mylo Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, ne.perliva.voda είπε @vairass όχι δεν είμαι ευχαριστημένος. Ζω για την μέρα που θα περάσω τα σύνορα για τη Δύση. Η χώρα είναι συμβατή σε αδιανόητο βαθμό μόνο με χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και όχι με Δύση. Δυστυχώς πρέπει να μαζέψω αρκετά χρήματα πρώτα πριν ρίξω μαύρη πέτρα. Στο εν τω μεταξύ κανείς δεν με εμποδίζει να έρχομαι σε επαφή με χώρες που θα ήθελα να πάω ώστε να έχω ξεκάθαρη εικόνα για το επόμενα βήμα. Η Τσεχία είναι απλά ένας ενδιάμεσος σταθμός. Για αρκετούς μήνες είχα αρκετή "φόρτιση" από Ελλάδα κι έτσι δεν υπήρχε το θέμα όμως μόλις μεσολαβεί μια μεγάλη ανάπαυλα, πχ καλοκαιρινή άδεια, τότε η εικόνα έρχεται στο προσκήνιο. Το πως την διαχειρίζεται κανείς είναι κατ'αρχάς θέμα συνθηκών. Αν πρέπει να συμβιβαστείς κλπ. Τα χρήματα ναι είναι αρκετά για να βάλεις στην άκρη όμως υπό προϋποθέσεις δηλ πχ να μην έχεις υποχρεώσεις στην Ελλάδα , να στερηθείς αρκετά πράγματα που εδώ είναι απλόχερα πχ φτηνό αμάξι (είτε ενοικίαση είτε αγορά) και ονειρεμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς με εγγύτητα αδιανόητη κλπ. Το φαγητό είναι σχετικά φτηνό. Ενδέχεται να σου παρέχουν εκεί που εργάζεσαι. Τα ενοίκια από όσο μαθαίνω είναι σε σχέση με τους μισθούς κάπως τσιμπημένα και ιδιαίτερα αν πας να μείνεις μόνος τότε για να βάλεις χρήμα στην άκρη πρέπει να μπεις σε γούρνα. Τα σπίτια στην Τσεχία εάν ποτέ γινότανε σεισμός μάλλον θα γκρεμιζότανε πάνω από 95%. Για μας όλα αυτά είναι τα λεγόμενα διατηρητέα. Αυτή θα είναι η ζωή σου εάν αποφασίσεις να φύγεις από το γραφείο και να νοικιάσεις μόνος. Μέσω γραφείου η εργασία και η ζωή είναι ακαριαία τακτοποιημένα αλλά στενάχωρα , χωρίς προσωπικό χώρο και φυσικά τα λεφτά λιγότερα διότι το γραφείο ζει από την δουλειά σου. Διαλέγεις και παίρνεις. Επίτηδες ανέφερα τους Σλοβάκους. Προτιμούν να εργαστούν μέσω γραφείων σε μία χώρα που ουσιαστικά είναι και δική τους. Ξενοιάζουν από πολλά από μια χώρα που δεν ήταν χώρα υποδοχής όπως πχ Βέλγιο , Ολλανδία κλπ από δεκαετίες. Δεν μιλάνε ούτε Γερμανικά ούτε Αγγλικά και η βιβλιογραφία ΕλληνοΤσεχική ίσως είναι ανύπαρκτη αλλά ακόμα και τα λεξικά έχουν θέματα - καλύτερα να μάθεις Τσέχικα μέσω Αγγλικών - μιλάμε για καταστάσεις απείρου κάλλους. @Nikos Chatzoglou τα πράγματα είναι είτε ανακουφιστικά είτε άσχημα αναλόγως που έχεις τοποθετήσει τον πήχη , από ποια φρίκη κάνεις άλμα να ξεφύγεις και ήρθες Τσεχία , τι background έχεις από στριμωγμένες καταστάσεις , πως τα πήγες στον στρατό κλπ. @Temitis έβγαλα κάρτα και ανοίχτηκε λογαριασμός με internet banking από την πρώτη μέρα που υπογράφτηκε η σύμβαση. Δεν ανακατεύτηκε η αστυνομία. Πουθενά μέχρι τώρα εκτός ελέγχους σε ξενώνες όπου επιδεικνύονται τα διαβατήρια και χωρίς άλλες κουβέντες αποχωρούν. @Vasivouzoukos. Ελλαδάρα ολέ , έτσι ; Δώσε πόνο αρχηγέ. Δεν ξέρω αν θα ξαναγράψω παίδες. Δεν ξοδεύω τον χρόνο μου σε φόρουμ - δεν υπάρχει χρόνος. Μπήκα να πω δυο λόγια ίσως και μήπως βοηθηθεί κάποιος. Να πω ένα τελευταίο , όποιος έρθει εδώ επειδή δεν έχει εκκλησίες να βάνει κάποιον κάποια στην Ελλάδα να του/την ανάβει κανά κερί τακτικά. Ο Θεός να φυλάξει να μην αρρωστήσει κάποιος εδώ. Τα νοσοκομεία και οι γιατροί είναι μια έκπληξη σε αυτή την χώρα δηλαδή είναι σε εξαιρετικό επίπεδο αλλά αν λες ότι πεθαίνεις και αυτοί δεν μπορούν να σε καταλάβουν τι τους λες τότε όλα είναι μάταια. Μεταφραστές Έλληνες με τόσους λίγους Έλληνες βάλτε με το μυαλό σας που θα τους ευρείτε και με τίνος τα λεφτά θα σας παρέχουν αδιάλλειπτη μετάφραση. Συγνώμη αλλά δεν περιγράφεται έτσι απλά όλο αυτό που ζει ένας Έλληνας και γενικοτερα ένας δυτικός εδώ. Καλή τύχη σε όποιον έρθει. Διαβάζοντας το σχόλιο σου μπερδεύτηκα, Τσεχία είσαι ή Κονγκό; 1
ne.perliva.voda Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτή την ερώτηση που μου κάνεις, την ξέχασα πάνω στη βιασύνη μου, να την βάλω αυτούσια στο κείμενό μου ως ρητορικό σχήμα φυσικά. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από ne.perliva.voda
vairass Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, ne.perliva.voda είπε @vairass όχι δεν είμαι ευχαριστημένος. Ζω για την μέρα που θα περάσω τα σύνορα για τη Δύση. Η χώρα είναι συμβατή σε αδιανόητο βαθμό μόνο με χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και όχι με Δύση. Δυστυχώς πρέπει να μαζέψω αρκετά χρήματα πρώτα πριν ρίξω μαύρη πέτρα. Στο εν τω μεταξύ κανείς δεν με εμποδίζει να έρχομαι σε επαφή με χώρες που θα ήθελα να πάω ώστε να έχω ξεκάθαρη εικόνα για το επόμενα βήμα. Η Τσεχία είναι απλά ένας ενδιάμεσος σταθμός. Για αρκετούς μήνες είχα αρκετή "φόρτιση" από Ελλάδα κι έτσι δεν υπήρχε το θέμα όμως μόλις μεσολαβεί μια μεγάλη ανάπαυλα, πχ καλοκαιρινή άδεια, τότε η εικόνα έρχεται στο προσκήνιο. Το πως την διαχειρίζεται κανείς είναι κατ'αρχάς θέμα συνθηκών. Αν πρέπει να συμβιβαστείς κλπ. Τα χρήματα ναι είναι αρκετά για να βάλεις στην άκρη όμως υπό προϋποθέσεις δηλ πχ να μην έχεις υποχρεώσεις στην Ελλάδα , να στερηθείς αρκετά πράγματα που εδώ είναι απλόχερα πχ φτηνό αμάξι (είτε ενοικίαση είτε αγορά) και ονειρεμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς με εγγύτητα αδιανόητη κλπ. Το φαγητό είναι σχετικά φτηνό. Ενδέχεται να σου παρέχουν εκεί που εργάζεσαι. Τα ενοίκια από όσο μαθαίνω είναι σε σχέση με τους μισθούς κάπως τσιμπημένα και ιδιαίτερα αν πας να μείνεις μόνος τότε για να βάλεις χρήμα στην άκρη πρέπει να μπεις σε γούρνα. Τα σπίτια στην Τσεχία εάν ποτέ γινότανε σεισμός μάλλον θα γκρεμιζότανε πάνω από 95%. Για μας όλα αυτά είναι τα λεγόμενα διατηρητέα. Αυτή θα είναι η ζωή σου εάν αποφασίσεις να φύγεις από το γραφείο και να νοικιάσεις μόνος. Μέσω γραφείου η εργασία και η ζωή είναι ακαριαία τακτοποιημένα αλλά στενάχωρα , χωρίς προσωπικό χώρο και φυσικά τα λεφτά λιγότερα διότι το γραφείο ζει από την δουλειά σου. Διαλέγεις και παίρνεις. Επίτηδες ανέφερα τους Σλοβάκους. Προτιμούν να εργαστούν μέσω γραφείων σε μία χώρα που ουσιαστικά είναι και δική τους. Ξενοιάζουν από πολλά από μια χώρα που δεν ήταν χώρα υποδοχής όπως πχ Βέλγιο , Ολλανδία κλπ από δεκαετίες. Δεν μιλάνε ούτε Γερμανικά ούτε Αγγλικά και η βιβλιογραφία ΕλληνοΤσεχική ίσως είναι ανύπαρκτη αλλά ακόμα και τα λεξικά έχουν θέματα - καλύτερα να μάθεις Τσέχικα μέσω Αγγλικών - μιλάμε για καταστάσεις απείρου κάλλους. @Nikos Chatzoglou τα πράγματα είναι είτε ανακουφιστικά είτε άσχημα αναλόγως που έχεις τοποθετήσει τον πήχη , από ποια φρίκη κάνεις άλμα να ξεφύγεις και ήρθες Τσεχία , τι background έχεις από στριμωγμένες καταστάσεις , πως τα πήγες στον στρατό κλπ. @Temitis έβγαλα κάρτα και ανοίχτηκε λογαριασμός με internet banking από την πρώτη μέρα που υπογράφτηκε η σύμβαση. Δεν ανακατεύτηκε η αστυνομία. Πουθενά μέχρι τώρα εκτός ελέγχους σε ξενώνες όπου επιδεικνύονται τα διαβατήρια και χωρίς άλλες κουβέντες αποχωρούν. @Vasivouzoukos. Ελλαδάρα ολέ , έτσι ; Δώσε πόνο αρχηγέ. Δεν ξέρω αν θα ξαναγράψω παίδες. Δεν ξοδεύω τον χρόνο μου σε φόρουμ - δεν υπάρχει χρόνος. Μπήκα να πω δυο λόγια ίσως και μήπως βοηθηθεί κάποιος. Να πω ένα τελευταίο , όποιος έρθει εδώ επειδή δεν έχει εκκλησίες να βάνει κάποιον κάποια στην Ελλάδα να του/την ανάβει κανά κερί τακτικά. Ο Θεός να φυλάξει να μην αρρωστήσει κάποιος εδώ. Τα νοσοκομεία και οι γιατροί είναι μια έκπληξη σε αυτή την χώρα δηλαδή είναι σε εξαιρετικό επίπεδο αλλά αν λες ότι πεθαίνεις και αυτοί δεν μπορούν να σε καταλάβουν τι τους λες τότε όλα είναι μάταια. Μεταφραστές Έλληνες με τόσους λίγους Έλληνες βάλτε με το μυαλό σας που θα τους ευρείτε και με τίνος τα λεφτά θα σας παρέχουν αδιάλλειπτη μετάφραση. Συγνώμη αλλά δεν περιγράφεται έτσι απλά όλο αυτό που ζει ένας Έλληνας και γενικοτερα ένας δυτικός εδώ. Καλή τύχη σε όποιον έρθει. φιλε δεν υπαρχε δυνατοτητα να πας Γερμανια -Ολλανδια η καπου αλλου ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ;;; Δηλαδη ετσι που τα λες δεν ξερω εγω δεν θα πηγαινα καλυτερα να πεινουσα. 59 λεπτά πριν, ne.perliva.voda είπε Αυτή την ερώτηση που μου κάνεις, την ξέχασα πάνω στη βιασύνη μου, να την βάλω αυτούσια στο κείμενό μου ως ρητορικό σχήμα φυσικά. οντως σου εκανε καλη ερωτηση ...λες και εισαι Αφρικη ρε συ... Σηκω και φυγε ελεος, Γερμανια θα βρεις κατι , σκατα να καθαριζεις πιο καλη ζωη θα εχεις Γερμανια σιγουρα.
ne.perliva.voda Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Βρε συ όλη μέρα αυτό σκέφτομαι , άσ'το να πάει στο διάολο , θέλω να έχω καβάντζα λεφτά πριν πάω - δεν θέλω να ξαναζώ τις ίδιες αγωνίες. Δείτε εσείς τι θα κάνετε , εγώ έχω παγιδευτεί για αρκετό καιρό. Κλείνω , όποιος θελήσει να έρθει να το ψάξει με λεπτομέρειες με γνωστό του και να μην βασιστεί σε κανέναν μα κανέναν άγνωστο. Δεν προτρέπω κανέναν να έρθει αλλά ούτε και να μην έρθει. Απλά λέω να το ψάξει πολύ καλά και να λάβει περισσότερες προφυλάξεις από ότι εάν πήγαινε σε μία κλασική χώρα υποδοχής της δύσης και ειδικά εκεί που ζούνε και πολλοί Έλληνες ώστε να υπάρχει μία ύστατη καταφυγή εάν τυχόν. Εδώ δεν έχει τέτοια. Γεια χαρά. Ο Θεός μαζί σας.
vairass Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, ne.perliva.voda είπε Βρε συ όλη μέρα αυτό σκέφτομαι , άσ'το να πάει στο διάολο , θέλω να έχω καβάντζα λεφτά πριν πάω - δεν θέλω να ξαναζώ τις ίδιες αγωνίες. Δείτε εσείς τι θα κάνετε , εγώ έχω παγιδευτεί για αρκετό καιρό. Κλείνω , όποιος θελήσει να έρθει να το ψάξει με λεπτομέρειες με γνωστό του και να μην βασιστεί σε κανέναν μα κανέναν άγνωστο. Δεν προτρέπω κανέναν να έρθει αλλά ούτε και να μην έρθει. Απλά λέω να το ψάξει πολύ καλά και να λάβει περισσότερες προφυλάξεις από ότι εάν πήγαινε σε μία κλασική χώρα υποδοχής της δύσης και ειδικά εκεί που ζούνε και πολλοί Έλληνες ώστε να υπάρχει μία ύστατη καταφυγή εάν τυχόν. Εδώ δεν έχει τέτοια. Γεια χαρά. Ο Θεός μαζί σας. κανε υπομονη και φυγε οταν εισαι ετοιμος, καλη τυχη. Εμεις τι να κανουμε ; Φτωχοι θα πεθανουμε απλο!
doctorkostis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Παιδιά, σόρι για το off topic, μια μικρή επισήμανση. Σε όποια χώρα και αν δουλεύεις ως ανειδίκευτος, ζόρικα θα τα περνάς. Εκεί που έχει καλούς μισθούς έχει και ακριβή ζωή, μία η άλλη. Το θέμα είναι δουλεύοντας κάπου για ένα Χ διάστημα να έχεις τη δυνατότητα είτε να αλλάξεις δουλειά σε κάτι πιο εξειδικευμένο ( αν σου δίνεται η δυνατότητα της εξειδίκευσης μέσα από τη δουλειά) ή κάνοντας δική σου επιχείρηση με σκοπό να φύγεις από τη βάση της πυραμίδας. My 2 cents. 7 1
vairass Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, doctorkostis είπε Παιδιά, σόρι για το off topic, μια μικρή επισήμανση. Σε όποια χώρα και αν δουλεύεις ως ανειδίκευτος, ζόρικα θα τα περνάς. Εκεί που έχει καλούς μισθούς έχει και ακριβή ζωή, μία η άλλη. Το θέμα είναι δουλεύοντας κάπου για ένα Χ διάστημα να έχεις τη δυνατότητα είτε να αλλάξεις δουλειά σε κάτι πιο εξειδικευμένο ( αν σου δίνεται η δυνατότητα της εξειδίκευσης μέσα από τη δουλειά) ή κάνοντας δική σου επιχείρηση με σκοπό να φύγεις από τη βάση της πυραμίδας. My 2 cents. αν εισαι Ιατρος μενεις Ελλαδα δεν πας στην βρωμο τσεχια ομως..
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, vairass είπε αν εισαι Ιατρος μενεις Ελλαδα δεν πας στην βρωμο τσεχια ομως.. Μπα, έχουν φύγει αρκετοί γιατροί έξω...δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα για πολλούς νέους γιατρούς εδώ.
vairass Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Μπα, έχουν φύγει αρκετοί γιατροί έξω...δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα για πολλούς νέους γιατρούς εδώ. ελα σιγα απλα θελουν να παιρνουν 2 και 3 χιλιαρικα το μηνα ενω Ελλαδα τους δινουν 700-1000 γιαυτο φυγανε θελουν να πιασουν την καλη αμεσα και χαλαρα -Ελληνες οπως παντα.
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, vairass είπε ελα σιγα απλα θελουν να παιρνουν 2 και 3 χιλιαρικα το μηνα ενω Ελλαδα τους δινουν 700-1000 γιαυτο φυγανε θελουν να πιασουν την καλη αμεσα και χαλαρα -Ελληνες οπως παντα. Εγώ πιστεύω ότι οι γιατροί πρέπει να παίρνουν αρκετά παραπάνω λεφτά από αυτά που παίρνουν τώρα, είναι και τα χρόνια που ξόδεψαν και η ευθύνη που έχουν. Απλά να είναι αυστηρά τα πράγματα αν τους πιάσουν να παίρνουν μίζες από εταιρείες ή φακελάκια υποχρεωτικά από ασθενείς.
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 14 hours ago, zio10 said: Εγώ πιστεύω ότι οι γιατροί πρέπει να παίρνουν αρκετά παραπάνω λεφτά από αυτά που παίρνουν τώρα, είναι και τα χρόνια που ξόδεψαν και η ευθύνη που έχουν. Απλά να είναι αυστηρά τα πράγματα αν τους πιάσουν να παίρνουν μίζες από εταιρείες ή φακελάκια υποχρεωτικά από ασθενείς. Φυσικά και πρέπει να παίρνουν πιο πολλά δεν αντιλέγω αλλά στην Ελλάδα τις κρίσης γιατί να παίρνουν αυτοί και όχι εσύ και εγώ πιο πολλά; το πρόβλημα με τους ιατρούς είναι τεράστιο και είναι σίγουρα μόνο εδώ στην Ελλάδα. Δεν φταίνε μόνο οι ιατροί για όλο αυτό το μπάχαλο που γίνεται αλλά στο χέρι τους είναι να το φτιάξουν. Όσο τις την Τσεχία βλέπεις τι λέει ο άνθρωπος, έχουν καλούς ιατρούς με βασικό ίσως τα 300-400; δηλαδή αυτοί είναι βλακες που κάθονται; ιατρός δεν είναι απλό επάγγελμα , στην Ελλάδα όμως έτσι το βλέπουν οι περισσότεροι ιατροί...
defacer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 10 hours ago, vairass said: ελα σιγα απλα θελουν να παιρνουν 2 και 3 χιλιαρικα το μηνα ενω Ελλαδα τους δινουν 700-1000 γιαυτο φυγανε θελουν να πιασουν την καλη αμεσα και χαλαρα -Ελληνες οπως παντα. Να κάνω μια παράθεση από το άλλο θρεντ που ρωτάς για τον εαυτό σου αν θα παίρνεις τα χιλιάρικα έξω; Σιχαμένη υποκρισία. 1 1
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, defacer είπε Να κάνω μια παράθεση από το άλλο θρεντ που ρωτάς για τον εαυτό σου αν θα παίρνεις τα χιλιάρικα έξω; Σιχαμένη υποκρισία. Με δουλειά βαριά όμως μεγάλε όχι σε γραφείο. Αν έχεις τα @@ρια τραβα δούλεψε και εσύ να κουβαλάς τόνους και να πλερωνεσαι χιλιάρικα, αν θες να είσαι γραφείο μη μιλάς. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από vairass
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 7 ώρες πριν, vairass είπε Όσο τις την Τσεχία βλέπεις τι λέει ο άνθρωπος, έχουν καλούς ιατρούς με βασικό ίσως τα 300-400; δηλαδή αυτοί είναι βλακες που κάθονται; ιατρός δεν είναι απλό επάγγελμα , στην Ελλάδα όμως έτσι το βλέπουν οι περισσότεροι ιατροί... Δεν υπάρχει γιατρός στην Τσεχία που να παίρνει 300-400€. Μην γράφετε ό,τι να 'ναι. 3 ώρες πριν, vairass είπε Με δουλειά βαριά όμως μεγάλε όχι σε γραφείο. Αν έχεις τα @@ρια τραβα δούλεψε και εσύ να κουβαλάς τόνους και να πλερωνεσαι χιλιάρικα, αν θες να είσαι γραφείο μη μιλάς. Κάνεις μια υπεργενίκευση η οποία δεν πατάει πουθενά. Συνήθως οι βαριές δουλειές πληρώνονται λιγότερο από τις δουλειές γραφείου αλλά και πάλι πρέπει να το δεις ανα περίπτωση, αν θες να κάνεις μια τέτοια σύγκριση. 1
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 24 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Δεν υπάρχει γιατρός στην Τσεχία που να παίρνει 300-400€. Μην γράφετε ό,τι να 'ναι. Κάνεις μια υπεργενίκευση η οποία δεν πατάει πουθενά. Συνήθως οι βαριές δουλειές πληρώνονται λιγότερο από τις δουλειές γραφείου αλλά και πάλι πρέπει να το δεις ανα περίπτωση, αν θες να κάνεις μια τέτοια σύγκριση. εσυ λες οτι παιρνουν πιο πολλα οι Γιατροι στην τσεχια ; Οσο για το δευτερο φιλος που κανει μετακομισεις μπορει να καθαρισει και 300 σε μια ημερα , κατσε εσυ το γραφειο με τα 30.
Προτεινόμενες αναρτήσεις