panos0100 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Καλύτερα δοκίμασε ένα καινούριο τροφοδοτικό μαλον κάηκε μην προσπαθήσεις να το φτιάξεις
villasg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Με προσοχη . Η βλαβη εξελιχτηκε ως εξης . Το motherboard πατουσε σε ενα ή περισσοτερα standoff και βραχυκυκλωσε . Το ρευμα περασε μεσα απο το Motherboard και τραβωντας amperes εκαψε το τροφοδοτικο , αλλα επειδη περασε μεσα απο το Motherboard μαλλον μπορει να εχει στηλει και το motherboard . Δυστηχως 1
Fubar.gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Για να μην ψάχνετε άδικα, δέν υπαρχει κανένα πιθανό σφάλμα μετά το τροφοδοτικό, δηλαδή στη μητρική και τα διάφορα περιφερειακά το οποίο να ρίχνει το ρελέ. Το πρόβλημα θα είναι στο ίδιο το τροφοδοτικό ή πρίν το τροφοδοτικο (καλώδιο, πρίζα) Επίσης όταν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δέν βάζουμε ασφάλεια μεγαλύτερων αμπέρ. Τα αμπέρ των ασφαλειών είναι συγκεκριμένα και πάνε ανάλογα με την διατομή του καλωδίου που είναι περασμένο μέσα στον τοίχο, όπως πολύ σωστά έγραψε ο adtakhs στην προηγούμενη σελίδα. Αν έχουμε συσκευή που τραβά μεγαλο ρεύμα εκκίνησης βάζουμε ασφάλεια ίδιων αμπέρ αλλά μεγαλύτερης καμπύλης (πχ C αντί για Β) Αλλά εδώ πέφτει το ρελέ. Οι ασφάλειες δέν έχουν καμία σχέση. 3
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα. Ήρθε ο ηλεκτρολόγος και μου είπε ότι η ασφάλεια είναι μια χαρά και ότι πέρυσι που άλλαξε ρελε είχε αλλάξει κ την ασφαλεια.εβγαλα όλα τα καλώδια από το τροφοδοτικό το έβαλα στην πρίζα το άνοιξα και όλα καλα.πιθανότατα να είχα κάνει κάποιο λάθος στην συνδεση?δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αλλο.τωρα βάζω ένα ένα τα καλώδια και τα τσεκάρω
benign Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Καλα δεν μου ειπες χτες τα ξημερωματα οτι εβαζες σκετο το τροφοδοτικο στην πριζα,πατουσες το on και επεφτε ο ρελες? Τι αλλαξε δηλαδη? Φοβηθηκε το τροφοδοτικο σου τον ηλεκτρολογο?
villasg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δηλαδη μονο που συνδεεις το τροφοδοτικο στην πριζα και πατας το κουμπι να ανοιξει πεφτει ο ρελες? Αυτό ακριβώς ελα μου ντε
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Παιδιά έβαζα το τροφοδοτικό στηβ πριζα με τα καλώδια πάνω αλλά χωρίς να είναι στην μητρική.ειναι ξεκάθαρο νομίζω.σημερα μετά τον ηλεκτρολόγο έβγαλα ολα τα καλώδια και το έβαλα σκέτο στην πρίζα και δεν επεσε.μετα έβαζα ένα ένα τα καλώδια και τα τσέκαρα και δεν ξαναεπεσε.τα συνδεσα στην μητρική εκτός κουτιού και άνοιξε κανονικα.Τώρα θα τα ξαναβάλω μέσα στο κουτί ελπίζω να μην υπάρχει θεμα.το πιθανότερο είναι να είχα βάλει κάποιο καλώδιο λάθος και να έριχνε τον ρελε.βεβαια μ κάνει εντύπωση γτ τα έβγαλα και τα ξαναεβαλα 2-3 φορές όταν ξεκίνησε το πρόβλημα.αλλα εν τέλει λογικά τώρα θα είναι οκ. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Ολα οκ είναι κάποιο modular είχες βάλει λάθος.. η κάτι άλλο σε αυτή την κατεύθυνση όμως..
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Χαχαχαχα με έχει πιάσει νευρικό γέλιο από τα νεύρα μου.Μολις το έβαλα στο κουτί και τα άνοιξα το τροφοδοτικό ξαναεπεσε ο ρελες!δεν ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά.θα έρθει αύριο το πρωί ένα φιλαράκι που ξέρει καλύτερα να το δούμε παρεα.θα σας ενημερώσω μόλις δούμε τι συμβαίνει.σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
CsIns Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Το τροφοδοτικό όσο δεν είναι βιδωμένο πάνω στο κουτί δεν υπάρχει γείωση στην μητρική, γιατί βασίζεται η μητρική στο τροφοδοτικό να ακουμπάει πάνω στο κουτί μέσω των βιδών που το κρατούν για να έχει. Παλιά κάποια τροφοδοτικά έβγαζαν ένα καλώδιο των οποίο το βίδωνες πάνω σε μιά από τις βίδες που κρατούν την μητρική στο κουτί. Δεν λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχεις το τροφοδοτικό μέσα στο κουτί, αλλά υπάρχει μια περίπτωση (σκέψη κάνω) κάτι να μην πηγαίνει καλά με την μητρική και να κάνει διαρροή προς την γείωση, που μπορεί να κάνει γιατί ακουμπά το κουτί στο τροφοδοτικό και να την πιάνει το ρελέ.
villasg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 ......μετα έβαζα ένα ένα τα καλώδια και τα τσέκαρα και δεν ξαναεπεσε.τα συνδεσα στην μητρική εκτός κουτιού και άνοιξε κανονικα...... Χαχαχαχα με έχει πιάσει νευρικό γέλιο από τα νεύρα μου.Μολις το έβαλα στο κουτί και τα άνοιξα το τροφοδοτικό ξαναεπεσε ο ρελες!δεν ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά.θα έρθει αύριο το πρωί ένα φιλαράκι που ξέρει καλύτερα να το δούμε παρεα.θα σας ενημερώσω μόλις δούμε τι συμβαίνει.σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Βγαλε λοιπον ολες τις καταναλωσεις εκτος της μητρικης να δεις εαν θα ξαναπεσει . Εαν δεν πεσει βαζε ενα ενα να δεις ποιο hardware ( hdd dvdr fan κλπ ) το ριχνει
LabrakisG1992 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Παιδια σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.το προβλημα τελικα ηταν στο καλωδιο της καρτας γραφικων.καπου εκανε διαρροη και γιαυτο επεφτε συνεχεια ο ρελες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα