adtakhs Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Hello bugcheck my old friend.. Άνοιξα υπολογιστή και λίγο αργότερα κόλλησε και έκανε επανεκκίνηση. Επομένως δεν έφταιγαν ούτε οι δίσκοι, ούτε το hibernation/fast startup. Δε ξέρω πλέον τι συμβαίνει.. Αλλαξες σκληρούς και ssd και τα ίδια ? Εχεις συνδέσει πάνω στο H61 τους σκληρούς ή στον εξωτερικό controller της Ashmedia ? Παίζει να είναι και πρόβλημα μητρικής.
SOADNICK Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Έχεις onboard gpu? Αν ναι δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα και να δοκιμάσεις με αυτην ίσως έπεσες παλι σε ελατωματικη.. Έχω onboard, έχω και την προηγούμενη, μια R7 250, με τις οποίες δουλεύει σωστά ο υπολογιστής, απλά σκέφτομαι για μητρική/pcie επειδή (απ' ό,τι θυμάμαι) η 480/580 τραβάει αρκετό ρεύμα από την pcie. Θα σου πω κατι και θελω να με παρεις στα σοβαρα. Ειχε και ενας φιλος μου αυτο το προβλημα και την λυση την βρηκα στο πιο ακυρο μερος. Το παλικαρι ειχε παρει τα εξαρτηματα μονος του και δεν πολυσκαμπαζε, και το απιθανο που εκανε ειναι να αφησει το φιλμ απο το heatsink του CPU πανω και να το εφαρμοσει ετσι. Ο υπολογιστης ετρεχε κανονικοτατα μεχρι που να ετρεχες καποιο 3d accelerated οτιδηποτε, στην οποια περιπτωση απλα μολις χρειαζοταν να παρει μπρος και να δουλεψουν CPU/GPU μαζι εκλεινε το συστημα, δεν ανεβαζε καμια θερμοκρασια να πεις εκει ηταν το προβλημα. Ειναι λιγο χαζο, αλλα αξιζει να το ψαξεις. Επισης μιλατε τοση ωρα για Mobo/CPU/GPU/HDD/SDD κανεις δεν εχει πει τιποτα για την RAM. Μου φαινεται υποπτο που το συστημα κρασαρει σε περιπτωση που πρεπει να αρχισει να μετακινει αρχεια απο μνημη σε πυρηνα και αντιστροφα. Θα το κοιταζα στην θεση σου. Φιλμ από το heatsink λές το πλαστικό που έχει πάνω η cpu; Προφανώς το έχω βγάλει αυτό για να βάλω aftermarket ψύχτρα. Τις RAM ισχύει ότι πρέπει να τις κοιτάξω. Αλλαξες σκληρούς και ssd και τα ίδια ? Εχεις συνδέσει πάνω στο H61 τους σκληρούς ή στον εξωτερικό controller της Ashmedia ? Παίζει να είναι και πρόβλημα μητρικής. Έβγαλα τους δύο που δεν είχαν 100% ζωή (ssd & hdd2) και τρέχω τα win από τον hdd1. Άλλαξα τώρα τον δίσκο και τον έβαλα πάνω στο Η61, θα δούμε πώς θα πάει και έτσι..
SherlockShackleton Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Έχω onboard, έχω και την προηγούμενη, μια R7 250, με τις οποίες δουλεύει σωστά ο υπολογιστής, απλά σκέφτομαι για μητρική/pcie επειδή (απ' ό,τι θυμάμαι) η 480/580 τραβάει αρκετό ρεύμα από την pcie. Φιλμ από το heatsink λές το πλαστικό που έχει πάνω η cpu; Προφανώς το έχω βγάλει αυτό για να βάλω aftermarket ψύχτρα. Τις RAM ισχύει ότι πρέπει να τις κοιτάξω. Έβγαλα τους δύο που δεν είχαν 100% ζωή (ssd & hdd2) και τρέχω τα win από τον hdd1. Άλλαξα τώρα τον δίσκο και τον έβαλα πάνω στο Η61, θα δούμε πώς θα πάει και έτσι.. Αυτο με το φιλμ ειχε πολυ λιγες πιθανοτητες να ισχυει γιατι πρεπει να εισαι τουβλο για να το κανεις αυτο το λαθος. Ειπα μηπως.
SOADNICK Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Αλλαξες σκληρούς και ssd και τα ίδια ? Εχεις συνδέσει πάνω στο H61 τους σκληρούς ή στον εξωτερικό controller της Ashmedia ? Παίζει να είναι και πρόβλημα μητρικής. Βαλε ολλουs τουs hdd-ssd στον Intel H61(B3) 4 x SATA 3Gb/s port(s), blue. Κανε disable τον ASMedia ASM1061 controller 2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue (απο το bios) Υ.Γ. .με μητρικη κατι παιζει... Έβαλα τον σκληρό σε sata2 αλλά πάλι είχα κόλλημα. Οι sata3 είναι ενεργοποιημένες, αλλά δεν έχουν τίποτα πάνω τους.
SOADNICK Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, έκανα και ενα memtest που δε βρήκε errors. Δε περίμενα να βρει, απλά το έκανα για να αποκλείσω "επίσημα" και τις RAM. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω για να δω αν φταίει gpu ή μητρική; Γενικά, μπορείτε να βρείτε τι αλλάζει από το πρώτο boot (προβληματικό) στο δεύτερο (όλα κομπλέ);
Noreak Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, έκανα και ενα memtest που δε βρήκε errors. Δε περίμενα να βρει, απλά το έκανα για να αποκλείσω "επίσημα" και τις RAM. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω για να δω αν φταίει gpu ή μητρική; Γενικά, μπορείτε να βρείτε τι αλλάζει από το πρώτο boot (προβληματικό) στο δεύτερο (όλα κομπλέ); Δοκιμασε με καποιο αλλο τροφοδοτικο αν μπορεις να δανειστεις απο καποιον.
SOADNICK Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Δοκιμασε με καποιο αλλο τροφοδοτικο αν μπορεις να δανειστεις απο καποιον. Δυστυχώς δε μπορώ να βρω, απλά σκέφτομαι γιατί να έχει θέμα όταν ανοίγει το παιχνίδι/χάρτης και όχι όταν παίζω (που η χρήση της gpu είναι 100%). Πέρα από το ότι έχει πρόβλημα την πρώτη φορά και όχι την δεύτερη, που πάλι δε κολλάει..
Noreak Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Δυστυχώς δε μπορώ να βρω, απλά σκέφτομαι γιατί να έχει θέμα όταν ανοίγει το παιχνίδι/χάρτης και όχι όταν παίζω (που η χρήση της gpu είναι 100%). Πέρα από το ότι έχει πρόβλημα την πρώτη φορά και όχι την δεύτερη, που πάλι δε κολλάει..Ειναι οντως περιεργο προβλημα απλα για να βρεις λυση πρεπει να αρχισεις να αποκλειεις ενα ενα διαφορους παραγοντες.Θα μπορουσε πχ να οφειλεται σε αργη αποκριση του τροφοδοτικου σε αυξημενο load.Πιθανοτητες να ισχυει κατι τετοιο ελαχιστες αλλα ποτε δε ξερεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα