Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παρέα,

Εχω ενα μεγάλο προβλημα, πρόκειται να νοικιάσω σε μια περιοχή αρκετά κοντά στη κατοικημένη περιοχή της πόλης μου όπου όμως δεν υπάρχει τηλεφωνικό δίκτυο! Ποιες λύσεις υπάρχουν σε αυτη τη περιπτωση; Σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα υπάρχουν σπιτια φίλων μου καθώς και το πατρικό μου που απέχει 1900 μέτρα σε ευθεία απο εκεί που μείνω! Μπορώ να πάρω σήμα απο εκεί με πομπό και δέκτη; και αν ναι τι απόδοση θα έχει; Τα φώτα σας! Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

:confused: :confused: :confused: :confused: Ελλάδα του 21ου αιώνα και υπάρχουν σπίτια ,τα οποία ενοικιάζονται κιόλας, χωρίς τηλέφωνο .....

Ρε μνημόνιο μέχρι το 5800 μ.Χ.  και βάλε....

Δημοσ.

Που το είδατε το ακριβό σπορ;

Με ασύρματη ζεύξη και κόστος το πολύ 150€ έχεις αξιόπιστη λύση για πάντα. Αρκεί να υπάρχει καθαρή οπτική επαφή.

Βρείτε μου κάποια λύση για να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο με μικρότερο κόστος, σε τέτοιες περιπτώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει και σε μεγαλύτερους οικισμούς, όπου χρειάζεται αναβάθμιση του δικτύου σε μια περιοχή, όταν αυτή επεκτείνεται ακολουθώντας το σχέδιο πόλεως.

Σε αρκετές περιπτώσεις η επέκταση του δικτύου μπορεί να πάρει πάρα πολύ καιρό (χρόνια), ενώ από αρχή της φετινής χρονιάς καθολικός πάροχος τηλεφωνίας είναι η Forthnet, που δεν περνά χάλκινα καλώδια αλλά δίνει σύνδεση VoIP μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Ο ΟΤΕ πλέον δεν υποχρεούται να σε συνδέσει και μόνο αν πληρώσεις το κόστος καλωδίων/κολόνων θα το κάνει, που υπόψη ξεκινά από τα 10€ το μέτρο.

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν ειναι μικρό το χωριό (περιπου 1500 κάτοικοι) Αλλά τυχαίνει η οικία αυτή να ειναι λιγο απομακρυσμένα! Απο ότι εχω καταλάβει επεκταση του τηλεφωνικου δικτύου δε προκειται να γινει! Γι' αυτο και αναζητώ καποια λύση! αναζητώ κάτι μόνιμο ακόμη και αν μου κοστίσει λιγο παραπάνω!

Δημοσ.

Αν υπάρχει καθαρή οπτική επαφή μεταξύ των 2 σημείων, θα κάνεις δουλειά. Παίρνεις 2 Ubiquiti LiteBeam AC Gen2, καλώδιο δικτύου ανάλογα τα μέτρα που χρειάζεσαι και υλικά στήριξης.

Με περίπου 160€, έχεις αξιόπιστη λύση για πάντα και ουσιαστικά θα είναι σαν να είχες περάσει καλώδιο μεταξύ τους.

Το αν θα πάρεις πρόσβαση από την άλλη θέση ή κάνεις εκεί νέα σύνδεση και την μεταφέρεις ασύρματα στον χώρο σου, είναι δικιά σου επιλογή. Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις με την τηλεφωνία, υπάρχουν διάφορες λύσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν υπάρχει καθαρή οπτική επαφή μεταξύ των 2 σημείων, θα κάνεις δουλειά. Παίρνεις 2 Ubiquiti LiteBeam AC Gen2, καλώδιο δικτύου ανάλογα τα μέτρα που χρειάζεσαι και υλικά στήριξης.

Με περίπου 160€, έχεις αξιόπιστη λύση για πάντα και ουσιαστικά θα είναι σαν να είχες περάσει καλώδιο μεταξύ τους.

Το αν θα πάρεις πρόσβαση από την άλλη θέση ή κάνεις εκεί νέα σύνδεση και την μεταφέρεις ασύρματα στον χώρο σου, είναι δικιά σου επιλογή. Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις με την τηλεφωνία, υπάρχουν διάφορες λύσεις.

Χμμ..ισως να βρω το κοντινότερο σπιτι που δε θα εχει σύνδεση και θα μου επιτρέψει να κανω για να στέλνω σπιτι μου...δε θα εχω απώλειες στη ταχύτητα ομως με αυτον το τροπο?

Δημοσ.

Ακόμη και να υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση και Internet, μπορείς να κάνεις και την δικιά σου.

Π.χ. στο πατρικό σου, μπορείς να αιτηθείς νέα τηλεφωνική σύνδεση. Κανείς δεν το απαγορεύει, τουναντίον με χαρά θα σου την κάνουν. Αρκεί να υπάρχει ελεύθερο ζεύγος, στο καλώδιο που έρχεται στην οικοδομή.

Δεν θα έχεις καμία απώλεια. Ένα είναι μόνο το ζητούμενο. Καθαρή οπτική επαφή.

Δημοσ.

Ακόμη και να υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση και Internet, μπορείς να κάνεις και την δικιά σου.

Π.χ. στο πατρικό σου, μπορείς να αιτηθείς νέα τηλεφωνική σύνδεση. Κανείς δεν το απαγορεύει, τουναντίον με χαρά θα σου την κάνουν. Αρκεί να υπάρχει ελεύθερο ζεύγος, στο καλώδιο που έρχεται στην οικοδομή.

Δεν θα έχεις καμία απώλεια. Ένα είναι μόνο το ζητούμενο. Καθαρή οπτική επαφή.

Για ποσα μέτρα εμβέλεια μιλάμε?

Δημοσ.

Σου κάνουν τα 10 χλμ;

Εσύ πόσα έχεις απόσταση και τι ταχύτητα θα έχεις στο διαδίκτυο;

Τα 10 χιλιόμετρα ειναι πολυ καλα! Εγω μαξιμουμ απεχω 2 χιλιομετρα! Μιλαμε για 24mbps σύνδεση που πιάνει γυρω στα 13..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...