα 64. Μπορώ δηλ να επιλέξω αν θέλω 32 ? update : Eiναι τυχαίο που εδω και 10 μέρες ,δηλ απο την τελευταία αναβάθμιση των 10, κόπηκαν τα κολήματα? Ιδωμεν...
manolis940 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Εννοώ οπιαδήποτε DDR3 για λαπτοπ στο εμπόριο κάνει? Πχ αυτή ? https://mustshop.gr/category-1722/hardware/mnimes/d3s-4gb-1333-9-essent-k2-msk.html?sl=el ή θέλω και καποιο άλλο χαρακτηριστικό? Οποιαδήποτε DDR3 για laptop(σαν αυτή που έδειξες ) θα τις δεις να γράφονται και ως SO-DIMM. Κάτι που ίσος βέβαια να είναι πρόβλημα είναι τα volt της RAM. Για ασφάλεια ίσως είναι καλό να χρησιμοποιήσεις το speccy. Αν θυμάμαι καλά από το πλαγινό menu θα επιλέξεις RAM, θα βρεις την ενότητα που λέει SPD -> Slot# -> timing table. Εκεί θα δεις ένα πίνακα όπου η τελευταία στήλη θα αναγράφει κάποια volts. Φρόντισε η RAM που θα αγοράσεις να είναι ανάμεσα σε αυτά. Κανονικά βέβαια όλες οι DDR3 πρέπει να παίζουν σε όλες τις μητρικές. Οχι όμως να πάρω να του βάλω και SSD... Αν και έχει αναφερθεί ξανά θα σου θυμήσω ότι και τον υπολογιστή να πετάξεις μπορείς να τον βάλεις και σε άλλο laptop αλλά και pc. Επίσης μπορείς να αγοράσεις για οικονομία ένα φθηνό και στην cdιερα να βάλεις τον ήδη υπάρχον σκληρό σου(Αν δεν χρησιμοποιείς cd ). Έτσι αρχεία που πιάνουν χώρο(ταινίες, μουσική, κ.α) μπορείς να τα πετάξεις εκεί μέσα και στον SSD να αφήσεις μόνο τα προγράμματα και το λειτουργικό σύστημα. Για να κάνεις το παραπάνω χρειάζεσαι ένα εξάρτημα σαν αυτό. Πρόσεξε μόνο το ύψος της cdιερας σου. Το συγκεκριμένο πχ είναι για ύψος 12,7 χιλιοστών. Εσένα μπορεί να είναι και στα 9 χιλιοστά update : Eiναι τυχαίο που εδω και 10 μέρες ,δηλ απο την τελευταία αναβάθμιση των 10, κόπηκαν τα κολήματα? Ιδωμεν... Ίσως ναι ίσως και η MS να έβαλε λίγο μυαλό. Πριν κάνεις κάποια αγορά απ τις παραπάνω μπορείς να περιμένεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα