Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ιδιωτικά όλα χθες.

Μην πέφτεις στην παγίδα της απαξίωσης-πώλησης σε ξεφτίλα τιμή γιατί το αποτελεσμα ειναι πάντα μικρή αυξηση στην ποιότητα υπηρεσιών με πάραλληλη τεραστια αυξηση στο κόστος.

Οι δεκο ειναι δημοσιο (δηλαδή όλων μας) κεφαλαιο με τεραστια αξία αλλά γίνεται εκφυλισμος-απαξίωση ώστε να πουληθεί σε αστεια τιμή και οχι στην πραγματική του αξία. Δες για παραδειγμα οτε, δεη, ολπ, τραίνα, αεροδρομια, κλπ. .

Η λύση θα ήταν εφαρμογη μοντέλου λειτουργίας ιδιωτικου φορέα στους εργαζομένους του δημοσίου ΚΑΙ άρση μονιμοτητας. Εκεί να δεις για το πότε θα σταμάταγε η υπάλληλος να βαφει τα νυχια της αντι να απαντα στα τηλεφωνα και ο υπάλληλος να κοιτα το κουπονι του οπαπ αντι να κάνει τη δουλειά του. Για την υποστελέχωση ας μην μιλήσουμε γιατί και εκεί υπάρχει δόλος.

• Like 12
Δημοσ.

Εμένα οι Κινέζοι προτείνουν να τα ξαναστείλουν. Τους λέω "στείλτε τα αν είναι δωρεάν αλλά δεν τα γυρνάω αν είναι διπλά".

Και μετα θα αγοραζεις κατι αξιας 30€ και θα σου λενε αλλα 30 οπως κανουν και τωρα οι courier...

Τοτε θα κλαιμε ολοι μαζι παρεα

Κα θα πληρωνεις σε τιμες dhl μετα , το σκεφτηκες καλα ?

Ανοησίες. Το κρατικό μονοπώλιο είναι εξίσου επικίνδυνο διότι χαϊδεύονται οι αργόμισθοι για τα ψηφαλάκια.

Το ολιγοπώλιο και μονοπώλιο είναι επικίνδυνα, όχι ο ανταγωνισμός.

π.χ. μονοπώλιο ιδιώτη που πήρε τη δουλειά με ρουσφέτι από υπουργό, ολιγοπώλιο δύο εταιριών σε όλη την αγορά, κτλ

Δημοσ.

Όχι θα περιμένουμε σαν τα πρόβατα ή θα τους χαρίζουμε 20ευρα έτσι για να μην στραβώσουν οι κινέζοι.

Να μην ψωνισεις ξανα φιλε μου ...

Ο κινεζος τι φταιει...

Κοψτε την καραμελα Κυριοι .. δεν σας τιμα ..

ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΩΝΙΣΕΤΕ ..

ΓΙΑ ΤΑΜΠΛΕΤ & ΘΗΚΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ...

• Like 4
Δημοσ.

Εμένα οι Κινέζοι προτείνουν να τα ξαναστείλουν. Τους λέω "στείλτε τα αν είναι δωρεάν αλλά δεν τα γυρνάω αν είναι διπλά".

Δηλαδή έμ δε φταίει ο έμπορος (αλλα το τελωνείο της χώρας του πελλάτη), εμ θελεις άλλο ενα τζάμπα, έμ να κρατήσεις και τα δυο.

Εγω σαν έμπορος, οσο μεγάλος κι αν ήμουν θα σου ελεγα κάνε οτι θες με dispute και την ίδια στιγμή θα έχωνα μια ταμπέλα "Δεν στέλνω Ελλάδα μέχρι να στρώσει ο ελληνικός εκτελωνισμός" οπου "στρώσει" θα εννοούσα να μάθετε να πληρώνετε το τελωνείο σας ή να γίνει πιο γρήγορο.

• Like 2
Δημοσ.

Έχει καταντήσει πλέων γραφικο γιατι ενω γνωριζετε την κατασταση που επικρατει εδω και μηνες συνεχιζεται να κανετε αγορες απο Κίνα.

Τι να πω αλλά μερικοί πρέπει να είναι μαζόχες δεν εξηγείται.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή έμ δε φταίει ο έμπορος (αλλα το τελωνείο της χώρας του πελλάτη), εμ θελεις άλλο ενα τζάμπα, έμ να κρατήσεις και τα δυο.

Εγω σαν έμπορος, οσο μεγάλος κι αν ήμουν θα σου ελεγα κάνε οτι θες με dispute και την ίδια στιγμή θα έχωνα μια ταμπέλα "Δεν στέλνω Ελλάδα μέχρι να στρώσει ο ελληνικός εκτελωνισμός" οπου "στρώσει" θα εννοούσα να μάθετε να πληρώνετε το τελωνείο σας ή να γίνει πιο γρήγορο.

Context (πριν από το να βρίζεις). Το αντικείμενα είναι υπερβολικά μικρής αξίας για αυτούς (αλλά ανύπαρκτα στην Ελλάδα).

Συνεπώς αν τα έστελνα πίσω (αν έρχονταν αργότερα) το κόστος θα ήταν τεράστιο και 2) είναι πολύ φτηνά σε αυτούς.

Οπότε μη μιλάς αν δεν ξέρεις.

Έχει καταντήσει πλέων γραφικο γιατι ενω γνωριζετε την κατασταση που επικρατει εδω και μηνες συνεχιζεται να κανετε αγορες απο Κίνα.

Τι να πω αλλά μερικοί πρέπει να είναι μαζόχες δεν εξηγείται.

Είναι περίεργο αυτό που συμβαίνει στη δική μου εμπειρία. Μόνο αυτό τον μήνα έχω σοβαρό πρόβλημα. Μέχρι και πριν 2-3 βδομάδες έπαιρνα τα ασιατικά εντός του deadline.

Μάλιστα, δεν έχω καν 1 δέμα, να πεις ότι χάθηκε, έχω 4 διαφορετικά, από 4 διαφορετικούς ασιατικούς προορισμούς και μάλιστα ένα δεν είναι καν από την Κίνα!

Δημοσ.

Προσωπικά δεν επιδιώκω να αγοράζω άπο Κίνα, έστω και αν είναι φθηνότερα, όμως κάποια πράγματα όπως τα ανταλλακτικά μαξιλαράκια για τα ακουστικά μου υπάρχουν μόνο στην Κινα.

Δημοσ.

Context (πριν από το να βρίζεις). Το αντικείμενα είναι υπερβολικά μικρής αξίας για αυτούς (αλλά ανύπαρκτα στην Ελλάδα).

Συνεπώς αν τα έστελνα πίσω (αν έρχονταν αργότερα) το κόστος θα ήταν τεράστιο και 2) είναι πολύ φτηνά σε αυτούς.

Οπότε μη μιλάς αν δεν ξέρεις.

Δεν εβρισα σε κανενα σημείο, εκτός αν εχεις πολύ χαμηλά ορια ευθιξίας, που δεν ειναι δικο μου θέμα.

Απο εκεί και πέρα ειναι λάθος η λογική σου. Και 1 cent να τους κοστίζει, είναι έμπορος, οχι συνεταίρος σου.  Αυτός έκανε άψογα τη δουλειά του. Στο κάτω κάτω μήνες τώρα ξέρουμε οτι υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις και υπάρχουν πολοί λιγοι τρόποι παρακαμψης. Αν το ήθελες γρήγορα πάρε το απο Ελλάδα ή απο Ευρώπη, εσύ ομως το ήθελες πάμφθηνα, γρήγορα και οταν σου εκατσε η αναμενόμενη (γιατί το ήξερες) καθυστέρηση ζητάς να σου στειλει και αλλο δωρεαν. Does not compute

Επιλογή σου βέβαια τι ζητάς.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν εβρισα σε κανενα σημείο, εκτός αν εχεις πολύ χαμηλά ορια ευθιξίας, που δεν ειναι δικο μου θέμα.

Απο εκεί και πέρα ειναι λάθος η λογική σου. Και 1 cent να τους κοστίζει, είναι έμπορος, οχι συνεταίρος σου. Αυτός έκανε άψογα τη δουλειά του. Στο κάτω κάτω μήνες τώρα ξέρουμε οτι υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις και υπάρχουν πολοί λιγοι τρόποι παρακαμψης. Αν το ήθελες γρήγορα πάρε το απο Ελλάδα ή απο Ευρώπη, εσύ ομως το ήθελες πάμφθηνα, γρήγορα και οταν σου εκατσε η αναμενόμενη (γιατί το ήξερες) καθυστέρηση ζητάς να σου στειλει και αλλο δωρεαν. Does not compute

Ετσι ακριβως ...

Δημοσ.

Οι κινεζοι ειναι οι τελευταιοι που φταινε.Τοσα δεματα μας εχουν ερθει χωρις ουτε 10 σεντς φπα,τζαμπα μεταφορικα και σε τιμες χωμα απο τους κινεζους.Αν θελετε να κραξετε καποιον κραξτε τα κωλοελτα που εχουν 40 μερες fixed αναμονη για καθε δεμα που μπαινει στο τελωνειο λες και θα τους πεσει ο κωλος.

• Like 2
Δημοσ.

Απο εκεί και πέρα ειναι λάθος η λογική σου. Και 1 cent να τους κοστίζει, είναι έμπορος, οχι συνεταίρος σου.  Αυτός έκανε άψογα τη δουλειά του. Στο κάτω κάτω μήνες τώρα ξέρουμε οτι υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις και υπάρχουν πολοί λιγοι τρόποι παρακαμψης. Αν το ήθελες γρήγορα πάρε το απο Ελλάδα ή απο Ευρώπη, εσύ ομως το ήθελες πάμφθηνα, γρήγορα και οταν σου εκατσε η αναμενόμενη (γιατί το ήξερες) καθυστέρηση ζητάς να σου στειλει και αλλο δωρεαν. Does not compute

Ετσι ακριβως ...

Ανοησίες μόνο για να γίνεται trolling. Ο ΠΩΛΗΤΗΣ πρότεινε να τα στείλει εντελώς δωρεάν. ΟΚ, ένας δεύτερος πωλητής δεν το είπε έτσι και τον ρώτησα εγώ (εξάλλου σχεδόν με το ίδιο πρωτόκολλο λειτουργούν όλοι εκεί).

Για να καταλάβετε και να μη λέτε ότι να'ναι, από συζητήσεις που είχα μαζί τους φαίνεται ότι τους ενδιαφέρει σε τεράστιο βαθμό να μη γυρίσουν λεφτά πίσω, αλλά το εμπόρευμα είναι για αυτούς πολύ μικρότερης αξίας. 

Και όπως είπα αρχικά, τα αντικείμενα αυτά είναι γελοιωδώς χαμηλής αξίας. Το να τα στείλω πίσω είναι αξίσου γελοιωδώς τεράστιας αξίας τα μεταφορικά και με το να τα ξαναστείλουν αυτοί συχνά πάλι κερδίζουν.

Οι κινεζοι ειναι οι τελευταιοι που φταινε.Τοσα δεματα μας εχουν ερθει χωρις ουτε 10 σεντς φπα,τζαμπα μεταφορικα και σε τιμες χωμα απο τους κινεζους.Αν θελετε να κραξετε καποιον κραξτε τα κωλοελτα που εχουν 40 μερες fixed αναμονη για καθε δεμα που μπαινει στο τελωνειο λες και θα τους πεσει ο κωλος.

Και μη ξεχνάμε ότι δεν φταίει ούτε ο κάθε τυχαίος κάτοικος της Ελλάδας. Επειδή μερικοί μερικοί εδώ μέσα έχουν τσουβαλιάσει όλους τους έλληνες ως κλέφτες και απατεώνες δε σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Το ότι παραγγέλνεις κάτι και μετά βγαίνεις χαμένος δεν το κάνει "ΟΚ" επειδή είσαι "ελληναράς μαλάκας". Εξάλλου δεν ξέρεις από που προέρχεται ο καθένας. Μπορεί να έχω προσφέρει πάρα πολλά σε αυτούς τους κινέζους. 

Άσε που με τους κινέζους προσωπικά έχω κάνει πράγματα που δείχνουν ότι δεν είναι και ότι καλύτερο οπότε οι χαμηλές τιμές τους πολλές φορές είναι χαμηλές για σοβαρό λόγο.

Πρόσφατα τσάκωσα έναν - με τεράστιο score reputation - να πουλάει απομιμήσεις controller της Nintendo. Πολλοί παίρνετε "αυθεντικά" που μόνο νομίζετε ότι είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...