Προς το περιεχόμενο

Macbook Pro 13.3 512GB (2016) VS 256GB (2017)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα guys,

Κατ' αρχάς να πω πως είμαι Windowsάκιας εδώ και 20 χρόνια, αλλά επειδή ψάχνομαι να πάρω ένα δυνατό Ultrabook σκέφτηκα να κάνω παράλληλα μετάβαση στο στρατόπεδο της Apple. Έχω δουλέψει MacOS (όχι πολύ) και πιστεύω πως δεν θα έχω θέμα στη μετάβαση.

Το ποσό δεν μπορεί να ξεπερνά τα €1800 σε καμία περίπτωση, γιατί θα πάρω επιπλέον το Satechi, άρα σύνολο θα μου βγει €1900 max στην χειρότερη. Δεν πάω παραπάνω με τίποτα!

Το θέμα είναι ότι αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των μοντέλων 2016 και 2017. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι χρειάζομαι αρκετό αποθηκευτικό χώρο, άρα δεν ξέρω αν πρέπει να θυσιάσω τα 256GB επιπλέον και να πάω στο νέο μοντέλο ή να πάρω καλύτερα το 2016 και να θυσιάσω τον νέο επεξεργαστή.

Έχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους από άποψη επιδόσεων και ποιότητας κατασκευής; (2016 vs 2017)

Επίσης, το touchbar τελικά έχει κάποιο νόημα; Ή τσάμπα θα το πληρώσω παραπάνω;

Η πιο βαριά χρήση που θα κάνω είναι 60-70 tabs open για browsing, Photoshop CC 2017 και ένα χαμηλού επιπέδου Video Editing.

Ενδεικτικά το Windows laptop που έχω τώρα φοράει τον παλιό πλέον i5-4210U με 8GB μνήμη και νιώθω ότι θα ήθελα 20-30% επιπλέον επιδόσεις για να είμαι 100% καλλυμένος.

Τα δυο μοντέλα:

i5 512GB 2016: https://www.skroutz.gr/s/10273278/Apple-MacBook-Pro-13-3-2-9GHz-i5-8GB-512GB-with-Touch-Bar-2016.html

i5 256GB 2017: https://www.skroutz.gr/s/12137460/Apple-MacBook-Pro-13-3-i5-8GB-256GB-with-Touch-Bar-2017.html

Thanks in advance :)

Δημοσ.

Για να έχει νόημα η θυσία τής CPU (και της GPU, όπως και του 10bit HECV (H265) υπέρ τής χωρητικότητας, πρέπει να 512 να σου είναι αρκετά και τώρα, και στο άμεσο μέλλον. Αν είναι να καταφύγεις κάποια στιγμή σε εξ. δίσκο ή κάρτα, τα 512 δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο δίσκος είναι upgreadable προς το παρόν μόνο από την ίδια την Apple. Σίγουρα θα κοστίζει λιγότερο από την αλλαγή επεξεργαστή....

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.

Ο δόσκος (στα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν) είναι κολημένος πάνω στη μητρική και πρακτικά, ακόμη και η ίδια η Apple δεν θα θα τον αλλάζει παρά μόνο αλλάζοντας όλη τη μητρική.

• Like 1
Δημοσ.

αν εχεις σκοπο να δουλευεις με τοσα tabs ανοιχτα, ψαξου για mac με 16gb ram. δεδομενου οτι ερχεσαι κι απο windows, αν πας και βαλεις επανω κανενα chrome ισως να μη σου φτασουν τα 8gb. Εμενα προσωπικα δεν θα με κολλαγε ο επεξεργαστης ή ο δισκος αλλα η μνημη. αργα η γρηγορα δισκο θα χρειαστεις εξωτερικο για δεδομενα, ή εναν πολυ γρηγορο usb c ssd εξωτερικο για τα edits σου, ενω οη cpu σε γενικες γραμμες ειναι κοντα. μετα απο 2-3 χρονια ομως πιστευω η διαφορα στη ram θα ειναι εμφανεστερη.

• Like 3
Δημοσ.

αν εχεις σκοπο να δουλευεις με τοσα tabs ανοιχτα, ψαξου για mac με 16gb ram. δεδομενου οτι ερχεσαι κι απο windows, αν πας και βαλεις επανω κανενα chrome ισως να μη σου φτασουν τα 8gb. Εμενα προσωπικα δεν θα με κολλαγε ο επεξεργαστης ή ο δισκος αλλα η μνημη. αργα η γρηγορα δισκο θα χρειαστεις εξωτερικο για δεδομενα, ή εναν πολυ γρηγορο usb c ssd εξωτερικο για τα edits σου, ενω οη cpu σε γενικες γραμμες ειναι κοντα. μετα απο 2-3 χρονια ομως πιστευω η διαφορα στη ram θα ειναι εμφανεστερη

Αρχικά, συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω τοποθέτηση. Να προσθέσω όμως, θα μπορούσες να κοιτάξεις το 13άρι με 16Gb RAM (custom order). Δεν θυμάμαι σε χρήματα πόσο βγαίνει βέβαια. Το αναφέρω γιατί ενδεχομένως να θες 13άρι λόγω μεγέθους. 

Από εκεί και πέρα, όντως αργά ή γρήγορα θα χρειαστείς εξωτερικό δίσκο, είτε 256 πάρεις τώρα είτε 512. Τέλος, μελλοντικά δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις πίσω λόγω επεξεργαστή (2016 vs 2017). Λόγω μνήμης, σαφέστατα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Ο δόσκος (στα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν) είναι κολημένος πάνω στη μητρική και πρακτικά, ακόμη και η ίδια η Apple δεν θα θα τον αλλάζει παρά μόνο αλλάζοντας όλη τη μητρική.

Link? Γιατί εγώ αλλά διαβάζω.

https://blog.macsales.com/38440-ssd-in-late-2016-entry-level-macbook-pro-removable

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι special custom από την ίδια την Apple και θα είναι πολύ δύσκολο να αντιγραφεί.

Δημοσ.

Link? Γιατί εγώ αλλά διαβάζω.

https://blog.macsales.com/38440-ssd-in-late-2016-entry-level-macbook-pro-removable

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι special custom από την ίδια την Apple και θα είναι πολύ δύσκολο να αντιγραφεί.

Υπάρχουν 2 διαφορετικά μοντέλα MacBook Pro 13", 2016:

1) Με Model Number A1708 (Two thunderbolt 3 ports) (With function keys) όπου ο δίσκος μπορεί να βγει και να αντικατασταθεί. Δες εδώ. iFixit.

2) Με Model Number A1706 (Four thunderbolt 3 ports) (With Touch Bar) όπου ο δίσκος είναι κολημένος πάνω στη μητρική. Δες εδώ.

iFixit.

Edit: Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του basilis5. Δες για 16GB Ram και όχι για 8. Δίσκο ούτως ή αλλιώς θα χρειαστείς κάποια στιγμή. Ένας εξωτερικός είναι απαραίτητος για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν 2 διαφορετικά μοντέλα MacBook Pro 13", 2016:

1) Με Model Number A1708 (Two thunderbolt 3 ports) (With function keys) όπου ο δίσκος μπορεί να βγει και να αντικατασταθεί. Δες εδώ. iFixit.

2) Με Model Number A1706 (Four thunderbolt 3 ports) (With Touch Bar) όπου ο δίσκος είναι κολημένος πάνω στη μητρική. Δες εδώ.

iFixit.

Edit: Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του basilis5. Δες για 16GB Ram και όχι για 8. Δίσκο ούτως ή αλλιώς θα χρειαστείς κάποια στιγμή. Ένας εξωτερικός είναι απαραίτητος για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις.

Ναι έχετε δίκιο. Δεν πρόσεξα τα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν(touchbar) . Το έχει και στο link που έδωσα...my bad.

ΥΓ.Σε αυτή την περίπτωση να υπολογίσει μέλλοντικα και ένα AppleCare...

• Like 1
Δημοσ.

Από εκεί και πέρα, όντως αργά ή γρήγορα θα χρειαστείς εξωτερικό δίσκο, είτε 256 πάρεις τώρα είτε 512. Τέλος, μελλοντικά δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις πίσω λόγω επεξεργαστή (2016 vs 2017). Λόγω μνήμης, σαφέστατα. :)

Συμφωνω απολυτα στη παραπανω τοποθετηση. Ο σκληρος δεν αποτελει επενδυση. Οτι και να παρεις αν κρατησεις το μηχανημα για χρονια θα παιζεις και με εξωτερικο σκληρο δισκο. Ο μονος λογος για να επενδυσεις σε 512 σκληρο ειναι αν χρησιμοποιεις dual boot με  windows bootcamp. Εκει μονο βολευει.

Ο δισκος στα touch models δεν αλλαζει. Ειναι κολλημενος πανω στην logic board.

Αν σκοπευεις να κρατησεις το μηχανημα για χρονια με αναβαθμισεις και μπορεις να διαθεσεις καποια χρηματα πιο καλα να τα επενδυσεις σε 16GB RAM.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας!

Συμφωνώ κι εγώ για τα 16GB μνήμης, αλλά δυστυχώς ξεφεύγει πολύ στην τιμή. Το 2015 μοντέλο δεν το κοιτάω καν, οπότε πάμε στα €2480 για το μοντέλο του 2017. Τούμπανο μεν (15.4", i7, touchbar), αλλά δεν διαθέτω αυτό το ποσό. Με το satechi πάει στα €2600. €700 πάνω από το όριο μου δηλαδή.

Είδα λίγο στο ebay και βρήκα ένα από Αγγλία New 2017 μοντέλο, 13", i7, 16GB, 512GB, χωρίς Touchbar: €2050. Δεν ξέρω όμως τι παίζει με εγγυήσεις κτλ., οπότε δεν θέλω να το ρισκάρω. Link: https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-2017-Apple-Retina-MacBook-Pro-13-2-5ghz-i7-Kaby-Lake-16gb-512GB-Grey-UK/202120814361?epid=2222491296&hash=item2f0f56df19:g:LW8AAOSwyn1ZakjZ

Έχω καταμπερδευτεί :D

Δημοσ.

ψαξου για bto με 16 gb ram/ 256 ssd.

αν πας σε 15 μοντελο του 2016, παιζει κιναυτη η προσφορα. ενα χρονο πριν το τελος κουμπωνεις κι ενα apple care + 2 χρονια

https://www.lagonika.gr/apple-macbook-pro-15-4-2-7ghz-i716gb512gb-with-touch-bar-2016-2-019e-%ce%b1%cf%80%cf%8c-deals365-gr/

ανβαινεις βεβαια λιγακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...