Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω βρει ενα λαπτοπ στο amazon.com σε πολυ καλη τιμη αλλα δεν γνωριζω ποσο ειναι τα μεταφορικα και αν χρειαζεται να βαλω priority line (οπως κανουμε στα κινεζομαγαζα) ετσι ωστε να "γλιτωσω" τελωνειο.
Καποιος που γνωριζει περι τουτου; α! και δεν αναφερει πουθενα το κοστος αποστολης, που μπορω να το δω;

Επισης εχω βρει την ιδια τιμη σε ενα σαιτ απο Ιταλια, συγκεκριμενα hw1.it. Το βρηκα απο το αντιστοιχο σκρουτζ της Ιταλιας και γενικοτερα παιρνει πολυ καλα σχολια. Απο Ιταλια θα περασει τελωνειο; 'Η ειανι αυτή η τελικη τιμη + εξοδα αποστολης; 

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει γραφτεί πολλές φορές ότι η Αμερική φαίνεται σαν φτηνή αγορά αλλά εάν προσθέσεις αφενός τα μεταφορικά αφετέρου την προκαταβολή του ΦΠΑ, τ'οτε το τελικό ποσό δεν απέχει πολύ από την ευρωπαική και την ελληνική αγορά είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Εάν προχωρήσεις την παραγγελία μέχρι το στάδιο πριν την οριστικοποιήσεις θα δεις τα μεταφορικά και την προκαταβολή των εξόδων εκτελωνισμού (ελληνικός ΦΠΑ).

Εάν το laptop βρίσκεται στην Ιταλία και όχι σε τρίτη χώρα, δεν θα πληρώσεις τελωνείο.

• Like 2
Δημοσ.

Από Ιταλία δεν περνάει τελωνείο. Από amazon.com αν πωλείται από το ίδιο το amazon και έχει import fees μαζί με τα έξοδα αποστολής είσαι οκ με το τελωνείο. Αν θες βάλε το λινκ να δούμε σίγουρα.

• Like 1
Δημοσ.

@makfill   Το εχω διαβασει αυτο που λες, αλλα πολλες φορες λεγοταν μια το ενα μια το αλλο. Συγκεκριμενα το λαπτοπ απο amazon ->>
https://www.amazon.com/Acer-Aspire-i5-8250U-GeForce-E5-576G-5762/dp/B075FLBJV7/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

@zio10    Αν απο Ιταλια ειμαι οκ μαλλον πως θα το παρω απο κει, δες ομως και το λινκ στο amazon.

Δηλαδη ποσο πιστευετε ειναι τελικη απο το amazon? Αν προχωρησω την αποστολη, μου ζηταει να βαλω καρτα και δεν εχει τελικη τιμη.

Δημοσ.

@zio10         Την προχωρησα την παραγγελια και πηρα αυτο: http://prntscr.com/hf1rs0

Το import fees να φανταστω ειναι το τελωνειο σωστα; Αρα η τελικη τιμη που βλεπω ειναι αυτη;

Πότε πρόλαβες ρε συ;! :D Ήθελα να σου γράψω αυτό λέει ο Anubis και δεν πρόλαβα. Αν θες μπορείς να ακυρώσεις την παραγγελία και να την ξανακάνεις σε δολάρια. Ειδικά αν δεν σε χρέωσε, που μάλλον δεν σε χρέωσε επειδή δεν είναι άμεσα διαθέσιμο.

• Like 1
Δημοσ.

@Anubis13      Ναι ισχυει αυτο που λες... Δηλαδη αφηνω την παραγγελια σε δολαρια ενω η καρτα μου ειναι σε ευρω και την αλλαγη νομισματος την αναλαμβανει η τραπεζα;

@zio10 Δεν την εκανα ακομη μην αγχωνεσαι :P

• Like 2
Δημοσ.

@zio10         Την προχωρησα την παραγγελια και πηρα αυτο: http://prntscr.com/hf1rs0

Το import fees να φανταστω ειναι το τελωνειο σωστα; Αρα η τελικη τιμη που βλεπω ειναι αυτη;

Για τέτοια ποσά δεν πληρώνουμε, συνήθως, σε € γιατί η ισοτιμία του Amazon είναι ασύμφορη.

Πληρώνουμε στο νόμισμα της χώρας, πχ $ για την Αμερική, και η μετατροπή θα γίνει με την ισοτιμία του οργανισμού (Visa/MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα. Επίσης, πρέπει να συνυπολογίσουμε και την προμήθεια της τράπεζας επειδή αγοράζουμε σε συνάλλαγμα.

Στον (επικαιροποιημένο) οδηγό της υπογραφής θα βρεις τα links για τους δύο οργανισμούς και τις προμήθειες της τράπεζας και μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια το συνολικό ποσό της αγοράς, πληρώνοντας σε $.

• Like 3
Δημοσ.

@makfil    Πολυ επεξηγηματικο αρθρο ευχαριστω!!!

Αρα η ΕΤΕ με MASTECARD δεν κραταει καποια προμηθεια...

Δημοσ.

Βρε παιδιά μιά βοήθεια, Αγόρασα μιά κονσόλα από το amazon.co.uk χθες το μεσημέρι η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 27/11.Μου ήρθε email επιβεβαίωσης κι από τότε τίποτε άλλο να σημειώσω ότι δεν έχουν τραβήξει τα χρήματα από τη καρτα(VISA).

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, να ρωτήσω σχετικά με amazon αγορές γιατί δεν έχω ιδέα, αν αυτό που θα μου στείλουν είναι ελλατωματικό τότε τι κάνουμε? πχ ποιός πληρώνει τα πάρε-δώσε της επιστροφής και επιπλέον αποστολής. Ευχαριστώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...