Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ ρε παιδια για ολες τις συμβουλες βρηκα φιλο φιλου που θα ερθει απογευμα να τσεκαρουμε μαζι την φαση με ολες τις παραπανω συμβουλες σας  βεβαια αυτο που μου λετε  να δω για την μητρικη  για το update δεν μπορω να το κανω γιατι δεν μπορει να μπει στα windows.  Xristaras 12  αυτο που μου εγραψες με το devils canyon cpu'sωτι ακριβως ειναι ?

Δημοσ.

1150 μητρικές υπάρχουν και καινούργιες πάντως. Δεν υπάρχει δυσκολία να βρεθούν .

υπάρχουν σοβαρές μητρικές καινούριες για 1150;

μιλάμε για αρκετές usb/sata και καλό ήχο.

κάτι ψόφιες Η97 βλέπω απο skroutz .

Δημοσ.

τον βλέπεις να γνωρίζει το άθλημα για να δεί κάτι καλύτερο;

:)

Πέραν του οτι δεν θα υπάρξει θέμα άν ισιώσει τα pins. (Που δεν γνωρίζουμε κάν άν προέρχεται απο εκεί το πρόβλημα και δεν είναι αυτό που είπε ο Chris92 απ'το πρώτο post και το συνέχισες εσύ).

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ ρε παιδια για ολες τις συμβουλες βρηκα φιλο φιλου που θα ερθει απογευμα να τσεκαρουμε μαζι την φαση με ολες τις παραπανω συμβουλες σας  βεβαια αυτο που μου λετε  να δω για την μητρικη  για το update δεν μπορω να το κανω γιατι δεν μπορει να μπει στα windows.  Xristaras 12  αυτο που μου εγραψες με το devils canyon cpu'sωτι ακριβως ειναι ?

ο 4790Κ που πήρες ειναι devils canyon γνωστός και ως refresh του 4770Κ(haswell) με καλύτερη θερμοαγώγιμη ανάμεσα στο heatspreader και στον cpu και ανεβασμένα ρολόγια.

Οι κατασκευαστές των Ζ87 μητρικών ειχαν βγάλει bios update για να μπορέσουν να δουν σωστά τον εν λόγω επεξεργαστή

edit:

απ όσο βλέπω εδώ

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z87-D3HP-rev-1x#support-dl

χρειάζεσαι το F6 bios για να παίξει σωστά ο 4790Κ. Για μένα καλύτερα πέρνα το F7 με τη μια.

τον βλέπεις να γνωρίζει το άθλημα για να δεί κάτι καλύτερο;

:)

Πέραν του οτι δεν θα υπάρξει θέμα άν ισιώσει τα pins που δεν γνωρίζουμε κάν άν προέρχεται απο εκεί το πρόβλημα και δεν είναι αυτό που είπε ο Chris92 απ'το πρώτο post και το συνέχισες εσύ.

καλα και γω πρόσφατα εφυγα απο AM3+ και πήγα σε 1150 μεταχειρισμένο και μπορώ να πω οτι σοκαρίστηκα βλέποντας ότι μόνο μεταχειρισμένες υπάρχουν καλές Ζ μητρικές. Ιδιαίτερα στην περίπτωσή μου με mini itx κουτί τα πράγματα είναι ακόμα πιο σκούρα σε περίπτωση αναζήτησης νέας μητρικής.

Θα πάει μάλλον παρέα με κουτί δυστυχώς.

Δημοσ.

το αθλημα μπορει να μην το κατεχω και τοσο αλλα σιγουρα μπορω να  αξιολογησω  ενα αξιοπρεπες m/b  και προφανως ειδα οτι σε 1150 μονο κατι αθλια εχει,γι'αυτο εγραψα και παραπανω  που να βρω ξανα m/b .

Δημοσ.

το αθλημα μπορει να μην το κατεχω και τοσο αλλα σιγουρα μπορω να  αξιολογησω  ενα αξιοπρεπες m/b  και προφανως ειδα οτι σε 1150 μονο κατι αθλια εχει,γι'αυτο εγραψα και παραπανω  που να βρω ξανα m/b .

το πιθανότερο είναι οτι δεν αναφέρθηκε σε εσένα. :-)

Επίσης ανέφερα πριν οτι παίζει να χρειαστεί να βάλεις τον i5 πάνω για να κάνεις το bios update, πιθανότατα να μην βλέπει σωστά τον i7 που πήρες. Απο το να έχει αστάθεια το σύστημα και να γινει στραβή για μένα κούμπωσε τον i5 πέρνα το F7 bios, κάνε Load defaults και κούμπωσε τον i7, ώστε να φύγουν τα τυχών OC profiles που μπορεί να έχεις κάνει.

Μην ξεχάσεις μετά να ενεργοποιήσεις το XMP profile αν υποστηρίζουν οι ραμ σου για να παίξουν στην κανονική τους συχνότητα.

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.523194&oem=E5M0AB285557

ο 4790Κ που πήρες ειναι devils canyon γνωστός και ως refresh του 4770Κ(haswell) με καλύτερη θερμοαγώγιμη ανάμεσα στο heatspreader και στον cpu και ανεβασμένα ρολόγια.

Οι κατασκευαστές των Ζ87 μητρικών ειχαν βγάλει bios update για να μπορέσουν να δουν σωστά τον εν λόγω επεξεργαστή

edit:

απ όσο βλέπω εδώ

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z87-D3HP-rev-1x#support-dl

χρειάζεσαι το F6 bios για να παίξει σωστά ο 4790Κ. Για μένα καλύτερα πέρνα το F7 με τη μια.

καλα και γω πρόσφατα εφυγα απο AM3+ και πήγα σε 1150 μεταχειρισμένο και μπορώ να πω οτι σοκαρίστηκα βλέποντας ότι μόνο μεταχειρισμένες υπάρχουν καλές Ζ μητρικές. Ιδιαίτερα στην περίπτωσή μου με mini itx κουτί τα πράγματα είναι ακόμα πιο σκούρα σε περίπτωση αναζήτησης νέας μητρικής.

Θα πάει μάλλον παρέα με κουτί δυστυχώς.

http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.528800&oem=46M0XD009103

Άμα ψάχνεις κάτι βρίσκεις ;)

Δημοσ.

σαφώς αλλα δεν νομίζω να υπάρχει μέτρο σύγκρισης της Z87i-pro με την αντιίστοιχη asrock.

καλύτερη επιλογή φαντάζει η ranger παραπάνω.

Δημοσ.

σαφώς αλλα δεν νομίζω να υπάρχει μέτρο σύγκρισης της Z87i-pro με την αντιίστοιχη asrock.

καλύτερη επιλογή φαντάζει η ranger παραπάνω.

λέω ρε παιδί μου σε περίπτωση που και άν και εφόσον.

Άσχετο, με ψύκτρα τελικά τι έκανες;

Δημοσ.

λέω ρε παιδί μου σε περίπτωση που και άν και εφόσον.

Άσχετο, με ψύκτρα τελικά τι έκανες;

είχες διαβάσει το θέμα; :-D

αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, τελικά πήγα στο κατάστημα αγοράς την τετάρτη που μας πέρασε, σε καμια 10-15 εργάσιμες θα έχουμε απάντηση για αντικατάσταση η πιστωτικό.

μέχρι στιγμής ειμαι με την stock και βλέπω κατι 80αρες.

Ευτυχώς δεν μπορεί να πουσάρει πολλά η 760 και δουλεύει κάτω απο 50% σε παιχνίδια ο επεξεργαστής.

Δημοσ.

Η κατασταση ανιχνευθηκε κ εξουδετερωθηκε!!! οντως υπηρχαν 2 πιν που διορθωθηκαν αλλα ο υπολογιστης παλι δεν ξεκινουσε οποτε ακολουθησα την συμβουλη του Xristaras 12 εβαλα πισω τον παλιο επεξεργαστη κ ξεκινησε!!!!  εκανα αναβαθμιση του BIOS  αφαιρεσα τον παλιο επεξεργαστη κ τοποθετησα τον νεο επεξεργαστη με ''παραπανω'' θρησκευτικη ευλαβεια !!! Και ξεκινησε με τον καινουργιο !!!! το θεμα ηταν μαλλον σε καποια oc profiles που υπηρχαν πριν. Σας ευχαριστω και παλι ολους σας με γλυτωσατε απο την επισκεψη στον τεχνικο!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Η κατασταση ανιχνευθηκε κ εξουδετερωθηκε!!! οντως υπηρχαν 2 πιν που διορθωθηκαν αλλα ο υπολογιστης παλι δεν ξεκινουσε οποτε ακολουθησα την συμβουλη του Xristaras 12 εβαλα πισω τον παλιο επεξεργαστη κ ξεκινησε!!!!  εκανα αναβαθμιση του BIOS  αφαιρεσα τον παλιο επεξεργαστη κ τοποθετησα τον νεο επεξεργαστη με ''παραπανω'' θρησκευτικη ευλαβεια !!! Και ξεκινησε με τον καινουργιο !!!! το θεμα ηταν μαλλον σε καποια oc profiles που υπηρχαν πριν. Σας ευχαριστω και παλι ολους σας με γλυτωσατε απο την επισκεψη στον τεχνικο!!!!

ώρα να βιάσεις τον 4790Κ και αν έχεις καλή ψύξη και έχεις πέσει σε καλό κομμάτι φτάνεις 5GHz.

Δημοσ.

Είπαμε ο συντάκτης του θέματος δεν θα χρειαστεί νέα μητρική αλλά υπάρχουν ακόμη κάποιες (όχι οι κορυφαίες του socket) και σε Z87 για παράδειγμα . 

Το ανέφερα απλώς, επειδή είπατε ότι δεν υπάρχουν .

Ωστόσο με κουβέντες εκτός θέματος, δίνονται πάντα αφορμές και εμπλουτίζεται η ... ignore list. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...