innovitis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα στην αϋπνη παρέα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που σε πολλούς μπορει να φαίνεται απλό, αλλα εγω έχω την απορία. Έχω συνδέσει μόντεμ και ρουτερ τα οποία έχουν διαφορετικες ip και έχω ακούσει ότι μπορει να μην λειτουργούν σωστά. Αναλυτικότερα: το μόντεμ εχει ως ip πχ 192.168.1.1 , το ρουτερ παίρνει μια ως ενσύρματη σύνδεση 192.168.1.x αλλα μετά δια μοιράζει ως 192.168.0.xxx Θέλω να ρωτηςω Αν Αυτο μπορει να δημιουργήσει κάποιο προβλημα γενικοτερα(χαμηλές ταχύτητες, απώλεια σήματος απο ρουτερ κτλ στο ρουτερ έχουν συνδεθεί κ αλλα.. Ευχαριστω προκαταβολικα(δεν ξερω αν το topic ειναι στη σωστή κατηγορία)
rfc Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Αν το εχεις συνδεσει στη wan θυρα κανονικα θελει διαφορετικο subnet. δλδ επρεπε απο την αρχη να το ειχες σε 192.168.0.0/24 δικτυο και να μην παιρνει 192.168.1.0/24 απο το αλλο και να το κανει routing. Αυτο ειναι και το σωστο. Αν το εχεις lan-lan μπορει να ειναι και στο ιδιο υποδικτυο. εσυ στην ουσια δε το εχεις σε διαφορετικο υποδικτυο παρα μονο τον dhcp server. Εισαι καπου αναμεσα δλδ. βασικα οπως και να το βαλεις θεμα δε θα εχεις ποτε αν δε ξερεις ακριβως τι θες να κανεις με τα δικτυα. Αν δλδ το ζητουμενο ειναι να βγαινεις απλα ιντερνετ, βαλτα οπως ναναι. Θα παιξουν ολα τα setup.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα